angel_79 31.10.03, 08:37 Hej Chciałam się WAS zapytać czym czyścicie buty z nubuku?????? Ja czyściłam mydłem szrym z wodą i pastą bezbarwną do nubuku Teraz mam okrpne nowe buty, pomóżcie!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reniatoja Re: BUTY Z NUBUKU...czym czyścic 31.10.03, 11:54 Co to jest ten nubuk? Powaznie nie wiem, za moich czasow nie bylo chyba nubuku. W kazdym razie wiem, ze tego sie nie pierze w pralce, bo to swiadczy o niskim IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: BUTY Z NUBUKU...czym czyścic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 12:01 Juz nigdy nie kupie butów z jasnego zamszu czy nubuku.Swoje zamierzam zaniesc do pralni, gdzie czyszcza kozuchy, moze tam pomoga, bo sposobu domowego skutecznego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Kostką do nubuku 31.10.03, 14:16 W porządnych sklepach , obok butow, oferują akcesoria do nich. Kupiłam taką kostkę, chyba firmy KIWI, ok 12 zł. Podobna do pumeksu, tylko dużo gładzsza. Bardzo ładnie czyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Kostką do nubuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 16:07 Podziel sie ta rewelacja, jak czesto czyscisz i czy jasny zamsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: BUTY Z NUBUKU...czym czyścic IP: 195.217.253.* 31.10.03, 17:01 Moze wiec tez sie wypowiem tradycyjnie - ku uciesze poniektorych:) A wiec ja......... wypralam tenisowki z nabuku w PRALCE!!! Pralam je chyba ze 40 razy i nic im sie nie stalo, moi drodzy inteligentni forumowicze! Ale zaznaczam, ze: 1. byly to tenisowki, a wiec nie buty typu ladnie-rzezbione-czolenka-wyjsciowe i upralam je tylko dlatego, ze byly tak brudne (jak to tenisowki), ze nie nadawaly sie do niczego poza wyrzuceniem na smietnik. Zaryzykowalam bo nie mialam nic do stracenia i udalo sie. 2. Upralam je w zielonym zelu Persil 3. Ostatnia proba uprania ich w PROSZKU Persil zakonczyla sie katastrofa. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś