Dodaj do ulubionych

zwiazek z kolega z pracy

30.07.08, 21:13
Wiadomo, ze wszystkie zlote zasady tego swiata odradzaja taki uklad. Czasem
jednak stanie sie i juz:) Macie jakies doswiadczenia na tym polu albo jakies
ciekawe historie do opowiedzienia? Jak sie skonczyly, pozytywnie czy negatywnie?
Obserwuj wątek
    • rose-ana Re: zwiazek z kolega z pracy 30.07.08, 21:24
      Mam, skończyło sie pozytywnie, w dalszym ciągu sie kuplujemy. Duża zasługa w tym
      tego, że on jest bardzo w porządku człowiekiem. Aczkolwiek chyba szczęście
      miałam, zazwyczaj nie bywa tak różowo. Wystarczy wspomnieć, że to mój jedyny
      były z którym nie tylko chcę mieć kontakt, ale jeszcze ten kontakt bardzo sobie
      cenię i bardzo nie chciałabym go stracić.
      • pianazludzen Re: zwiazek z kolega z pracy 30.07.08, 21:28
        Mnie bardziej interesuje jak to wygladalo podczas trwania zwiazku od strony
        technicznej;) Wasi koledzy z pracy wiedzieli, ze jestescie razem? Od razu czy
        dopiero po jakims czasie im powiedzieliscie? Czy moze sie z tym ukrywaliscie?
        • rose-ana Re: zwiazek z kolega z pracy 30.07.08, 21:45
          Na początku nie wiedzieli, później już tak ale nikt nie robił z tego wielkiego
          halo.:) Z resztą krótko to trwało, a to była duża firma - ja w jednym dziale, on
          w zupełnie innym.
    • 8n Re: zwiazek z kolega z pracy 30.07.08, 21:32
      ja sie dzisiaj zakochalam w koledze z pracy, stacjonujemy w innych pokojach, ale dzisiaj zalatwialam z nim sprawe, i spojrzal na mnie tak, jakby chcial mnie przerżnąć w składziku,ale jednak troche niesmialo. i teraz albo mi sie wydawalo, albo nie. no i nie wiem, co jutro zrobic. jak sie na niego rzuce, i sie okaze ze mi sie wydawalo, to wstyd i bede musiala szukac nowej. no a jak sie nie wydawalo i mnie posunie w składzie, to moj chlopak bedzie plakal :/

jak to mówią tak, źle i tak nie dobrze, odpowiadając więc na pytanie: negatywnie. chociaz się skonczą, a nie skonczyly, ale ja wiem.
    • nangaparbat3 Re: zwiazek z kolega z pracy 30.07.08, 21:47
      Owszem, mam doswiadczenia.
      To były najgorsze trzy lata mego zycia.
      • pianazludzen Re: zwiazek z kolega z pracy 30.07.08, 21:49
        Dlaczego? Z powodu ze bylo to w pracy czy z innych?
        • nangaparbat3 Re: zwiazek z kolega z pracy 31.07.08, 17:50
          pianazludzen napisała:

> Dlaczego? Z powodu ze bylo to w pracy czy z innych?

Mysle ze rózne powody sie zbiegly.Ja byłam okropnie nidojrzała i przez to
          bezsensownie zazdrosna - wspolna praca bardzo to pogłębiała. Po pracy wracaliśmy
          razem do domu - czułam się spętana, ale zazdrośc te pęta tylko zacieśniała. On
          szkolił wszystkich nowych pracowników - niemal wyłącznie panny, okropnie to
          nakrecało moja zazdrosc. Gdybysmy pracowali w innych miejscach, pewnie byloby mi
          łatwiej budowac własna tozsamosc, byłabym silniejsza, miała oparcie w swiecie
          poza nim.
    • nifram Re: zwiazek z kolega z pracy 31.07.08, 17:35
      Przede wszystkim taki związek zmniejsza efektywność.
      Zaczynamy w pracy zajmować się flirtowaniem zamiast pracą.
      Małżeństwa, które poznały się w pracy po jakimś czasie zmieniają ją.
      No i jeśli związek nie wypali to też najczęściej pracę się zmienia i robi to
      zwykle kobieta.
      Trochę inaczej sytuacja wygląda jeśli ludzie świadomie wybierają pracę razem.
      Ale i tutaj dochodzi kwestia zabezpieczenia na przyszłość, że jak zaczyna się w
      firmie źle dziać to i w związku robi się nieciekawie, albo jeśli jedna strona
      coś "nabroi" to druga może też nie mieć szans.
      Ogólnie taki związek jest niebezpieczny bardziej dla firmy, ale dla ludzi
      również - jeśli praca Ci się podoba to nie pchaj się w taki związek.
      • passion.fruit Re: zwiazek z kolega z pracy 31.07.08, 17:53
        wdałam się kiedyś w romans w pracy, na początku znajomi nie wiedzieli, więc było
        dziwnie, ale w końcu się dowiedzieli i przez jakiś czas było miło.
        Niestety to była totalna pomyłka, więc nasz kontakt urwał się wraz z moim
        odejściem z pracy..Nie żałuję.
    • eastindia Re: zwiazek z kolega z pracy 01.08.08, 22:27
      tak, ja mialam 4 sytuacje. nie polecam. 1 - zonaty, ale naprawde nie wiedzialam,
      zakochana glupio bylam. 2 - koles przyjechal do nas tylko na pare tygodni i
      ostatnie 4 dni jego pobytu spedzilismy w hotelu, nie zaluje. 3 - chodzil chodzil
      za mna, trafil na gorszy moment, w sensie smutno mi bylo no i stalo sie. trwalo
      krotko. bo jak chemiii nie ma to nie bedzie. 4 - jestem z nim do dzis i mam
      nadzieje ze to moj przyszly maz.nie pracujemy juz razem. ogolnie: nie polecam.
    • zamy-slona Re: zwiazek z kolega z pracy 01.08.08, 22:33
      Bardzo pozytywnie: 3letni bardzo pozytywny związek, grono wspólnych
      (formowych) znajomych, pełna akceptacja wśród przełożonych -
      przyjemnie było móc sobie codzień pomagać. Osobiście polecam, ale
      zdaję sobie sprawę, że bywa różnie...
    • w-kropki-kratka Re: zwiazek z kolega z pracy 01.08.08, 22:35
      hej, owszem zlota zasada mowi ze nie, ale nie sugeruj sie, bo przez
      zlota zasade mozesz starcic cos fajnego. no chyba ze chodzi ci tylko
      o przygode. ryzyko
    • sanknada Re: zwiazek z kolega z pracy 02.08.08, 12:37
      Nie sondzem, żeby to siem udało. Potem bedzie tylko krepująca
      sytuacja i szeptanie o twoim biuście wsród kolegów. Pośmiewajki i