Dodaj do ulubionych

W sprawie brazujacych pudrow

11.02.05, 15:19
Zastanawiam sie co mam zrobic.Nie przyslai mi nowych pudrow brazyjacyhc tylko
te w starym opakowaniu(produkt alternatywny).Jezeli klientka go nie bedzie
chciala (a ja rozumiem ze wolalaby ten nowszy,chocaby dlatego ze jest go ciut
wiecejsmile)to co mam z nim zrobic??przeciez to nie moja wina ze firma mi
doslala go jako produkt zastepczy.Mam go zwrocic na wlasny koszt??Przeciez to
nie ma sensu.Co radzicie??
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: W sprawie brazujacych pudrow 11.02.05, 15:46
      to jest po prostu chamstwo. niespełnienie przez nich warunków umowy -
      przysyłają coś innego, niż oferują w katalogu - inny wygląd, inna pojemność.
      powinna Ci przysługiwać możliwość odstąpienia od umowy kupna-sprzedaży wink żeby
      być w zgodzie z prawem, powinni Ci zwrócić kasę albo wymienić na produkt
      oferowany w katalogu. ale odesłać musisz na własny koszt. to tak teoretycznie,
      bo nie wiem, czy ktoś już próbował z nimi walczyć za pośrednictwem rzecznika
      praw konsumenta wink

a w praktyce, to pewnie możesz je zwrócić, a później spróbować zamówić po raz
      kolejny, z nadzieją, że Ci przyślą nowe. ale i tak ponosisz koszty przesyłki.
      tak czy inaczej, bardzo nie w porządku z ich strony. co innego, gdyby to była
      tylko kwestia opakowania.
      • paulusiuniunia Re: W sprawie brazujacych pudrow 11.02.05, 15:59
        I znow Justa jestes niezastapionasmile Wiesz nad czym sie zastanawiam czy czasem
        nie napisac do nich.Moze by to cos dalo??Chociaz watpie....Bo jak napisalam do
        nich w sparwie oferty internetowej ze gdy zam cos za 1 razem to nie ma a gdy
        raz jeszcze to zamowie to jest (chociaz w przypadku zeli do biustu sie nie
        sprawdzilo) to mi do dnia dzisiejszego nie odpisali(a mija juz 3ci dzien a z
        tego co pisza to odpowiadaja do 2och dniwink)pozdroofka
        • biba46 Re: W sprawie brazujacych pudrow 11.02.05, 16:07
          już o tym pisałam, ale powtórzę; to wcale nie są dwa dni, po wysłaniu jest
          komunikat, że odpowiedzą w ciągu 48 !!! godzin roboczych, wyobrażasz to
          sobie tongue_out. Skromnie licząc wychodzi tydzień, więc my się stresujemy, a im zwisa
          zwiędłym kalafiorem wink
          • justa_79 Re: W sprawie brazujacych pudrow 11.02.05, 16:10
            uu to nieźle, wychodzi 6 dni roboczych, jeśli wysłałaś w środę, to gdzieś koło
            przyszłego czwartku powinnaś dostać odpowiedź big_grin
        • justa_79 Re: W sprawie brazujacych pudrow 11.02.05, 16:08
          może jeszcze odpiszą... z nimi trzeba ostro. mi kiedyś odpisali zupełnie nie na
          temat (czyli jak zwykle wink ), to się wkurzyłam i zapytałam, czy nie czytają
          tego, co do nich piszę, czy nie rozumieją wink i odpisali na temat smile ale chyba
          najlepiej do nich dzwonić, tyle, że to też koszty. ale próbować zawsze warto.
          • biba46 Re: W sprawie brazujacych pudrow 11.02.05, 16:32
            ja jestem już po dwóch mailach nie na temat, bo ja o wymianie, a oni o zwrotach.
            Podobnie jak Ty to skomentowałam i skończyło się, jak na razie, na błogiej ciszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka