egaheer82 26.08.04, 15:45 Rzeczywiście lepsze? CZy równie okropne jak przedtem? Łamię się nad Rave, ale jak ma nie wysychać, to nie będę wyrzucać pieniędzy w błoto pozdrawiam egaheer Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariolkka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 26.08.04, 17:42 A ja bardzo lubie lakiery Avonu, mam chyba wiekszosci. Mogliby wprowadzic jakies nowe kolory Odpowiedz Link
egaheer82 Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 26.08.04, 19:54 Hmmm ja się cały czas daję nabierać, zauroczona nowymi kolorami, ale kolory to wszystko... I Color Trend, i te 'normalne' mają fatalna jakość, najpierw nie zasychają dłuuugo (1 warstwa!) a potem odłażą Ale to jest szalenie indywidualna sprawa, weszłam ostatnio na wizaż.pl i opinie na temat jedego produktu są skrajnie różne pozdrawiam egaheer Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone lakiery 26.08.04, 20:38 Witam, lakiery sa rzeczywiście ulepszone. Schną dość szybko (szybciej niż poprzednie) a trzymają się o niebo dłużej. Są - moim zdaniem - o wiele lepsze. Ale akurat kolor Rave to według mnie najgrszy kolor ;-p Jest całkowicie transparentny i nie kryje całkowicie. Polecam kolor Wink - jest śliczny i delikatny. Odpowiedz Link
zuziarozia Re: nowe, ulepszone lakiery 26.08.04, 21:24 WITAM. W katalogu jest kolor ckear, może ktoś wie czy jest to lakier bezbarwny czy biały, interesuje mnie też tycon czy rzeczywiscie tak wyglada jak na paznokciach w katalogu ( te z nowym lusterkiem) Z góry dzieki. Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone lakiery 26.08.04, 21:31 Witam, Clear to lakier absolutnie bezbarwny. Co do Tycoon to gdzie wyczytałaś, że te paznokcie z nowym lusterkiem są pomalowane lakierem Tycoon? Kolor Tycoon jest trochę jaśniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciu na str. 9. To taka głęboka wiśnia z dodatkiem ciemnego fioletu. Ogólnie bardzo ładny kolor. Odpowiedz Link
zaliczka Re: nowe, ulepszone lakiery 26.08.04, 21:44 Sister, to może wiesz jeszcze, który będzie dobry do frencha? Metro Mauve, Wink, czy może jeszcze inny bo obrazki przekłamuja kolory? Dzięki! zaliczka Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone lakiery 26.08.04, 21:47 Sheer Pale Pink, zdecydowanie. Wink jest perłowy. A Metro Mauve jest nieco bardziej beżowy niż na zdjęciu. Odpowiedz Link
zaliczka Re: nowe, ulepszone lakiery 26.08.04, 21:55 sister52 napisała: > Sheer Pale Pink, zdecydowanie. Ha, a nie wygląda Dobrze zrobiłam, że zapytałam, dziękuję! Wink jest perłowy. Rzeczywiście, ślepotka ze mnie... > A Metro Mauve jest nieco > bardziej beżowy niż na zdjęciu. Dzięki za radę Pozdrawiam Odpowiedz Link
zuziarozia Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 08:36 W katalogu 11 podali ze taki sam manicure jak przy lusterku jest zrobiony kolorami tycoon i delikate. Z reguly katalog przeklamuje, a ten kolor jest interesujacy choc troche za ciemny. Dzieki. Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 09:47 Manicure z katalogu 11 i manicure ze str. 3 z katalogu 10 są robione innymi lakierami. W kat. 10 lakier jest czarny. A w 11 niby piszą że to Tycoon, ale w rzeczywistości kolor wygląda inaczej, niestety. Jest jaśniejszy. Bardziej zbliżony do tego koloru jest odcień Mulberry. W każdym razie zdecydowanie w kat. 10 na str. 3 do manicure'u nie został użyty lakier Tycoon. Odpowiedz Link
amarga Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 10:38 Nigdy nie zwracam uwagi na opisy zdjęć modelek zamieszczanych w katalogu, ponieważ absolutnie nie oddają one rzeczywistego koloru użytych do ich makijażu kosmetyków. To, co widać w katalogu, jest wypadkową oświetlenia, jakości filmu, widzimisię i umiejętności grafika oraz możliwości monitora, na jakim tenże grafik pracuje. Zwróćcie uwagę na zdjęcia np. ust czy oczu pomalowanych danym rodzajem szminki czy cieni. To jest w rzeczywistości jedno zdjęcie, tylko ze zmienioną graficznie na komputerze kolorystyką. W katalogu 10/2004 doskonale widać to na str. 48 i 49, a choćby i 11 - z nowymi tuszami. Nawet odblask w oku jest ten sam... Dlatego radziłabym nie sugerować się zdjęciami i podpisami. Rzeczywista kolorówka w 99% przypadkach znacząco różni się od tego, co prezentowane jest w katalogu. Pzdr. Odpowiedz Link
sister52 Re: to co w katalogu vs rzeczywistość 27.08.04, 10:48 W 100% się z tym zgadzam. W katalogu zawsze widać co innego niż w rzeczywistości. Dlatego warto chodzić na spotkania okręgu, gdzie OKS zazwyczaj prezentuje "na żywo" wszystkie nowości. I można sobie te kolory pooglądać i porównać z tym co jest w katalogu. Odpowiedz Link
mariolkka Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 10:48 No rzeczywiscie, nawet wczesniej nie zwrocilam na to uwagi Odpowiedz Link
zuziarozia Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 14:23 Niestety do COK-u mam 80km a w okregu do zobaczenia byl tylko kolor czerwony. Doskonale sobie zdaje sprawe ze w katalogu kolory wygladaja inaczej ale mialam nadzieje ze ten lakier bedzie zblizony do tego na zdieciu. ostatnio mialam decadence a teraz szukam czegos mniej fioletowego , ale ciemnego a mulberry mi sie nie podoba. Może ten tycoon będzie dobry. Chyba zamówię to zobaczę. Pozdr. Odpowiedz Link
mariolkka Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 16:14 Ja wlasnie czekam na ten lakier i jeszcze na ten Rave, jestem bardzo ciekawa ... Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 16:57 Tycoon jest bardzo podobny do mulberry. Ciekawe, jaki jest magical mauve Odpowiedz Link
mariolkka Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 17:01 Kurcze to juz jestem zla bo mulberry mi sie nie podobal (((((( Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 19:01 Magical Mauve jest taki jak w katalogu. Ale żeby ładnie na paznokciu wyglądał, trzeba dwie warstwy nałożyć i dokładnie, precyzyjnie je rozprowadzić. Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 18:59 To zamów sobie Tycoon, bo on jest bardzo do Decadence podobny, tylko mniej fioletu w nim jest. Właśnie mam oba lakiery przed oczami i porównuję Odpowiedz Link
zuziarozia Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 19:37 Chyba sie zdecyduje na tycoon. Kiedys uzywalam tez lagoon i mam tylko nadzieje ze to ten sam kolor? Sister pamietasz tamten lakier? Pozdr. Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 19:55 Nie za bardzo Tzn. pamiętam, ale z serii Color Trend. Ale powiem Ci, że ten Lagoon wygląda ślicznie, o wiele lepiej niż w katalogu :- ) Odpowiedz Link
zuziarozia Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 21:31 Witaj. Bardzo Ci dziękuję za wszystkie rady. Ten lakier lagoon z CT jest troszke ciemniejszy od tego , który był z serii nails w niskich buteleczkach. Ale ten niebieski będzie musiał troszkę poczekać na mnie ( a raczej ja na niego) bo ostatnio zaopatrzyłam się w kilka lakierów, ale tycoonu sobie nie odpuszczę. Jeszcze raz dziękuję i cieszę się , że jet ktoś taki jak Ty, zawsze chętnie doradzasz i odpowiadasz na pytania. Jeszcze kiedyś pozwolę sobie skorzystać z twoich uwag. Pozdr. Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone lakiery 27.08.04, 21:36 Zawsze do usług Pozdrawiam ciepło, sister52 Odpowiedz Link
sol_bianca Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 28.08.04, 21:24 Właśnie przyszła paczka, a w niej zamówione lakiery Od razu pomalowałam sobie pazurki na kolor Mochca Shimmer. I wiecie co? To jest właśnie ten odcień, którego szukałam od lat! Niby banalny, niby są tysiące podobnych różnych firm, ale żaden mi nie pasował, albo za brązowe, albo za różowe... a ten jest właśnie taki jak powinien być: dyskretny, cielisty... No a co do "technicznych" właściwości lakieru: dobrze się rozprowadza, równo kryje, zobaczymy za parę dni, czy jest trwały. Odpowiedz Link
sister52 Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 29.08.04, 00:18 Witam, mnie jakoś specjalnie ten odcień (Mocha Shimmer)się nie podoba, bo "shimmer" to on w ogóle nie jest Jest matowy. Ale muszę przyznać, że jest bardzo uniwersalny i elegancko wygląda na paznokciach. Odpowiedz Link
mariolkka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 30.08.04, 09:32 Ja wlasnie zakupilam Tycoon i nawet mam go dzis na paznokciach i na prawde ladnie wyglada, jak ciemna wisnia, super wlasnie takiego lakieru szukalam Odpowiedz Link
mariolkka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 31.08.04, 18:39 A dzis mam zamiar wyprobowac nastepny lakier RAVE ) mam nadzieje, ze sie nie zawiode ) Odpowiedz Link
zaliczka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 31.08.04, 19:21 Hej, Ty tak nie zmieniaj tych lakierów, bo kto będzie sprawdzał trwałość? Pozdrawiam serdecznie, zaliczka Odpowiedz Link
mariolkka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 31.08.04, 20:33 Nic nie poradze na to, ze lubie zmieniac kolory lakierow na paznokciach, ale i tak moim ulubionym a dokladnie dwoma ulubionymi sa DECADENCE i DYNAMO ) a ten Rave jest taki sobie musialam trzy warsty nalozyc zeby jakos wygladal ( Odpowiedz Link
zaliczka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 31.08.04, 20:44 Żartowałam oczywiście, zmieniaj, ile chcesz A jak się zmywają? Bo też chyba zamówię Tycoon. Można powiedzieć, ze to ciemne bordo? Z góry dziekuję! zaliczka Odpowiedz Link
mariolkka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 31.08.04, 22:02 Ja bym raczej powiedziala, ze to ciemna wisnia z domieszka fioletu, nie jest bardzo ciemny jak w katalogu, ale jest bardzo ladny ) Slyszalam, ze w 12 katalogu tez maja byc jakies nowe lakiery? Odpowiedz Link
zaliczka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 02.09.04, 12:09 Pewnie już sporo z Was przetestowało te lakiery, ja dopiero dziś składam zamówienie. Macie jakieś wrażenia oprócz już tu opisanych? Trwałe są? Napiszcie, proszę, bo się waham pozdrawiam, zaliczka Odpowiedz Link
mariolkka Re: nowe, ulepszone(?) lakiery 02.09.04, 12:28 Moge stwierdzic jak na razie tyle ze Tycoon jest super, wyglada troche inaczej niz na zdjeciu na str 45 w 11 katalogu, jest dosc trwaly, ale rave mi sie w ogole nie podoba i zastanawiam sie czy go nie zwrocic albo moze komus oddam (( Odpowiedz Link