Dodaj do ulubionych

AT curly & chic

17.02.05, 09:08
właśnie umyłam swoje naturalne tym szamponem, niestety jeszcze nie mam
odżywki, więc efekt jest trochę połowiczny. Moje dość gęste i farbowane włosy
bez balsamu, są jak plastikowa myjka. Na codzień, przy wrocławskiej wodzie,
używam nawet balsamu do włosów suchych, ale po tym szamponie + odżywce do
farbowanych, nie widzę jakiś spektakularnych zmian.
Ciekawa jestem opinii tych, które po pierwsze mają trwałą i po drugie,
korzystały z dobrodziejstw odżywki do włosów kręconych i po trwałej.
Obserwuj wątek
    • magda-fl Re: AT curly & chic 20.02.05, 11:30
      Mam szampon i odżywkę Curly & Chic i jestem zadowolona z tego duetu smile a włosy mam naturalnie kręcone z farbowanymi pasemkami. Co prawda po umyciu włosów tym szamponem mam wrażenie, że są one suche i matowe (pewnie niezłe siano by wyszło jakbym nie nałożyła żadnej odżywki), ale po tej odżywce robią się gładkie i miękkie, a w efekcie końcowym naprawdę lepiej się kręcą, loki są trwalsze i mniej napuszone. Zachęcona tymi efektami mam jeszcze zamiar dokupić sobie ten krem utrwalający skręt czy jak to tam się zwie.
      • biba46 Re: AT curly & chic 20.02.05, 21:31
        dzięki i czekam na kolejne opinie; może nie będziemy odosobnione, naturalnie
        zakręcone ...
    • jodarek1 Re: AT curly & chic 21.02.05, 10:05
      Ja kupiłam cały zestaw - szampon, odżywkę i krem modelujący i spokojnie mogę
      polecić właścicielkom kręconych i falujących włosów. Szampon nie wysusza włosów
      i nawet jak nie nałoże odżywki to włosy sprawują się dobrze i ładnie wyglądają.
      Odżywka nawilża i zmiękcza włosy. A krem modelujący bardzo ładnie utrwala skręt.
      Udany zestaw i niedrogi a działanie porównywalne do kosmetyków Goldwell do
      włosów kręconych (szmpon, odżywka i krem modelujący), których również używam i
      które kosztują dużo dużo więcej.
      Pozdrawiam
      Joasia
      • biba46 Re: AT curly & chic 23.02.05, 12:13
        czy ktoś jeszcze używał tego kremu modelującego, czy rzeczywiście ma działanie
        nawilżające, czy tylko pozwala na lepsze ułożenie niesfornych loków?
      • karla71 Re: AT curly & chic pytanko do Jodarek :-) 23.02.05, 12:33
        Ja też należę do klubu kręconych i zastanawiam sięnad tym zestawikiem wink Do
        tej pory używam L'oreala z serii profesjonalnej ale on sporo kosztuje.Po ocenie
        Joasi nabrałam ochoty na Avon.Joasiu mam pytanko jak używasz tego kremu po
        ułożeniu włosów czy jak są jeszcze mokre?
        Buziaki
        Karla
        • jodarek1 Re: AT curly & chic pytanko do Jodarek :-) 23.02.05, 13:05
          Kremu modelującego używam po umyciu włosów i wytarciu ręcznikiem. Krem wgniatam
          we włosy tworząc loki a potem idę spać i moje włosy układają się jak chcą ale
          skręt jest mocniejszy i o wiele lepiej się utrzymuje.
          Pozdrawiam
          Joasia
          • karla71 Re: AT curly & chic pytanko do Jodarek :-) 23.02.05, 13:07
            Dziękuję Joasiu smile W takim razie muszę się zaopatrzyć w ten komplecik wink
            Buziaki
            Karla
          • biba46 dzięki Jodarek :-) 23.02.05, 15:14
            moje dotychczas też układały się jak chciały, dlatego myję je rano, by
            uniknąć "zagniotów", których nie rusza nawet lekkie zwilżenie. Przekonałaś mnie
            do tego kremu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka