hotally 18.09.08, 11:27 HALU! Pamiętacie w podstawówce, w sklepiku szkolnym kupowało się takie chrupki w kratkę- zapomniałam jak się nazywały... Czy one gdzieś jeszcze żyją?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr_ka_11 Re: chrupki w kratkę 18.09.08, 14:08 hehehe.. ja to pamietam, to byl przysmak czy jakos tak ;) chrupek gotowych nie widzialam, ale na pewno mozna kupic takie do zrobienia, wrzucic na olej a potem posypac wegeta, bo to chyba tak bylo doprawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja514823 Re: chrupki w kratkę 18.09.08, 14:13 Mozna kupic cos takiego pod nazwa ""przysmak swietokrzyski'' wrzuca sie na gleboki olej i rosna chrupeczki w krateczke :) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: chrupki w kratkę 18.09.08, 14:29 to chyba byly bekonowe jakies? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: chrupki w kratkę 18.09.08, 15:00 nie, naturalne smak.... takie białe, w kratke ;] chodzi chyba o ten przysmak świętokrzyski, ale my na to mowilismy PRAZYNKI ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ranita_08 Re: chrupki w kratkę 18.09.08, 14:57 Tak. Są w wielu sklepach na półce z chrupkami, pieczywem ryżowym itp. :-> też je pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: chrupki w kratkę 18.09.08, 15:18 Wlasnie nigdzie u Mnie na wsi nie widziałam :( Ale... Kolezanka jedzie w piątek do Krk na mecz i tam ponoc są w jednym sklepiku, więc kazałam zrobic zapas :))) Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: chrupki w kratkę 18.09.08, 15:18 W tesco są np. surowe - do usmażenia :) A na festynach sprzedają to razem z popkornem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_i_wladca_mx Re: chrupki w kratkę 18.09.08, 17:08 wlasnie je wcinam, tzn gotowe :) mam je w sklepiku osiedlowym potwierdzam, to jest `przysmak swietokrzyski` Odpowiedz Link Zgłoś
pan_i_wladca_mx Re: chrupki w kratkę 19.09.08, 11:46 hotally napisała: > eh... szczęściarz... > szczesciaRA ale to bez znaczenia :) poszukaj ich wlasnie w malych sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
vivaviva napój w woreczku 18.09.08, 21:15 a pamiętacie napo w owreczku, który piło się przebijajac woreczek rurką? zazwyczaj nad morzem były i w kolorze czerwonym:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vivaviva Re: napój w woreczku 18.09.08, 21:16 vivaviva napisała: > a pamiętacie napo w owreczku, który piło się przebijajac woreczek > rurką? zazwyczaj nad morzem były i w kolorze czerwonym:)))) miało być napój w woreczku:) ale mi się literki poplatały:D Odpowiedz Link Zgłoś
femme-fatale Re: napój w woreczku 19.09.08, 09:54 Ja piłam w zoo i był zawsze żółty. świństwo jakich mało, ale wtedy jakoś smakowało... Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: napój w woreczku 19.09.08, 09:59 Ja też w ZOO i też żółty :) Oprócz ZOO to u mnie jeszcze na Emausie sprzedawali:) Tak się zastanawiam co to mialo w sobie że bylo obiektem pożądania większości dzieciarni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: napój w woreczku 19.09.08, 10:23 nie bylo specjalnie alternatywy (lata 80), cieszylo to to, bo slodkie, w woreczku, pilo sie przez rurke. szalenstwo tez bylo jak pierwszy raz dostalam pepsicole w szklanej butelce :) wtedy wszystko inaczej smakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: napój w woreczku 19.09.08, 10:45 pamiętam! racja, kiedys nie bylo alternatywy i inaczej to smakowało... Pamiętam też oranzade w szklanych butelkach zwrotnych :)))) niby komuna, a recykling był... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mkswb Re: napój w woreczku 19.09.08, 10:55 Ja pamiętam, że u mnie ten napój był żółty. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: napój w woreczku 19.09.08, 11:01 Ja pamiętam jeszcze oranżadę w proszku, którą wszyscy namiętnie sypali na dlon a potem z niej zlizywali. Piekly potem języki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: napój w woreczku 19.09.08, 11:35 albo gumy kaczor donald z historyjkami ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mkswb Re: napój w woreczku 19.09.08, 11:41 albo okropne gumy TURBO z samochodami Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: napój w woreczku 19.09.08, 11:45 zrobilyscie mi smaka na przysmak swietokrzyski. chce sobie zrobic go teraz a ja kupilam napoj w woreczku wlozylam go do plecaka, bo nie chcialo mi sie narazie pic. 2 chlopcow sie bilo i przewrocilo na plecaki. m.in moj plecak tez bylm poszkodowany. woreczek sie rozerwal i napoj zalal mi ksiazki ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: napój w woreczku 19.09.08, 11:47 hotally napisała: > albo gumy kaczor donald z historyjkami ;] > Oj, taaaak. Pamiętam że byly sprzedawane albo na sztuki albo pakowane w takie "zgrzewki" po 10 ( dwa rządki po pięć ) I mialy kolorowe papierki: czerwone, zielone, żółte, niebieskie- szał :)) A historyjkami to się wymienialo w szkole, oj wymieniało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia23 Re: chrupki w kratkę 19.09.08, 12:01 Ja w kielcach mieszkam to moge ci kupic ten przysmak świętokrzyski. Jak czuje zapech tego tałatajstwato mam dosc, ciagle to moj chlop smazy :-) Odpowiedz Link Zgłoś