Dodaj do ulubionych

Celullit :(

17.11.04, 00:14
Co szanowne Panie poleciłyby z naszego kochanego na to okropieństwo jakim
jest celullit??Jeszcze nie mam az tak zaawansowanego ,ale przydałby się go
zlikwidować-szczególnie z moich ud-nie mogę na niego patrzec-cyklicznie robię
peelingi,ćwiczę-ale chciałabym coś do tego dodać-aby wyjście na basen nie
sprawiało mi obiekcji ( nie mam ich,ale w mej psychcice siedzi,ze nie jestem
taka jedrna jak sobie bym tego życzyłatongue_out ).Kremy wyszczuplajoco-
antycelullitowe polecacie?Proszę o opiniesmile
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Celullit :( 17.11.04, 10:06
      ja zużyłam tego kremu 2 tubki pod rząd i jedynym efektem było ujędrnienie
      skóry. cellulit ani drgnął. można zamiast niego kupić o wiele tańszą Ziaję. nie
      ma to jak ćwiczenia i masaże.
      • bezsenna Re: Celullit :( 17.11.04, 11:02
        no to to wiem,ale myslamal,ze te kremy naptrawde dzialaja-czyli szkoda kasy?
        • amarga Re: Celullit :( 17.11.04, 12:19
          Jeśli nie pomogły ćwiczenia i masaże, to kremy też nie pomogą.
          Rozmawiałam kiedyś o celulicie z zaufaną panią doktor. Jej opinia była jednoznaczna: firmy kosmetyczne i koncerny farmaceutyczne najbardziej lubią zarabiać sprzedając nam marzenia, bo jest to towar bardzo pożądany, chodliwy i można go dobrze wycenić. A co jest jednym z największych marzeń kobiety? Oczywiście chęć bycia piękną. Dlatego wmówiono nam, że coś, co jest w dużej mierze warunkowane genetycznie i na co nie mamy absolutnie wpływu, bo jest integralną częścią naszej fazjologii, jest be i fuj i trzeba z tym walczyć. Oczywiście za pomocą kremu, który nagle w cudowny sposób zmieni nasz wrodzony sposób odkładania się tkanki tłuszczowej lub sprawi, że tkanka ta z dnia na dzień wyparuje.

Nie ma zasad przy występowaniu celulitu. Mogą go mieć bardzo szczupłe dziewczyny, mogą go nie mieć grubaski. Choć oczywiście otyłość sprzyja jego powstawaniu i uwidocznieniu. Jeśli go masz, możesz walczyć przez redukcję grubości tkanki tłuszczowej, ale jako zdrowa kobieta nigdy się jej zupełnie nie pozbędziesz (oczywiście nie mówię tu o przypadkach skrajnego wychudzenia, anorektyzmu, etc.). I właśnie jako u kobiety najgrubsze pokłady tejże tkanki będą na brzuchu, biodrach i w udach. Tak jesteśmy zbudowane i zamiast wydawać bajońskie sumy na kolejne nieskuteczne kosmetyki, lepiej poprawić sobie humor filiżanką dobrej kawy i zaakceptować siebie takimi, jakimi jesteśmy.
    • emka_ldz Re: Celullit :( 17.11.04, 12:02
      Ja podzielam tutaj zdanie kolezanki -rowniez zuzylam 2 albo 3 tubki tego kremu
      i faktycznie jest roznica ale niestety zero zmian jesli chodzi o ten gnebiacy
      nas problemsad Nie wiem juz co trzeba robic tez mnie to denrwuje najlepiej cale
      zycie chodzic na diecie pic hektolitry wody mineralnej i cwiczyc 23h dziennie
      wrrr..
      • justa_79 Re: Celullit :( 17.11.04, 13:30
        23 h dziennie big_grin podziwiam samozaparcie wink
        • bezsenna Re: Celullit :( 18.11.04, 00:25
          nie no do grubasek nie naleze,ale chodzi mi o wrazenia estetyczne-ja go widze!!
          Nie jest jakis meeega wielki-no ale wolalabym go nie miecwinkAle dzieki bo bym
          kaske na prozno wydala...
    • katar.zynka Re: Celullit :( 18.11.04, 09:08
      u mnie też 2, 3 tubki poszły bez większego rezultatu
      poprostu zaczynam "lubić" ten problem
      nie ma sensnu się zamartwiać....
    • gretelchen Re: Celullit :( 18.11.04, 12:44
      Moge powiedziec, ze jestem specjalistka od kremow antycellulitowych. Uzywałam
      juz tak wiele, że nawet wszystkich nie pamietam (Vichy, Roc, Ziaja, avonowski
      zel, nowy krem z avonu, eris, Noris, kolastyna, itd). Jedno moge powiedziec.
      Całkowicie cellulitu sie nie wyleczy. Mozna tylko zlikwidowac objawy (widoczne
      na skórze). Krem moze w tym pomóc, ale nie zastapi ruchu i przede wszystkim
      masazu. Krem na cellulit musi byc poprzedzony intensywnym masażem !
      Najlepsze efekty zaobserwowałam po kremie firmy Roc (drogi), przez dluzszy czas
      stosowałam tez krem firmy Noris. Teraz za jeden z lepszych uważam ten z Avonu.
      Daje on przede wszystkim komfort nawilżenia i wygładzenia skóry. Tak, że uda
      odrazu lepiej wygladaja i są miłe w dotyku. Nawet mój chłopak to zauważa, choć
      zwykle niewiele "widzi". Krem na cellulit to jeden z lepszych kosmetyków
      avonu. Polecam z czystym sumieniem. I nie mówię tego tylko dlatego, że jestem
      konsultantką smile. czekam na jakąś mega obniżkę ceny, żeby zrobić zapas.
      • justa_79 Re: Celullit :( 18.11.04, 14:23
        Noris czy Norel? bo nie kojarzę nazwy Noris...
        • gretelchen Re: Celullit :( 18.11.04, 15:49
          Tak, Norel. Sorry. W kazdym razie najekonomiczniejsze byly te najwieksze
          opakowania, tzw. beczki.
    • iwka901 Re: Celullit :( 18.11.04, 16:29
      Lirene Eris jest skuteczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka