piratkaa 13.12.08, 21:41 Witam, potrzebuję PILNIE odpwoedzi na 3 pytania z książek T.Pratchetta: 1.Jak ma na imię kamerdyner Śmierci? 2. Jak nazywają się "Trzy wiedźmy"? 3.Kim jest Greebo? HELP! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jj1978 Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 13.12.08, 21:53 Greebo jest kotem. Nanny Ogg, Agnes costam, i dalej nie pamietam - to o 3 wiedzmach. Odpowiedz Link Zgłoś
piratkaa Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 13.12.08, 22:01 dzięki wielkie! może ktoś jeszcze wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
epiphany Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 13.12.08, 22:54 A dokładniej: Esmeralda Weatherwax, Gytha Ogg i Margrat Garlick. Odpowiedz Link Zgłoś
jj1978 Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 13.12.08, 23:03 to kim byla gruba Agnes w takim razie, bo cos mi sie tu chyba pokrecilo? ta co spiewala w operze. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 13.12.08, 23:07 ja wiem, że była jakaś Agnes, ale nie pomogę, bo o tej porze i po mandarynkowym Bolsie z całego Pratchetta pamiętam jedynie 'NIE JESTEM MARTFA' ;)) (co zresztą będę jutro rano powtarzać...) Odpowiedz Link Zgłoś
morja13 Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 13.12.08, 23:12 A bo czarownic na Dysku mieli sporo, ale pytanie było o trójcę Babcia-Niania-Magrat. Agnes też była czarownicą, pamiętam, że pod koniec Maskarady zajmowała się czarownictwem z Babcią i Niania, ale jak potem się jej losy potoczyły, to już nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
piratkaa Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 13.12.08, 23:16 dzięki wszytskim ogromniaste!! :* Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 13.12.08, 23:28 prosimy, a co wygraliśmy?... Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 14.12.08, 04:50 Albert-"Mort". Byl magiem 2 tys lat temu ale Smierc przyjal go do sluzby ( w zasadzie Albert nie sluzy ale mieszka u Smierci i smazy owsianki). Trzy wiedzmy to babcia weatherwax, Niania Ogg i Magrat. Po slubie Magrat (wyszla za krola Lancre) wiedzmom brakowalo trzeciej, wiec przyjely Agnes, ktora nie chciala byc czarownica, dlatego uciekla by spiewac w operze ("Maskarada") Greebo oczywiscie jest kotem niani Ogg, walczy z wilkami i probuje gwalcic wszystko co sie rusza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.weatherwox Re: Terry Pratchett!! pomocy!!pilne!!!! 14.12.08, 09:59 :) właśnie :) Odpowiedz Link Zgłoś