Dodaj do ulubionych

zodiakalne zoo...

04.11.03, 19:26
widzę, że rozbiła się dzisiaj bańka zodiakalna
brakuje tylko fachowego komentarza anahelli
czekam na inne zwierzątka, może i swoją małżeńską konstelację sprawdzę przy
okazji, tudzeż inne układy koleżeńskie, kto z kim może a kto z kim nie
powinien
Obserwuj wątek
    • Gość: dolores Re: zodiakalne zoo... IP: *.pl / 10.0.15.* 04.11.03, 19:31
      a wiec anahello czekamy na fachowca. wypowiedz powinna byc poparta dowodami
      naukowymi i szeregiem rownan matematyczno-fizycznych obrazujacych wzajemne
      uklady gwiazd i inne zjawiska mistyczne i niewyjasnione.
      jakby co to mozesz blefowac, moze nikt nie zauwazy:)
      • anahella Same tego chcialyscie:P 04.11.03, 20:20
        Nie zadnych baranow, bykow i innych. Jak prawdziwy astrolog robi horoskop to
        nie robi horosokpu dla jednego czy drugiego znaku tylko dla konkretnego
        czlowieka. Astrologia zaklada, ze jestesmy jedynym i niepowtarzalnym
        dzielem ... [tu w miejsce kropek wierzacy sobie wpisza Boga a niewierzacy
        nature].

A ze te charakterystyki z grubsza sie zgadzaja? Znam osobe, ktora cale zycie
        byla przekonana ze jest jeszcze spod znaku Blizniat, a po wizycie u astrologa
        dowiedziala sie, w chwili jej urodznia Slonce bylo w Raku... A tak pasowal do
        niej gazeciany horoskop Blizniat...

Kazdy z nas nosi w sobie 12 znakow zodiaku i kazdy z nich w naszym horoskopie
        widac. Nieprawda jest zatem, ze tylko Barany sa szybkie, tylko Byki uparte a
        tylko Bliznieta gadatliwe.

i jeszcze bonus dla Dolores:)

Na moment i pisania tego postu Mars w Rybach tworzy separacyjna opozycje do
        Jowisza w Pannie. Jednoczesnie Jowisz jest na czubku bisekstyla, ktorego jedno
        ramie idzie do Saturna w Raku a drugie do Slonca w Skorpionie. To razem tworzy
        rzadko spotykana ale jakze szczesliwa konfiguracje zwana latawcem. ;)
        • tralalumpek Re: Same tego chcialyscie:P 04.11.03, 20:24
          tx anahella, właśnie takiego wpisu mi brakowało, zupełnie serio
          • anahella Re: Same tego chcialyscie:P 05.11.03, 00:02
            tralalumpek napisała:

> tx anahella, właśnie takiego wpisu mi brakowało, zupełnie serio

Nie wierze! :D
        • Gość: dolores Re: Same tego chcialyscie:P IP: *.pl / 10.0.15.* 04.11.03, 20:27
          :)))))) przemysle ten bonus w trakcie najblizszego zacmienia slonca.
          • anahella Re: Same tego chcialyscie:P 05.11.03, 00:18
            Gość portalu: dolores napisał(a):

> :)))))) przemysle ten bonus w trakcie najblizszego zacmienia slonca.

Najblizsze 4.5.2004 - niestety dla Polski bedzie pod horyzontem, wiec nie
            bedziemy go obserwowac.
        • Gość: ME Re: Same tego chcialyscie:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 21:24
          anahella napisała:

> Nie zadnych baranow, bykow i innych. Jak prawdziwy astrolog robi horoskop to
          > nie robi horosokpu dla jednego czy drugiego znaku tylko dla konkretnego
          > czlowieka. Astrologia zaklada, ze jestesmy jedynym i niepowtarzalnym
          > dzielem ... [tu w miejsce kropek wierzacy sobie wpisza Boga a niewierzacy
          > nature].
          >
          > A ze te charakterystyki z grubsza sie zgadzaja? Znam osobe, ktora cale zycie
          > byla przekonana ze jest jeszcze spod znaku Blizniat, a po wizycie u astrologa
          > dowiedziala sie, w chwili jej urodznia Slonce bylo w Raku... A tak pasowal do
          > niej gazeciany horoskop Blizniat...
          >
          > Kazdy z nas nosi w sobie 12 znakow zodiaku i kazdy z nich w naszym horoskopie
          > widac. Nieprawda jest zatem, ze tylko Barany sa szybkie, tylko Byki uparte a
          > tylko Bliznieta gadatliwe.
          >
          > i jeszcze bonus dla Dolores:)
          >
          > Na moment i pisania tego postu Mars w Rybach tworzy separacyjna opozycje do
          > Jowisza w Pannie. Jednoczesnie Jowisz jest na czubku bisekstyla, ktorego
          jedno
          > ramie idzie do Saturna w Raku a drugie do Slonca w Skorpionie. To razem
          tworzy
          > rzadko spotykana ale jakze szczesliwa konfiguracje zwana latawcem. ;)
          >

Taa..a wyjaśnij mi jeszcze co to jest tzw.ascendent?
          • anahella Re: Same tego chcialyscie:P 05.11.03, 00:07
            Gość portalu: ME napisał(a):

> Taa..a wyjaśnij mi jeszcze co to jest tzw.ascendent?

Po astrologicznemu
            Punkt przeciecia ekliptyki z horyzontem niebieskim

Po ludzku:
            Taki punkt w horoskopie, ktory nie istnieje naprawde, jest tylko wyliczany.
            Zeby go obliczyc potrzebna jest dokladna data, w tym godzina oraz miejsce
            urodzenia. Interpretacyjnie mowi o tym jak wygladamy, jak sie przed swiatem
            kreujemy. To tak w skrocie.
          • reniatoja Re: Same tego chcialyscie:P 05.11.03, 00:08
            Gość portalu: ME napisał(a):

> Taa..a wyjaśnij mi jeszcze co to jest tzw.ascendent?

Tiaaa, a mnie, jakbys w ogole wyjasnila(ludzkim jezykiem napisala) caly ten
            fragment:
            > anahella napisała:

> >
            > > Na moment i pisania tego postu Mars w Rybach tworzy separacyjna opozycje d
            > o
            > > Jowisza w Pannie. Jednoczesnie Jowisz jest na czubku bisekstyla, ktorego
            > jedno
            > > ramie idzie do Saturna w Raku a drugie do Slonca w Skorpionie. To razem
            > tworzy
            > > rzadko spotykana ale jakze szczesliwa konfiguracje zwana latawcem. ;)
            > >
            >
            >
            Tak pytam, bo jest tam cos o Pannie, a ja panna jestem, wiec...
            • anahella Re: Same tego chcialyscie:P 05.11.03, 00:28
              reniatoja napisała:

> Tiaaa, a mnie, jakbys w ogole wyjasnila(ludzkim jezykiem napisala) caly ten
              > fragment:

To byl taki popis belkotu astrologicznego:) Dolores chciala malo zrozumialym
              jezykiem to dostala:)

> >
              > Tak pytam, bo jest tam cos o Pannie, a ja panna jestem, wiec...

Co ty Renia, pisalas, ze mezatka!;)

Te dobre chwile moga dotyczyc osob, ktore obchodza urodziny ok 7-10 wrzesnia.
              Ale czy sie wydarzy cos, czy nie, i jezeli juz to w jakim zakresie - zalezy od
              horoskopu osobistego. Do jednej osoby moze sie milo usmiechnac kolega, ktos
              inny wezmie slub. Moze tez byc tak, ze wymienieni ludzie moga cos przeoczyc, co
              bedzie mialo efekt dopiero za jakis czas. Oczywiscie to moze tez dotyczyc wielu
              innych osob, ktorych horoskopow nie znamy.

A jak sie dzisiaj, jutro, pojutrze jakis dzieciaczek urodzi(l), to mozliwe, ze
              bedzie mial w zyciu mniej pod gorke niz inni, czego zycze wszystkim Waszym
              dzieciom.
              • tralalumpek anahella 05.11.03, 13:49
                anahella napisała:

>
                > A jak sie dzisiaj, jutro, pojutrze jakis dzieciaczek urodzi(l), to mozliwe,
                ze
                > bedzie mial w zyciu mniej pod gorke niz inni, czego zycze wszystkim Waszym
                > dzieciom.
                >

a jak ja sie urodzilam troche wczesniej tzn ze dlatego ciagle mam pod gorke?
                • anahella Re: anahella 05.11.03, 15:43
                  tralalumpek napisała:

> a jak ja sie urodzilam troche wczesniej tzn ze dlatego ciagle mam pod gorke?

Pewnie tak, ja tez nie od dzis po swiecie chodze, i tez odczuwam ze im dalej tym
                  bradziej stromo;)
        • podomka_cioci_sabci Re: Same tego chcialyscie:P 04.11.03, 21:29
          Wiem, ze uslugi astrologiczne sa bardzo drogie. W 1994 roku, proponowano mi
          zrobienie profesjonalnego horoskopu za 250 zl. Ludzie maja wazniejsze wydatki,
          a swoje astrologiczna pasje musza zaspokajac niestety gazetowymi , malo
          wiarygodnymi horoskopami.
          • anahella Re: Same tego chcialyscie:P 05.11.03, 00:12
            podomka_cioci_sabci napisała:

> Ludzie maja wazniejsze wydatki,
            > a swoje astrologiczna pasje musza zaspokajac niestety gazetowymi , malo
            > wiarygodnymi horoskopami.

To nie tak - horoskopy gazetowe nalezy traktowac jak rozrywke. Zwlaszcza, ze w
            gazetach przewiduja tylko dobre rzeczy.
            • malen_a Re: Same tego chcialyscie:P 05.11.03, 15:58
              a czy jakies programy dla takich laikow jak ja, ktore obliczyly by te wszystkie
              potrzebne wartosci oraz wyswietlily horoskop?
              • anahella Polecam serwis 07.11.03, 01:21
                www.astro.com

Nie musisz sciagac programu - zrobisz to online, i masz tam przykladowa
                interpretacje. Jest to oczywiscie interpretacja automatyczna, wiec nie jest to
                nic, co mozna by bylo traktowac powaznie. Na rysunku masz symbole, bez nazw,
                ale o ile dobrze pamietam, to pod koniec intepretacji jest opis polozenia
                kazdego punktu w horoskopie. Serwis jest po angielsku, niemiecku i francusku.

Na www.astrologia.pl masz demo programu Urania - tyle ze zeby z niego
                skorzystac musialabys nauczyc sie symboli znakow i planet.
            • malen_a Re: Same tego chcialyscie:P 05.11.03, 15:58
              a czy jakies programy dla takich laikow jak ja, ktore obliczyly by te wszystkie
              potrzebne wartosci oraz wyswietlily horoskop?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka