Dodaj do ulubionych

Ulicą Struga dołem i górą

IP: *.system.szczecin.pl 15.12.05, 21:21
fajnie bedzie tylko czy ja dożyję końca przebudowy tej arterii. obecnie
miasto ma kilkanascie fajnych koncepcji tylko wdrażanie ich trwa latami to
jest jeden z powodów dla których chyba większość inwestorów nie wraca do nas
po rozmowach wstępnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: dziad A ja tego nie rozumiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 00:13
      To potezna kasa wpompowana wlasciwie niewiadomo po co... - ile to bedzie
      kosztowalo... ktos zastanowil sie nad sensownoscia calej operacji? czy nie lepei
      jzamaist wpuszczac cala struga podniesc dojazdy? bezsens za ktory zaplacimy
      ciezka kase... a drogi niszczeja w Szczecinie, brak przepraw przez Odre, stary
      tabor komunikacji miejskiej - czy Warszawa finansuje te inwestycje? - tranzyt
      skierowac na A6, zakaz ruchu tranzytowego przez Szczecin, puscic dalej tramwaj a
      nie budowac trase dla tirow za pieniadze szczecinian.
      • Gość: Ekspans Re: A ja tego nie rozumiem... IP: 83.168.120.* 16.12.05, 00:26
        Ta koncepcja jest bardzo dobra i więcej juz nie majsterkowac przy tym . Miało
        byc 5 wiaduktów a już myśli się o ich redukcji.
        • shp80 Re: A ja tego nie rozumiem... 16.12.05, 00:59
          Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> Ta koncepcja jest bardzo dobra i więcej juz nie majsterkowac przy tym . Miało
          > byc 5 wiaduktów a już myśli się o ich redukcji.

Tak na dobrą sprawę, to po co aż 5 wiaduktów? Jeden taki, jak jest teraz, jeden przy Łubinowej, jeden przy Jasnej i starczy - do czego pozostałe?

Pozdro
          Tomek
          • robert.szczecin Re: A ja tego nie rozumiem... 16.12.05, 01:10
            shp80 napisał:

> Tak na dobrą sprawę, to po co aż 5 wiaduktów? Jeden taki, jak jest teraz,
            > jeden przy Łubinowej, jeden przy Jasnej i starczy - do czego pozostałe?

Przy Jasnej, Łubinowej/Wiosennej i Botanicznej mają powstać po dwa wiadukty
            (dla każdej jednokierunkowej jezdni będzie oddzielny wiadukt). Te przy
            Botanicznej być może nie powstaną i wtedy Struga będzie obniżona tylko na
            odcinku od Jasnej do Łubinowej/Wiosennej, a więc dużo mniejszym kosztem.
      • Gość: marchewa "Rys. infantylny" IP: *.user.ono.com 16.12.05, 17:24
        co za pacan to rysowal... student by to lepiej zrobil :)
        pozdrowienia
    • siciliano Wiadukty są OK ale ten wykop to bezsens. 16.12.05, 09:29
      A po co to wpuszczenie Struga w wykop?

Przecież wybudowanie tej trasy od nowa w wykopie to dziesiątki milionów
      niepotrzebnie wydane. Wybudowanie jeszcze jednego lub dwóch wiaduktów
      całkowicie rozwiązało by problem bezkolizyjności i zrobienia tam trasy
      szybkiego ruchu. A na dobrą sprawę potrzebny jest tylko jeden Łubinowa-Wiosenna.

Dziesiątki milionów w błoto kontra milion który odebrano wczoraj szczecińskim
      szkołom ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka