Dodaj do ulubionych

zasada lepszy z dwoch

13.02.05, 12:05
czy nadal obowiazuje? tzn. jak teraz kupie (w katalogu 03) za 160 to policza
mi opost 23%- taki jak mialam w 02? bo sie juz pogubilam z letka wink
esk16
Obserwuj wątek
    • avon_22 Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 12:27
      Przy zamówieniu za 160 zł będziesz miała 15 % upustu sad
    • sister52 Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 12:28
      Zgadza się, nadal obowiązuje i będzie obowiązywała zasada "lepszy z dwóch"
      czyli firma przyzna upust wyższy, korzystniejszy dla konsultantki. Jeśli masz z
      katalogu 02 wypracowany upust 23% to teraz przy nawet minimalnym zamówieniu
      (np. na 150zł) otrzymasz 23% (teraz minimalne zamówienie to nie 160zł a 150zł),
      ale Twój upust wypracowany na katalog 04 będzie już w/g nowych zasad czyli 15%.
      • esk16 Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 12:34
        dzieki sister smile czyli tak jak myslalam, w sumie nie moge narzekac- zobaczymy
        co w kolejnym katalogu, czy tez tak marnie beda zamowienia wygladaly... bo
        klientki jakos stracily entuzjazm...
        pozdrawiam
        esk16
      • miszczynia Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 21:11
        Od Kampanii 03/2005 zamówienia złożone na kwotę poniżej 150,00 zł mają
        doliczany koszt realizacji małego zamówienia w wysokości 15,00 zł. Zamówienia
        o wartości poniżej 150,00 zł dokonywane w sklepach Avonu będą miały doliczony
        koszt realizacji małego zamówienia w wysokości 10 zł. Aby więc nie ponosić
        dodatkowych kosztów, powinnaś złożyć zamówienie na kwotę powyżej 150, 00 zł.

Poza tym jest jeszcze jedna zmiana dotycząca produktów niekosmetycznych, na
        które opust wynosił 20%: jeśli będziesz miała wypracowany opust 15%, to te
        produkty będą dostępne z 15% opustem.
      • miszczynia Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 21:17
        Wobec tego powinnam mieć 30%, a mam przyznany 29%.
        W sumie żadna róznica, ale gdzie zasada?
        • sister52 Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 21:20
          A jaką masz ogólną wartość zamówień wykazaną na fakturze? Może robiłaś zwroty?
          • miszczynia Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 21:30
            Dokładnie 2.120,23 zł. Żadnych zwrotów smile
            • sister52 Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 21:44
              Tyle miałaś zamówień z katalogu 03 i przyznali Ci 29%???
              Jeśli tak, to ochrzań ich, niech Ci robią korektę. To jakieś 20zł różnicy -
              dwudziestozłotówki na ulicy nie leżą, więc walcz z nimi.
              • miszczynia Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 22:06
                Tak też zamierzam zrobić, bo w końcu nikt poza mną nie nabiegał się po te
                zamówienia i nie było łatwo. Na tym przykładzie widać, że w firmie panuje
                straszny bałagan i szczególnie w tej chwili musimy bardzo starannie kontrolować
                firmowe zagrywki.
                W poprzednim poście napisałam z rozpędu, że powinnam mieć 30%, ale chodziło mi
                o 35%. Dziś kolejny raz piszę bzdury, więc chyba muszę się zamknąć na dziś,
                niechcący mogę wprowadzić kogoś w błąd.
                Dzięki sister za wsparcie.
                • sister52 Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 22:11
                  Jeśli w K02 nie miałaś zamówień na 2100zł (czyli nie wypracowałaś 35%), to
                  teraz za 2100 jest 30% - 35% jest od 2500zł.
                  Ale co by nie było, nawet o 1% warto walczyć. Jak oni nas gnębią, to my ich też
                  będziemy big_grin
                  • miszczynia Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 22:22
                    W K02 miałam przekroczone 2100 zł łącznie w obu terminach, kwota, którą podałam
                    to efekt K03 po pierwszym terminie. Pytałaś mnie o ostatnią fakturę, chyba, że
                    dziś mi rozum odjęło (bo na to wygląda sad )i nie zrozumiałam pytania...
                    • sister52 Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 22:31
                      No to wszystko jasne, myślisz trzeźwo smile Powinnaś otrzymać upust 35% - czyli
                      nie rozmawiamy o 1% a o 6%. Zadzwoń jutro do firmy i poproś o zrobienie
                      korekty. Trzymam kciuki smile
                      • miszczynia Re: zasada lepszy z dwoch 13.02.05, 22:39
                        Zrobię to z samego rana, a o efektach poinformuję.
                        • miszczynia Re: zasada lepszy z dwoch 14.02.05, 17:47
                          Zadzwoniłam, opieprzyłam, otrzymałam przeprosiny smile
                          Rachunek mogę wyrzucić do kosza (błąd systemu), a przed upływem terminu zapłaty
                          mam otrzymać nową fakturę. Pani była bardzo zdziwiona, że mam naliczone 29%,
                          gdyż wcześniej miałam wypracowany większy opust. Potem miałam lekki niesmak, że
                          zaczęłam od razu "z grubej rury", bo właściwie nasłuchała się niewinna osoba...
                          • biba46 Re: zasada lepszy z dwoch 14.02.05, 17:57
                            najprzykrzejsze w tym wszystkim, że bardzo często musimy "krzykiem" dopominać
                            się o to, co się nam należy jak psu kość, ale jak widać inne metody
                            niespecjalnie skutkują.
                            Najważniejsze, że udało Ci się odkręcic sprawę i tak trzymać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka