Dodaj do ulubionych

Stare panny w jakim wieku to do Was dotarło ?

• kora3 Jesteś przezabawna :) 09.11.08, 15:33
      To zarcik, prawda?

Nie przyszło Ci do glowki, ze mozna nie chcieć mieć zdeici na
      przyklad?:)

Zadawanie pytania z tezą z gory zaklada, że wszystkie baby marzą
      tylko o zamązpójsciu i dzeiciach :)

Do mnie dotarło, ze nie chce mieć zdieci w wieku jakis 11 lat -
      wówzcas po raz pierwszy wyglosiłam te mysl publicznie:)

Oczywiscie przez lata wysłuchiwałam, jak to mi się zmieni:) jak
      widać - nie zmienilo się.

Niestety na pewnym etapie życia dalam sie wkrecić w slub, co było
      sporym błedem i w dodatku sprzeczne z moimi zasadami. No, ale udało
      sie zakońzcyc to małzeństwo i batrdzo dobrze :), bo nigdy w zyciu
      nie chcialam miec tzw. tradycyjnej rodziny.

Sama nie ejstem, samotna sie nie czuję - generalnie jest nmi bardzo
      miło, ze mogę żyć jak chce i zawsze chciałam.

Zepsulam Ci statystyke, ale skoro pytalaś :)
    • wanilinowa kiedy musiałam iść sama na studniówkę :)) 09.11.08, 15:34
      pomyślałam wtedy: nawet herbaty mi nikt nie poda na starość
    • intern-autka Mentalnosc 09.11.08, 15:44
      Stara panna czy singielka-nie ma roznicy,nie wazny tez jest wiek-
      glownym problemem jest ludzka mentalnosc i podejscie do sprawy.
    • pribeh_zivota Re: Stare panny w jakim wieku to do Was dotarło ? 10.11.08, 22:54
      Było to jakieś dwa miesiące temu. Mam 27 lat
      • pochodnia_nerona Re: Stare panny w jakim wieku to do Was dotarło ? 10.11.08, 23:24
        Teoretycznie jestem starą panną. Po 30, bez męża i dzieci, mieszkam z mamą.
        W praktyce mam stałego partnera, dzieci mieć nie chcę, tylko mieszkania mi brak. Jest mi wspaniale ze względu na to, że mogę wyjść kiedy i gdzie chcę, małe dzieci na głowie mi nie siedzą, tylko żal, że niekóre moje koleżanki już nie do tańca i różańca, ino do nocników i piaskownicy :-( to jest ten ból. Dziwię się czasem, że tak szybko zaczynają coś, na co wciąż jeszcze mamy czas. No, ale może one poczuły "zew natury", a ja nie ;-)
        • tombanach Re: Stare panny w jakim wieku to do Was dotarło ? 11.11.08, 11:47
          kiedys za maz wychodzily 15stolatki wiec 20tka byla jzu stara panna...
          co za durny narod, co to kogo obchodzi czy ktos chce i kiedy chce zmienic stan
          cywilny..
          jak ktos wam przygryza tmatuu staropanienstwa to wysmaic go i tyle, samemu nie
          jest zle..
          znam takei po malych miastach szczegolnie, lat 23, 2-3 dzieci, maz pijak,
          awantury codziennie, i take kobiety uwazaja sie po malych miastach za lepsze nad
          tymi starymi pannami po 30tce, bo te samotne, ale bez klopotow, moga robic co
          chca, woknosc przed wszystkim..nie martwic sie, a co to mus ozenic sie/wyjsc za
          maz? jakis haracz dla spoleczenstwa? albo urodzic migiem dziecko? moja mam
          aurodzila mnei w wieku 27 lat, 4 lat apo slubie, bo rodzice w tamtych czasach
          za komuny wiadomo jak bylo z mieszkaniem, mieszkali na stancji, gdzie nawet
          lazienki nie bylo w tym domu, tylko drewniany wychodek na dworzu. rok po slubie
          juz slyszeli ze nieplodni, po prostu rodzice pilnowali sie zeby nie miec dzieci
          jak nie maj warunkow, no ale nie dopilnowali...za to co ludzie glupoty
          wygadywali o nieplodnosci, itd. czy to mus urodzic dziecko w rok po slubie?
          dopoki takie durne myslenie bedzie w Polsce to do niczego tam nie dojdziecie
    • trzy_krzyzyki Re: Stare panny w jakim wieku to do Was dotarło ? 11.11.08, 15:57
      25

trzykrzyzyki.blox.pl
    • zero_0 do iwonp 11.11.08, 16:06
      > Czy bylo to w wieku 30 , 35 czy 40 lat ?

Coś Ci się chyba pomyliło...
      Miało być tak, prawda? : 45, 48 czy 50 lat, bo zakres wiekowy, który Ty podałaś,
      to funkcjonował jakieś 50 lat wstecz :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka