w-gregi 30.12.03, 10:20 moj piseke strasznie przezywa wystrzaly petard co mam pu podac? ma ok 30kg i mysle nad relanium Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AB12 Re:NIECH CIĘ RĘKA BOSKA BRONI!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 10:25 IDX SZYBKO DO WETERYNARZA! TAM PIES DOSTANIE ZASTRZYK USPOKAJAJACY. JESLI TO PIERWSZY RAZ PIES OTRZYMA TAKI ŚRODEK POWIEDZ TO WETERYNARZOWI, BO MUSI ON OKRESLIC ILOŚĆ I RODZAJ ŚRODKA! rADZĘ SIĘ POSPIESZYĆ BO NP. MOGĄ BYĆ DUŻE KOLEJKI I MOŻE ZAJŚĆ KONIECZNOŚĆ PODANIA ŚRODKA ETAPAMI!( W PRZYPADKU MOJEGO PSA TAK JEST, ALE MÓJ OJCIEC JEST WETERYNARZEM I MAM TO Z GŁOWY;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandalay00 Re: piesek i sylwester 30.12.03, 11:00 Relanium to chyba dosc mocny lek nawet jak na czlowieka? Moze dla psa bedzie za mocny.Najlepiej poradzic sie weterynarza tak jak pisala przedmowczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: piesek i sylwester 30.12.03, 11:05 Wrto pamiętać, że ludzkie leki nie zawsze są dobre dla psa =- tak samo jak z ludzkim jedzeniem. Fakt, że wszystkie leki testowane są na zwierzętach nie znaczy, że zwierzęta reagują tak samo (weźmy przykład waleriany i kota). Niejednokrotnie byłam świadkiem podania "psiego leku" mojemu szczurowi oczywiście w odpowiednim przeliczeniu dawkowym. Skutki? Natychmiastowe i opłakane. Dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: piesek i sylwester IP: *.toya.net.pl 30.12.03, 11:11 U weta mozesz kupic ziolowy lek uspokajajacy w syropie, i takiz Relanimal (o ile dobrze pamietam)-jest to wlasnie psi odpowiednik relanium. Idz po te zakupy razem z psem-moze lekarz poleci cos innego. I wspolczuje-domownikom i pieskowi-bo sama rokrocznie walcze ze strachem mojego psa. Po podaniu lekow i tak moze sie troche bac-ja zalatwiam reszte glosna muzyka w kulminacyjnum momencie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: piesek i sylwester 30.12.03, 11:20 w-gregi napisał: > moj piseke strasznie przezywa wystrzaly petard co mam pu podac? > ma ok 30kg i mysle nad relanium Mam pomysl! A moze by go tak uspic, a dzieciom (jesli masz), ktore na pewno bardzo kochaly zwierzaczka powiedziec, ze popelnil samobojstwo wpadajac rozpedzony na drzwi od szafy. 30 kg? To trzeba bedzie go zapakowac pozniej w pudeleczko po lodowce :) Klaniam sie wylogowujac jednoczesnie. Powodzenia w probie okielznania pieseczka :) M.S. PS czy to ten sam piesek, ktoremu trzeba przywiazac do obrozy kielbase, zeby inne pieski z nim sie bawily :D? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: piesek i sylwester 30.12.03, 12:30 w-gregi napisał: > moj piseke strasznie przezywa wystrzaly petard co mam pu podac? > ma ok 30kg i mysle nad relanium A jak puszczasz w domu bąki to też chowa się po kątach? {Powinien już być przyzwyczajony, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: piesek i sylwester 30.12.03, 23:23 mój ojciec wyjechał w leśne ostępy pod ukraińską granicę i zabrał ze sobą psy. kiedyś dostawały leki uspokajające od weta, w tym roku będzie im cicho i spokojnie. posiadacze nerwowych psów powinni otrzymywać okresowe pozwolenie na wiatrówki z solą do rażenia petardowców którzy już tydzień przed sylwestrem się uaktywniają. :) Odpowiedz Link Zgłoś