Dodaj do ulubionych

Atesty PZH

20.08.04, 19:45
Czy ktoś orientuje się może czy ta nowa męska woda Perceive posiada atest PZH
i jak to jest w przypadku innych produktów Avon.
Pozdrawiam
Joasia
Obserwuj wątek
    • edziecko_ulcik Re: Atesty PZH 20.08.04, 20:18
      napisz wprost do Avonu smile a potem daj znać co ci odpowiedzieli smile
      Ulcik
      • jodarek1 Re: Atesty PZH 20.08.04, 20:24
        edziecko_ulcik napisała:

> napisz wprost do Avonu smile a potem daj znać co ci odpowiedzieli smile

Napisałam już i czekam na odpowiedź.
        Ale piękne jest to że pani na infolinii Avon nie potrafiła mi odpowiedzieć na
        to pytanie - kurcze ale to chyba powinni wiedzieć. Dla niektórych to dość
        istotna informacja.
        Joasia
        • justa_79 Re: Atesty PZH 23.08.04, 09:41
          jodarek1 napisała:
          > Ale piękne jest to że pani na infolinii Avon nie potrafiła mi odpowiedzieć na
          > to pytanie - kurcze ale to chyba powinni wiedzieć. Dla niektórych to dość
          > istotna informacja.

Joasiu, miałam taką samą odpowiedź, gdy próbowałam się dowiedzieć, jakie filtry
          zostały zastosowane w kremie Moisture24. pani nawet nie wiedziała, jaka jest
          wysokośc faktora, a ja tu chciałam znać nazwę składnika, o ja naiwna wink mnie
          również razi taka niekompetencja. Avon chyba jeszcze nie wiem, że klient staje
          się coraz bardziej wyedukowany i wymagający.
          • jodarek1 Re: Atesty PZH 23.08.04, 10:02
            justa_79 napisała:

> jodarek1 napisała:
            > > Ale piękne jest to że pani na infolinii Avon nie potrafiła mi odpowiedzie
            > ć na
            > > to pytanie - kurcze ale to chyba powinni wiedzieć. Dla niektórych to dość
            >
            > > istotna informacja.
            >
            > Joasiu, miałam taką samą odpowiedź, gdy próbowałam się dowiedzieć, jakie
            filtry
            >
            > zostały zastosowane w kremie Moisture24. pani nawet nie wiedziała, jaka jest
            > wysokośc faktora, a ja tu chciałam znać nazwę składnika, o ja naiwna wink mnie
            > również razi taka niekompetencja. Avon chyba jeszcze nie wiem, że klient
            staje
            > się coraz bardziej wyedukowany i wymagający.

Dokładnie....
            Pani w infolinii nie potrafiła powiedzieć czy woda ma atest PZH natomiast
            radośnie poinformowała mnie, że produkty Avon nie są testowane na zwierzętach,
            jakby to miało jakikolwiek związek z zadanym pytaniem... Również zapytała się
            mnie po co mi taka informacja....
            Obsługa infolinii jest dla mnie żenująca.
            Kiedyś chciałam się też dowiedzieć w jakiej postaci jest witamina C w
            kompleksie rozświetlającym solutions (co jest bardzo ważne w przypadku
            preparatów z witaminą C, jako że ta witamina jest bardzo nietrwała i żeby mogła
            zrobić coś dobrego naszej skórze musi być pwrowadzona do preparatu w postaci
            trwałego kompleksu lub zamknięta w liposomach czy nanosomach) - pani z
            infolinii zupełnie nie mogła zrozumieć o co mi chodzi, nie mówiąc już o
            konkretnej odpowiedzi na pytanie.
            No i właśnie tego mi brakuje w Avonie - rzetelnej informacji na temat składu
            produktów, atestów i tym podobnych. W katalogach są jak dla mnie zbyt ubogie
            opisy i bardzo podobne w przypadku wielu kosmetyków. Większość moich klientek
            to osoby wykształcone, znające się na kosmetykach i lubiące sobie poczytać o
            działaniu i składzie. A tu amba...
            Pozdrawiam
            Joasia
      • jodarek1 Re: Atesty PZH 23.08.04, 13:42
        edziecko_ulcik napisała:

> napisz wprost do Avonu smile a potem daj znać co ci odpowiedzieli smile

Hej smile
        Oto co mi Avon napisał:

Szanowna Konsultantko

Od poůowy maja wchodzŕ w ýycie nowe przepisy, ktľre znoszŕ
        obowiŕzek uzyskiwania atestľw PZH. Atesty bćdŕ zastŕpione NOTYFIKACJŔ
        wyrobów. W dalszym ciŕgu bćdziemy musieli przesyůaă informacjć do
        Ministerstwa Zdrowia o NOWYCH produktach kosmetycznych wprowadzanych na
        rynek, ale w zamian nie uzyskujemy ýadnego dokumentu.

(Zniesienie obowiŕzku uzyskiwania atestľw PZH nie oznacza zmniejszenia
        wymagań - ale gůľwna odpowiedzialnoúă za wyrľb zostaůa przeniesiona na
        producentľw - nowe przepisy podajŕ szczegľůowe wymagania i to producent
        odpowiada za to, aby je speůniaă).

Pozdrawiamy
        Obsůuga Internetu

Po pierwsze co to za kodowanie!? W ogóle tego listu nie da się czytać.
        Po drugie na pytanie czy woda Perceive męska ma atest PZH otrzymałam odpowiedź,
        że od połowy maja wchodzą (czyli od polowy maja 2005 jak rozumiem) przepisy o
        braku konieczności posiadania atestów.
        NO LUDZIE, czy w Avonie nie pracuje choć jedna kompetentna osoba???!!!
        Ręce opadają.....

Joasia
        • enyya Re: Atesty PZH 23.08.04, 13:55
          nie zdziwiłabym sie, gdyby tu chodziło o maj 2004 smile)
        • edziecko_ulcik Re: Atesty PZH 23.08.04, 14:02
          no to teraz zostaje podszyć się pod kogoś z jakiejś np Gazety i poprosić o
          kontakt z działem Marketingu smile i tam się dowiedzieć .. bo fakt jak mnie
          ściemniali z Klubem Róży to się lekko wydarłam na kobitkę na infolinii i
          kazałam podać sobie nr do kogoś Kompetentnego i dostałam namiar smile i tu dopiero
          wszystko się okazało że ja miałam rację i infolinia mnie przeprosiła smile
          pisemnie !!! (via poczta polska ) więc może tak trzeba.....

brr

ulcik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka