ptysiek25 08.08.09, 18:57 dzisiaj 'nadeszla wiekopoman chwiła' i sobie popływałam a nawet nałykałam się tej 'żybury':( a wy jak? wątek należy do serii z cyklu 'pół żartem...' ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurelia_aux Re: kąpiecie się w jeziorach? 08.08.09, 18:58 Tak, kąpałam się 2 tyg temu w jeziorze żywieckim..2dni później dowiedziałam się, że kąpiel jest tam niedozwolona z powodu jakiś groźnych bakterii, oops... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
emma_ja Re: kąpiecie się w jeziorach? 08.08.09, 19:06 straasznie sie brzydze nieprzezroczysta woda, mulaste dno, stworzenia przypominajace najobrzydlisze owady, rosliny oplatajace nogi - czuje sie jakbym grala w horrorze no i ten zabi skrzek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda123 Re: kąpiecie się w jeziorach? 08.08.09, 19:06 chyba, że się mieszka w 'zielonych płucach' Polski, gdzie o czyste, piękne jeziora nietrudno. uwielbiam pływanie, a pływanie w jeziorze, w pięknej okolicy, wieczorem, gdzie prawie w ogóle nie ma ludzi stoi u mnie bardzo wysoko na liście życiowych przyjemności:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: kąpiecie się w jeziorach? 08.08.09, 19:10 ja tam wszędzie wlezę gdzie woda- w tym roku przerobiłam już jezioro,rzekę,kamieniołom (w którym jest zakaz kąpieli i topią się ludzie) Poza tym ,pływając dawno temu po jeziorkach jachtem,zdarzały się momenty,że trzeba było wleźć stópkami w zielonkawe,gloniaste bagienko,tak więc nie brzydzą mnie takie rzeczy,ani trochę :] Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aux Re: kąpiecie się w jeziorach? 08.08.09, 19:13 A ja też jak widzę wodę to muszę do niej wejść :D nawet mroźny bałtyk zaliczyłam już:) tylko jakoś się nie mogę przekonać do pobliskiej rzeki w której wykryto gronkowiec salmonelle i jeszcze jakieś 2 rzeczy.... ;-) A jedno co mnie brzydzi to odkryte baseny.. i Ci sikający tam ludzie.. bleah.. Odpowiedz Link Zgłoś
k-x Re: kąpiecie się w jeziorach? 10.08.09, 11:16 aurelia_aux napisała: > A jedno co mnie brzydzi to odkryte baseny.. i Ci sikający tam ludzie.. bleah.. w jeziorach sikają i s.ają. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: kąpiecie się w jeziorach? 09.08.09, 12:19 i tak najfajniej jest w nocy i na waleta. Odpowiedz Link Zgłoś
k-x Re: kąpiecie się w jeziorach? 10.08.09, 11:18 ingeborg napisała: > i tak najfajniej jest w nocy i na waleta. na waleta tylko w nocy?? Odpowiedz Link Zgłoś
kombinatorka81 Re: kąpiecie się w jeziorach? 10.08.09, 10:02 Ja ogólnie rzadko zażywam słonecznych kąpieli - jestem strasznym zmarzluchem - dla mnie zawsze woda jest lodowata. Ale na ogół jest mi to obojetne czy jadę nad jezioro czy nad morze. --- Nic o mnie beze mnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: kąpiecie się w jeziorach? 10.08.09, 10:15 oczywiście, że tak wakacje bez jeziornego pluskanka są nieważne ;) a w nocy i na waleta tym bardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Tak 10.08.09, 11:08 Oczywiście że tak! Pojezierz ełęczyńsko-włodawskie jest super i czysto ;) Ale polecam Świteź na Ukrainie... bajka Odpowiedz Link Zgłoś