kitek_maly Re: boję się przyszłorocznych Świąt 16.12.08, 14:25 Rany, co za wydumany problem. 15 km to ŻADNA odległość. Wszystkie zaproponowane rozwiązania są be, 'bo tak'. Robisz z igły widły. W ogóle Twoje wypowiedzi sprawiają wrażenie, że Ty jedyna na tej planecie masz taki problem. A w ogóle jaki jest sens martwienia się o przyszłoroczne święta, skoro dopiero tegoroczne się zbliżają? Coś to zmieni jeśli chodzi o te właśnie zbliżające się? Odpowiedz Link Zgłoś
mrsnice Re: boję się przyszłorocznych Świąt 16.12.08, 14:57 ja zamiast robić kłopot komukolwiek sama robię Wigilię. Mam w ten sposób u siebie tego, kogo chce. Czy to z mojej czy z męża rodziny. Tu jest stworzony problem do kogo na święta? A do nikogo, samej się brać za robotę, a nie starych rodziców kosztem się opędzać. I jeszcze marudzić! Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: boję się przyszłorocznych Świąt 17.12.08, 09:10 mrsnice napisała: > ja zamiast robić kłopot komukolwiek sama robię Wigilię. Mam w ten > sposób u siebie tego, kogo chce. Czy to z mojej czy z męża rodziny. > Tu jest stworzony problem do kogo na święta? A do nikogo, samej się > brać za robotę, a nie starych rodziców kosztem się opędzać. I > jeszcze marudzić! Proszę, przeczytaj wszystkie wypowiedzi, bo Twoja odpowiedź jest wyrwana z kontekstu :/ tłumaczyłam dlaczego wigilia u nas w domu nie wchodzi w grę. A rodzice nie są starzy, tak na marginesie;) ale to już tak na marginesie;) Dlaczego niektórzy z Was wypowiadają się nie przeczytawszy wsześniej pozostałych wypowiedzi? Ostatecznie muszę pisać pięć razy to samo, a później zarzucacie, że się tłumacze i szukam furtki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ania78p Re: boję się przyszłorocznych Świąt 17.12.08, 17:41 co do za problem zorganizowanie wigilii dla wszystkich u teściów???? Dziadek przecież mając perspektywę zostania samemu w domu też pójdzie. Robisz na forum z igły widły a nie chciało ci się porozmawiać nawet z rodzicami i teściami. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: boję się przyszłorocznych Świąt 18.12.08, 06:50 ania78p napisała: > co do za problem zorganizowanie wigilii dla wszystkich u teściów???? 1) bo nie proponowali?? na przykład? Dziadek > przecież mając perspektywę zostania samemu w domu też pójdzie. 2) i to dlatego przez 20 lat siedział sam?i nie dał się namówić na wspólną wigilię z moimi drugimi dziadkami??? nie chciało ci się porozmawiać nawet z rodzicami i teściami. a skąd wiesz, że z nimi nie rozmawiałam?? Rodzice rozmawiali też z dziadkami - dziadek od razu powiedział, że on sobie posiedzi w domu, bo nie czuje się najlepiej i w ogóle...to on sobie przynajmniej wcześniej pójdzie spać :/ i tyle w temacie:/ a ja wierzę, że nie przyjdzie... Ocenić i zjechać - taka Twoja metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
nordica84 Tabakierko2 23.12.08, 19:37 jednak robisz z igły widły. Pierwsza rzecz, czy pojscie na pasterke wymaga specjalnych zaproszen? Hmm..na pewno milo byloby mezowi, gdybyscie jednak zaskoczyli tesciow i w tym roku podeszli do kosciola wspolnie sie pomodlic. Mysle, ze jest to lepsze rozwiazanie, niz chowanie przez meza czy Ciebie urazy, ze tesciowie nie uwzglednili was w planach. Druga rzecz. Jezeli jestes w normalnych stosunkach z rodzicami, to nie widze problamu porozmawiac z nimi i ustalic, ze zaczniecie kolacje wigilijna o 16.00 na przyklad. A potem o 19.00 pojdziecie do rodzicow meza. Zamiast siedziec, gdybac, wkurzac sie na nas, ze wyciagamy takie a nie inne wnioski zajmij sie rzeczami wazniejszymi. I jak ktos juz tu pisal...sadze, ze jezeli Twoi Dziadkowie, ktorzy odeszli byli prowodyrami wspanialej atmosfery swiatecznej, to nie sadze, zeby cieszyli sie z tego, ze kazde swieta bez nich przyrownujesz do stypy. Glowa do gory i krok naprzod. Nie ma co stac w miesjcu i sie rozgladac na boki po raz setny. Odpowiedz Link Zgłoś
teklana Re: boję się przyszłorocznych Świąt 23.12.08, 20:26 wybacz ustosunkuje sie jedynie do Twoih słow nieczytawsy wypowiedzi innych-lenistwo przeze mnie przemawia. Też jestem jedynaczka.Rozwiazałam "te"sprawy w nastepujacy sposob:zimowe,czyli te swieta u moich rodziców,a wiosenne u mojego meża.(jego dom rodzinny jest ok.500 km od miejsca w ktorym mieszkamy,wiec pogoda jest łaskawsza na wielkanocne swietowanie.Polecam sposob,sprawdza się doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: boję się przyszłorocznych Świąt 23.12.08, 20:07 nie chce być złośliwa ani przykra, ale do przyszłego roku wiele moze się wydarzyć i dzisiejsze rozwiązania nie mają sensu. Kiedyś w ciągu roku umarła mi polowa najbliższej rodziny - nie życząc nikomu źle, w każdym domu też może wydarzyć się taka sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś