Dodaj do ulubionych

Szok... KDT + dzieci

21.07.09, 21:38
Nie wiem, jakiego rodzaju to są rodzice, którzy przyprowadzają w potencjalnie
niebezpieczne miejsce dzieci.... Co to miało być??? Szantaż emocjonalny na
postronnych czy tarcza przed policją? Jestem degustowana takimi "rodzicami".

Cieszę się, że ratusz się nie ugiął i to już koniec straszydła (mam nadzieję).
Obserwuj wątek
    • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 21:40
      może to rodzice, którym kdt gwarantowal chleb dla nich i tych dzieci?
      • zloty.strzal Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 21:46
        No ok, ale przecież dostawali propozycje przeniesienia się gdzieś indziej z
        handlem. To jest takie czekanie do końca: a może się wzruszą, a jak nie to może
        jak dzieci się rozpłaczą...
        • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 21:53
          nie wiem, kupcem nie jestem, nie znam szczegolow
          pewnie jakby dostali dobrą propozycje, to by sie zgodzili
          oni tez mieli swoje argumenty, jedna wladza im cos obiecala,
          przyszla druga i fru
          ja sie w sumie nie dziwie, ze sie ludzie wpienili, jesli zrobilo sie
          z nich glupa, co innego handlowac w centrum, co innego gdzies na
          zadupiu
          wiecej opinii jest przeciw kdt ale przyznac trzeba, ze kiedy tam sie
          nie poszlo, to hale wypelnione kupujacymi po brzegi
          ludzie kupują nie tylko w galeriach, gdzie za kawalek szmatki placi
          sie 150zl

sam blaszak straszyl, osobiscie az tak bardzo mi to nie
          przeszkadzalo i nikt nie powiedzial, ze to co powstanie nie bedzie
          straszyc jeszcze bardziej.. warszawa pod katem architektonicznym
          jest kompletnie do dupy, wyglad to jedna sprawa, druga to taka, ze
          stosunkowo zamykane są korytarze powietrzne i niewiele brakuje, zeby
          ludzie zaczeli kisic sie w smrodzie..ale na to nikt uwagi nie
          zwraca, developerzy kupią kawałek ziemi między zabytkowymi
          kamienicami i pieprzną tam tak zwany apartamentowiec odstający od
          zabudowy, ciasny.. kurde no zwykle w takich sprawach rozchodzi się o
          kasę i tyle
          a Warszawę albo się kocha z cąłym jej dobrodziejstwem albo nie
          • pan_i_wladca_mx Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:08
            no wlasnie nie do konca.
            mimo licznych propozycji przeniesienia kdt - kupcy z żadnego nie skorzystali,
            umowmy sie ze propozycja oddania gruntu bez przetargu
            "w-innym-niz-pl-defilad-miejscu" to lakomy kasek, ale nie dla kadeciarzy
            niestety, oczywiscie ze biznes w centrum oplacal sie bardziej niz inne biznesy
            ale prawo jest prawem, nie ma juz ustawy o zasiedzeniu. moja ciocia prowadzaca
            sklep z markowa bielizna tez sie musiala przeniesc bo najemca wypowiedzial jej
            lokal, i co? miala napisac transparent, rzucac plytami to by go dostala na amen?

mnie nie interesuje co im miasto obiecywalo, co za prl-owska mentalnosc: "Bo
            obiecali". na morde to tylko krem nivea. od przynajmniej roku bylo wiadomo, ze
            umowa najmu nie zostanie przedluzona. na co liczyli? na to samo co od 15 lat -
            ze zadna wladza im nie podskoczy.

rozumiem, ze kupujacych bylo mnostwo ale to przeciez oznacza, ze jak kdt zmieni
            lokal to klienci pojda za nim! no niestety obroty pewnie spadna ale bez
            przesady, uwierz mi ze tam biednych nie ma.

w takim nadarzynie tez sa tlumy, pod stadionem takze sie dobrze wiedzie, ale
            jednak fetysz zajmowania ogromnego placu w centrum stolicy ciezko zmienic.

nietrafionym zdaje sie tez argument o tym, ze w kdt zakupy robili mniej zamozni
            ludzie. bylam tam pare razy, gdzie sa te tanie ceny? dzinsy 120zl, koszulka 45 i
            opuszcze 5zl? te same ceny sa w normalnych sklepach od arkadii po galerie mokotow.

nikt normalny nie neguje sensu istnienia bazarow w miastach,
            za to nikt normalny nie bedzie godzil sie na nielegalne zajmowanie (umowa
            wynajmu wygasla w styczniu!) placu w centrum warszawy!

przypominam takze, ze zeby podpisac kontrakt na druga linie metra (wszelkie
            protesty przegarnych spolek zostaly odrzucone), kazde miejsce na mapie warszawy,
            gdzie bedzie sie znajdowac stacja lub jakakolwiek zabudowa zwiazana z metrem
            musi byc legalnie, w swietle prawa, dzialka wolna od zabudowy, z konkretnym
            planem zagospodarowania. plac defilad bedzie waznym punktem w tej budowie.
            • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:14
              ja sie próbuję postawić na ich miejscu i tyle, walczą jak mogą
              przecież większosc walczylaby o swoje dobro gdyby ktos powiedzial,
              ze ze względu na "nie taki wyglad jak sobie ktos wyobraza" ma odejść

nie podobaly mi sie dzisiejsze wulgarzymy, rzucanie plytami
              chodnikowymi itd - chociaz z tzw. 1 reki mam info, ze plytami
              rzucali juz chuligani, ktorzy ochoczo przyłączyli się do zadymy

cale ścisłe centrum powinno być zmodernizowane.. dawne domy
              towarowe - aktualnie zbankrutowana GC, Dworzec Centralny - który nie
              tylko straszy wygladem ale i zapachem.. no nie wiem ale ja bym sie
              skupila na tych naprawdę zapalnych miejscach, a pozniej doprowadzała
              do ładu resztę, zamiasta koncentrować się na najbardziej zapalnym i
              medialnym miejscu
              • masher Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:23
                ale wyjasnij mi co to ma do rzeczy, ze by sie im podobalo tam dalej byc i ze o
                to chcieli walczyc. 7 miesiecy po terminie, przed koncem umowy takze wiedzieli
                ze musza znalesc inne miejsce. mieli mozliwosc, mogli to zrobic. woleli sie
                zachowac jak zwykla swolocz i zrobic burdel. jak na moj gust powinni teraz
                trafic przed sad i raz ze odpowiadac za szkody a dwa za zagrozenie zycia nie
                tylko sprowadzonego na funkcjonariuszy ale i osoby postronne. w panstwie prawa
                mozna wiele zdzialac nawet bez protestowania. wystarczy ruszyc glowa, tylkiem i
                rekoma. ale oni nie chcieli. mieli ochote zrobic burdel i zrobili.
          • zeberdee24 Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:25
            A niby dlaczego oni mają dostać propozycję a cała reszta zwolnionych
            z pracy Polaków nie ? Co to ku... za sprawiedliwość ? Bo pokazali
            swoje przepite tępe ryje w TVN ? KDT to jest obraza nawet takiego
            kibla urbanistycznego jak Warszawa, ja rozumiem że to miasto nie ma
            stylu i aspiruje do stolic państw 3-ego świata, ale może chociaż mieć
            w ramach swojej powierzchni niby reprezentacyjnej budynki a nie
            blaszane stoiska(sic!).
            • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:32
              Nie wiem.
              Jedno jest pewne.. nie żyję wg "jeśli ja mam źle, to inni tez mają
              mieć źle".. blaszaki mnie ani nie ziębiły, ani nie parzyły dlatego
              może mniej emocjonalnie niż inni do tego podchodzę i staram się też
              spojrzeć na to z innej strony
              • zeberdee24 Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:38
                A ja patrzę emocjonalnie, bo na uspokojenie tych ludzi poszły Twoje i
                Moje pieniądze. Za każdym razem kiedy ktoś postanowi olać prawo i
                siłą coś wymuszać idą na to nasze pieniądze. Wiedzieli od kilku lat
                że umowa wygaśnie bez możliwości przedłużenia ale nie poszukali sobie
                innego miejsca ani innej pracy tylko urządzili bijatykę. Może niech
                każdy w Polsce kto stracił pracę coś zdemoluje, pobije policjanta,
                będzie cool i nie będziemy go osądzać.
                • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:40
                  Jak patrzę i słyszę na co na codzień idą moje pieniądze, to kdt mnie
                  zupełnie nie rusza.
                  • zeberdee24 Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:41
                    Na co np. idą że tak cię to szokuje ?
                    • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:45
                      No od Adama i Ewy mam pisac? :)
                      za pozno na taki wywod ale naprawde nie wiesz o czym piszę?
                      o kapitalizmie :)
                      • zeberdee24 Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:52
                        Kapitalizm to jedyny sprawiedliwy ustrój:) Niestety w Europie promuje
                        się grabienie uczciwych ludzi pracy oraz przedsiębiorców i oddawanie
                        owoców ich pracy klasie próżniaczej(urzędników) oraz różnym patologiom.
                        W Europie mamy socjalizm.
      • wrr2 Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:00
        I to ma tłumaczyć narażanie dzieci na potencjalne niebezpieczeństwo? Naprawdę
        nie trzeba być Einsteinem, żeby przewidzieć, że w takiej sytuacji może dojść do
        przepychanek z policją. Wg mnie zabieranie tam dzieci to skrajna głupota i
        nieodpowiedzialność.

Poza tym, że kupcy będą musieli się wynieść wiadomo było od dawna. Skoro to było
        ich główne źródło utrzymania to powinni poszukać innego miejsca do handlu lub
        innej pracy, a nie liczyć, że jakoś to będzie.
        • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:16
          jeżeli było jedno czy dwoje dzieci (bo w wlicznych medialnych
          przekazach dzieci raczej nie było widac) to chyba nie ma co robic
          afery i stawiac tego jako pkt nr 1 w calej aferze?
          to juz sprawa tych rodzicow, ja ich oceniac nie bede
          • demonii.larua Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:23
            No wg mnie nie tak do końca sprawa tych rodziców, bo na takie zachowanie są
            odpowiednie zapisy w KPK, nawet jeśli ów rodzic działał nieumyślnie.
            • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:30
              ok, dla jasnosci, ja bym dziecka nie zabrala na taką imprezę
              ale nieumyślnie na mniejsze lub większe niebezpieczeństwa pewnie na
              codzień swoje dzieci naraża z 70% rodzicow

tak samo jak autorka watku zastanawia sie w jakim celu rodzice uzyli
              dzieci (jako tarczy?), tak ja sie zastanawiam w jakim celu robi sie
              z tego niemal nr 1 w tej aferze, czyli znowu wykorzystanie dzieci
              • asche_zu_asche Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:36
                > tak samo jak autorka watku zastanawia sie w jakim celu rodzice uzyli
                > dzieci (jako tarczy?), tak ja sie zastanawiam w jakim celu robi sie
                > z tego niemal nr 1 w tej aferze, czyli znowu wykorzystanie dzieci
                >

Bo to jest nr 1 (dla mnie).
                • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:39
                  Rozumiem, ale to jest tez pewien rodzaj manipulacji tematem :)
                  • asche_zu_asche Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:41

vandikia napisała:

> Rozumiem, ale to jest tez pewien rodzaj manipulacji tematem :)

Nie jestem dziennikarzem, tylko najzwyklejszym mieszkańcem Warszawy i być może
                    matką (kiedyś tam). Rzuciło mi się w oczy właśnie to - i nie muszę się z tego
                    tłumaczyć.
                    • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:42
                      Luz, nie mowie o tlumaczeniu, widzę tylko pewną analogię :)
    • masher Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:02
      bo to zwykle bydlo a nie ludzie. widac nie tylko po tym ze sie zaslaniaja
      dziecmi i kobietami, ale po ogole, braku poszanowania dla prawa... 7 miesiecy po
      wygasnieciu umowy i jeszcze maja pretensje ze ich sie wywala? jakbym nie placil
      czynszu za lokal to by mnie wyj.... na zbity pysk bez pytania co i jak. jakb sie
      mi skonczyla umowa to takze. lokal posprzatac, oddac klucze i wyjsc- tak robi
      normalny czlowiek. bydlo robi jak widac.
      • vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:21
        ok dales taki kontrast.. a jabys dal dla kontrastu masy ludzi
        żerujących na panstwie, ludzi ktorzy jezeli maja jakiekolwiek
        koneksje, to je wykorzystują maksymalnie.. Twoim, moim kosztem

ostatni przetarg publiczny (wczoraj opisywany) dla kancelarii
        prezydenta na laptopy, ustawiony jak ta lala szybko zszedl z tapety,
        bo jest inny, swiezy temat
        ja w sumie nie rozumiem tej wrogosci ludzi do osob z kdt, bo nie
        robią krzywdy, a jest wiele osob na ktorych wakacje, samochody,
        wygody placimy z wlasnej kieszeni, z wlasnych zaronionych pieniedzy,
        ktore moglibysmy przeznaczyc na cos innego i uchodzi im to plazem..
        a w zamian mamy wieczne kolejki do specjalistow w sluzbie zdrowia
        (kilkumiesięczne), mamy katastrofalny stan dróg i wieczne korki,
        mamy bydło na codzien.. dlaczego wiec tak latwo skupic sie na tak
        blahej z jednej strony sprawie?
        • asche_zu_asche Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:32
          vandikia napisała:

> ja w sumie nie rozumiem tej wrogosci ludzi do osob z kdt, bo nie
          > robią krzywdy,

To, że nie możemy rozmawiać o wszystkich i wszystkim jednocześnie, nie znaczy,
          że o nikim mamy nie rozmawiać. Po dzisiejszym też jestem wrogo nastawiona do
          handlarzy - to hołota i tyle.
          Mam nadzieję, że zadymiarze wylądują w odpowiednim miejscu i zapłacą z własnej
          kieszeni za zniszczenia, zablokowanie miasta, rannych policjantów i innych, za
          bezpośrednie narażenie życia dzieci (ok. nie wiem, ile ich tam było, bo też
          widziałam tylko kilkoro - ale to i tak za dużo).
          To nie było ich - wynajmowali. Właściciel ma prawo powiedzieć "nie przedłużam
          umowy, pa pa".
          A oni tu robią tanią propagandę, pokrzyczą sobie "ZOMO", "gestapo" i myślą, że
          jest aż tylu idiotów, co się na to złapie.

• vandikia Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:37
            Nie no, zomo i krzyczenie z chuliganami "solidarnosci" bylo również
            wg mnie żenujące.
            Parę miesiecy temu, gdy temat kdt byl na topie czytalam o roznych
            umowach i świta mi, ze to nie do konca jest tak jak to kreują media
            i jak wiekszosc ludzi mysli, tyle.
            Z jednej strony masz rację, jesli jest wynajem to wlasciciel ma
            prawo do terenu, a nie wynajmujący. Z drugiej strony, jesli
            wlasciciel wykopuje Cię z jednego miejsca i mowi: ok, w zamian
            postaw sobie na mojej ziemi dom z wlasnych srodkow i użytkuj go.. Ty
            stawiasz dom, a jemu sie po 5 latach odmienia, to..?
            Jeżeli planowano przebudowę terenu, po '89 chyba musialy byc takie
            plany? To po co bylo mydlic ludziom oczy czasowym rozwiazaniem? To
            jest tez nie fair.
            Wszystko jest nie fair, świat jest zły, trzeba walczyc o swoje ;)
            • wrr2 Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:52
              Ale przecież nikt kupcom nie obiecywał, że zostaną tam na zawsze. Od początku
              było wiadomo, że kiedyś będą musieli się wynieść. Tymczasem w tym kierunku nie
              zrobili NIC, tylko odwlekali sprawę.
              Nie wiem, czy miasto było do końca w porządku, ale nie zmienia to faktu, że KDT
              od stycznia zajmuje ten teren nielegalnie.
            • pan_i_wladca_mx Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:54
              > wlasciciel wykopuje Cię z jednego miejsca i mowi: ok, w zamian
              > postaw sobie na mojej ziemi dom z wlasnych srodkow i użytkuj go.. Ty
              > stawiasz dom, a jemu sie po 5 latach odmienia, to..?

sa na to przepisy, nie kazde "osiedzenie" na ternie to wynajem, moze byc
              uzytkowanie wieczyste, tylko trzeba to rozegrac, przeciez ile procent
              deweloperow ma grunty we wlasnosci (a co za tym idzie mieszkancy)? 20%?

miasto ma jeszcze im hale postawic? panstwo polskie mozolnie wychodzi z okresu
              radosnego prl, szczegolnie w kwestii prawa. miasto nie moze dac paruset osobom
              nowej ziemi, nowej hali i moze jeszcze wpadac po pracy na zakupy. niestety, tak
              funkcjonuje kapitalizm i narazie nie ma szans na jakiekolwiek zmiany w tej materii.

miasto wyegzekwowalo swoj teren potrzebny pod gigantyczne inwestycje, ktore
              oplaca sie nam - warszawiakom, tym starym i tym nowym.

wiesz z jedne strony moze i robic sie przykro, ta cala burda etc., ale z
              pierwszej reki wiem, np. jak zatrudnia sie tam panienki na stanowiska (5-7 zl za
              godzine, plus od sprzedanego towaru, zadnej umowy, spora czesc to legalni
              bezrobotni, ktorzy pobieraja zasilki).

moim zdaniem zamiast komornika nalezaloby wpuscic tam urzad skarbowy i PIP.
              szybko by zmykali (slyszlaam, ze taka akcja kiedys byla?)

takze wiesz, mieli nielegalnie zajmowany teren w centrum miasta, kasa jaka tam
              sie uplynniala pozwolilaby na godziwe zycie wielu Polakom. to chyba glownie w
              kdt (oprocz wygladu) draznilo, ze tam towar leje sie bardziej na lewo niz prawo.

mali i sredni przedsiebiorcy, ktorzy maja nad soba kontrole, skarbowke i inne
              przyjemnosci mogli sie porzadnie w*rwic, zreszta np. na forum warszawy odbior
              calego kdt jest dosc jednoznaczny - nie ma w prawie roznych i rowniejszych.
              • zeberdee24 Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:59
                Myślę że gdyby ludzie w Polsce usłyszeli ile taki straganik przynosi
                kasy na miesiąc, to liczba litujących się nad kupcami by mocno
                spadła...
                • pan_i_wladca_mx lusksus paragonu 21.07.09, 23:09
                  oj tak, na forum warszawy jeden kupiec (?) chwalil sie 3 autami, podpowiem, nie
                  byly to 10-letnie mazdy. czy to byla podpucha czy nie - nie wiem, ale jestem w
                  stanie to uwierzyc. w kdt zapatrywala sie glownie ludnosc przyzwyczajona do tej
                  straganowoscio-bazarowosci. naprawde poza sklepikiem z papierosami nie bylo tam
                  nic wartego uwagi. osobiscie jestem taka snobka, ze lubie doplacic pare zlotych
                  w tych okropnych galeriach (nieraz w podobnej cenie), za lusksus paragonu,
                  zwrotu i przymierzalni oswietlnonej czyms wiecej niz zarowka.
                  taka snobistyczna mieszczanka ze mnie ;)
                  • vandikia Re: lusksus paragonu 21.07.09, 23:22
                    tuz przed snem ;)
                    nie zeby reguła, ale buty za dość wysoką cenę kupione w tzw "dobrym
                    sklepie" w galerii rozpadły się po dosłownie 1 imprezie i był
                    problem z reklamacją, bo sprzedawczyni myślała że naciągam, że
                    kupiłam buty na weekend i żądam zwrotu - nie widziała ewidentnej wady
                    a buty kupione kdt, z paragonem i możliwością reklamacji służyły
                    długo - ok, nie były tez naj najtańsze, ale jakościowo, polskiej
                    firmy i bez zarzutui
                    luksus przymierzalni mogę sobie darować, szczególnie jeśli potem w
                    mediach jest jakiś cudny art o kamerach i świadomość, że pół zmiany
                    ochroniarzy może podziwiać moje wdzięki :D akurat w/wym. argumenty
                    osobiście do mnie nie przemawiają :)
                    ale faktycznie lubię bazary, chciałabym żeby np. różyckiego
                    przywrócono do wyglądu z czasów świetności, lubię targowiska - ale
                    to bardziej za klimat niż towar
                    pewne jest natomiast, że zawiodłam się ostatnio na ciuchach z
                    różnych galerii, taki chłam, że szkoda słów i nie mówię o najtańszym
                    orsay'u.. rozumiem jednocześnie, że tak to wygląda, że sprzedają na
                    jeden sezon, by w kolejnym wrócić, ale jako konsumentowi nie podoba
                    mi się to
                    moja siostra, która z koleżankami namiętnie jeździła na stadion
                    miała ciekawszą szafe od mojej i o ile koszulki Tommego H są
                    jakościowo bez zarzutu, o tyle reszta te wszystkie reservedy, h&m,
                    orsaye itd, ktore w wiekszosci zajmują galerie, to towar chiński,
                    jakosciowo beznadziejny.. a na TH jednak nie kazdego stac i nie
                    kazdy chce placic za koszulkę 500zł :)
                    • asche_zu_asche Re: lusksus paragonu 21.07.09, 23:37
                      Ciekawie można się też ubierać w ciuchlandach. To nie jest kwestia kasy. Po
                      blaszaku nikt poszukujący ciuchów nie będzie płakał.

A wystarczyło dziś chwilę pobyć pod KDT, by mieć pewność, że bez sensu dawać
                      zarobić tej egoistycznej hołocie.
        • masher Re: Szok... KDT + dzieci 21.07.09, 22:59
          ale przepraszam bardzo, jaka wrogosc? to jest elementarne poszanowanie prawa!
          nie tylko wlasnosci, gdzie jak sie konczy umowa to ma sie zajmujacy lokal
          wyniesc ale takze prawa innych ludzi. zalozmy ze ktos przez ta rozrobe
          potrzebowal karetki a nie bylo dostepnej przez to ze wlasnie byla przy
          zabezpieczeniu rozroby. ktos zmarl albo sie mu znacznie stan pogorszyl z uwagi
          na dlugie oczekiwanie na pomoc. i co, kto ma za to odpowiadac? a co z ludzmi
          ktorym utrudnilo to przejazd? kto im zwroci czas i za zmarnowane paliwo?
          jak na moj gust to jeszcze ostrzej powinno sie ich potraktowac. mimo iz wiem ze
          policja nie jest do sprzatania barykad przed komornikiem to powinien sie tam
          pojawic oddzial prawie antyterrorystyczny i zdjac kazdego nielegalnie
          zajmujacego lokal gumowa kula, wyciagnac za fraki i zaciagnac przed sad w trybie
          przyspieszonym. wtedy nie ma zagrozenia dla osob postronnych jak to mialo
          miejsce. po dzisiejszym dniu jestem sobie w stanie wyobrazic sytuacje w ktorej w
          centrum miasta ktos sie barykaduje, grozac np wysadzeniem i policja bite 8
          godzin stoi pod budynkiem i tylko probuje cos zrobic a nic nie wychodzi. akcja
          powinna byc drastyczna, szybka i odstraszajaca na tyle aby kazdy zwyrodnialec
          ktory ma czelnosc stanac przeciw prawu obawial sie przekroczyc linie. nie byloby
          gowniarzy ktorzy przyszli na ustawke z policja, nie byloby zadym na stadionach i
          mozna by tam chodzic z dzicmi... a tak, kazdy sie boi co to bedzie. prawo jest
          prawem, koniec kropka.

tak samo jak bede mial domek, nie ubezpiecze go. chalupa mi wyleci w powietrze,
          zaleje mnie czy przyjdzie huragan i zrowna do fundamentow. i co mam drzec sie ze
          panstwo ma mi postawic nowy dom? nie! nie ubezpieczylem sie to ponosze tego
          konsekwencje. moge zdechnac pod plotem jak z wlasnej glupoty nie zadbalem o
          ubezpieczenie. ale wszyscy inni na okolo by darli mordy ze im sie cos nalezy.
          ilu powodzian ma problemy ze nie ma gdzie mieszkac? a ja sie pytam- wiedziales
          ze mieszkasz na terenie zalewowym, dlaczego nie masz ubezpieczenia od powodzi? i
          gdzie w tym rozdawnictwie dla nich sprawiedliwosc spoleczna? jedna osobe zaleje
          czy dom sie przewroci to nikt sie nie ruszy z xxxxxx zl ale jak juz 50/100 czy
          wiecej rodzin to z miejsca kasa leci. gdzie w tym sens i logika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka