Gość: Aska IP: *.starnet.pl 03.08.01, 14:40 CHODZI O ANTYKONCEPCJE , PRZECIEZ JAK KRWAWIE TO NIE MAM DNI PLODNYCH, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andy Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: 195.94.222.* 03.08.01, 14:48 Ale hardcore...... Pozdrawiam Twojego Chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: *.punkt.pl 03.08.01, 14:53 Ty serio? jesli tak, to plemnik (skubany jeden) zyje sobie zdaje się 72 godziny i musi wystąpić wiele "ale" by było coś nie tak..wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: *.starnet.pl 03.08.01, 17:51 NO TO MOZLIWE JEST WTEDY ZAPLODNIENIE CZY NIE:? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: *.osi.gda.pl 07.08.01, 16:49 JEZU! Trzymajcie mnie ... polecam doskonałą pozycję książkową dla nastolatek pt. "O dziewczętach dla dziewcząt"... A teraz tak poważniej. Jeśli traktujesz miesiączkę jako metodę antykoncepcyjną to gorąco namawiam do zapoznania się z innymi, znacznie bardziej higienicznymi i jak niektórzy sexoholicy starej daty zapewne powiedzą, przyjemniejszymi środkami. Jeśli traktujesz to jako eksperyment, to już inna historia. Tak na marginesie to w naturze może się zdarzyć wszystko. Kobieta nawet w ciąży może miesiączkować aż do 3 miesiąca włącznie, chociaż zadarza się to raz na 1000 pzrypadków. No coż, powiem to w ten sposób; jeśli jesteś życiowym pechowcem to nawet na czerwono używaj prezerwatyw! W przeciwnym razie baw się dobrze i wyluzuj ... Jeszcze krótkie pytanie, przez zwykłą ciekawość; ile to wiosen liczymy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: *.tmns.net.au 07.08.01, 17:32 moja kolezanka w czasie miesiaczki zaszla w ciaze tak po za tym, radze dac sobie na wstrzymanie, przeciez to tylko pare dni... a potem mozna szalec ... i nie bawic sie w jakas krew... pozd aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 01:57 Nie rozumiem lekkiego niesmaku jaki wyczuwam w waszym stosunku do seksu i miesiączki. Wiadomo że nie jest to pewny środek antykoncepcyjny ale przy długich i regularnych cyklach daje podobną gwarancję jak stosunek przerywany. Ja stosuje antykoncepcję już od kilku lat i nie czekam na okres jak na "czas- pewnik" jak niektorzy ale wcale nie uważam by sex w czasie miesiączki był niehigieniczny (jeżeli dba się o higienę) niesmaczny i "krwawy". Zawsze kochamy się z moim partnerem gdy mam okres jest to dla nas tak samo naturalne i podniecające jak seks w każde inne dni. Dlaczego osoby które są ze soba tak blisko miały by czuć obrzydenie wobec zwyczajnej fizjologii? jedyne z czego rezygnujemy to seksu oralnego ale tylko dlatego że mój partner nie toleruje smaku krwi (ale nie tylko mojej miesięcznej ale swojej również). Myśle że każdy wyraz niechęci do uprawiania miłości w te dni wynika z przestarzałych poglądów rodem ze średniowiecza kiedy to miesiączkująca kobieta uważana była za nieczystą. Sądzę też że to bardzo indywidualna sprawa, bo nie każda kobieta podobnie przechodzi miesiączke i poprostu nie ma ochoty na sex. Gdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych normalnie stosowałam prezerwatywy ale w trakcie okresu obywało się. W moim przypadku z powodzeniem bo w ciąże nie zaszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uiop Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: 195.117.174.* 08.08.01, 08:28 Gość portalu: Magda napisał(a): > Nie rozumiem lekkiego niesmaku jaki wyczuwam w waszym stosunku do seksu i > miesiączki. Wiadomo że nie jest to pewny środek antykoncepcyjny ale przy > długich i regularnych cyklach daje podobną gwarancję jak stosunek przerywany. > Ja stosuje antykoncepcję już od kilku lat i nie czekam na okres jak na "czas- > pewnik" jak niektorzy ale wcale nie uważam by sex w czasie miesiączki był > niehigieniczny (jeżeli dba się o higienę) niesmaczny i "krwawy". Zawsze kochamy > > się z moim partnerem gdy mam okres jest to dla nas tak samo naturalne i > podniecające jak seks w każde inne dni. Dlaczego osoby które są ze soba tak > blisko miały by czuć obrzydenie wobec zwyczajnej fizjologii? jedyne z czego > rezygnujemy to seksu oralnego ale tylko dlatego że mój partner nie toleruje > smaku krwi (ale nie tylko mojej miesięcznej ale swojej również). Myśle że każdy > > wyraz niechęci do uprawiania miłości w te dni wynika z przestarzałych poglądów > rodem ze średniowiecza kiedy to miesiączkująca kobieta uważana była za > nieczystą. Sądzę też że to bardzo indywidualna sprawa, bo nie każda kobieta > podobnie przechodzi miesiączke i poprostu nie ma ochoty na sex. Gdy nie brałam > tabletek antykoncepcyjnych normalnie stosowałam prezerwatywy ale w trakcie > okresu obywało się. W moim przypadku z powodzeniem bo w ciąże nie zaszłam. Nie masz racji, to nie przesądy, to zasady higieny. Niezwykle łatwo wtedy o infekcję, nieraz bardzo niebezpieczną, w końcu macica jest wtedy jak otwarta rana.Co do estetyki, nie wypowiadam się, bo to kwestia indywidualna, a fizjologia nie zawsze jest estetyczna- np. poród. Poza tym wiele kobiet w tym czasie nie ma sił, żeby normalnie pracować, więc co dopiero mówić o seksie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re:Do Magdy IP: 212.160.239.* 10.08.01, 21:10 Gość portalu: Magda napisał(a): > Nie rozumiem lekkiego niesmaku jaki wyczuwam w waszym stosunku do seksu i > miesiączki. Wiadomo że nie jest to pewny środek antykoncepcyjny ale przy > długich i regularnych cyklach daje podobną gwarancję jak stosunek przerywany. > Ja stosuje antykoncepcję już od kilku lat i nie czekam na okres jak na "czas- > pewnik" jak niektorzy ale wcale nie uważam by sex w czasie miesiączki był > niehigieniczny (jeżeli dba się o higienę) niesmaczny i "krwawy". Zawsze kochamy > > się z moim partnerem gdy mam okres jest to dla nas tak samo naturalne i > podniecające jak seks w każde inne dni. Dlaczego osoby które są ze soba tak > blisko miały by czuć obrzydenie wobec zwyczajnej fizjologii? jedyne z czego > rezygnujemy to seksu oralnego ale tylko dlatego że mój partner nie toleruje > smaku krwi (ale nie tylko mojej miesięcznej ale swojej również). Myśle że każdy > > wyraz niechęci do uprawiania miłości w te dni wynika z przestarzałych poglądów > rodem ze średniowiecza kiedy to miesiączkująca kobieta uważana była za > nieczystą. Sądzę też że to bardzo indywidualna sprawa, bo nie każda kobieta > podobnie przechodzi miesiączke i poprostu nie ma ochoty na sex. Gdy nie brałam > tabletek antykoncepcyjnych normalnie stosowałam prezerwatywy ale w trakcie > okresu obywało się. W moim przypadku z powodzeniem bo w ciąże nie zaszłam. Podzielam zupełnie twoje zdanie na temat uprawiania miłości w te dni.Przecież jest to indywidualna sprawa każdej pary a w relacjach między dwojgiem kochających się ludzi wszystko jest dozwolone pod warunkiem, że sprawia to obojgu przyjemność.A jeśli ktoś chciałby traktować to jako antykoncepcję to nie polecam bo różnie może się skończyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDA Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: 156.17.61.* 12.08.01, 02:00 MOŻESZ SIĘ PRZELICZYĆ ,W CZSIE OWULACJI TEŻ WYSTĘPUJE KRWAWIENIE ,SPORADYCZNIE ALE MOŻE SIĘ ZDARZYC.A ILE MASZ LAT ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: *.sympatico.ca 12.08.01, 03:19 Gość portalu: EDA napisał(a): > MOŻESZ SIĘ PRZELICZYĆ ,W CZSIE OWULACJI TEŻ WYSTĘPUJE KRWAWIENIE ,SPORADYCZNIE > > ALE MOŻE SIĘ ZDARZYC.A ILE MASZ LAT ? Za lata juz ktoras ja wczesniej pytala. Jest napewno mlodziutka, nawet wstydzi sie przyznac ale tresc pytania za nia odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: CZY SEKS W CZASIE MIESIACZKI JEST BEZPIECZNY? ?? >? IP: *.*.*.* 13.08.01, 09:43 Gość portalu: ........ napisał(a): > Jest napewno mlodziutka > , > nawet wstydzi sie przyznac ale tresc pytania za nia > odpowiada. Chyba niekoniecznie młodziutka. Przekonanie że miesiączka jest skuteczną metodą antykoncepcyjną pokutuje dosyć często wśród kobiet - niezawsze młodych. Jest to prawdą jedynie gdy ma się regularne okresy, i dosyć długi cykl. W młodym wieku, przy nieregularnym cyklu miesiączkowym istnieje możliwość zajścia w ciążę. A w ogóle, to dyskusja na ten temat jest prowadzona w katalogu FORUM->KOBIETA- >ZDROWIE. Radzę Asiu, żebyś poczytała tamte wypowiedzi. Jest ich już więcej i bardziej profesjonalne i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś