Dodaj do ulubionych

Gorąca prośba do Pań.

16.08.09, 20:01
A więc tak - od mniej więcej dwóch lat, moze półtora roku, mam objawy
pieczenia, drapania w oku. Wizyta u okulisty, antybiotyk na zapalenie spojówek
i mijało, po czym wracało po paru miesiącach. Potem znowu, aż wreszcie z
bolesnym kłuciem oka pojechałem na ostry dyżur gdzie dostałem antybiotyk i
diagnoza - zapalenie spojówek. I znowu poprawa, potem znowu pieczenie itd i
antybiotyk, aż do teraz. Pieczenie to pikuś nie mogę na boki patrzeć bo czuję
taki opór jakby w oku, nie bolesny ale dla mnie strasznie denerwujący i
nieprzyjemny. Mijało gdy wychodziłem z domu na rower czy gdzieś na miasto,
wracało przy kompie, rzadziej przy telewizorze.

Ale teraz to masakra już jest, ledwo patrzę na oczy, nie patrzę na boku tylko
obracam głowę, dla mnie koszmar bo tyle ładnych dziewczyn na ulicy a ja rzucam
łbem jak koń :) najgorzej znoszę zasypianie i zamykanie oczu przy próbach
relaksu, oczy się obracają zawsze idąc tropem marzeń, a w śnie faza REM. Byłem
3 dni temu o Pani okulistki, bardzo seksi kobieta, zbadała mnie na maxa razem
z atropiną, ciśnieniem itd. werdykt - duche oczy bez stanu zapalnego, ale na
wszelki wypadek wyprosiłem antybiotyk. Zapisała mi też refresh do odświeżania
suchych oczu ale niewiele daje, dziś parę godzin temu wziałem antybiotyk.

Ludzie, ratujcie co ja mam robić? :) jezu to jest coś strasznego mieć z oczami
taki problem, nawet na klawiaturę nie moge patrzeć jak pisze bo boli, co mam
robić jakies oklady czy co?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 20:03
      duche oczy to oczy ducha?
      A może ty chłopie astygmatyzm masz?
      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 20:13
        Suche oczy. Mam astygmatyzm, i to własnie lewe oko słabsze zawsze jest tym które
        boli.
        • alpepe Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 20:20
          a więc bingo. Przed kompem siedzisz w okularach czy "saute"?
          • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 20:24
            Bez okularów, za długo jak je noszę to po zdjęciu oczy mnie bolą i głowa. Poza
            tym wygladam w nich jak pasztet :)
            • alpepe Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 20:26
              w nich też wyglądasz jak pasztet, więc różnicy nie ma. Poszukaj w necie książki
              Kaplana, bo podejrzewam, że się z nią nie spotkałeś, są też kursy poprawiające
              widzenie, a skoro teraz zaczynasz kosić hajs, to możesz na ten kurs pójść.No i
              jeszcze joga dla oczu. Jesteś obeznany w temacie, więc czemu nie wypróbować na
              sobie?
              • alpepe Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 20:29
                errata bez nich

to znaczy, moim zdaniem, ale w końcu nie ma ludzi, którzy się podobają wszystkim.
              • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 20:30
                Jak na Ciebie wystarczy i taki pasztet. Wszelkie ćwiczenia polegające na
                patrzeniu kontrolowanym mnie denerwują. Za to cwiczyłem sporo czasu tratakę
                jogiczną, ale mistrzowie jogi nie przewidzieli że ludzie będą po kilkanaście
                godzin dziennie siedzieć przy kompie :)
                • lesialesia Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 20:47
                  moze zatem przestan siedziec przed kompem?
                  • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:08
                    Nie mogę Lesia, chcę ale nie mogę. Piekło i szatani z tymi komputerami cąłymi.
                    • wrr2 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:17
                      Ograniczyć czas spędzany przed kompem na forach, blogach, grach, youtubie itp.
                      aktywnościach nie związanych z pracą można zawsze, chyba że jest się
                      uzależnionym. I skoro oczy bolą cię od kompa to powinieneś to zrobić.

Poza tym radzę iść to innego okulisty, bo normalny, odpowiedzialny lekarz po
                      stwierdzeniu, że wszystko w porządku nie przepisze antybiotyków, bo pacjentowi
                      tak się zachciało.
                      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:30
                        Wrr - wiem, wiem, ale nie dość że mam trochę roboty przy kompie to w sumie
                        jestem uzależniony i to mocno od netu. Ta Pani doktor nie chciala mi dac
                        antybiotyku ale ją uprosiłem, po prostu zawsze mi pomagał, a teraz musi mi pomóc
                        bo zniosę jajko, najgorzej przy zasypianiu jest, czuje jakbym mial pod powiekami
                        żelazo, albo dziś na rowerze, przestraszylem sie że wjade pod samochód bo nie
                        moglem na boki patrzeć w ogóle.
                        • yannika Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:47
                          > jestem uzależniony i to mocno od netu.

Właśnie widzę. Napisałam - odpowiedź natychmiast. Nie ma mnie kilka godzin,
                          wróciłam, napisałam - znów odpowiedź natychmiast. Nie wyleczysz tych oczu w ten
                          sposób...
                • alpepe Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 09:02
                  mareczekk77 napisał:

> Jak na Ciebie wystarczy i taki pasztet.
                  Z wyglądu nie dorastasz mojemu mężowi do pięt i u mnie nie miałbyś żadnych szans
                  nawet przez pięć minut, ale meinetwegen, możesz się łudzić.
                  • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 09:42
                    Jak na Ciebie wystarczy i taki pasztet.
                    > Z wyglądu nie dorastasz mojemu mężowi do pięt i u mnie nie miałbyś żadnych szan
                    > s
                    > nawet przez pięć minut, ale meinetwegen, możesz się łudzić.

Ja nic o Twoim małżonku nie pisałem ale rozumiem że wykorzystałaś okazję żeby
                    się pochwalić innym Paniom, a już na pewno nie chciałbym być konkurentem do łona
                    kobiety która się cieszy bo koleżanka która jej powiedziała że jest napuszona
                    umarła na cukrzycę lol. To teraz ja mówię - jesteś napuszona jak pawica z
                    cellulitisem. Możesz oczekiwać mojej śmierci, ale chyba sobie poczekasz,
                    pochodzę z bardzo długowiecznej rodziny :)
                    • bakejfii Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 11:54
                      Jest tu dyzurny smierdziel .Kto nim jest.
    • kozica111 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:00
      Mniej przed monitorem innej rady nie ma.
      To tak jakby mając słabe ścięgna i stawy biegać codziennie po kilka godzin.
      Sa jeszcze takie tabsy na oczy z borówki czy cos ale nie wiem czy pomoże.
      • lesialesia Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:11
        żałosne?
        • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:12
          Nie kotku, kasiorka nie jest żałosna, nigdy.
          • yannika Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:48
            Zacznie być, jak sie okaże że żadna kasiorka oczków nowych nie zapewni...
            • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:50
              Yannika - wiem, ale mam patent taki że co chwila przemywam zimną woda oczy i
              pomaga, a do jutra wieczorem moze antybiotyk zacznie działać.
    • six_a Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:17
      znaczy jest szansa, że w ogóle przestaniesz pisać?
      osobiście, nie mogę się doczekać.
      z up. jezus
      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:20
        Póki we mnie arystokratyczna krew będzie płynąć, nie ma na to szansy,
        najmniejszej. Ja się urodziłem z klawiatura w dłoni. Ale mam dla Ciebie
        zajefajna wiadomość - możesz nie wchodzić na moje wątki - genialne, prawda? i po
        problemie :)
        • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:22
          Szok. Minęła godzina od początku wątku i tylko kilka złośliwości, rozumiem że
          jest niedziela dziewczyny, ale chyba się zapominacie, co? :)
          • kozica111 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:34
            Coś link do ciebie nie działa...
        • six_a Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:35
          >Ja się urodziłem z klawiatura w dłoni
          to straszne kalectwo, współczuję.

możesz nie wchodzić na moje wątki - genialne, prawda?
          znam genialniej: możesz przestać pisać pierdoły.

z up. dżizas
          • lesialesia Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:38
            rozumiem ze pisanie bzdur na forum jest dla Ciebie źródłem 'kasiorki'?
            • mareczekk77 [...] 16.08.09, 21:44
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:43
            Lepiej urodzić się z klawiaturą w dłoni niż z nieczynną częścią mózgu
            odpowiedzialną za cięta ripostę.
            • six_a Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:48
              a to nie jest to samo schorzenie?
              chyba to samo

z up. hehehesus

dobra, dam ci spokój, synu, bo stary na zebranie trójcy wzywa.
              • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:51
                Spokój ja w sobie przeważnie mam, i na pewno nie zależy od zadnej siksy :)
                • yannika Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:33
                  Szkoda tylko że kultury tu i ówdzie brakuje...
                  • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:42
                    Ale że mi brakuje kultury? ja jestem bardzo grzeczny dziś :)
                    • yannika Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:43
                      Rozumiem, że do każdej kobiety zwracasz się per "sikso"?

No to Cię oświecę, że to nie jest kulturalne...
                      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:46
                        Nie, do każdej nie, ale do Pani o pseudonimie six.a zwracam się per sikso, a
                        zresztą sama zobacz:

six_a 16.08.09, 21:35 Odpowiedz
                        >Ja się urodziłem z klawiatura w dłoni
                        to straszne kalectwo, współczuję.

możesz nie wchodzić na moje wątki - genialne, prawda?
                        znam genialniej: możesz przestać pisać pierdoły.

Czy teraz nadal uważasz mnie za niekulturalnego? kulturę to ja wypiłem z mlekiem
                        matki :)
                        • yannika Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:48
                          Pseudo sobie może mieć jakie chce, ale zaniżania poziomu to nie usprawiedliwia.
                          • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:53
                            Pseudo ma six_a czyli siksa po naszemu, nieprawdaż? nie zaniżyłem poziomu a
                            znacząco go zawyżyłem, bo siksa przewaznie ostro mi bluzga na moich wątkach,
                            więc chyba mam prawo do lekkiej ironii?

W pierwszym ataku choroby oka nie właziłem na forum parę dni a z kilku serwisów
                            mało mnie nie wywalili bo też unikałem :) ale akurat miałem inne zajęcia wiec w
                            sumie nie było mnie w domu, a jak siedze teraz sam w domu to komputer mnie wręcz
                            zmusza do włączenia go, nie potrafię sie oprzeć jego urokowi. No dobra idę spać,
                            będzie się działo :) dobranoc.
                    • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:44
                      Jeszcze dziś cały dzień musiałem bazę danych rozkminiać na stronie bo padła,
                      dzień świra normalnie :)
    • sebaw471879 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:40
      Zrob sobie wymaz, bedziesz wiedzial co dolega. Proponuje zglebic
      temat pod pojecie"chlamydia trachomatis"
      Pozdrawiam
      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 21:46
        seba to występuje przeważnie u noworodków te powiklania z zapaleniem spojówek,
        zresztą ja mam stałe partnerki więc raczej zdrowe :)
    • obywatelka_dziopkowa Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 22:41
      antybiotyk bez sensu, imho. spróbuj najprościej: okłady z rumianku i
      świetlika i żel ze świetlika na powieki- grosze kosztuje a na pewno
      nie zaszkodzi, często gap się w dal, na zielone najlepiej. no i
      odejdź od kompa he he he
      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 22:58
        Też się dziwię że antybiotyk działa skoro to tylko suchość gałki ocznej, ale
        działał zawsze i daj Boże żeby teraz zadziałał bo się wykończę. Dziś w parku
        siedziałem i patrzyłem się na obsrany trawnik i łądne dziewczyny, i lepiej się
        czułem :)
    • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 16.08.09, 23:38
      to proste - przy wyborze okulisty nie kierować się jego płcią i seksownością,
      tylko wzięciem u "ocznych" pacjentów

• mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:19
        Nie dość że była Pani doktor bardzo atrakcyjną kobietą, to jeszcze sprytną i
        mądrą, oszukała mnie ze kropelki daje mi na cos tam, mruknęła, bo gdybym
        wiedział że będzie mi mierzyła ciśnienie gałki ocznej a kropelki są
        przeciwbólowe to bym stamtąd zwiał. Jestesmy 100 lat za murzynami, szok, klada
        na galce ocznej ciezarek i mierza cisnienie :((((
        • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:45
          mareczekk77 napisał:

> Nie dość że była Pani doktor bardzo atrakcyjną kobietą, to jeszcze sprytną i
          > mądrą, oszukała mnie ze kropelki daje mi na cos tam, mruknęła, bo gdybym
          > wiedział że będzie mi mierzyła ciśnienie gałki ocznej a kropelki są
          > przeciwbólowe to bym stamtąd zwiał. Jestesmy 100 lat za murzynami, szok, klada
          > na galce ocznej ciezarek i mierza cisnienie :((((

Poprzez mierzenie ciśnienia wykrywa się m. in. jaskrę. Odmawiaj mierzenia
          ciśnienia, w razie czego będziesz miał jaskrę niewykrytą. Ciśnienie mu mierzą,
          biedaczkowi, ojojoj! :-DDDDDDD
          • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:49
            Ok, ale ciśnienie mierzy się laserem i dmuchnięciem powietrza w urządzeniu,
            badanie całkowicie bezbolesne i nieinwazyjne i bardzo dokładne bo laser jest
            ultra hiper dokładny. U tej Pani doktor kładli mi na nagie oko ciężarki a u
            innych wciskały gałki oczne przez powieki do czaszki :((( nosz kur.. wolę już
            oddać honorowo krew niz przechodzić przez to :)
            • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:57
              mareczekk77 napisał:

> Ok, ale ciśnienie mierzy się laserem i dmuchnięciem powietrza w urządzeniu,
              > badanie całkowicie bezbolesne i nieinwazyjne i bardzo dokładne bo laser jest
              > ultra hiper dokładny. U tej Pani doktor kładli mi na nagie oko ciężarki a u
              > innych wciskały gałki oczne przez powieki do czaszki :((( nosz kur.. wolę już
              > oddać honorowo krew niz przechodzić przez to :)

No i? Też przez takie badanie (ciężarek na oko) przeszłam i nie jojczałam z tego
              powodu na forum.
            • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 00:58
              mareczekk77 napisał:

> Ok, ale ciśnienie mierzy się laserem i dmuchnięciem powietrza w urządzeniu,
              > badanie całkowicie bezbolesne i nieinwazyjne i bardzo dokładne bo laser jest
              > ultra hiper dokładny. U tej Pani doktor kładli mi na nagie oko ciężarki a u
              > innych wciskały gałki oczne przez powieki do czaszki :(((

Tak, tak, mnie też uczyli, że przyciśnięciem gałki można sobie baaaaardzo z
              grubsza sprawdzić ciśnienie. Wciskali do czaszki, chyba horrorów się naczytałeś.
              • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 09:38
                Tak, tak, mnie też uczyli, że przyciśnięciem gałki można sobie baaaaardzo z
                > grubsza sprawdzić ciśnienie. Wciskali do czaszki, chyba horrorów się naczytałeś

To jakim cudem trzech okulistów, w tym jeden na ostrym dyżurze tak mi je badali?
                trzeba zamknąć oczy, spojrzeć w górę i wtedy wciskają... :(
                • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 15:44

> To jakim cudem trzech okulistów, w tym jeden na ostrym dyżurze tak mi je badali
                  > ?

Było zapytać. Ja tam zawsze okulisty pytam co, po co, i co oznacza karta wyników
                  jakichś badań. Dentystki też.

> trzeba zamknąć oczy, spojrzeć w górę i wtedy wciskają... :(

PRZYciskają. Histeryk.
                  • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 11:39
                    maitresse.d.un.francais - ja dentystki o nic nie pytam, siedze w fotelu, modlę
                    się żeby nie bolało płacę i spierd... stamtąd jak najszybciej się da.
                    • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 15:55
                      mareczekk77 napisał:

> maitresse.d.un.francais - ja dentystki o nic nie pytam

Toś kutwa i głupi jak ruski czołg!

Pyta się PO zejściu z fotela, a żeby nie bolało, to się ZNIECZULENIA żąda.

Potem wprawdzie masz pięć godzin pół gęby jak z drewna, ale na fotelu nie boli.
                      • sootball Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 16:12
                        > Potem wprawdzie masz pięć godzin pół gęby jak z drewna
                        :)))
                        W zależności od zaaplikowanej dawki, albo jesteś trochę spuchnięty, albo
                        wyglądasz jak półksiężyc i nie jesteś w stanie poprosić o bilet w kiosku. Możesz
                        za to bezkarnie (przynajmniej do czasu) żuć własny policzek.
                        • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 16:22
                          sootball napisała:

> > Potem wprawdzie masz pięć godzin pół gęby jak z drewna
                          > :)))
                          > W zależności od zaaplikowanej dawki, albo jesteś trochę spuchnięty, albo
                          > wyglądasz jak półksiężyc i nie jesteś w stanie poprosić o bilet w kiosku.

Mnie aplikują widać co innego, bo wyglądam normalnie, za to gęba jakby nie moja.
                        • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 16:23
                          sootball napisała:

> > Potem wprawdzie masz pięć godzin pół gęby jak z drewna
                          > :)))
                          > W zależności od zaaplikowanej dawki, albo jesteś trochę spuchnięty, albo
                          > wyglądasz jak półksiężyc i nie jesteś w stanie poprosić o bilet w kiosku.

A. I działam też normalnie. Gadam, jem itd. Tylko to okropne uczucie.
                          • sootball Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 16:31
                            Ha, zapytam następnym razem Panią czym mnie znieczula.
                            Z tym półksiężycem przechodziłam sama, kiedy jeden raz musiałam mieć (niestety)
                            wyrwany ząb. Mogłam posługiwać się połową twarzy, druga połowa kompletnie mnie
                            nie słuchała :)
                          • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 23:04
                            "A. I działam też normalnie. Gadam, jem itd. Tylko to okropne uczucie."

No jak się gada takie głupoty jak Ty to faktycznie musi to być straszne uczucie :)
                            • bakejfii Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 23:09
                              Ja pierdziu
                        • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 23:03
                          Ja po znieczuleniu czuje odrętwienie, w sumie przyjemne, nic mi nie puchnie, no
                          chyba że jak rok temu pomocnica dentystki, młoda pachnąc zgrabna niunia mi
                          kaftan ochronny do rentgena nakłądała i poocierała o mnie to spuchłem, ale w
                          innym miejscu :)
                      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 23:01
                        Toś kutwa i głupi jak ruski czołg!
                        >
                        > Pyta się PO zejściu z fotela, a żeby nie bolało, to się ZNIECZULENIA żąda.
                        >
                        > Potem wprawdzie masz pięć godzin pół gęby jak z drewna, ale na fotelu nie boli.

Znieczulenie biorę zawsze. Problem w tym że mam nadwrażliwe zęby i szyjki, i co
                        z tego że borowany ząb nie boli skoro sprawdzając inne zeby sprawia że pionowo z
                        bólu wznoszę się na fotelu? ja jestem prosty chłopak, ale wiem na pewno że z
                        dentystami, Paniami od poboru krwi i okulistkami chcacymi wcisnąć mi galki oczne
                        do czaszki zeby zmierzyć ciśnienie - się nie dyskutuje tylko podlizuje.
                        • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 23:04

ja jestem prosty chłopak, ale wiem na pewno że z
                          > dentystami, Paniami od poboru krwi i okulistkami chcacymi wcisnąć mi galki oczn
                          > e
                          > do czaszki zeby zmierzyć ciśnienie - się nie dyskutuje tylko podlizuje.

Ja za to jestem inteligentka i wiem na pewno, że z lekarzami się i rozmawia o
                          swojej chorobie, i dyskutuje, i kłóci co do leczenia.

I dobrze na tym wychodzę, nie tak jak ty, co już piąty post o tym "wciskaniu"
                          smażysz.
                          • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 23:11
                            Nieprawda, niektórzy lekarze są tak napuszeni ze kłótnia powoduje z ich strony
                            złość i chęć zemsty, np Pan dr Sikorski gastrolog z Czerniakowskiej. Prawdziwych
                            lekarzy jest mało, a na pewno dla mnie takim lekarzem przez duże L jest Pani dr
                            Herman gastrolog z Czerniakowskiej u której się leczę, wspaniała kobieta,
                            niesamowity fachowiec, z fantastycznym podejsciem do człowieka, nieograniczona
                            medycyną konwencjonalną i oddana dla pacjentów całym sercem mimo że czasem jest
                            bardzo ostra. To jest lekarz, to jest człowiek! ostatnie pieniądze wyjąłem i
                            zamówiłem jej kwiaty anonimowo z filuternym liścikiem, niech ma coś od życia. I
                            jeszcze jeden starszy Pan gastrolog ale nie pamiętam jaka to przychodnia i jakie
                            nazwisko. Tacy ludzie dają mi wiarę w ludzkość.
                            • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 23:15
                              Nie chcę żeby wyszło że jestem hipohondrykiem, ale dziś pojechałem rowerem na
                              jakieś 30km, potem do rodziców wpadłem na obiad i ploteczki, kłade się na łożko
                              bo się śmiejemy z rodzicami, przymykam oczy i nagle czuje jak mi wiruje
                              wszystko, w szoku byłem bo takie cos mam tylko po pijanemu na zrzucie :)wrociłem
                              do domu, pospałem, i nadal to mam, lekkie poczucie wirowania ale bez nudności.
                              Przy patrzeniu na ziemie bo swiatelko monotowalem na rowerze godzine temu przed
                              wieczorna przejazdzka dla relaksu i sie zatoczyłem.

Co to może być do diabła???
                              • yannika Re: Gorąca prośba do Pań. 19.08.09, 01:12
                                Badania neurologiczne zrób. Bo to już zalatuje jakimś opuchnięciem/uszkodzeniem
                                nerwów bądź w skrajnym przypadku guzem.

Nie miałeś żadnych urazów głowy ostatnio?
                              • yannika Re: Gorąca prośba do Pań. 19.08.09, 18:28
                                I pytanie o uraz głowy nie ma mieć wydźwięku złośliwego (wyjątkowo). Po prostu
                                takie akcje jak opisujesz mogą być właśnie wynikiem jakiegoś stłuczenia i
                                opuchnięcia osłonek nerwów.
                            • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 19.08.09, 15:48
                              mareczekk77 napisał:

> Nieprawda, niektórzy lekarze są tak napuszeni ze kłótnia powoduje z ich strony
                              > złość i chęć zemsty

I do takich się więcej nie chodzi, basta.

> m
                              > zamówiłem jej kwiaty anonimowo z filuternym liścikiem, niech ma coś od życia.

A może ona wcale nie chce tego typu rzeczy mieć Z życia, tylko całkiem inne?
                      • yannika Re: Gorąca prośba do Pań. 19.08.09, 01:09
                        > Potem wprawdzie masz pięć godzin pół gęby jak z drewna, ale na
                        > fotelu nie boli.

Mi dentystka powiedziała, że lampka czerwonego wina przyspiesza "zejście"
                        znieczulenia.
                        • maitresse.d.un.francais Re: Gorąca prośba do Pań. 19.08.09, 15:47

yannika napisała:

> > Potem wprawdzie masz pięć godzin pół gęby jak z drewna, ale na
                          > > fotelu nie boli.
                          >
                          > Mi dentystka powiedziała, że lampka czerwonego wina przyspiesza

"zejście"
                          > znieczulenia.

> Dobrze wiedzieć.
    • mycha70 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 02:03
      Jak okulista nie pomaga, spróbuj u laryngologa. Może to sprawa np. zatok, a wygląda jak oczy.
      • lesialesia Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 09:34
        dopoki nie ograniczysz przyczyny problemu to leki pomagac będą doraźnie.
        zobaczymy czy jak w końcu oślepniesz też będziesz tak uzależniony od klawiatury
      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 09:39
        Zatoki to mam zdrowe jak nie przymierzając, koń :)
    • martishia7 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 09:48
      Masz zespół suchego oka.pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_suchego_oka

1. Wylecz infekcje.

2. Kup sobie 'sztuczne łzy", np. Bauscha polecam.

3. Klarin - z wyciągiem z czarnych jagód czy czegoś takiego, w ptece, bez recepty.

4. Świetlik lekarski
      Możesz kupić żel w aptece, albo...
      Kup ziele świetlika suszone, zaparzaj przed pójściem spać i stawiaj sobie przy
      łóżku na noc, żeby wystygło. Nastaw sobie budzik 10 min wcześniej niż zwykle.
      Zmocz waciki w zimnym naparze i zrób sobie przed wstaniem 10-minutowy okład.
      Nie dość, że dobrze robi na oczy, to jeszcze zmniejsza opuchliznę i zapobiega
      zmarszczkom, więc będziesz i zdrowy i piękny od niego :-)

Nie noś soczewek kontaktowych, staraj się więcej patrzeć w dal, pamiętaj o
      mruganiu.;)
      • kostucha2366 Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 13:43
        polecam żel pod oczy ze świetlika bo też dużo siedzę przed kompem i noszę
        soczewki;) i kropelki do oczu Hyal-Drop;) powinno załatwić sprawę;)
        • sootball Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 14:13
          Jeśli to jest takie chroniczne, to może występuje na tle alergicznym? Ja tak
          miałam, brałam przez jakiś czas antyalergiczne krople i pomogło. (jeśli masz na
          tle alergicznym, to świetlik nie pomoże, a wręcz pogorszy sprawę). Plus, żeby
          nawilzyć oko krople hyal drop, też polecam bo dobre, ale mogą być każde, które
          zawierają kwas hialuronowy, a nie zawierają konserwantów.
          Wodą oczu nie przemywaj, na dłuższą metę to nie służy oku, woda jest
          hipotoniczna w stosunku do płynów fizjologicznych takich jak łzy.
          • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 11:37
            sootball - no ciekawe z ta alergią, ale jak to sprawdzić? oprócz antybiotyku i
            krpelek refresh na nawilżenie pocieram powieki wodą zimną i pomaga.
            • sootball Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 12:44
              Inna wydzielina, bardziej ropna, mniej śluzowa.
              Zresztą nie jestem okulistą, specjalista powinien poznać rodzaj zapalenia.
              www.alergen.info.pl/azs.htm
              pl.wikipedia.org/wiki/Zapalenie_spoj%C3%B3wek
              Chlorowana woda może być dodatkowym czynnikiem drażniącym, przemywaj oczy
              kroplami, albo solą fizjologiczną (jest do kupienia w aptekach w takich
              malutkich ampułkach, za śmieszne pieniądze).
        • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 11:36
          kostucha2366 - zaraz kupie ten żel bo jade na zakupy, ale czemu go okuliści nie
          zapisują?
      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 11:35
        Martischia - dziękuję bardzo, pomaga antybiotyk powoli :))
    • rraaddeekk Re: Gorąca prośba do Pań. 17.08.09, 16:02
      Mniej kompa, więcej snu.
      Mniej sztucznego oświetlenia.
      Odsłaniaj rolety, a nie świeć.
      Osobiście wolę półmrok niż sztuczne światło.
      Lepsze świetlówki (najlepiej tradycyjne żarówki lub halogeny).
      Światło punktowe, a nie centralne.
      Mniej klimatyzacji, a więcej wietrzenia i przebywania poza budynkami.
      W biurze także pomimo pracy klimy staraj się otwierać okna.
      Jesli juz musisz zawodowo gapić się w monitor, to w okularach, a nie
      w soczewkach.
      • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 11:43
        Radek - zobacz jak mam monitor ustawiony -
        mistrz.pc.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=548:imieniny-dzikuj&catid=38
        Po lewej stronie mam okno, moze to jest coś źle dla oka? palę światlo bo półmrok
        mnie denerwuje i bola oczęta, klimy nie mam. A to w okularach mniej bola oczy
        przy kompie? mam patrzalki jakby co.
        • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 11:44
          Ogolnie mówiąc - antybiotyk zaczał działać, jest znacznie lepiej ale nadal zeby
          spojrzec na bok odkręcam głowę całą :) wczoraj siedzialem 3h czekając na lekarza
          i czytalem ksiazke i jednak mialem spore problemy, balem sie jechac samochodem,
          ale skoczylem do geanta przemylem oczy wodą i juz bylo znacznie lepiej.
          • haalszka Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 16:29
            hej
            a moze warto zainwestowac w lepszy monitor, lub okulary z jakims filtrem?
            nie czytalam poprzednich wypowiedzi, bo jakies przygryzanie zaczeliscie a byc
            moze juz ktos ci to doradzil.
            A swoja droga slyszalam taka opinię ze zle dobrane okulary powoduja bol glowy i
            oczu? ale ja nie okularnica wiec sie nie znam;))
            a co do wygladu pasztetu w okularach to chyba nie problem jak siedzisz w domu
            przed kompem???

i jeszcze cos mi wpadlo do glowy, ja tak mam ze niestety musze nosic okulary
            przeciwsloneczne w ciagu dnia... nosisz??

Pozdrawiam i zdrowienia zycze!

p.s.
            swoja droga to wole bol zeba niz pieczenie itp w oczach....
            • mareczekk77 Re: Gorąca prośba do Pań. 18.08.09, 23:06
              Halszka - monitor mam nówkę, tco 03 normy spełnia. Okulary w sumie nie wiem czy
              mają wpływ na oko przed kompem, chyba nie mają mi sie wydaje bo chodzi o to że
              godzinami oko nie mruga i wpatruje w jeden punkt, ale nie wiem dokładnie. Mnie
              głowa boli jednak po okularach, a co do bycia pasztetem to szukam dziewczyny na
              wesele za dwa tygodnie, więc... :)

Wiesz nie noszę w ciągu dnia, a chcę bo czasem mucha wpada w oko na rowerze jak
              jadę, koszmar po prostu. Dzięki, powodzenia, całuję w oczko :)
              • haalszka Re: Gorąca prośba do Pań. 19.08.09, 12:12
                jednak bede uparta.. masz zle dobrane okulary;))) bo niby skad ten bol glowy??
                co do pasztetu to znasz powiedzenie? "kazda potwora znajdzie amatora" - wiec
                dbaj o zdrowie a pasztetowa sie znajdzie:)))

Trzymaj sie

• rraaddeekk Re: Gorąca prośba do Pań. 19.08.09, 07:57
          mareczekk77 napisał:

> Radek - zobacz jak mam monitor ustawiony -

Po pierwsze to jak najszybciej wyrzuć monitor CRT!

Wyrzuć, bo nikt tego nawet za darmo nie weźmie, a wręcz będzie
          domagał się dopłaty za utylizację elektrośmieci.
          Kup LCD.
          Wymuszaj mruganie oka co kilkanaście minut.
          Co pół godziny przerwy.
          Gimnastyka oka i patrzenie w dal przez okno.
    • asdfcxz Re: Gorąca prośba do Pań. 20.08.09, 17:33
      Miałam kiedyś podobne objawy ale duzo krócej. Pomogła mi maść
      okulistyczna z witaminą A, niestety zapomniałam nazwy. Możesz
      zasugerować lekarzowi jak pójdziesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka