zuzka4063 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 11:28 Ogólnie nie,ale jeśli kochałaś sie tego 7go dnia i było do środka to jest takie prawdopodobieństwo,gdyż plemniki żyją w dobrych warunkach ok 5 dni.Tak było w moim przypadku.Więc jeśli np.dzień płodny wystąpi 12 dnia,to plemnik z przed 5ciu dni może jeszcze zapłodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
niesforna.blondynka Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 11:44 Jakie 5 dni żyje plemnik ? Maximum 72 godziny. A co do pytania autorki- 7 dzień jest niepłodny. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka4063 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 11:47 Jeszcze raz powtarzam,że tak było w moim przypadku.Lekarz ginekolog potwierdził.Nie wymyślam,żeby tworzyć nowe teorie,bo nie mam powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 12:49 Nie bądż taka pewna. Może być w skrajnym przypadku. Wszystko zależy od tego ile trwa cykl. Owulacja występuje na 14 dni przed okresem, więc gdyby cykl był 21 dniowy to 7my dzień byłby płodny. A długość cyklu może się zmieniać jak wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
trollik.morski Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 19:54 niesforna.blondynka napisała: > ... - 7 dzień jest niepłodny. A to mnie skubana, zbujała:))) Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 12:47 Nie słuchaj tych, którzy twierdzą, że 7. dzień jest niepłodny. NIE da się stwierdzić nie znając ciebie i twojego organizmu, który dzień jest płodny. Jeżeli masz bardzo krótkie cykle to nawet 5. dzień może być płodny, a jeśli bardzo długie, to i 12. niepłodny. Kalendarzyk to metoda prehistoryczna! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka4063 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 12:54 Nie ma reguły.Fakt,mój przypadek nie należał do częstych.Ja traktuję mój cykl jakbym zawsze była płodna. Odpowiedz Link Zgłoś
jarotka.net Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 13:11 nie mam krótkich cykli, mam zawsze 28-30 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka4063 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 13:13 Hipotetycznie 14 albo 15 dzień u ciebie jest dniem płodnym,ale tylko hipotetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
jarotka.net Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 13:28 robiliśmy to z gumką, nie pękła ani nic, wszystko było OK. Dziś mam 28 dzień cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 13:42 Stres (a szczególnie schiza ciążowa ;)) ) może wpływać na długość cyklu. Poczekaj może do tego 30. dnia. Poza tym, zwykle występują u ciebie jakieś objawy wskazujące na zbliżającą się miesiączkę, ból piersi itd? A jak teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
jarotka.net Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 13:51 Poza ogolnym rozbiciem ( co mam i teraz) i porannym pobolewaniem brzucha ( co było 3-4 dni temu, teraz nie) wcześniejszych objawów nadchodzącej miesiączki nie miałam. Za to okropne bóle zwykle były 1 dnia. Miałam ostatnio trochę stresu- czekałam na lekarską diagnozę( podejrzewano u mnie poważną chorobę). Obajwów ciąży ( mdłości itp) nie mam. Aha czy zwykła morfologia może wykazać ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś
jj1978 przelomowy wynalazek - test ciazowy:) 05.10.08, 14:07 wiem ze sprzedaja takie w Polsce bo byly w aptekach nawet 12 lat temu jak zdarzylo mi sie potrzebowac. ze tak powiem nasikac na patyk to chyba nie jest az tak skomplikowana operacja? a i wynik duzo pewniejszy niz glosowanie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: przelomowy wynalazek - test ciazowy:) 05.10.08, 14:11 I to nie tylko w aptekach, w Rosmanie też są :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jj1978 Re: przelomowy wynalazek - test ciazowy:) 05.10.08, 14:15 alleluja!!! jakie to zycie jest teraz proste, w dawnych czasach trzeba bylo stac w kolejce w aptece i testy tez byly inne (z takim smiesznym zakraplaczem:) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 14:05 jarotka.net napisała: > Aha czy zwykła morfologia może wykazać ciąże? Nie, ale przy robieniu morfologii mozna doplacic za zrobienie badania na betaHCG, czyli hormon ciazowy. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 14:10 jarotka.net napisała: porannym pobolewaniem > brzucha ( co było 3-4 dni temu, teraz nie) Jeżeli czasem masz bardzo długie cykle, np. w związku ze stresem, to mogły być bóle owulacyjne, czyli 7. dzień był niepłodny. Na twoim miejscu poczekałabym bez paniki jeszcze z tydzień. Dla świętego spokoju możesz zrobić test ciążowy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 15:50 Bóle piersi to nie wszystko. U mnie dzień przed boli brzuch, a na klika dni przed zaczyna mi się nasilać apetyt Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 15:42 eee, to spoko.Czego się boisz? Ile masz lat, i 1szy raz współżyłaś, bo nie rozumiem Twoich obaw? Odpowiedz Link Zgłoś
trollik.morski Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 19:56 Skoro seks tak cię stresuje, to zrezygnuj z niego. Gotowaś wpaść w depresję:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 16:00 nie,ale plemniki zyja do 72 godzin wiec masz sie czego bac:/ Odpowiedz Link Zgłoś
jarotka.net Re: Zrobiłam test. 05.10.08, 16:20 Właśnie przed godziną zrobiłam test- wyszedł negatywny ( 28 dzień cyklu). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Zrobiłam test. 05.10.08, 16:22 to wcześnie zrobiłaś test. Ja robiła jak mi się okres spóźnia 9 dni. Następnego dnia dostąłam okresu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Zrobiłam test. 05.10.08, 21:19 joanna182-0 napisała: > to wcześnie zrobiłaś test. Ja robiła jak mi się okres spóźnia 9 dni. > Następnego dnia dostąłam okresu :)) Dostaje sie okres, a nie okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl litości..... 05.10.08, 16:45 rece opadaja jak sie czyta takie glupie pytania! Jak widac moga byc glupie pytania. Czy wiesz o tym, ze kazda kobieta ma inny cykl i u jednej 7 dzien moze byc plodny u innych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 16:46 To od cyklu zalezy (jak długi jest). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 16:52 Od cyklu i nie od cyku. Od tego jak bardzo był stresujący miesiąc i od miliona innych powodów. Mozna nawet zajść w ciąże podczas okresu Odpowiedz Link Zgłoś
trollik.morski Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 19:57 Zbyt późno zaczęłaś się bać:((( Odpowiedz Link Zgłoś
infinity51 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 23:20 skoro prezerwatywa nie pękła i, jak mowisz, wszystko było ok, to po jakiego grzyba tak się schizujesz? że niby jak miałabyś w tą ciążę zajść? Odpowiedz Link Zgłoś
jarotka.net Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 05.10.08, 23:27 No właśnie też mi to wszyscy mówią, ale ja jakoś tak mam w zyciu że zawsze widzę najgorsze:( Gumka nie pękła, był 7 dzień cyklu, zrobiłam test- negatywny. na teście było napisane, że już 3 dni przed planowaną miesiączką w cyklu 28 dniowym wykazuje ciążę i jest bardzo czuły( 25mlU/mlHCG). Odpowiedz Link Zgłoś
super.zgred Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 06.10.08, 08:33 jarotka.net napisała: > ... ale ja jakoś tak mam w zyciu że zawsze widzę najgorsze:( Ktoś ci już dobrze radził: zaprzestań tego seksu! To nie na twoje nerwy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 06.10.08, 09:28 tak pisze ale mnie przy obydwu ciążach nie wyszło od razu i sądzę że to mało możliwe żeby wyszło - test można zrobić po dniu kiedy powinnaś dostać okres a jeśli dalej nie dostaniesz to powtarzać kilka dni potem. Mnie w tej ciąży pozytywny wyszedł chyba z tydzień albo i dłużej po dniu kiedy powinnam dostać okres. Odpowiedz Link Zgłoś
jarotka.net Re: Dziś 29 dzień 06.10.08, 13:42 też zrobiłam test, tym razem Quick Vue i dalej negatywny.. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 06.10.08, 14:57 Prawdopodobieństwo, że kochają się w 7 dniu cyklu, z gumka, zajdziesz w ciązę jest znikome, żeby nie powiedziec zadne. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
trollik.morski Re: Czy 7 dzień cyklu jest płodny ? 06.10.08, 17:44 Napisz, czy ciocia przyjechała? My też się boimy:((( Odpowiedz Link Zgłoś
jarotka.net Re: Hurra 07.10.08, 11:34 dziś dostałam!!!! kończę z sexem to nie na moje nerwy;) Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Hurra 07.10.08, 21:44 myslalam ze forum kobieta jest dla dojrzałych kobiet-jednak niesety- same rozchchotane gimnazjalistki -ciocia przyjechała!och plemnik zyje 5 dni! a czy jestem w ciaży? robilismy TO w gumce!Boze-co za pozim wiedzy i yntelygencji- współczuje wam jezeli jestescie starsze od mojej córki ,bo jesli nie to rozumiem. Forum to nie wrózka i nie wie czyj 7 dzien cyklu jest płodny, od tego jest lekarz taki co sie ginekolog nazywa-w przychodni przymuje , jak sie rozpoczyna współzycie to sie powinno choc troche wiedzy posiadac w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 wciaze podczas okresu-hit wieczoru 07.10.08, 21:49 Mega hit wieczoru-zaplułam sobie monitor normalnie!!!!!!!!kobietko malutka , mlodziutka dziewuszko naczytałas sie bzdur w popcornie - niech cie mama uswiadomi powtórnie bo bzdury takie gadasz ze zal normalnie -Ty wogóle wiesz co to jest sex? az dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Hurra 08.10.08, 10:42 jarotka.net napisała: > ... kończę z sexem to nie na moje nerwy;) I słusznie, i słusznie .... Posłuchałaś dobrej rady, a dobre rady zawsze w cenie! Odpowiedz Link Zgłoś