olga998 27.02.09, 09:51 Oprócz jajek, parówek i tostów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qw994 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 09:52 Możesz dołożyć do tego fasolkę w sosie pomidorowym, będziesz miała pyszne angielskie śniadanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
naparstnica_purpurowa Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 09:57 olga998 napisała: > Oprócz jajek, parówek i tostów? Sycącą owsiankę z prawdziwych płatków owsianych (nie muesli, posypaną np. rodzynkami, pestkami słonecznika, jabłkami. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 10:10 grzane piwo z sokiem malinowym i oscypka z grila Odpowiedz Link Zgłoś
anulla_p75 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 13:33 jajecznice, moze nawet z dodatkami co by smaczniej bylo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 13:36 > Oprócz jajek, parówek i tostów? anulla_p75 ktorej części słowa OPRÓCZ nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 15:40 Jajka to nie to samo, co jajecznica. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 10:26 angazetka napisała: > Jajka to nie to samo, co jajecznica. Nie? A z czego Ty robisz jajecznicę? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 10:40 Z jajek, mleka i mąki. Plus skwarki. Trochę tak, jakby twierdzić, że sugerowane tu naleśniki czy omlety to też jajka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 01.03.09, 14:56 Takie dziwnie? Coś takiego: www.gotowanie.wkl.pl/przepis2756.html Odpowiedz Link Zgłoś
pani-pietruszka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 13:42 omlet, kakao, placuszki z owocami, gofry:) Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 13:44 Ja to sobie chcialam ziemniaczki odsmazyc i zjesc z kefirem i szczypiorkiem, ale rabnelam olej lokatorowi, ktory smierdzial nieziemsko ( z modyfikowanej soi jak doczytalam pozniej) i zchrzanil mi pyszne sniadanko:/ Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 13:50 jak to nasi dziadkowi mawiali "Kradzione nie tuczy" masz nauczke na przyszlosc zeby nie krasc. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 14:14 to nie kradziez z prawfdziwego zdarzenia, bo mamu umowe, ze jak mi zabraknie, biore jego, jak jemu, bierze od nas. Wiec to raczej pozyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 14:16 W sumie tak. Ktos kiedys powiedzial "Kradziez książki i chleba nie hańbi". Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 14:25 Szkoda tylko, ze na takim badziewiu obiadki sobie pichci... spapralo mi to sniadanie:P Odpowiedz Link Zgłoś
maja9622 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 14:30 współczuję śmierdzącego lokatora.... Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 14:54 Lokatora nie wachalam, ale jego olej jest sztuczny do bolu :P Odpowiedz Link Zgłoś
maja9622 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 15:04 może i nie wąHałaś, ale z Twojego postu wynikało, że śmierdzi lokator, a nie jego olej. To była delikatna aluzja...ehhh..... Odpowiedz Link Zgłoś
maja9622 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 15:06 i mam nadzieję, że tego wąchania też nie wzięłaś na poważnie...choć pewnie się mylę.... Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 15:18 Maju, czy ty mnie masz za jakis sztywny kij? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 15:09 > może i nie wąHałaś, ale z Twojego postu wynikało, że śmierdzi lokator, a nie > jego olej. mi jednoznacznie wynikalo ze to smierdzi olej, ale ja sie nie licze bo mam jedna nozke bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 15:39 Czego oni dziś w szkołach uczą... ;) "rabnelam olej lokatorowi, ktory smierdzial nieziemsko" - "który" odnosi się do pierwszego rzeczownika przed nim w stosownym rodzaju. W tym wypadku do "lokatora", choć oczywiście z treści wiemy, że smierdział olej. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 15:44 Fakt, zle sformulowane, ale wszyscy wiemy o co chodzi :P A literowek ile nawalilam... Dzis mam z tym problem :P Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 16:08 Wiemy :) A współlokator też może śmierdzieć, tego nie sprawdzałaś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 16:24 Pewnie troche wali, z racji fizycznej pracy ale nie sprawdzalam i nie mam ochoty:P Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 13:52 hej kobietki! przydały by się jakieś fajne przepisy na pasty do chleba, coś dobrego jakies przepisy na sałatki, sosy :) bo brak ich strasznie:/ Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 13:55 Jest tego mnóstwo w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 14:45 zapiekanke makaronową z resztek lodówkowych Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 15:54 Lec do spozywczaka po mrożone ciasto francuskie oraz konfiture i zrób sobie ciepłe rogaliki/ crosainty w piekarniku.... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 16:58 dużą kiełbasę na gorąco i dużo musztardy :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 17:44 zwłaszcza na kaca. Od razu stawia żołądek na nogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 17:13 -bruschetta -sałatki na ciepło -faszerowane pomidory -smażony ser w panierce -bułki faszerowane dowolnie przyrządzonym farszem Odpowiedz Link Zgłoś
aeris Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 17:35 jjesli ty to proponujesz na sniadanie, to co ty jesz na obiad ? a moze twoje hobby to kuchnia? im dluzej tym lepiej? do autorki - popieram pomysl croisantow! z serem i szynka mniam lykaena napisała: > -bruschetta > -sałatki na ciepło > -faszerowane pomidory > -smażony ser w panierce > -bułki faszerowane dowolnie przyrządzonym farszem > > Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 17:40 No a co w tym dziwnego, przecież nie wszystko naraz ;) No i oczywiście tylko w weekendy, niestety a tak jednym z moich hobby jest kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 17:45 Jedyne ciepłe śniadanie, które akceptuję, to kawa z mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 18:14 zupy mleczne: 1. kaszka manna na mleku. ale taka prawdziwa kaszka, gotowana klasycznie nie jakieś błyskawiczne 2. ryż z mlekiem 3. makarony różne na mleku itd. ps. no własnie... dlaczego mówi się kaszka manna NA mleku, makaron NA mleku ale już ryż to Z mlekiem...? Odpowiedz Link Zgłoś
smith78 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 18:57 olga998 napisała: > Oprócz jajek, parówek i tostów? -Ryż z jogurtem, ewentualnie z dodatkiem orzechów, słonecznika. -Mleko z lanymi kluskami. -Praktycznie każde danie jednogarnkowe nadające się do szybkiego odgrzania rano. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 27.02.09, 19:12 chyba jeszcze nie zauwazylam : platki (typu nesquik) z cieplym mlekiem kromki chleba maczane w rozmaconym jajku i smazone na patelni ;) kielbaska w plasterkach Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 09:30 Smażone kiełbaski, owsiankę... Akurat jajka to świetny śniadaniowy zestaw, na długo dają poczucie sytości. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 10:50 Łomlety :) Na słono, albo na słodko. Jak kto lubi. Po omletach z 8 jajek można z obiadu zrezygnować:) Odpowiedz Link Zgłoś
jesajdu Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 12:18 Zapomniana a zdrowa i sycąca kasza manna na mleku na słono lub na słodko :) Odpowiedz Link Zgłoś
fircyk_w_kaloszach Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 12:24 nie ma to jak ciepla bagietka z serem lazur, albo bialy tunczyk w oleju Odpowiedz Link Zgłoś
olga998 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 12:28 A tu zobaczcie co znalazłam: www.uwielbiam.pl/przepisy/kategoria/na-goraco.html Odpowiedz Link Zgłoś
olga998 O rany, można paść... 28.02.09, 12:31 www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/straszne-pazury-d.html Odpowiedz Link Zgłoś
olga998 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 12:42 Ale i tak brakuje mi czegoś finezyjnego, wyjątkowego, bo...wybaczcie, ale zupa mleczna i jej pochodne to brrr... Bruschetta - super, rogaliki z ciasta francuskiego - luksik, bagietki z pleśniowym - mniam, mniam - dodałabym obok kapary z lodówki. Szukam pomysłu na coś ciepłego plus zimne zaskoczenie, przeciwwaga. Rozkosz podniebienia, o której będzie się myślało jadąc do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 28.02.09, 19:04 > Szukam pomysłu na coś ciepłego plus zimne zaskoczenie, przeciwwaga. > Rozkosz podniebienia, o której będzie się myślało jadąc do pracy. Moze zrob cieplego loda i popiesc nim swoje podniebienie, a pozniej zaskocz je zimnym, tym z lodowki. Odpowiedz Link Zgłoś
eastern-strix francuski tost :) 01.03.09, 01:20 nie wiem, skad nazwa ani czy jest fancuski, ale mniejsza z tym ;) 2 jajka rozbeltujesz na talerzu i dodajesz swieze listki bazylii (ale suszona tez moze byc). maczasz chleb tostowy zeby nasiakl i kladziesz na patelnie na rozgrzany tluszcz, najlepiej oliwe. jak przewrocisz na druga strone to na wierzch kladziesz starty zolty ser, zmniejszasz ogien i przykrywasz patelke - wtedy ser sie stopi zanim tost sie przypali. mniam mozesz dodac grzyba jak lubisz - pieczarki pokrojone w plasterki aha, dobre sa tez pieczarki (cale), pomidory (tez cale) i plasterki bekonu albo nawet parowki/kielbaski z piekarnika. Skrapiasz toto oliwa i wsadzasz do piekarnika na 150 na 10 min :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 01.03.09, 10:46 W zimie lubie zupe krem na sniadanie czasem. Np.dyniowa z imbirem. No ale to raczej trzeba dzien wczesniej przygotowac. Ale rozgrzewa nieziemsko;) Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 01.03.09, 17:51 Dwa cieple croissant starcza. Jak widze to wszystko co pochlaniacie na sniadanie, to przestaje sie dziwic, ze juz nastolatkom sadlo wylewa sie z portek. A jak sobie wyobraze obiad i kolacje to slabo mi sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 01.03.09, 18:08 Jeden croissant to 300 kcal, zatem dwa to 1/3 porcji żywieniowej przeciętnej kobiety. Czyli Ty też jesz zbyt obfite śniadanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 01.03.09, 18:33 Zalezy co rozumiemy pod nazwa croissant. Na dodatek sniadania jadam bardzo rzadko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co zrobić na ciepłe śniadanie? 01.03.09, 23:30 > Zalezy co rozumiemy pod nazwa croissant. Takie coś z baaardzo tłustego ciasta francuskiego? ;) > Na dodatek sniadania jadam bardzo rzadko ;) Ja też, rano nie bywam głodna. Na myśl o większości wymienionych wyżej posiłków ranną porą robi mi się słabo. Odpowiedz Link Zgłoś