Dodaj do ulubionych

GDYNIA okręg 102

30.12.04, 00:47
nie wiem czy juz do wszystkich dotarła informacja że zwalniają od poczatku
roku naszą OKS p.Urszule Binkowską!!!!!!!!!!!! Gdyby co firma sie
reorganizuje i mamy zostać połączone z okręgiem 100 i przynależeć do pani
ktora nic nie potrafi załatwić, ma ciągle wyłączony tel. a jak juz sie
dodzwoni ktos na komórke(innego tel. nie ma) to ze wszystkimi sprawami odsyła
do warszawy! Biuro też ma przestać istnieć czyli nie bedzie możliwości
przejżenia katalogu, dostania formularza czy zalatwienia czegokolwiek.
Dlatego zwracam sie do wszystkich konsultantek okręgu 102 o pisanie listów do
firmy. Tylko w ten sposób możemy walczyć by nasza p. Ula została.
Dziewczyny piszcie na adres:
dyrektor działu sprzedazy Elena Starkova
ul.Słowicza 32
02-170 Warszawa

piszcie jak najwiecej listów firma musi wiedzieć że jesteśmy niezadowolone z
jej beznadziejnych decyzji!
Obserwuj wątek
    • dezole Re: GDYNIA okręg 102 03.01.05, 18:13
      ponawiam prosbe......piszcie
      • onio Re: GDYNIA okręg 102 06.01.05, 19:22
        WITAJ DEZELE. PODZIELAM TWOJĄ OPINIĘ Z JEDNYM ALE. DZIEŃ BEZ PANI ULI
        BIEŃKOWSKIEJ TO DZIEŃ STRACONY . ZNAM PANIĄ URSZULE ,KOBIETĘ ODDANĄ WSZYSTKIM
        OD KONSULTANTKI , PO KOORDYNATORÓW PO KLUBOWICZKI .
        APEL DO KIEROWNICTWA AVONU W WARSZAWIE .
        ODDANIE OKREGÓW 100 I 102 POD KIEROWNICTWO PANI A. P. TO TRGEDIA DLA 4
        TYS. KONSULTANTÓW W GDYNII.
        W KOLEJCE JEST OKRĘGOWY KIEROWNIK SPRZEDAŻY Z
        GDAŃSKA . KONSULTANCI , KOORDYNATORZY ,KLUBOWICZKI ŁĄCZCIE SIĘ Z NAMI BO
        PRZYJDZIE ROWNIEŻ KOLEJ NA WAS . TO KWESTIA CZASU.SZANUJCIE SIEBIE I
        SWOJĄ CIĘZKĄ PRACĘ .
        • dezole Re: GDYNIA okręg 102 06.01.05, 21:29
          ale ja nie rozumiem z jakim ale sie ze mna nie zgadzasz przeciez ja wlasnie
          pisze o tym samym co tysmile Też znam Panią Ule dość dobrze i wiem jak wspaniałym
          jest człowiekiem-właśnie dlatego chce zeby została. Nigdy nie udałoby sie
          nikomu jej zastąpić bo ona jest poprostu dobra i nie tylko w tym co robi ale
          przedewszystkim jest dobrym człowiekiem.

jutro chce wysłać kolejny list do avonu, treści:

Jestem bradzo zdegustowana zresztą jak wiele moich koleżanek klubowiczek.
          Dlaczego zwalniacie moją OKS-ke??????????????????? Pani Urszula Binkowska jest
          osobą kompetentną, każda konsultantka może liczyć na jej pomoc w razie jakiś
          problemów.Nigdy nie widziałam nikogo kto by się tak poświecał swojej pracy.
          Czemu nie liczcie się z naszym zdaniem?????? Przecież to my konsultantki
          będziemy odczuwać najbardziej wasze decyzje!!!!!!! Czemu mamy zostać dołaczone
          do okregu 100, którego OKS-ką jest osoba świerza i nie radząca sobie ze swoimi
          obowiązkami. Ta Pani najczęsciej ma wyłączony telefon i to komórkowy a nie
          wszystkie dziewczyny stać na dzwonienie na komorki. Jednak jeśli już ktoś się
          dodzwoni ta Pani nigdy nie jest w stanie odpowiedzieć na żadne nawet podstawowe
          pytanie i zawsze karze dzwonić ze wszystkim do Warszawy. Czemu nie spytacie
          osób z nia współpracujących, konsultantek i kordynatorów, jakim jest
          pracownikiem. Powierzacie natomiast jej dodatkowy okręg jak ona się nie
          sparawdza nawet w 1.
          Mogę z całym przekonaniem stwierdzić ze konsultantki sa niezadowolone. Prosimy
          i żądamy powrotu Pani Urszuli Binkowskiej.!!!
          Uwarzam że obecna polityka firmy może jedynie doprowadzić do tego że zamowienia
          będą coraz mniejsze a my swoje klientki zaczniemy przekonywać do innych
          kokurencyjnych firm. Na znak protestu ja i moje koleżanki Klubowiczki okręgu
          102 nie składamy zamówień w katalogu II w terminie 1. A jeśli polityka firmy
          się nie zmieni będziemy zmuszone podpisać umowy z jakimiś firmami
          konkurencyjnymi. Ich na rynku nie brakuje................
          Pozdrawiam

oczywiscie podpisałam sie,
          ciekawe czy dostane na to jakąś odpowiedz,
          na ostatni wysłany mailem nie dostałam choć firma powinna odpisać w przeciągu
          48h... ale widać nie wiedzieli co napisać
          jeśli macie pomysły co bym mogła dopisać to będę bardzo wdzieczna za podpowiedz

pozdrawiam
          • golacka Re: GDYNIA okręg 102 06.01.05, 21:54
            Próba walki z Avon perzez internet nie ma raczej sensu, tym bardziej że jest to
            wlaka dla was bardzo ważna, proponuję napisenie jakiejś petycji z podpisami
            wszystkich osób które chcą by wasza OKS została, najlepiej wysyłać listy pocztą
            listem poleconym ze zwrotnym poświadczeniem odbioru, dobrze by było zasypać
            taką korespondencją panią Elenę Starkovą może to by coś dało.
            Pozdrawiam i życzę powodzenia
          • asiek501 Re: GDYNIA okręg 102 (Ortografia!) 07.01.05, 08:28
            dziewczyny, zwracajcie uwagę na poprawną pisownię! moim zdaniem niedopuszczalne
            jest sadzenie błędów w teście jakby nie było formalnym.
            o ile mozna na to jeszcze przymknąć oko np. na forum, gdzie pisze się szybko i
            często bez jakiejś wnikliwej analizy całego tekstu, o tyle taki protest wysłany
            do Avonu NIE MOŻE zawierać błędów w pisowni!
            nadawca BARDZO na tym traci!

dezole, akurat przyczepiłam się Ciebie, ale generalnie chodzi mi o zasadę.

oczywiście, jak najbardziej popieram tego typu uzasadnione protesty
        • onio Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 06:49
          WITAJ KOLEŻANKO. NAPISAŁAŚ ŻE DZIEŃ BEZ UŚMIECHU TO DZIEŃ STRACONY. JA
          NATOMIAST DODAJE , ŻE DZIEŃ BEZ PANI ULI BIEŃKOWSKIEJ TO DZIEŃ
          STRACONY, SZCZEGÓŁNIE DLA AVONU. SĄDZE ŻE NAJLEPIEJ BĘDZIE NAPISAĆ DO
          GAZETY WYBORCZEJ I NAWIĄZAĆ DO GŁOŚNYCH PUBLIKACJI BUNT KOBIET AVONU ITP.
          NIE WIDZĘ TU WYPOWIEDZI KONSULTANTÓW , A CZAS UCIEKA . HEJ
          ŚWIĘTA SIĘ JUŻ SKOŃCZYŁY .
          KOBIETY POLSKIE NIE DAJCIE SIĘ ROSJANCE I RUMUNCE,KTÓRE CHCĄ
          NAS ZNISZCZYĆ SWOIMI DECYZJAMI. NIE WIADOMO SKĄD SIĘ WZIĘŁY I PO CO , CZY
          NIE MA JUŻ W POLSCE KOBIETY KTÓRA BY POKIEROWAŁA AVONEM .W INNYCH
          FIRMACH KOSMETYCZNYCH TEGO TYPU NIE MA PROBLEMÓW JAKIE MA AVON.
          BRONCIE SIE KONSULTACI Z OKREGÓW 102 I 100 PRZED PANIĄ
          A.P . DLA NIEJ JESTEŚCIE NIC NIE WARCI I Z WAMI NIE BĘDZIE SIĘ LICZYĆ
          MACIE ROBIĆ TYLKO KASĘ ,A NIE PODOBA SIĘ TO ŻEGNAM . TO JEJ
          DOMENA . ONA WSZYSTKO ROBI NAJLEPIEJ , MA NAJLEPSZE A W REZULTACIE
          CO JEJ WYCHODZI TO BRANIE PIENIĘDZY ZA NIERÓBSTWO .
          POZDRAWIAM WSZYSTKICH KONSULTANTÓW, KOORDYNATORÓW RÓWNIEŻ TYCH Z
          GDAŃSKA .

• biba46 Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 07:13
            mam do Ciebie onio prośbę, łatwiej będzie prześledzić Twój wątek myślowy, jeśli
            będziesz korzystał z "m a ł y c h" liter. W sms to jakoś uchodzi, na forum
            jest naruszeniem pewnych zasad.
            pozdrosmile
    • valet10 Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 15:17
      Witam i w pełni popieram!!!!
      Ale co powiecie na najnowsze zmiany w naliczaniu opustów i same nowe opusty,
      które mają wejść od K-3?

pozdrawiam
      • justa_79 Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 15:50
        możesz przybliżyć ten temat? wink co to za zmiany i jakie będą upusty?
        • sister52 Re: upusty 07.01.05, 21:23
          Witam,
          wszystkiego dowiesz się z paczki z K2. Jeśli wczoraj składałaś zamówienie to
          jutro sama zobaczysz. Te z Was, które już mają podgląd faktury z K2 z pewnością
          zastanawiają się co to za tajemnicza ulotka "upusty". Z niej dowiecie się o
          kolejnej niespodziance jaką zszykował nam Avon. Te z Was, które ledwo ledwo
          zbierały 160zł teraz będą musiały zebrać "tylko" 150zł, ale za to dostaną tylko
          15% upustu.
          A najlepszą cześćią tej ulotki jest to, że przy zakupach w COKu poniżej 150zł
          dopłacicie tzw. opłatę manipulacyjną w wysokości 10zł! Reszta niespodzianek w
          ulotce. Cieszycie się?... :-<
          • ciemnogrodzianka Re: upusty 07.01.05, 21:35
            Dzięki za ostrzeżenie. Wygląda na to, że trzeba się będzie przygotować na
            pisanie listów protestacyjnych
    • avonkania Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 18:36
      oto list jaki napisała p. Bińkowska do wszystkich pracowników Avonu:
      (cytat bez zgody autorki)
      ==========================
      Moi drodzy,

piszę do Was w ostatnim dniu istnienia okręgu 102. Jutro zniknie on z mapy
      Avonu, a ja wraz z nim, o czy dowiedziałam się z informacji na fakturze, gdyż
      do dziś nie otrzymałam żadnego rozwiązania kontraktu ani oficjalnego
      powiadomienia. Rozstaję się z Avonem z mieszanymi uczuciami - z jednej strony z
      uczuciem ulgi - nareszcie skończą się irracjonalne plany, kontrole, skończą się
      nocne smsy i poranne maile z zadaniami "na wczoraj". W końcu będe sama mogłą
      decydować o sobie, nikt mi nie będzie niczego narzucał i nikt nie będzie mnie z
      tego rozliczał. Może będę ciut biedniejsza, ale za to na pewno o wiele
      szczęsliwsza. Z drugiej jednak strony jest mi przykro, że zostałam potraktowana
      w taki sposób. Uważam, że nie zasłużyłam sobie na to. Za 10 lat poświęconych
      Avonowi często kosztem rodziny i życie osobistego, tak mi się dziękuje? Za
      nieprzespane noce, za wciąz otwarte drzwi mojego mieszkania, które praktycznie
      stało się siedzibą Avon-u? Za telefony dzwoniące od samego rana do późnej nocy?
      Za serce? Za zaangażowanie? Za oddanie i poświęcenie?

Przykro mi również z powodu moich Konsultantek i Koordynatorów, z którymi
      zżyłam się przez te lata, do których zdążyłam się przywiązać i zaprzyjaźnić. To
      oni zawsze byli dla mnie największą motywacją, a ich sympatia - największą
      zapłatą. Z żalem się z nimi rozstaję, ale wierzę, że wszystko w życiu dzieje
      się po coś, wszystko ma swój sens, nawet jeśli teraz jeszcze przede mną ukryty.

Smutne jest to, co przez te 10 lat stało się z Avonem. Czy pamiętacie jego
      początki działalności w Polsce? Co to była za firma, jaka atmosfera, jacy
      ludzie... Pamiętacie czasy, gdy Szefem był Tomek Muras? Z nim i dla niego
      chciało się pracować. On niczego nie ograniczał nas, był otwarty, stawiał na
      naszą kreatywność i na nasz rozwój. Dziś, gdy patrzę wstecz, aż nie chce mi się
      wierzyć, że to ta sama firma.
      Wraz z odejściem Tomka z roku na rok było coraz gorzej. Z każdą zmianą
      personalną na górze, budziły się nasze nadzieje na "lepsze", które szybko i
      skutecznie były usypiane, aż w końcu umarły, tak jak umarło moje serce do Avon-
      u. Czy ktoś z Was jescze wierzy, że coś się zmieni, poprawi? O, wy, naiwni! Nie
      zmieni się nic. Będzie jeszcze gorzej. Mnie już przy tym nie będzie i bardzo
      się z tego cieszę.
      W tym moim rozżaleniu i rozczarowaniu, nie zapominam jednak o tych, których
      szanuję, którym wiele zawdzięczam, którzy mimo nacisków i indoktrynacji
      pozostali ludzcy w tej nieludzkiej firmie. Mam świadomość ile przeszli, ile
      musieli znieść i ile ciągle znoszą, żeby każdego ranka móc bez wstydu spojrzeć
      w lustro w swoje własne odbicie. Współczuję również tym, którzy w tym lustrze
      zamiast własnej twarzy widzą odczłowieczoną maskę nałożoną im przez Avon. Nie
      martwcie się jednak, w swoim czasie Avon Wam za to w odpowiedni sposób
      podziękuje, tak jak zrobił to z Beatą Trybus i Aldoną Sobierajewicz. Jednak ja
      nie o tych chciałam pisać.
      Pozwólcie, że teraz wymienię tych, których podziwiam, szanuję, których darzę
      sympatią i wdzięcznością. Zacznę od wspomnianego wcześniej Tomka Murasa.Myślę,
      że wszyscy, którzy mieli przyjemność z nim pracować, zgodzą się ze mną, że
      dzięki niemu Avon mógł pretendować do tytułu "firma z klasą", podczas gdy teraz
      niża się do poziomu osławionej Biedronki. Dziękuję Dance Sołodzińskiej - mojej
      DKS- kobiecie z klasą i z sercem. Danusiu- nie pozwól, by Avon Cię zniszczył.
      Dziękuję całej sekcji telefonicznej, a w szczególności Pani Krysi Chojnickiej,
      od której zawsze można było usłyszeć ciepłe słowo, z którą wszystko dało
      załatwić, która nigdy nie dawała poznać po sobie oznak zmęczenia, czy
      zniecierpliwienia. Dziękuję Mai Zabłockiej, z którą praca w terenie
      przypominała Avon z dawnych lat. Dziękuję Kierownikowi COK w Gdyni - Pawłowi
      Landowskiemu, z którym współpraca była czystą przyjemnością. Dziękuję Paniom z
      sekcji kredytów, ekipie trenerów pod dowództwem Iwony Cywińskiej, Pani Iwonie
      Gniedziejko za zaangażowanie w akcję "Avon kontra rak piersi" i wszystkim,
      których nie wymieniłam, a którzy w moich oczach sobie na podziękowania
      zasłużyli.
      Nie mogę nie wspomnieć o moich koleżankach z Dywizji 1- moich towarzyszkach
      niedoli, z którymi zaprzyjaźniłam się i zżyłam, które wspierały mnie w chwilach
      trudnych i dla których, mam nadzieję, ja również czasem mogłam być pomocą.
      Dziewczyny, bądźcie dzielne. Bądźcie ponad tym wszystkim. Bądźcie sobą i nie
      pozwólcie, by Avon stał się całą treścią życia, bo prawdziwe życie jest o wiele
      ciekawsze.
      Mam nadzieję, że to co najważniejsze między nami przetrwa mimo burz i zawirowań
      (w Avonie)

Ula Binkowska - wdowa po okręgu 102
      ====================
      • moskito2 Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 20:55

Dobry wieczor Pani ULU. Jestem z calym sercem z Pania. Mam nadzieje ze
        ktos na gorze pojdzie po rozum do glowy i zacznie troche myslec, i przestanie
        psuc i tak juz bardzo nadwatlonego imienia firmy. iwona

• bobo16 Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 21:25
        ciekawe,skąd masz ten list-jesteś pracownikiem? A swoją drogą "piękna" forma
        zwalniania pracownika-tyle po 10 latach pracy.Miejmy nadzieję,że konkurencja
        nie śpi i p.Ula szybko znajdzie pracę.To sie nadaje do Gazety Wyborczej,obok
        procesu zwolnionych OKS byłby to ciekawy temat.Co na to inne OKS-czy godzą się
        na to?Czemu nie reagują?Przecież za chwilę one mogą być w podobnej sytuacji
        (może boją się o stołki).Te wszystkie zmiany służą tylko jednemu-rozkładowi
        AVONU w Polsce i to w wykonaniu rosyjskim.Czy Elenka ma jakiś szefów(chyba,że
        im o to chodzi).Mam wrażenie,że zmian będzie więcej-ktoś już pisał o nowych
        opustach(nie mam pojęcia o co chodzi,ale na pewno nic dobrego),zmianach
        okręgów,przesunięciach OKS na inne tereny.Przecież to
        rewoluja"pazdziernikowa".Czy tego chcemy,pomyślmy,co my szare konsultantki
        możemy zrobić?!!!
        • sister52 Re: 07.01.05, 22:21
          U mnie w dywizji też właśnie zwolnili jedną fajną OKS - w podziękowaniu za 12
          lat poświęcenia firmie. Jej miejsce zajmuje młoda nieopierzona dziewczyna,
          która nie ma pojęcia o co w tym wszystkim chodzi.
          • golacka Re: 07.01.05, 22:33
            Dlaczego wolą młode? Nie dlatego że są bardziej kreatywne czy mają świeże
            spojrzenie, młoda nie poleci do sądu rządać by uznano jej wieloletnie
            poświęcenie jako normalną umowę o pracę, młodą łatwiej podpożądkować, wychować
            a może nawet zastraszyć. A wygląda na to że nasza kochana firma zaczyna upadać.
            Nikt normalny nie pozbywa się sprawdzonych osób które radzą sobie ze wszystkim
            i jednocześnie pracują na wizerunek firmy, które zarabiają dla niej pieniądze.
            Miejmy nadzieję że ktoś się w porę opamięta, bo to się może źle skończyć.
            • bobo16 Re: 09.01.05, 19:29
              zgadzam sie z Toba-mlode nie podskocza(narazie).A co na to konkurencja?
              Podejrzewam,ze zarowno p.Ula,jak i inne zwolnione OKS znajda szybko prace.Ale
              to bedzie juz koniec AVONU.Szkoda.
      • zbuntowany1 Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 23:54
        Ten list jest dowodem o wysokim ilorazem inteligencji i kulturze osobistej!!
        jeszcze raz pozdrawiam i rubcie wszystko aby Pani Ulka Wruciła!!
        • dezole Re: GDYNIA okręg 102 08.01.05, 20:31
          na poczatku chce przprosic za błedy. list do firmy napisałam jednym tchem i nie
          zdazyłam go nawet przeczytać a odrazu wlepiałam na forumsmile oczywiście przed
          wysłaniem go przeczytałam i poprawiłamsmile na forum niestety nie jest możliwe
          żebym siedziała ze słownikiem(jestem dysgrafem i dysortografemsmile niestety na
          moja prosbe, o to co dopisać, nikt mi nie odpisałsad
          zapoczątkowałam ten temat bo chce żeby Pani Ula została i nie mam już pomysłów
          co bym jeszcze mogła zrobić. Może wy macie jakieś??????????????
          • ww22 Re: GDYNIA okręg 102 08.01.05, 23:43
            ten avon jest teraz smiechu wart i oni myślą ze w ten sposob zwieksza
            sprzedarz........ ELENA WON DO ROSJI TY RUSKA BABO!!!!!!!!!!!!PASZŁA!!!!!!!!
            a czemu?
            1.pozwalniałaś ludzi nadajacych sie do pracy na stanowisku oks-ek a zatrudniłaś
            jakieś baby które sie na niczym nie znają i co tylko po to że młode ci nie
            podskoczą tak?
            2.praktycznie zlikwidowałaś klub rózy
            3.zlikwidowałaś program lojalnościowy
            4.upustami zlikwidowałaś osobom z drobnymi zamowieniami mozliwość zarobku. bo
            jak kupią katalogi, probki i demo to nawet grosza nie zarobia!!!!!!
            5. popadają COKi bo ludzie nie bede chodzili do sklepu kupowac po 150zl jak
            moga zrobić zamowienie za tyle........ sklep jest po to żeby coś dokupić!!!!!!!
            tym samym ludzie pracujący w cokach albo stracą prace a napeno ich zarobki na
            tym zubożeja!!!!!
            a skad sie biora te zmiany??? bo elena chce sobie niezla sumke zgarnać do
            kieszeni tylko ze nie mysli o tym ze moze jej sie nie udac jak ludzie przestana
            odchodzic z firmy!!!!!!!!!!
    • zbuntowany1 Re: GDYNIA okręg 102 07.01.05, 23:43
      Sadze ze Usunięcie Pani Urszulki Binkowskiej jest conajmniej skandalem!!!!!
      jest to Wspaniały i pomocny Człowiek. Wprowadzenie na stanowisko OKS Pani A.P.
      to żenada ta Pani jest nie obliczalna i chce tylko jak najwiecej Pieniedzy dla
      Siebie!! piszcie jak najwiecej pozdrawiam!!
      • kuleczkaa1 Re: GDYNIA okręg 102 09.01.05, 01:09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka