Dodaj do ulubionych

Chce zapisac sie do AVON'u

10.08.04, 13:44
Chce sie zapisac do AVON'u w zwiazku z tym mam kilka pytań:

1) Ile dostaje sie katalogow w paczce? czy trzeba za nie placic? ile kosztuje
katalog?

2) Kolezanka mowila mi o kampaniach: zamowienie co 2 tygodnie. CZy nadal tak
jest? czy co 2 tygodnie trzeba zamawiac za 160zł? czy w sumie w miesiacu ma
wyjsc 160zł aby dostac upust??

3) Czy mozna kupic probki pojedyncze a nie komplet np. zapachow lub pomadek?

4) czy dla konsultantek sa czasem jakies promocje cenowe jakich nie ma w
katalogu??

Z gory dziekuje wszystkim zainteresowanych moim postem o odpowiedz, i
pozdrawiam wszwyskie konsultantki AVON'u

Buźka !!!
Obserwuj wątek
    • kasiaavon Re: Chce zapisac sie do AVON'u 10.08.04, 14:14
      W każdej paczce wraz z zamówieniem firma dorzuca Ci jeden katalog, resztę (tyle
      ile potrzebujesz) musisz kupić sama,pakiet pięciu katalogów kosztuje
      3,75.Katalog składa się z dwóch terminów wysyłkowych, nie musisz wysyłać
      zamówienia co dwa tygodnie,możesz wysyłać raz na katalog, a nawet raz na dwa
      katalogi.Aby dostać upust musisz złożyć zamówienie na przynajmniej
      160,01.Jeżeli chodzi o próbki ,to są dostępne tylko jako pakiet pięciu sztuk.Co
      jakiś czas konsultantki mogą korzystać z tańszych ofert i promocji i oczywiście
      istnieje oferta internetowa gdzie można zakupić kosmetyki "za grosze"
      • mala_lilly Re: Chce zapisac sie do AVON'u 10.08.04, 14:23
        Serdecznie dziekuje za odpowiedzsmile

Mam jescze jedno pytanie:

Czy istnieje w Avonie cos takiego jak tworzenie grup. Podobno w ori cos takiego
        jest i zysk przechodzi takze na tego ktory wprowadzil danego konsultanta. więc?

Buźka!!
    • justa_79 Re: Chce zapisac sie do AVON'u 10.08.04, 14:51
      mala_lilly napisała:
      > 1) Ile dostaje sie katalogow w paczce? czy trzeba za nie placic? ile kosztuje
      > katalog?

w paczce dostajesz 1 bezpłatny katalog. możesz dokupić sobie więcej - 1 katalog
      za 1 zł lub pakowane po 5 szt. za 3,75 zł.

> 2) Kolezanka mowila mi o kampaniach: zamowienie co 2 tygodnie. CZy nadal tak
      > jest? czy co 2 tygodnie trzeba zamawiac za 160zł? czy w sumie w miesiacu ma
      > wyjsc 160zł aby dostac upust??

wystarczy zamawiać raz na katalog lub nawet na 2 katalogi - wypracowany upust
      przechodzi Ci na następny miesiąc i wtedy w II miesiącu możesz kupować w COKu z
      upustem za kwotę mniejszą niż 160,01 zł. jeśli chodzi o regularne zamówienia -
      paczki - to każde z nich musi być na kwotę 160,01 zł, żebyś nie płaciła 12 zł
      za spakowanie małej paczki.

> 3) Czy mozna kupic probki pojedyncze a nie komplet np. zapachow lub pomadek?

komplety próbek są zwykle w cenie promocyjnej, ale można kupić też pojedyncze
      próbki - są one na formularzu zamówień. komplety zwykle wychodzą taniej.

> 4) czy dla konsultantek sa czasem jakies promocje cenowe jakich nie ma w
      > katalogu??

tak:
      oferta netto i oferta internetowa - to zwykle wyprzedaż produktów, które już
      wyszły z katalogu.
      oferta demo - masz możliwość kupienia taniej nowości, które wejdą w następnym
      katalogu.
      znam - polecam - jakiś produkt w promocyjnej cenie dla konsultantki.
      prezenty w programie startowym dla nowych konsultantek - o ile osiągną
      odpowiednie progi sprzedaży.

budowanie grupy?
      Avon to nie system mlm, więc budowanie grupy jest bardzo ograniczone - mogą to
      robić koordynatorki i OKS itd., a nie konsultantki. żeby zostać koordynatorem,
      trzeba podpisać dodatkową umowę, umowę-zlecenie lub założyć działaln. gosp. no
      i prowizję masz tylko od osób bezpośrednio Tobie podległych, a od tych jeszcze
      niżej już nie masz (miałabyś w mlm).
      • sister52 Re: Chce zapisac sie do AVON'u 10.08.04, 19:40
        justa_79 napisała:
        > budowanie grupy?
        > Avon to nie system mlm, więc budowanie grupy jest bardzo ograniczone - mogą
        to
        > robić koordynatorki i OKS itd., a nie konsultantki. żeby zostać
        koordynatorem,
        > trzeba podpisać dodatkową umowę, umowę-zlecenie lub założyć działaln. gosp.
        no
        > i prowizję masz tylko od osób bezpośrednio Tobie podległych, a od tych
        jeszcze
        > niżej już nie masz (miałabyś w mlm).

Skąd macie te informacje o umowie-zleceniu? Jeśli chodzi o pracę koordynatora,
        to Avon nie podpisuje takich umów. Czasem, OKS podpisuje taką umowę z dobrym
        kandydatem na KRD, ale prędzej czy później KRD musi założyć działaność
        gospodarczą, aby "wyciągnąć" pieniądze od firmy. Dopóki nie ma się działaności,
        firma nie wypłaci koordynatorowi ani grosza. Jeśli ma się taka umowę z OKS to w
        momencie otworzenia działalności Avon wypłaca zgromadzone pieniądze. A z tych
        wypłaconych pieniążków trzeba oddać OKS to co wypłaciła jak się było na umowie-
        zleceniu. No chyba że ktoś ma taką OKS, która odpisuje umowy ze swoimi KRD i z
        własnej pensji im wypłaca tę kasę. Ale osobiście nie znam takich dobrodusznych
        OKS. One też mają rodziny i muszą mieć za co jeść.
        Tak więc żadnego koordynatora nie ominie założenie działalności - no chyba że
        zrezygnuje z bycia KRD i nie odbierze od firmy tych groszy, które zarobił za
        kilka miesięcy ciężkiej pracy...
        • emilia.kosecka Re: Chce zapisac sie do AVON'u 11.08.04, 00:27
          Ja jestem na umowie - zleceniu z OKS. Umowa - zlecenie jako wzór tez przychodzi
          z warszawy, uzupełnia sie tylko puste pola. Mam 8 mieciecy na załozenie
          działalnosci od chwili podpisania umowy. OKS wypłaca mi pieniadze, które dostaje
          od AVONu z warszawy, za wszystkich semi-koordynatorów, co prawda wypłaca
          wczesniej, niz je dostaje. Ale na podstawie rozliczenia jakie kazdy koordynator
          otrzymuje z centrali w Warszawie. Tak to wygląda.
          --
          Emilia Kosecka
          Koordynator Sprzedaży OKRĘG 159 Łódź
          GG: 4679933
          Działania AVON w Polsce
        • justa_79 Re: Chce zapisac sie do AVON'u 11.08.04, 09:12
          sister52 napisała:
          > Skąd macie te informacje o umowie-zleceniu?

ja dostałam taką informację, gdy dowiadywałam się u OKS o warunki bycia
          koordynatorem. możliwe, że nie dopowiedziała mi tej drugiej części - o
          późniejszym założeniu działalności gosp.
          • emilia.kosecka Re: Chce zapisac sie do AVON'u 11.08.04, 09:30
            to jest nowosc. Chyba od 3-4 miesiecy. w każdym razie ja podpisywałam na
            p[oczatku maja i byłam pierwsza taka koordynatorka w okregu.
            pozdrawiam
    • emilia.kosecka Re: Chce zapisac sie do AVON'u 10.08.04, 19:16
      Ale jest jeszcze jedna rzecz.
      jest program "twój pewny start", jesli podczas trwania uzyskasz w kolejnych
      katalogach odpowiednio 320, 380, 440, 500 - otrzymujesz od firmy bardzo
      atrakcyjne prezenty. Dlatego warto zskadac regularnie zamowienia i strac sie
      zwiekszac ich wartosc. Bo jesli masz zamiar co 2gi katalog, to lepiej zostan
      klientką. Wiele konsultantek ma specjalne oferty dla swoich klientów, rabaty i
      prezenty za wartosc zamowienia. Wic zastanów się.
      poza tym na forum jest wile koordynatorek i jesli bys sie zdecydowała i
      mieszkała w miescie jednej z nich mogła by cie zapisac i poprowadzic.
    • emilia.kosecka Re: Chce zapisac sie do AVON'u 14.08.04, 20:46
      dobra rada - nie podawaj swojego nr telefonu, po drugie ogłoszenia tego typu (to
      odnosnie twojego watku) umieszczane sa w innym specjalnuyym watku i nigdzie indziej.
    • mala_lilly Re: Chce zapisac sie do AVON'u 25.08.04, 23:16
      ja akurat mieszkam w woj ślaskim... A zapisze sie w przyszlym tygodniu, bo
      macie promocje - wpisowe 10 zł a nie 25 smile wiec skorzystam z czego bardzo sie
      cieszesmile
      Buźka!!
    • mala_lilly Re: Chce zapisac sie do AVON'u 26.08.04, 09:39
      Czy mozecie mi jescze napisac jak to jest ze skladaniem zamowien? czytam tu o
      jakichs terminach, ile mam czasu na zebranie zamowien i wyslanie ich do firmy?
      czy moge zamawiac przez internet? jak dlugo czeka sie na paczke, od wrzesnia
      bede Konsultantka Avconu dlatego chcialabym juz wiedziec jak najwiecej smile
      dzieki Wam smile
      Buźka!!1 pozdrawiamsmile
      • mala_lilly Re: Chce zapisac sie do AVON'u 26.08.04, 09:46
        hih ja tu ciagle bede zadawac pytania, Prosze o wyrozumialosc, bo od wrzesnia
        bede nowasmile Wiec jesli by mi mogla na te pytania odpwoeidziec jakas cierpliwa
        Konsultantka to bylabym wdziecznasmile
        wiec pytanko: Macie jakies probki lakierow do paznokci? "tzw. palety kolorow"?
        jak to bywa w oriflame (kiedys u kuzynki widzialam....) wiec?smile

Buźka!!!
        • sister52 Re: Chce zapisac sie do AVON'u 26.08.04, 10:20
          Powiem krótko: NIE ten wątek. Załóż nowy lub poszuak odpowiedzi na swoje
          pytania we wcześniejszych wątkach. Poza tym wszelkich, wyczerpujących
          informacji na temat bycia konsultantką udzieli Ci koordynator, z którym
          podpiszesz umowę. Jeśli chcesz wszystko już teraz, to zapisz się już teraz, po
          co czekać do września? Umów się na spotkanie, koordynator Ci wszystko wyjaśni i
          podpiszesz umowę. No i zaczniesz zbierać swoje pierwsze zamówienie.
          • mala_lilly Re: Chce zapisac sie do AVON'u 27.08.04, 09:03
            dlaczego to NIE TEN WĄTEK??? jesli to MOJ wątek?smile

no ale ok... zapisac sie to zapisze smile
            • sister52 Re: Chce zapisac sie do AVON'u 27.08.04, 10:46
              Przepraszam, mala_lilly, nie zauważyłam, że są dwa wątki o niemal identycznym
              tytule smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka