Dodaj do ulubionych

no nie!!! uhhhhh

11.06.04, 21:30
zarejstrowałam sie w avonshopie weszłam tam 2 razy i usunęto mnie z listy bo
jestem konsultantką !!! to jest szczyt, czy ja jestem gorsza i nie moge
przeglądnąć wczesniej katalogów które tak reklamuje włascicielka strony na
forum !!!
uhhhhh
wrrrr
Obserwuj wątek
    • emilia.kosecka Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 21:50
      A po co masz ogladac jesli jestes konsultantka, nie masz ich w domu?? nie kupujesz??
      • klakierka Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 21:57
        tak sie składa ze kupuje!!
        ale nie jestem w okreku tredującym i miałam możliwość ogladać wczesniej katalog
        08 a nie 09 pozatym wez pod uwage ze niekoniecznie moge mieszkać tam gdzie jest
        COK i szybciej mają katalogi
        a wogóle to uwazam ze powinnas jasno napisać ze nie chcesz logujących sie tam
        konsultantek i wszystko jest ok
        hmmmmm tak wogóle to nie jestem przekonana czy ta strona działa legalnie , tak
        jak juz w innym wątku sugerowały dziewczyny ale to nie moja sprawa ...
        • emilia.kosecka Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 22:11
          A to nie masz swojej koordynatorki, lub okregowej kierowniczki sprzedazy, one
          zawsze maja wcze3sniej dostep dop katalogów!!!! a przeciez ktos podpisal z toba
          ta umowe, prawda?? A strona dziala legalnie poniewaz konsultowalam sie w tej
          sprawie z działem marketingu AVON Cosmeticks w Warszawie smile

Pozdrawiam

PS to jest sklep dla osób które kupują a nie tylko wchodza popatrzeć. Co
          zostanie ujęte w szczegółowym regulaminie który wkrótce zostanie rozeszłany do
          wszystkich osób zarejestrowanych i który beda musieli zatwierdzac lub go odrzucic.

Pozdrawiam i życze sukcesów
          • klakierka Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 22:20
            1. napierw powienien być regulamin a potem powinna zaczać działać strona na
            której są dane osobowe użytkowników
            2. nie mam ochoty chodzić do mojej koordynatorki albo OKS zeby oglądac katalog,
            zrówno ja jak i one mamy napewno wiele ważniejsztch spraw na głowie
            3. obejde sie bez twojej strony i TWOICH katalogów
            4. napewno tylko oglądając i bedąc zarejestrowaną odstraszam ci klientki (
            tylko nie wiem jakim sposobem )

dziękuje za odpowiedz na moje posty
            dobranoc
          • matej_lublin Re: no nie!!! uhhhhh 13.06.04, 19:02
            ciekawe z jaką osobą z Marketingu kontaktowała się Pani w sprawie tego sklepu ?
            Nie ciekawi mnie aż to tak mocno, ale znam stanowisko firmy i zespołu radców
            prawnych firmy i dziwne, że akurat Pani osobie pozwolone jakimś dziwnym trafem
            otworzyć niby "legalnie" działający sklep / serwis w Internecie.
            Przy najbliższej okazji zapytam się w Dziale Marketingu czy udzielił takiej
            zgody, bo byłoby to jakimś fenomenem w Avon Polska. Poza tym od takich spraw
            jest raczej prawnik, a nie marketing.
    • june.miller Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 22:22
      Pomijając sens działania pani Emilii (bo właściwie co by jej się stało złego,
      gdyby jakaś konsultantka obejrzała katalog? po prostu bezinteresowna złośliwość
      z jej strony), to w jaki sposób dowiedziała się o tym, że jesteś konsultantką?
      • klakierka Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 22:27
        june smile logując sie wpisałam swoje dane , pani emilia musi mieć dostęp do spisu
        konsultantek w avonie , bo chyba innej możliwości nie ma prawda??
        sama juz nie wiem co mam myśleć o tym , przecież oglądanie katalogu to nic
        złoego i napewno nie odstrasza potencjalnych klientów
        • june.miller Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 22:31
          Dokładnie smile
          A pani Emilia mogłaby zrewanżować się możliwością oglądania katalogów w zamian
          za agresywną autoreklamę, którą uprawia na tym forum. Czy nie byłoby to
          eleganckie z jej strony?
          • klakierka Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 22:33
            było by smile
            • emilia.kosecka Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 22:38
              Skąd się dowiedziałam, a stąd że umiem czytać i posiadam troszkę inteligencji
              żeby kojarzyc, że jak ktoś sie publicznie wkurza na to ze pani w AVON nie
              chciała dopisac juz produktów, po zamowienie zostało przetworzone!!!!

Takich oglądaczy katalogu moghłoby byc całe mrowie, a mnie nie zależy na
              ogadaczach, tylko klientach, a pojemność bazy danych jest ograniczona, a jej
              przetwarzanie dużo kosztuje i nie moge sobie pozwolić na taką ekstrawagancje

mimo wszystko pozdrawiam i życze powodzenia i wielu sukcesów, a obowiązkiem OKS
              jest opieka nad konsultantką i odwiedzenie jej przynajmniej raz w ciągu trwania
              katalogu!!!!
              • klakierka Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 22:46
                kiedy sie zapisywałam nie było koordynatorek , poza tym nie bedzie mnie nikt do
                pracy dopingował bo tego nie lubie smile) sama zamawiam kiedy chce i ile chce i
                tak jest dobrze i ani 1 ( słownie : jeden ) raz nie było u mnie mojej
                koordynatorki i nie wiem kto nią jest i szczerze mówiąc nie potrzebuje takiej
                wiedzy smile
                nie bede nadwyreżac juz twojego serwera smile nie ma sprawy nei dla konsultantek
                to nie smile
                • orissa Re: no nie!!! uhhhhh 11.06.04, 23:03
                  Nieładnie pani Emilio, nieładnie. Zapraszać, nie informować o tym, że
                  konsultantki są niemile widziane i jeszcze się wymądrzać.
                  Teraz już wiem, dlaczego w ogóle nie dostałam linka aktywacyjnego, wszak wbrew
                  regulaminowi, (w którym jeszcze mowy nie ma o wypraszaniu konsultantek)
                  ogladałabym katalogi.
                  • poszukiwacze Re: no nie!!! uhhhhh 12.06.04, 01:33

To może ja zabiore głos w tej spawie jako administtator tego sklepu.
                    Link do osoby rejestrującej się jest wysyłany automatycznie. Czasami zdarza sie
                    jednak że on nie dociera mimo, że adres jest poprawny (pomijam przypadki złego
                    podawania adresów).
                    W czasie rejestracji jest informacja żeby w razie problemów powiadomić o tym
                    administratora. Wtedy ja ręcznie dodam taką osobę do sklepu.
                    Nie prowadzimy również nagonki na konsultantki, które są w naszym
                    sklepie.Narazie mamy zastrzeżenia co do dwóch osób.Nie mamy możliwości
                    sprawdzania kto jest a kto nie jest konsultantką.
                    Od katalogu 09/2004 będzie nowa strona sklepu. Planujemy wiele zmian w jego
                    funkcjonowaniu. Na strone główną sklepu wróci katalog z trwajacej kampani, a dla
                    zarejestrowanych osób będą katalogi od 02/2004 do obecnego ktalogu + dwa
                    najbliższe katalogi.
                    Jeśli ktoś z zapisujących się osób jest konsultantką, to mam taką propozycje.
                    Prosimy nas o tym powiadomić mailowo, a wtedy konto napewno pozostanie w
                    systemie, a poprzed mail będziemy mogli wymieniać uwagi dotyczące sklepu, avonu
                    i technik sprzedaży.
                    Osoba o nicku "klakierka" moze się jeszcze raz dodać do sklepu i napewno nie
                    zostanie usunięta. Po tym co pisze dochodze do wniosku, że nie ma ona możliwości
                    dotarcia do następnych katalogów więc może i warto by jej to udostępnić.
                    Co do "orissy" to jeśli mozesz to napisz do mnie (avonshop@poczta.onet.pl). Być
                    mozę jeszcze jesteś w naszej bazie i będe mógł zarejestrować twoje konto.

jeśli macie jakieś pomysły jak powinien wyglądać sklep z kosmtykami Avonu, co
                    powinien zawierać, to piszcie (avonshop@poczta.onet.pl). My mamy wiele pomysłów
                    na jej ulepeszenie ale czekamy na opinie każdej osoby.

Pozdrawiam
                    Administrator Avonshop

P.S. Mamy w planach przeniesienie sklepu na szybszy i mniej zawodny serwer.

• klakierka Re: no nie!!! uhhhhh 12.06.04, 07:16
                      smile)) wreszcie coś mądrego i logicznego - dziękuje za wytłumaczenie
                      pozdrawiam smile)
                      • kati_p a ja wam mówię, dziewczyny.... 12.06.04, 08:18
                        ... olejcie ten sklep... i Szanowną Emilię.... bo, to, że ktoś wyrzucił
                        klakierkę zlisty, to jest jawne upokorzenie i samowolka...
                        Mam pytanie- Czy mnie też już wyrzuciliście? Nie wiem, bo się nie logowałam..
                        Dodam, że JESTEM konsultantką.
                        • roberti.ori Re: a ja wam mówię, dziewczyny.... 12.06.04, 08:35
                          nie dziwcie się skoro każdy konsultant to osobny sklep i oczywiście
                          konkurencja, musicie zrozumieć prawa rynku. działacie na zasadzie każdy tylko
                          sobie i dla siebie( nie obrażając was bo bardzo was szanuje) ja pracuje inaczej
                          ale to zasługa innego podejścia w firmie.
                    • orissa Re: no nie!!! uhhhhh 12.06.04, 09:22
                      No proszę i administrator sklepu pokazał klasę. To mi się podoba. Nie fukanie i
                      wymądrzanie się jak w przypadku pani Emilii, tylko rzeczowe, rozsądne słowa,
                      zmiana podejścia. To miłe, dziękuję smile
                      • poszukiwacze Re: no nie!!! uhhhhh 12.06.04, 10:10
                        Witam

dyskusja na tym forum dotycząca sklepu Avonshop spowodowała, że w naszym kręgu
                        zapadły pewne decyzje o dalszej działlności sklepu.

Postanowiliśmy wprowadzić specjalną podstronę dla konsultantek.
                        Na stronie głownej bedzie katalog obecny, na klienckiej następny a na
                        konsultanckiej jeszcze następny.
                        Dodatkowo planujemy aby na stronie konsultantki umieszczać informacje na temat
                        technik sprzedaży i pozyskiwania klientów.
                        Ale z drugiej strony chcielibyśmy aby do tej strony miały dostęp tylko faktyczne
                        konsultantki.Macie pomysł jak to zrobić by było to dobre dla wszystich?
                        Konto Kosnultatnki będzie miało oczywiście również funkcjonalność konta klienckiego.

System nie ruszy z dnia na dzień (pisze go sam). Planujemy jego uruchomienie od
                        katalogu 09/2004, ale rozbudowana strefa konsultantki będzie dopiero później.

Mam pytanko:
                        Czy konsultantki sa zainteresowane takim systemem i co chciałyby w nim znaleźć?
                        Jakie informacje powinny się w nim znaleźć?
                        A może któraś konsultatnkt chciałaby współtworzyć tę stronę??

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji

Adminsitrator sklepu Avonshop
                        • klakierka Re: no nie!!! uhhhhh 12.06.04, 12:10
                          poszukiwacze napisał:

> Witam
                          >
                          > dyskusja na tym forum dotycząca sklepu Avonshop spowodowała, że w naszym kręgu
                          > zapadły pewne decyzje o dalszej działlności sklepu.
                          > smile) no i dobrze , że zapadły smile)))
                          > Postanowiliśmy wprowadzić specjalną podstronę dla konsultantek.
                          > Na stronie głownej bedzie katalog obecny, na klienckiej następny a na
                          > konsultanckiej jeszcze następny.
                          jesli moge się wtrącić to chyba praktyczniej by było widzieć katalog następny
                          i jescze kolejny - można zrezygnowac z obecnie trwającego bo jest on tak
                          szeroko dostępny dla konsultantek ze wydaje mi sie ze nie ma potrzeby
                          zajmowania nim tej podstrony dla konsultantek
                          > Dodatkowo planujemy aby na stronie konsultantki umieszczać informacje na temat
                          > technik sprzedaży i pozyskiwania klientów.
                          bardzo dobry pomysł smile
                          > Ale z drugiej strony chcielibyśmy aby do tej strony miały dostęp tylko
                          faktyczn
                          > e
                          > konsultantki.Macie pomysł jak to zrobić by było to dobre dla wszystich?
                          > Konto Kosnultatnki będzie miało oczywiście również funkcjonalność konta
                          klienck
                          > iego.
                          >
                          > System nie ruszy z dnia na dzień (pisze go sam). Planujemy jego uruchomienie
                          od
                          > katalogu 09/2004, ale rozbudowana strefa konsultantki będzie dopiero później.
                          >
                          > Mam pytanko:
                          > Czy konsultantki sa zainteresowane takim systemem i co chciałyby w nim
                          znaleźć?
                          chyba jestesmy zainteresowanie , prawda dziewczyny ????

> Jakie informacje powinny się w nim znaleźć?
                          > A może któraś konsultatnkt chciałaby współtworzyć tę stronę??
                          >
                          > Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
                          >
                          > Adminsitrator sklepu Avonshop

ps . co powinnam zrobić zeby sie znów zalogowac , ponieważ mam potzrebe
                          OGLĄDNIECIA smile)) katalogu 09 smile)) ??
                          pozdrawiam smile)
                          • poszukiwacze Re: no nie!!! uhhhhh 12.06.04, 12:31
                            zarejestruj sie ponownie
                            jak masz problem to pisz avonshop@poczta.onet.pl

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka