helga22 11.07.08, 08:43 prasowałam białe spodnie i zrobiło się leciutkie przypalenie żółte, jak to usunąć? nie mówcie mi, że tego nie da się usunąć! Na razie namoczyłam w proszku do bieli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeela Re: przypalenie 11.07.08, 13:20 ACE jest odplamiaczem, nie odprzypalaczem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: przypalenie 11.07.08, 13:31 Może namoczyć w Vanishu do białego... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: przypalenie 11.07.08, 13:47 Jeśli się da, ufarbuj je na kolor zbliżony do przypalenizny. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: przypalenie 11.07.08, 14:01 wszelkie odplamiacze nie pomoga...bycie spalonym to nie to samo co brudnym jedynie moze sa sie to przypalone usunac jakos mechanicznie...ale wtedy struktura materialu bedzie naruszona widocznie badz mniejwidocznie proboj..moze po kilkuset praniach to co jest nadpalone sie wykruszy czy cos Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_monika Re: przypalenie 11.07.08, 14:25 jeśli to prawdziwa biel biała i spodnie z bawełny to da się jeśli jest domieszka sztucznego to trzeba mechanicznie - ale jak cienkie spodnie to po balu Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: przypalenie 11.07.08, 14:53 Pewnie juz sie nic nie da zrobić:( Chyba, że przypalenie jest po wierzchu to może zjedzie w praniu. A na przyszłość-białe rzeczy prasuje sie na lewej stronie. Inne, jasne tez nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś