pergolja 29.01.09, 14:43 czekam czekam i juz bedzie trzeci tydzien i zagoic sie nie moze musze cos kupic ale nie wiem co na to pomaga nigdy wczesniej to mi sie nie zdarzalo juz witaminy staram sie uzupelniac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurek.powiatowy Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 29.01.09, 14:52 Brakuje Ci witaminy B2. Jedz jogurty. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 29.01.09, 14:53 nie bierz niemytego do ust :-) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 29.01.09, 15:02 Ku maść chlorochinaldin i smaruj. Odpowiedz Link Zgłoś
aparatka1981 Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 29.01.09, 15:43 rozkruszyc witamine B12 (albo kompleks witaminy B), wymieszac z wazelina i naniesc bezposrednio na pekniety kacik. bedzie zabarwione na zolto, ale dziala jak magia. wyleczy sie w 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_beauty Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 29.01.09, 20:03 posmaruj maścią cynkową, mi pomaga od strzalu Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 29.01.09, 20:17 Nie B12, tylko B2. W każdej aptece powinni to doradzić, bo to jest typowy objaw niedoboru B2. Normalnie łykać zgodnie z przepisem na ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszmir74 Re: witaminy z grupy B/nt 29.01.09, 20:27 Jak zaczynam czuc pekniecie to biore na nawilzony palec troche soli i trzymam przy ustach ok 2 min,troche piecze,ale nastepnego dnia sladu nie ma.Dermatolog polecil mi na poczatku "tworzenia sie" przylozyc kostke lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 30.01.09, 11:41 Obfite smarowanie miodem zabezpiecza rankę, przyśpiesza gojenie i zwiększa elastyczność naskórka. No i jest słodkie ^_^. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 30.01.09, 12:12 witamina b complex 3 razy dziennie, przjdzie Ci szybko Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 30.01.09, 12:32 oprucz brania wit z grupy B polecam tez kren Sudokrem- w aptece , na noc duża warstwa tego kremu i spoko ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Kto ma jakis sposob na pekajacy kącik ust ? 30.01.09, 12:52 Mialam kiedys taki problem, jako mozliwe przyczyny podano mi: -jedzenie metalowymi sztuccami na stolowce - moze w nich byc jakis syf i moze uczulac -pasta do zebow mietowa - moze miec jakies substancje uczulajace, sprobuj zmienic paste -mi sie takie cos robi od kolczykow kiepskiej jakosci - jestem na nie uczulona i wlasnie na ustach sa tego efekty Jak to od 3 tygodni nie mija to poszukaj przyczyny - zmien paste do zebow, kolczyki i patrz, jakich sztuccow uzywasz. Moze pomysl, jakie inne ewentualne przyczyny sa mozliwe i wyeliminuj je. A jesli nie jestes alergiczka i na 100% nic cie nie uczula, to rzeczywiscie, mozna probowac brac witaminy, moze pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś