Dodaj do ulubionych

!!!Rozstępy!!!help

29.06.06, 14:15
Czy możecie polecic kosmetyk n rozstepy, cena nie gra roli, ale skuteczność
ogromną!jestem bardzo szcupła, i cały czas utzrymuję tę samą wage ale mam
okropne rozstępy, na pośladkach i uadch-koszmar-białe obzrydliwe pręgi, za 2
miesiace jade na wakacje i co ja mam zrobić na plaży, wstydze się swojego
faceta-to wygląda okropnie!!!
będe wdzięczna za cenne porady!
kirst
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 14:17
      Białych rozstępów się nie pozbędziesz balsamem nawet z najwyższej pólki
      • kirst3 Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 14:18
        jak to? a jakich sie pozbędę???
        • gabi1234 Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 14:22
          Tak to ,że ropzstępow się pozbędziesz. Żadnych. I tych białych, i tych
          filetowych, i tych różowych. I żółtych też nie.
    • maggi9 Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 14:21
      Sino-fioletowych.Można je wybielić do takiego stanu jaki masz teraz.Pomagają na to maści i kremy.
      A na białe to chyba tylko zabieg laserem.Ktos tu na forum o tym pisał.Białe rozstępy to po prostu blizny
      • kirst3 Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 14:26
        ale te rozstępy od poczatku sa białe, i sie powiekszaja, tzn robia sie coraz
        szersze !!!!!!!!!
        • mikka8 Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 15:11
          Nie ma na to rady i juz :( Mam to samo na pupie od kilku ladnych lat.
          Zauwazylam je po ostatniej ciazy.I tez byly od samego poczatku biale,
          tak jak u Ciebie.Rozumie Cie doskonale.Hmm,plaza , a tu trzeba stroj
          dopasowac,aby nie bylo widac tych blizn. Ja sie poddalam,bo szkoda pieniedzy
          na te wszystkie cudowne specyfiki,ktore jedynie co robia , to wygladzaja
          troche skore.Laser ,nie wiem czy to jest skuteczne.Poszperaj troche po necie,bo chyba juz byly watki na podobny temat.

Pozdrawiam
    • annika_vik Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 15:18
      Niestety, rozstępów (żadnych) metodą nieinwazyjną nie można się pozbyć.
      Balsamy działają na 2 sposoby: wybielają skórę wokół rozstępów oraz nawilżają.
      Dzięki temu skóra trochę lepiej wygląda.

Można je zlikwidować tylko trzez "likwidację" skóry - odparowanie laserem lub
      starcie mechaniczne (dermabrazja); skórę ściera się "do mięsa", zmienia
      opatrunki i czeka, aż odbuduje się nowa. To jest oczywiście w skrócie. Trzeba
      kilka zabiegów na to samo miejsce. zabiegi i rekonwalesencja są wyjątkowo
      bolesne. Opowiadała o tym kiedyś jedna forumka.

Możesz;
      1. przestać się przejmowac
      2. dobrze nawilżyć skórę, będzie lepiej wyglądać.

Nie przejmuj się tak, wiele osób ma rozstępy, faceci także.
      Sądzę, że to powiększanie się rozstępów to złudzenie, ale pomyśl, czy w twojej
      diecie nie brakuje białka? Czy na pewno jesteś zdrowa? Przy niektórych
      chorobach (np. Cushinga) i niektórych lekach (sterydy) rozstepy tworzą
      się "same".
      • kirst3 Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 16:54
        nie jestem chora bo ostanio miałam robione wsyztskie badnia i jest ok, dieta
        moja jest bogata w witaminy, odżywiam się dobrze właściwie jem wszytsko, biore
        jakieś witaminki, kwasy omega 3, magnez, wiec o cochodzi, a jescze do tego moja
        waga wachała się od 47 do 50 kg, prze pstanie 10 lat, wiec nie jest możliwe ze
        zostało spowodowane przyrostem masy, nie brałam tez nigdy sterydów, jak to
        wogóle możliwe???jak pytałam lekarza to ignoruje moją wypowiedź a to naprawde
        jest problem bo ostanio zauwazyłam nową pręgę na środku pośladka!!!!chyba się
        załamie:((((((((
      • rubra Re: !!!Rozstępy!!!help 21.07.06, 10:47
        ...w takim razie nie pozaostaje nic innego tylko swoje rozstępy...pokochać;)
        skórę ściera się "do mięsa", zmienia
        > opatrunki i czeka, aż odbuduje się nowa
        -mnie to zdanie bardzo w tym "pokochaniu" pomogło;)
        Pozdrawiam wszystkie posiadaczki "sympatycznych" poziomych lub pionowych
        kreseczek;)
        PS
        Jesli facet naprawde Cie kocha, to myślisz, ze jakies głupie rozstepy sa w
        stanie to zmienic?
        a jesli "odkocha" sie z powodu ...rozstępów to...niech spada na drzewo! ;)
    • annika_vik Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 19:02
      Jeżeli tak ci się robi, a na pewno masz dużo białka w diecie (białka,
      powtarzam, nie witamin) to dwie możliwości:
      - masz skłonności genetyczne i nic z tym nie zrobisz
      - masz - przynajmniej na razie - taki profil hormonalny, który wpływa na
      powstawanie rozstępów - dużo kortyzonu, estrogenów (przez przytycie, tabletki
      antykoncepcyjne, terapię hormonalną, problemy z insuliną)

Tak naprawdę, rozstępy są jedną z zagadek medycyny. Nie wiadomo dokładnie
      dlaczego powstają, jak im zapobiegać i jak leczyć.

Raczej na to nie poradzisz - na razie masuj ciało oliwką, lub dowolnym kremem.
      Na pocieszenie dodam, że rozstępy ma prawie każda kobieta i co drugi mężczyzna.
      Poczytaj więcej tu:
      • annika_vik Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 19:06
        nie wkleiło się, więc jeszcze raz:
        www.wizaz.pl/basia_rozstepy.php
    • drinkit Re: !!!Rozstępy!!!help 29.06.06, 20:25
      Nie przejmuj sie az tak bardzo. To prawda, ze nie usuniesz ich kremami, ale
      wybielisz je, skora bedzie ładniejsza. Idz moze do solarium, jak skóra
      bedzie "zlotawa" to nie beda az tak widoczne. ALe uzywanie balsamow anty-
      rozstepowych ma sens, zeby im zapobiegac!!!!! tzn. kolejnym. Ja polecam
      ostatnio linie SPA firmy Eveline.
      A najwazniejsza jest sprawa, ze jak sie bedziesz wkrecac, to problem bedzie
      wyolbrzymiony. Ja w ogole o tym nie mysle, tylko dbam o skóre, nikogo sie nie
      wstydze. Myslisz, ze ludzie zwracaja uwage na takie rzeczy u innych?? Ja nie.
    • lacoste111 Re: !!!Rozstępy!!!help 30.06.06, 22:28
      Mam dokladnie ten sam problem!Moja waga nie zmienila sie od prawie 10 lat-nie
      stosowalam nigdy diet,nie chudlam i nie tylam "nagle",a cala pupe i uda(coraz
      nizej kolan:((((((( )mam pokryta bialymi paskami.Przezywalam juz chwile
      kompletnego zalamania-na basen nie chadzam(zeby znalezc kostium zakrywajacy to
      ohydztwo musialabym sie chyba przeniesc w czasie do poczatkow XX wieku-hmm,taki
      czarny humor) a problem mam nawet z moim boskim facetem.Co prawda on nazywa
      mnie swoja zeberką i twierdzi,ze paseczki sa fajne-ale niestety tak naprawde nie
      mial okzaji przyjrzec im sie dokladnie,gdyz jak ognia unikam sytuacji
      bezposredniej obserwacji-robiac ciagle uniki!!Czy mozecie polecic cos
      ZAPOBIEGAJACEGO tworzeniu sie/pogłebianiu problemu??Ktore kremy sa naprawde
      skutecznie zapobiegajace?pomocy
    • searena Re: !!!Rozstępy!!!help 01.07.06, 01:38
      Widziałam całą serię na rozstępy Tołpy, sprzedają na stoiskach w marketach. Nie
      wiem czy skuteczne ale to są kosmetyki naturalne i jak się poczyta co mają w
      składzie to faktycznie może to działac, głownym jest borowina. Tylko pewnie
      trzeba stosować kompleksowo wszystko: płyn do kąpieli, serum do ciała, krem do
      ciała, maska borowinowa do ciała a nawet herbata do picia.
      • langusta1980 Re: !!!Rozstępy!!!help 01.07.06, 11:33
        polecam masło carites (nie wiem czy to sie tak pisze);) bo nie mam juz tego
        teraz bo sie skonczylo takie zółte opakowanie kremu !!!! koszt ok 40 zl super
        • zebrunia Re: !!!Rozstępy!!!help 01.07.06, 12:06
          ja mam caly brzuch w rozstepach ( po ciazy) w tej chwili jestem po 10 zabiegach
          mezoterapii (nakłuwanie i wstrzykiwanie w kazdy rozstep leku który je zwęża) w
          tej chwili sa one jakies 70% mniej widoczne niz przed zabiegami:) na jesieni
          czekaja mnie zabiegi dermabrazji ktore maja je zlikwidowac w 95 % sa to blesne
          zabiegi ale mysle ze warto.
          • searena Re: !!!Rozstępy!!!help 01.07.06, 20:16
            A ile to kosztuje?
    • fruzia80 Re: !!!Rozstępy!!!help 01.07.06, 20:19
      Napisałam to już w jakimś wątku, wklejam tutaj:
      A ja się prawie pozbyłam rozstępów:) Trzy tygodnie temu miałam u kosmetyczki
      zabieg NEODERMA, podobno zazwyczaj robi się go na twarz, ale kosmetyczka
      powiedziała mi, że wykonywała go już na różnych częściach ciała , głównie ze
      względu na rozstępy. Rozstępy nie zniknęły całkowicie, ale są teraz takie, że
      ja sama muszę się przyjrzeć, żeby je zobaczyć. A były naprawdę ogromne,
      najwięcej po bokach brzucha. Moja koleżanka - 8 lat po porodzie- wykonała sobie
      w zeszłym roku 2 takie zabiegi w kilkumiesięcznych odstępach i jest również
      bardzo zadowolona. Ja rozstępy miałam od prawie 3 lat, druga ciąża jeszcze
      pogorszyła sprawę. Sam zabieg nie był zbyt przyjemny, kosmetyczka bardzo mocno
      wcierała mi przez kilka minut jakieś zioła, piekło strasznie, potem nałożyła
      jakąś maseczkę, a później dostałam do domu krem do wcierania 2 razy dziennie.
      Po tygodniu zeszła cała skóra z miejsca, gdzie miałam wcierane te zioła. Przez
      tydzień nie mogłam niczym innym brzucha smarować, i co najgorsze nie mogłam go
      nawet myć(!!!), teraz przez jakiś czas nie mogę jeszcze brzucha opalać. Ale
      naprawdę wam zabieg polecam i nie wierzcie w to, że na rozstępy nie ma żadnego
      sposobu!!!
      PS. za zabieg zapłaciłam 220zł.
      • mahdallen Re: !!!Rozstępy!!!help 01.07.06, 22:02
        a gdzie ten zabieg robiłas ??? w jakim miescie jak mozez to padaj namiary tej
        kosmetyczki :)
        pozdrawiam
    • fruzia80 Re: !!!Rozstępy!!!help 01.07.06, 22:16
      ja byłam u kosmetyczki w Malborku, więc nie wiem, czy będziesz zainteresowana.
      jakby co, podaję namiary: Zakład kosmetyczny ALINA, tel. (055) 272 73 65. Ale
      wydaje mi się, że w większości gabinetów taki zabieg wykonują
      • mahdallen Re: !!!Rozstępy!!!help 01.07.06, 22:17
        kurcze ja z wawy jestem to troche mi nie po drodze ...buuu :(
        • evelak jest i warszawie 13.07.06, 18:51
          www.neoderma.pl/index2.htm
          • kasia.jun Re: jest i warszawie 17.07.06, 08:35
            www.daphne.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=2&przedm=104909&pwd[2]=%2F100003%2F103785&grp=&sortuj=kod&sess_id=78594300
            to może ja sobie sama kupie te zioła, jakiś preparat na podrażnienia do
            stosowania po tym peelingu i tyle? wyjdzie o wiele, wiele, wiele taniej.
    • krokre Re: !!!Rozstępy!!!help 17.07.06, 13:57
      ja słyszałam o dermabrazji tj zabieg złuszczający skórę. Czy któraś z was to
      miała i może napisać czy to działa????
      • latifaaa Re: !!!Rozstępy!!!help 17.07.06, 14:08
        Z tego co słyszałam to lepiej robić serię mikrodermabrazji niż dermabrazję.
        I DA SIĘ.
        Zastanawiałam się, czy nie zrobić sobie tego w domu-np. z GlycoA. Co myślicie o
        tym pomyśle?
        • aalexanndraa Re: !!!Rozstępy!!!help 17.07.06, 14:51
          peelingi kwasem glikolowym zmniejszaja rozstepy,chcesz to napisz do mnie na
          gadu 7591491 to dowiesz sie wiecej
          • kasia.jun Re: !!!Rozstępy!!!help 17.07.06, 15:29
            latifaaa a dlaczego ma się nie dać? przecież to normalny zabieg, nie tylko na
            buzię!
            • latifaaa Re: !!!Rozstępy!!!help 17.07.06, 16:28
              Wydaje mi się, że musi podziałać - to proste i logiczne - tylko nie wiem
              dlaczego nikt tego jeszcze na sobie nie przetestował!! (albo nie pochwalił się
              na forum:)))

aaleksandra, ja nie mam gadu-gadu (i nie chcę mieć - bo przestanę zupełnie
              pracować:)))), ale postaram się odezwać, DZIĘKI!!!!!
    • yoma Re: !!!Rozstępy!!!help 17.07.06, 16:36
      Dlaczego się wstydzisz swojego faceta, przecież to ty masz rozstępy?
      • little_vampire z apteki 17.07.06, 18:04
        jakiś czas temu, mój kumpel, zagorzały fan siłowni kupił w aptece coś na
        rozstępy...niestety, maść się skończyła a on nie pamięta nazwy.
        ale rozstepy ZNIKNĘŁY.
        tyle że to było takie jakby "wczesne stadium", może dlatego dziś ma "normalną"
        skórę.
        ale czy któras z pań spotkała się z dobrym preparatem kupowanym w aptece, który
        usuwa rozstępy?
        • kasia.jun Re: z apteki 17.07.06, 19:08
          chyba nie
          • mahdallen w warszawie jest ale ... 17.07.06, 19:17
            obdzwonilam wszystkie (chyba ) gabinety ktore robia zabiegi neoderma ale w
            zadnym nie robili na rozstepy i co gorsza nikt nie chce sie tego podjac.
            • iskierka4 Re: w warszawie jest ale ... 18.07.06, 09:12
              Rozstepow nie da sie usunac. jak juz sa to zostana. Mozna jedynie im
              zapobiegac. Ja mam 25 lat-nie rodzilam, waze 45 kg. Rozstepy mam od 10 lat. Jak
              zaczelam dojzewac to szybko przybieralam na wadze i nie smarowalam sie niczym.
              mialam wtedy ok. 12-13 nlat. pamietam ze juz w 6 klasie szkoly podstawowej
              pytalam sie mamy co to, a ona ze zejdzie. Z czasem zrozumialam ze to rozstepy.
              Ja swoja corke bede smarowac czym kolwiek aby ich nie bylo. Chociazby kremem
              nivea. Pytalam w roznych salonach czy mi je usuna, nawet bylam u chirurga
              plastyka i nikt nie podejmie sie usuniecia. Mam na posladkach, raczej cienkie
              drobne paseczki, kolor bialego.

Co do opalania z doswiadczenia wiem, ze jak sie oplasz to widac je bardziej, bo
              zdrowa skora sie opala a rozstepy to blizny i one sie nie opalaja - sa wtedy
              bardziej widoczne.

Polecam kremy na rozstepy dla kobiet w ciazy. Wiele moich kolezanek je
              stosowalo i po ciazy nie maja rozstepow. Wogle najlepiej smarowac sie czym
              kolwiek ale smarowac - moze byc oliwka, balsam, lub jakis zwykly krem.
              • latifaaa Re: w warszawie jest ale ... 18.07.06, 15:42
                iskierka4 napisała:

> Rozstepow nie da sie usunac. jak juz sa to zostana.

A mikrodermaabrazji koleżanka próbowała, żeby się tak kategorycznie wypowiadać?
                • kasia.jun Re: w warszawie jest ale ... 18.07.06, 16:27
                  no właśnie.
                  • mahdallen Re: w warszawie jest ale ... 18.07.06, 19:57
                    rozstepy da sie zlikwidowac tylko trzeba czasu ,cierpliwosci i pieniedzy
                    ja mam za soba etap mezoterapii i jestem bardzo zadowolona teraz przede mna
                    peelingi tylko nie wiem ktore wybrac chemiczne czy ziolowe
                    waham sie bo nie wiem ktory jest skuteczniejszy
                    pozdrawiam
                    • witty2 Re: w warszawie jest ale ... 21.07.06, 11:38
                      w jaki sposób pomaga mezoterapia na rozstępy? Jestem bardzo ciekawa...tez tego
                      jakie będą efekty peelingów-Mahdallen daj znać proszę:)
    • alexandra_cz Re: !!!Rozstępy!!!help 19.07.06, 14:35
      <a href="www.wellnesslife.pl/index.php?
      view=new&lev=03&root=&category_id=5&dest=709/>Rozstepy</a>

Jak walczyc?

jakie kosmetyki?
      • mahdallen jestem po neodermie i .... 04.08.06, 20:09
        jestem w tej chwili 3 dni po zabiegu NEODERMA no i na razie nie widze zadnych
        efektow zobaczymy za pare dni moze ta skora zacznie w koncu schodzic.
        dziewczyny ktore to mialy dajcie znac jak ta skora schodzi jest to gruba warstwa
        czy cieniutka jak po nadmiernym opalaniu?
        • evelak do mahdallen 07.08.06, 21:53
          Gdzie robiłąś sobie zabieg? i na jakie części ciała :) ? No i oczywiście jaki
          koszt i efekty Pozdrawiam
          • mahdallen Re: do mahdallen 10.08.06, 17:21
            ja specjalnie pojechalam do malborka na ten zabieg bo dziewczyny z forum polecaly
            ten salon
            robilam go na brzuch
            efekt nie jest dla mnie zadowalajacy chyba dlatego ze mam gruba skore i pani
            kosmetyczka chyba mi zrobila troszke za lekko ten peeling ale ma mi go powtorzyc
            mam nadzieje ze po drugim zabiegu bedzie lepiej
            koszt 220 zl
            • evelak Re: do mahdallen 10.08.06, 21:18
              dzięki, że się odezwałaś. Ja pytałam się w swoim mieście to dziewczyna chce
              400zł, to tyle kosztuje zabieg laserowy w Łodzi. Poszukam jeszcze w okolicznych
              miastach może będzie taniej.
            • evelak Re: do mahdallen 10.08.06, 21:19
              ja mam cały brzuch w rozstępach nawet nad pepkiem :(
              • mahdallen Re: do mahdallen 10.08.06, 21:48
                ja też :(((
                • kasia.jun Re: do mahdallen 11.08.06, 09:51
                  a ja jestem cała w rozstępach od pasa w gół...
                  • kasia.jun Re: do mahdallen 11.08.06, 12:00
                    dół
                    • mahdallen Re: do mahdallen 11.08.06, 14:12
                      jak bede po drugim zabiegu to dam znac :)))
                      • kasia.jun Re: do mahdallen 11.08.06, 17:58
                        :)
                        • evelak Re: do mahdallen 11.08.06, 22:05
                          czekamy z niecierpilwością :)
        • evelak Re: jestem po neodermie i .... 30.08.06, 16:07
          up up
          • evelak Re: jestem po neodermie i .... 31.08.06, 21:32
            up up
            • evelak Re: jestem po neodermie i .... 07.09.06, 18:02
              halo halo jak tam z ta neodermą :)
              • evelak Re: jestem po neodermie i .... 14.09.06, 09:58
                up.
                • mahdallen Re: jestem po neodermie i .... 23.09.06, 18:03
                  czekam na drugi zabieg ...
                  • evelak Re: jestem po neodermie i .... 27.09.06, 16:15
                    oki czekamy na efekty
                    • igax83 Re: 29.09.06, 20:10
                      Ja też mam rozstępy:-(.Mam je od podstawówki.Przez to mam kompleksy, nie chodzę
                      w krótkich spódniczkach, ani w bikini, wstydze sie.Nawet nie mam chłopaka, bo
                      jakiby mnie chciał z rozstępami.Smaruję się stale kosmetykami Eveline.Nie ma
                      efektów, poza nawilżeniem skóry. A nie stac mnie na drogie zabiegi.Nie mogę
                      patrzeć na rozstępy.Czy ktoś mnie pokocha i moje rozstępy?Bo nie wierze,że mozna
                      ich sie pozbyć.
                      • evelak Re: 29.09.06, 20:25
                        Nawilżaj skórę, bierz witaminy żeby nie powstawały nowe i nie martw się ja
                        oprócz tych po ciązy miałam wcześniej na piersiach ( a 2 razy mi na nich wyszły
                        więc sporo) i mojemu mężowi to nie przeszkadza i nie przeszkadzało. A po 2
                        jakbym pokazała Ci swój brzuch to napewno Twoje rozstepy już przestałyby być
                        dla Ciebie problemem serio :)
                        • luciferia Re: 01.10.06, 05:57
                          To straszne... Ja mam rozstępy na biodrach, pośladkach, na dole pleców, na
                          całych udach, trochę na piersiach i nawet na łydkach pod kolanami ! Tak jak
                          ktoś już tu pisał, żeby wyjść na plażęi to wszystko to zakryć musiałabym
                          założyć te kostiumy z początku XX wieku.... :/
                          Pieniędzy nie mam, chociaż myślę że takie 300 zł na rozstępy bym znalazła, żeby
                          tylko się tego pozbyć...
                          A większość jest już biała, bo mam je od kilku lat...
                          • oliwkafortwilliam 1 cm szerokie 5 dlugie 01.10.06, 13:16
                            to dopiero rozstepy -(blizny !!!!) po ciazy kiedy przybylo mi 30 kilo, wiec ie
                            placz o kilka kreseczek ktorych i tak sie nie pozbedziesz. A na basen czy plaze
                            i tak chodze i mam w d ....... co inni pomysla o tym. :-) moze kiedys pojde na
                            dermabrazje. a tak w ogole to juz sie przyzwyczajilam do tych rozstepow bo i
                            tak niczym nie mozna ich usunac.

Nasze dzieci,Emigracja,Stylizacja paznokci
        • evelak Re: jestem po neodermie i .... 29.10.06, 12:55
        • evelak Re: jestem po neodermie i .... 29.10.06, 12:56
          halo jak tam z tą neodermą
          ???
          • kosmisia4 Re: jestem po neodermie i .... 01.11.06, 21:19
            podnosze watek, i jak tam efekty???
            • mahdallen jestem po drugim zabiegu ... 01.11.06, 22:05
              i efekt jest dobry faktycznie rozstepy zrobily sie plytsze i mniej widoczne
              w piatek mam kolejny zabieg... dam znac jak juz obleze ze skory :)))
              pozdrawiam
              • kasia.jun Re: jestem po drugim zabiegu ... 02.11.06, 12:09
                a cena a cena?
                • mahdallen Re: jestem po drugim zabiegu ... 04.11.06, 13:51
                  cena 220 zł za zabieg
                  • kasia.jun Re: jestem po drugim zabiegu ... 04.11.06, 14:07
                    niezależnie od wielkości obszaru skóry?
                • evelak i jak efekty po neodermie? 13.11.06, 21:36
        • evelak Re: jestem po neodermie i .... 04.12.06, 10:10
          up
        • martak123 Re: jestem po neodermie i .... 25.02.07, 19:37
          i jak tam po neodermie poskutkowało cos czy nie ile zabiegów wykonałas
    • mroofka2 Re: !!!Rozstępy!!!help 02.11.06, 15:11
      macica perłowa
      • czarnaa_mamba Re: !!!Rozstępy!!!help 07.11.06, 16:21
        Mroofka co macica perłowa? NIe rozumiem... Rozwiń myśl. ;))

Śledzę Wasz wątek od jakiegoś czasu i szczerze łączę się w bólu. Też jestem
        pocięta rozstępami i przy okazji załamana tym stanem. Mam je wszędzie i to one
        mnie wpędzają w kompleksy, czuję się z nimi masakrycznie źle!

Wczoraj przeżyłam piekło. Podczas pielęgnacji lekko naciągnęłam skórę na
        piersiach, patrzę, a tam już się zarysowywują się kolejne drobne rozstępiska.
        Nieważne, że w okresie dojrzewania, zrobiły mi się pierwsze prążki na biuście.
        Teraz atakują z drugiej strony-wewnętrznej, tej bardziej widocznej przy
        głębokich dekoltach! Po prostu się rozryczałam i beczałam 2 godziny! Mam ich
        dość i nienawidzę tych srebrnych pasków!!
        Doszłam do wniosku, że moje ciało wygląda gorzej niż mojej 55-letniej mamy. Ona
        po 2 porodach nie ma tylu rozstępów [ma tylko na brzuchu i to też w normie], co
        ja która nigdy nie rodziłam.
        Ma prężniejszą, bardziej zbitą skórę ode mnie. Ja mam jakąś taką cienką i
        delikatną, a zarazem mało wrażliwą i nic mnie nie podrażnia...
        Boże, żeby wiedziała jak zatrzymać ten proces niszczenia skóry to zrobiłabym
        to. Nie wiem czy to efekt zaburzeń hormonalnych-da się to jakoś ustalić, ze to
        wina hormonów? Czy wada w budowie kolagenu, czy inne kosmiczne czynniki, czy ja
        już sama nie wiem co?!

Poddałabym się nawet eksperymentalnemu usunięciu rozstępów, mogłabym być
        królikiem doświadczalnym, byle się pozbyć tego dziadostwa.

Mam nadzieję, że ktoś w końcu wynajdzie skuteczny środek "cud" na tę wadę skóry
        i zbiję majątek na tym! ;))

Strasznie jestem załamana.

Desperado Mamba.
        • kasia.jun Re: !!!Rozstępy!!!help 07.11.06, 18:33
          witaj w klubie:(
          • czarnaa_mamba Re: !!!Rozstępy!!!help 07.11.06, 23:01
            Dzięki. ;)

Nie wiem jak to dalej będzie z moją samoakceptacją, ale cały czas nie mam
            nadzieji w usunięciu tego dziadostwa! Cały czas jestem załamana
            nowopowstającymi rozstępami na biuście. Już od rana je masują, ale... czy
            będzie jakiś efekt? Nie wiem.

Pocieszyłam się natomiast prze chwilą, bo weszłam na jedno z for
            kulturystycznych i myślałam, że tylko baby tak przeżywają rozstępy, ale widzę,
            że "pakerzy" też rwią włosy z głowy aby się pozbyć "pasków". Więc jest trochę
            pociechy w tym, że nie tylko kobiety się przejmują, szukają sposobów na
            usunięcie rozstępów. Faceci też szukają CUDownego środka na "paski". ;))

Wyczytałam na tym forum dla kulturystów, że ponoć maść z mocznika (taka robiona
            w aptece) daje dobre efekt?
            Ma ktoś jakieś dowświadczenia w tej kwesti? Prosze się podzielić .

No i chłopaki piszą coś o laserze, że jest jakaś klinika prywatna (jedna z
            niewielu w Polsce) w Bielsku-Białej, która usuwa rozstępy, ale ceny nie znam. I
            w sumie to żadne konkrety, bo tam jedynie o tym pisali, ale nikt się nie podał
            temu zabiegowi...

Eh, idę w kąt, załamana pasami. :((((

Pozdrawiam zebry.
            • evelak Re: !!!Rozstępy!!!help 11.11.06, 22:10
              tu jest forum , gdzie dziewczyny dyskutuja na temat hormonów i robią i robiły
              zabiegi laserowe w Szczecinie i Łodzi poczytajcie o laserach od jakieś 155
              strony. :)
              Na mnie maść z mocznika nie podziałała najlepiej korektor rozstępów Galenic ,
              dziewczyny chwalą Lieraca.
              a tu adres f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4015&start=9510
              • kasia.jun Re: !!!Rozstępy!!!help 12.11.06, 19:51
                na mnie ta maść w ogóle nie zadziałała, w ogóle!
                • evelak i jak efekt po kolejnej neodermie ? 13.11.06, 21:37
                  • neroli2 Re: i jak efekt po kolejnej neodermie ? 05.12.06, 15:06
                    dziewczyny a znacie jakies linki do wątków gdzie wypowiadają sie dziewczyny
                    które usuwały rozstepy laserowo bąd zinnymi zabiegami, jak to wygląda ile
                    kosztuje itp, no i czy np w Warszawie robiły??
                    Linki badz może same wiecie ale czytając wątek widze, że też czekacie a efekt
                    po 2 zabiegu kolezanki.
                    Tez mam to dziadostwo i też chciałabym się ich pozbyć.
                    Także watek do góry i moze tak jak pisałam zna ktos linki do wypowiedzi
                    dziewczyn które rozstepy usuneły w jakiś sposób.

P.S nie wierzę że nie da się ich usunąc, napewno jakiś sposób jest;)) wiec
                    głowy do góry.
                    • mahdallen Re: i jak efekt po kolejnej neodermie ? 06.12.06, 15:44
                      po drugim zabiegu REWELACJA !!!!!!!!!
                      co prawda mam jeszcze rozstępy ale już są o wiele mniej widoczne i skóra zrobiła
                      się gładka nie mam już dołków i bruzd naprawdę SUPER !!!!
                      dzisiaj lub jutro będę miała trzeci zabieg..
                      a no i niebawem otwieram swój gabinet i tez będę robić te zabiegi...
                      pozdrawiam
                      • neroli2 Re: do mahdallen 07.12.06, 11:44
                        ale czy taki zabieg nie boli?, jak to jest jak schodzi skóra?wymień minusy bo
                        plus jeden i to najwiekszy znamy _ brak rozstpów tzn ich miinimalizacja, ale
                        jakei minsuy??
                        W wawie z tego co pisza dziewcyznyw tym wątku to nie ma gabinetu który by sie
                        tego podjąl a ja też jestem z wawy więc tu byłoby mi na reke
                        • mahdallen Re: do mahdallen 08.12.06, 18:48
                          a wiec minusy są takie ze zabieg nie jest przyjemny
                          trochą boli ale jest do zniesienia
                          złazi skora i nie można myc przez tydzień miejsca w którym jest wykonywany zabieg
                          i to tyle jeśli chodzi o minusy
                          ja go będę robiła u siebie w gabinecie a jestem z Piaseczna wiec to niedaleko
                          warszawy
                          ja na zabieg jechałam do malborka ...
                          • laher Re: do mahdallen 08.12.06, 20:32
                            Daj namiar na swoj gabinet to przyjde do ciebie na zabieg.
                            • mahdallen Re: do mahdallen 08.12.06, 21:49
                              myslę ze otworze tak kolo 10 stycznia
                              na pewno dam znać
                              • margol28 Re: do mahdallen - koniecznie 03.01.07, 21:31
                                Mahdallen - daj znać koniecznie. Nie mogę się doczekac! Pozdrawiam
                                • mahdallen Re: do mahdallen - koniecznie 04.01.07, 22:15
                                  no jestem po trzecim zabiegu mija trzecia doba i właśnie skora zaczyna się łuszczyć
                                  dam znać jak już zejdzie
                                  pzdr
                                  mahdallen
                                  • fajny11 Re: do mahdallen - koniecznie 05.01.07, 14:26
                                    Myslę że ważne jest by zaakceptować się taką jaką się jest:) Nie ważne jak
                                    wygaldasz , wtenczas zadne kremy nie bedą ci potrzebne:)
                                    Pozdrawiam
                    • evelak Do Neroli 18.12.06, 09:38
                      Sorry, że tak poźno
                      tj. wątek o rozstępach

f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4015&start=9660
    • laher Re: !!!Rozstępy!!!help 06.12.06, 21:00
      A gdzie mozna zrobic ten zabieg neodermy w warszaiwe. Znacie jakis dobry
      gabinet?
      • beeljot a w Poznaniu? 06.01.07, 12:53
        Może ktoś wie czy w Poznaniu wykonywane są zabiegi neodermy na rozstępy?
        Znalazłam gabinety które wykonują te zabiegi ale tylko na twarz....
        • sonyanna Re: a w Poznaniu? 07.01.07, 00:11
          ja np. chodzę na zabiegi złuszczające na twarz, bo mam trądzik. nie wiedziałam,
          że można też to stosować na rozstępy. czy mówimy o tym samym zabiegu?
          • sonyanna Re: a w Poznaniu? 07.01.07, 00:11
            mieszkam w Poznaniu :)
            • evelak może jakieś nowe wieści? 02.02.07, 18:15
    • kontrowersyjna Re: !!!Rozstępy!!!help 03.02.07, 07:51
      mam doskonały sposób na pozbycie się rozstępów- wypróbowałam na sobie:jeżeli są
      jeszcze 'świeże'-tzn. czerwone(i niezbyt rozległe), należy nacierać je
      roztworem kwasku cytrynowego
      o dość mocnym stężeniu-polewam tym wacik i smaruję codziennie po prysznicu-
      efekty są widoczne:po 3 miesiącach ANI śladu po nich!
    • kontrowersyjna Re: !!!Rozstępy!!!help 04.02.07, 09:00
      zapomniałam dopisać, iż po dokładnym wchłonięciu się kwasku należy wymasować
      skórę balsamem do ciała-najlepiej jakimś gęstym, odżywczym.
      • kasia.jun Re: !!!Rozstępy!!!help 04.02.07, 09:22
        a gdzie taki kwasik mozna kupic?
        • evelak Re: !!!Rozstępy!!!help 04.02.07, 14:58
          kwaesek cytrynowy w spożywczaku bo to chyba o taki chodzi
          • lefkara Neoderma!!! 04.02.07, 21:21
            Polecam ten zabieg! Niestety, też mam pozostałości po okresie dojrzewania,
            obrzydliwe białe, głębokie pręgi, które doprowadzają mnie do łez :( Po
            przeczytaniu paru wątków odnośnie neodermy zdecydowałam się na ten zabieg i
            szczerze polecam! Już po pierwszym zabiegu różnica była bardzo zauważalna,
            rozstępny stały sie płytsze prawie o połwę (zwłaszcza te najgorsze!), a te,
            ktore były płytkie są niewidoczne!:) Teraz jestem po drugim zabiegu, ale skóra
            się jeszcze nie złuszcza - sama jestem ciekawa efektów. Przypuszczam, że na 3
            zabiegach się skończy - ale naprawdę zabieg bardzo polecam! Ta nowa skórka jest
            taka gładka, jędrna i co najważniejsze rozstępy są duuuużo mniejsze, płytsze
            (nawet te najgłębsze pręgi!). Po 1 zabiegu białe pręgi zaczęły się przebarwiać
            na czerwone - co świadczy o tym, że to działa i jest duża szansa, aby się ich
            pozbyć.
            Sam zabieg do najmilszych nie należy, ale da się znieść. Najgorszy jest dzień
            zabiegu (a konkretnie - po zabiegu i pierwsza noc), uczucie takie jakby ktoś
            wrzątkiem oblał, milion igiełek w ciele. Trudno chodzić, a powrót do domu tylko
            w wersji leżącej na brzuchu ;) Następnego dnia skóra mniej boli, ale jest
            bardzo napięta, czerwona jak rak! 3-4 dnia skóra zaczyna się złuszczać. Warto
            zabieg robić w piątek, żeby były dwa dni na rekowalenscencję ;) Jak skończę
            zabieg, będę jeszcze smarować te miesjca maściami na blizny - skora nowa, więc
            większa szansa, że pozostałości zostaną dobrze potraktowane przez specyfik.
            Bardzo czekam na efekty i jak wspomnialam - jest to naprawdę skuteczna metoda w
            walce z tym paskudztwem!
            W Warszawie zabieg jest wykonywany w salonie Neoderma na Sulejkowskiej 60B
            (obok hotelu Felix). Jakbyście miały jeszcze jakieś pytania - służę pomocą.
            Pozdrawiam!
            • gretiel Re: Neoderma!!! 05.02.07, 16:36
              Witam.
              Lefkarko, czy mogłabyś mi powiedzieć, jak "stare" są Twoje rozstępy? I czy są
              jakieś przeciwskazania medyczne do zabiegu?

Pozdrawiam
              Gretiel
              • lefkara Re: Neoderma!!! 06.02.07, 21:34
                Witaj!
                Moje rozstępy mają ponad 10 lat (dosłownie ochydne, białe bruzdy, jakby ktoś
                kablem mi strzelił). Generalnie przeciwskazań co do zabiegu nie ma - no chyba,
                że miesjce, na którym są rozstępy jest delikatne i jest np. pokryte pasmem
                naczynek (np. łydki). Generalnie zabieg bardzo polecam. Przypominam jednak, aby
                ptrzygotować się (zarówno psychicznie jak i fizycznie) na tę makabryczną
                pierwszą noc po zabiegu (a zwłaszcza powrót z gabinetu) i najlepiej zrobić
                sobie zakupy na weekend (ja nie byłam w stanie ruszyć się przez sobotę z łóżka).
                Pozdrawiam!
                • mahdallen Re: Neoderma!!! 06.02.07, 22:14
                  witam
                  u mnie nowosci takie że ostatnio nie miałam czasu zrobić sobie neoderme ale po
                  ostatnim zabiegu (tj trzecim) rozstępy są dla mnie w ogóle nie widoczne dopiero
                  jak się przyjże to je widze od jutra rusza moje Studio Urody Izis
                  www.studio-izis.pl
                  (stronka jeszcze w budowie) zapraszam wszystkich serdecznie nie tylko na neoderme
                  pozdrawiam
                  mahdallen
                • zebrunia Re: Neoderma!!! 06.02.07, 22:17
                  a mozesz powiedziec ile zaplacilas za neoderme w warszawie?
                  • lefkara Re: Neoderma!!! 07.02.07, 17:08
                    Witajcie,

Co do kosztów. Zabieg mam podzielony na dwie części:
                    1. Przód (biodra i lekko uda od wewnętrznej strony),
                    2. Tył (całe pośladki, uda, okolice nerek i łydki).
                    Za całość (więc spory obszar) płacę 390 zł/zabieg (cena skalkulowana przy
                    założeniu skorzystania z 3 zabiegów).

Zabieg rozkładam na dwa dni (jednego dnia przód, po tygodniu tył i tak na
                    zmianę) - inaczej musiałabym chyba spać na stojąco ;)

Mam pytanie do mojej Poprzedniczki - czy jak zakończyłaś serię neodermy,
                    smarowałaś się jakimiś maściami przeciwko bliznom, tak dla polepszenia efektu?

Pozdrawiam!
                    • gretiel Re: Neoderma!!! do Lefkarki 09.02.07, 14:50
                      I znów mam do Ciebie pytanie:

we wcześniejszym poście polecałaś wykonanie zabiegu w salonie na ul.
                      Sulejkowskiej w Warszawie. Czy słusznie rozumiem, że Ty robiłaś neodermę
                      właśnie tam?
                      • lefkara Re: Neoderma!!! do Lefkarki 10.02.07, 17:22
                        Witam,
                        Tak, zabieg robiłam na Sulejkowskiej (obok hotelu Feliks, Praga). Niestety nie
                        dysponuję zdjęciami z cylku "przed" i "po", ale efekty są widoczne. Mój
                        przypoadek jest naprawdę trudny, gdyż jak stwierdziłam, to są bardzo stare i
                        głębokie blizny. W takich przypadkach min. 3 zabiegi. Boże, tylko na samą myśl
                        o tym bólu... brrrrrr ;)

Pozdrawiam:)
                        • gretiel Re: Neoderma!!! do Lefkarki 12.02.07, 16:03
                          KOlejny raz dziękuję za odpowiedź.
                          Na samą myśl, że to boli, ciarki mi maszerują po plecach. No ale może dam radę.

(P.S. A czy nie możnaby na przykład miejsc poddanych peelingowi posmarować
                          znieczulającym kremem Emla?)

Pozdrawiam,
                          Gretiel
                          • lefkara Re: Neoderma!!! do Lefkarki 12.02.07, 19:14
                            Witajcie :)!
                            Obawiam się, że niestey, z tego kremu nie będziesz mogła skorzystać. Dostajesz
                            serię kosmetyków do smarowania przez 3 dni i możesz używać tylko (!) tego
                            (dokładnie określona kolejność stosowania, dawkowanie). Później zwykły krem
                            (balsam) nawilżający. Co jeszcze, koniecznie trzeba zmienić pościel, abyś po
                            zabiegu leżała w czystej (ja wymieniam za każdym razem). Natomiast pierwszy
                            prysznic dopiero po tygodniu od zabiegu (warto zaopatrzyc się więc w chusteczki
                            myjące - takie dla dzieci i chusteczki do higieny intymnej).
                            Pozdrawiam!
                    • evelak do mahdallen 09.02.07, 19:26
                      a może masz zdjęcia swojego brzucha przed i po zabiegach ?
                  • szypkasia Re: Neoderma!!! 17.02.07, 21:35
                    Napiszcie w jakich odstępach czasu wykonuje sie te zabiegi? Jadę za 1,5 miesiaca
                    na urlop i nie wiem czy zdąże zrobic sobie ten zabieg bo tam będę się opalać.
                    Pozdrawiam
                  • neoderma Re: Neoderma!!! 05.04.07, 16:51
                    Witam wszystkich! Nie wiedziałam ze o neodermie jest głosno w internecie! To ja
                    prowadze gabinet firmowy NEODERMA na Sulejkowskiej - klientka powiedziała mi,
                    że tyle pozytywów piszecie. Jeżeli macie jakies pytania to piszcie chętnie
                    pomogę albo dzwońcie tel. 0-22 613 57 24. www.neoderma.pl Zapraszam! PS. Zabieg
                    ten trzeba naprawdę bardzo profesjonalnie wykonać więc lepiej zadzwonić do
                    Poznania i zapytać gdzie w Waszym mieście polecają dobry gabinet!
                • gretiel Re: Neoderma!!! 09.02.07, 14:43
                  Lefkarko,
                  dzięki za odpowiedź.
                  Moje rozstępy też mają 10 lat, niektóre pewno więcej. I też są d-efektem
                  dojrzewania. Może nie należą do najgrubszych - są, powiedziałabym, średniej
                  grubości, ale jest ich baaardzo dużo i w wielu miejscach.
                  Cóż, w takim razie nie pozostaje mi nic innego, tylko się poddać torturom w
                  imię lepszej skóry ;).

Pozdrawiam!
                • witch_84 Re: Neoderma!!! 10.02.07, 01:18
                  chcialam tylko zapytac czy cena jest za jakas powierzchnie ciala czy jak to
                  licza? ah jakois az mi sie nie chce wierzyc ze tego sie mozna pozbyc takie to
                  natretne :(
    • wysoka89 Re: !!!Rozstępy!!!help 07.02.07, 19:25
      Ja mam rozstepy na calej zewnetrznej stronie ud, biodrach i na pupie. Oprocz
      tego chyba mam jakis cellulit. Jak sciagam posladki to moja pupa wyglada po
      prostu okropnie. Chyba nigdy w zyciu nie zaloze stringow na plaze lub przed moim
      facetem... od kiedy pamietam mam kompleksy na punkcie pupy, zawsze wygladala
      okropnie, rozstepy mam od conajmniej 7-8 lat. Teraz mam prawie 18... Dodam
      jeszcze ze mam 178 cm wzrostu i jestem normalna, szczupla osoba. Na domiar zlego
      od kiedy zaczal mi rosnac biust to i na nim pojawily sie rozstepy. A on naprawde
      wcale szybko nie rosl, co prawda ostatnio w ciagu 2 lat podrosl o 2 rozmiary,
      ale rozstepy byly juz duzo wczesniej. I co ja mam z tym fantem zrobic? :(
      • mahdallen Re: !!!Rozstępy!!!help 08.02.07, 23:06
        witam
        ja po za balsamem do ciałka nic nie stosuje...
        u mnie neoderma kosztuje 250 zł za zabieg
        pozdrawiam i zapraszam
        mahdallen
        www.studio-izis.pl/
        • evelak do mahdallen 10.02.07, 08:20
          --------------------------------------------------------------------------------
          a może masz zdjęcia swojego brzucha przed i po zabiegach ?
          • mahdallen Re: do mahdallen 10.02.07, 08:53
            witam
            mam ale nie pokaże publicznie...
            pozdrawiam
            mahdallen
            www.studio-izis.pl
            • evelak Re: do mahdallen 10.02.07, 17:29
              jak byś mogła to wyslij mi na maila chciałabym zobaczyc efekt . Chce wiedzieć
              czy naprawde warto robic ten zabieg w ramach rewanżu moge wysłac swoje :)
              • mahdallen Re: do mahdallen 10.02.07, 17:48
                naprawde warto !!!
                pozdrawiam
                • evelak Re: do mahdallen 10.02.07, 17:54
                  ok rozumiem
                  • mahdallen Re: do mahdallen 10.02.07, 18:00
                    masz gg to ci tam wrzuce fotki
                    • evelak Re: do mahdallen 10.02.07, 18:22
                      1456095
                      • mata811 Proszę o rade 10.02.07, 23:00
                        Dziewczyny chodze na zabiegi z kwasów owocowych-kosmetyczka powiedziała,że efekt taki sam jak po kwasach ziołowych, ale potrzeba duuużo czasu. Wykonałam 6 zabiegów i są efekty, ale żadna rewelacja. Mój brzuch wygladał poprostu jak pognieciony, pomarszczony-rozstępy nie były duże. Teraz jest gładsz. Chciałam żebym zrobiła mi zabieg z Neodermy, bo czytałam o nim, ale widze, ze kosmetyczki w moim mieście boją sie wykonywać takie zabiegi. Teraz gdy czytam, ze neoderma daje takie rezultaty, to zastanawiam sie czy nie zrezygnować z tych zabiegów, bo kosmetyczka zapowiedziała, ze potrzeba ich dużo więcej...
                        • mata811 Mahdallen poradź:-) 12.02.07, 10:37
                          jako kosmetyczka sądzisz, ze kwasy owocowe dadzą ten sam efekt co po kwasach ziołowych???
                          • mahdallen Re: Mahdallen poradź:-) 12.02.07, 21:32
                            na rozstepy tylko neoderma ,co prawda możesz wspomagać kwasami ale to nie da
                            takich efektów
                            pozdrawiam
                            mahdallen
                            www.studio-izis.pl
    • renate_s IQ Streve cream 11.02.07, 13:21
      Ja rozstepow nabawilam sie wieki temu, chyba jeszcze w liceum.Sa na uda dla
      innych niezbyt widoczne dla mnie i owszem,wybieram sie na mikrodermabrazje.Ale
      ze dwa miesiace temu znalazlam w supermarkecie powzszy preparat firmy
      bielendaIQ Streve cream na cellulit i rozstepy.kupilam , byl niedrogi.Zuzylam
      w miesuiac 2 razy dziennie no i efekty rewelacyjne.Rozstepy staly sie plytsze i
      mniej widoczne zamierzam kupic nastepne opakowanie, jak tak dalej pojdzie to
      mikrodermabrazja nie bedzie potrzebna. Nie jest to zadna
      kryptoreklama.Naprawde,mnie pomoglo moze i innym
      • evelak mahdallen 12.02.07, 21:05
        podaje maila evelak@NOSPAM.gazeta.pl
        • mahdallen Re: mahdallen 12.02.07, 21:31
          zdjecia wyslane
          w sumie moge je wrzucić tu ale nie wiem jak to zrobić :(
          pozdrawiam
          mahdallen
          • mahdallen do evelak 12.02.07, 22:50
            niestety po wyslaniu maila zwrotnie przyszla wiadomosc ze nie moze zosrac
            dostarczony
            pozdrawiam
            mahdallen
            • mata811 Do Mahdallen 13.02.07, 09:20
              Czy ja też moge prosić nieśmiało o przesłanie foto Twojego brzuszka? :-) W ramach rewanżu moge przesłać Ci swój. Mój adres to mata8@interia.pl oraz nr gg 5322675.
              Musze wszystko przemyśleć, niedługo mam kolejny 7 zabieg... nie wiem czy warto dalej wydawać kase. Może Twoja fotka pomoże mi zdecydować. Z góry dziękuje.
              • mata811 Mahdallen a możemy poklikac na gg? 13.02.07, 09:24
                odezwij się prosze do mnie w wolnej chwili (wyżej jest mój nr gg)
    • leeloo2002 Re: !!!Rozstępy!!!help 13.02.07, 13:35
      z tego co mi wiadomo, nie maskutecznego kosmetyku na juz istniejace rozstepy
    • evelak mahdallen 13.02.07, 16:58
      jak masz jeszcze cierpliwośc to podaje 2 maila evelak@go2.pl
      • mahdallen Re: mahdallen 13.02.07, 18:02
        zdjęcia wysłane
        pozdrawiam
        mahdallen
        • gretiel Re: Do Mahdallen 15.02.07, 08:15
          Witaj.

Również chciałabym zobaczyć efekty Twojej kuracji neodermą. Jeśli zechciałabyś
          i nie uznasz mojej prośby za nadużycie prywatności, wyślij, proszę, zdjęcia
          także na mój adres: pszczola997@wp.pl. Dziękuję z góry.
          Pozdrawiam,
          Gretiel
          • kasia.jun Re: Do Mahdallen 15.02.07, 20:38
            ehh...ja też bym chciała. bardzo prosze o wysłanie!
            kasia.jun@wp.pl
            • laher Re: Do Mahdallen 16.02.07, 03:31
              Prosze napiszcie w jakim czasie po zabiegu neodermy mozna sie zaczac opalac??
              Nie chodzi mi o solarium tylko o slonce.
              Dzieki!
              • mahdallen Re: Do Mahdallen 16.02.07, 21:35
                witam
                opalac mozna jak skóra sie wygoi mysle ze minimum po dwóch tygodniach
                pozdrawiam
                mahdallen
                • beeljot Re: Do Mahdallen 17.02.07, 17:38
                  to ja juz się pogubiłam.. czym sie różni neoderma od mikrodermabrazji? Czy na
                  rozstępy neoderma? A to drugie lepiej nie?
                  • evelak neoderma 17.02.07, 20:06
                    neoderma to peeling Korzyści wynikające z zabiegu złuszczania skóry

Proces odnowy komórkowej w naskórku wynosi średnio 26-28 dni, z wiekiem ulega
                    jednak wydłużeniu. Skóra staje się matowa i ziemista, ponieważ zmniejsza się
                    liczba podziałów komórkowych i następuje zanik żywej warstwy naskórka. Stosując
                    Bio-Peeling następuje mechaniczne usunięcie obumarłej warstwy naskórka,
                    przyspieszenie procesu odnowy komórkowej, syntezy kolagenu i elastyny. Skóra po
                    zabiegu staje się delikatna, gładka, odświeżona i elastyczna.

Zabieg Bio-Peeling regeneruje skórę, daje wspaniałe efekty przy
                    przebarwieniach, plamach i bliznach, wyraźnie je zmniejszając.

a MikrodermabrazjaJest to metoda polegajaca na ścieraniu zewnętrznych warstw
                    skóry, przy pomocy mikronizowanych kryształów tlenku glinu. Proszek organiczny
                    jest wypychany pod cisnieniem z dermabrazora i w kontakcie ze skórą daje
                    efekt "burzy piaskowej", która ściera to co napotka na swojej drodze.

A która metoda lepsza to trudno powiedzieć
                    • mikkiii777 Re: neoderma 05.04.07, 16:40
                      czesc wszystkim!
                      Widzę ze biopeeling neodermy robi kariere. Ja uważam ze mi bardzo pomógł
                      zrobiłam juz 4 zabiegi i czekam na 5. Dowiadywalam sie przed podjeciem decyzji
                      co lepsze neoderma czy mikrodermabrazja. Pani Marta na Sulejkowskiej
                      wytłumaczyła ze zioła neodermy wnikaja az w 4 warstwe naskórka i dlatego
                      dzialaja lepiej! Jest to zabieg ktory leczy też różne problemy skórne a nie
                      zrywa tylko stary naskórek! Ja dostałam 10% rabatu na zabiegi i zapłaciłam za 5
                      z góry. Dziewczyny na Sulejkowskiej kosmetyczka robi bezpłatne konsultacje -
                      warto zadzwonic , zapisać sie i zobaczycie co Wam powie!! A Pani Marta raczej
                      nie naciąga - ja tam chodze od prawie roku i nic na siłe. Gdyby ktos chciał
                      skorzystać to podaje tel. 0-22 613-57-24
    • evelak może sie przydac 27.02.07, 21:07
      • evelak Re: może sie przydac 27.02.07, 21:07
        za szybko :)