anaisanais Re: co jest fajnego w PL? 16.03.09, 10:07 polskie krajobrazy, szczegolnie latem - pekne laki, pola pszenicy, lasy, zbieranie grzybow, polska wies, drzewa, zlota jesien, kuligi zima targ i stragany na ktorym mozna kupic swieze warzywa i owoce, nowalijki wiosna, polskie morze i plaze nie zabudowane hotelami, spontaniczonosc, knajpy z atmosfera i ze sie wszyscy zrywaja zeby potanczyc, koncerty na otwartej przestrzeni i wszyscy sie dra do muzyki roznorodnosc , wybor produktow, tradycja i goscinnosc twarog fakt ze rozumiem bez wysilku co do mnie mowia i to kazdy niuans! Odpowiedz Link Zgłoś
operator1234 Re: co jest fajnego w PL? 16.03.09, 12:05 każda kobieta powinna powiedzieć: bo tu są prawdziwi mężczyźni, przystojni, zadbani, inteligentni :) Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: co jest fajnego w PL? 16.03.09, 12:27 dżizys nie idźmy w kontrowersyjne wypowiedzi.. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: co jest fajnego w PL? 16.03.09, 13:30 co jest fajnego w PL? Ja jestem fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: co jest fajnego w PL? 16.03.09, 13:56 Bialowieza. Wybor herbat w kazdym sklepie, chocby i najmniejszym. Twarog. Dobre pieczywo. Bary mleczne. Zabytki. Kawiarnie z fajna atmosfera. Wroble i bociany. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: co jest fajnego w PL? 16.03.09, 14:17 polski chleb , slodycze ,uwazam ,ze polskie cukierki sa najlepsze na swiecie ,zwlaszcza orzechy laskowe w polewie czekoladowej ,kasztanki ,krowki soki tymbarku ,no i ogolnie sklepiki typu Kefirek ,Zabka polskie owoce ,jablka ,ktore maja smak ,truskawki zielen ,lubie ,ze wszedzie jest tak zielono ,tego brakuje mi obecnie szczegolnie pory roku ,lubie kiedy pojawia sie wiosna ,potme lato ,jesien i ze mozna je zaobserwowac ptaki ,za granica jakos ich nie slychac ,zwlaszcza swiergoczacych wroli grille na dzialkach i w ogrodach ,zapach kwiatow ,drzew wiosna w cieply dzien ladne kobiety ( chociaz sama jestem kobieta;) cisza Krakow i rynek ,no i radiowa trojka Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: co jest fajnego w PL? 16.03.09, 15:41 - nie mamy wulkanów więc nic nam nie wybucha i nie kopci, - nie mamy trzęsień ziemi( są wiem ale malutkie+ szkody górnicze), - nie mamy katastrofalnych suszy i co za tym idzie głodu, - nie mamy epidemii cholery, czerwonki, aids, malarii itd, - nie mamy alei tornad, - nie mamy terrorystów, - nie jesteśmy krajem islamskim i nie nosimy chust, - nie ma rytualnego okaleczania dzieci i jest podobno równouprawnienie, - nie mamy pustyni(błędowska zarasta) i nic nam nie zasypuje osiedli, Same plusy, aż nudno u nas;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: co jest fajnego w PL? 16.03.09, 15:58 Bieszczady - calosc Suwalki oba miejsca idealne na wypoczynek,by moc odejsc od codziennosci, tego szumu. jakbym miala wrocic do Polski, to chcialabym mieszkac wlasnie w Bieszczadach, w pelni swiadomie. zrozumienie, czyli taki aspekt duchowy. duzo dobrej muzyki, literatury Odpowiedz Link Zgłoś