agraf3 15.10.05, 15:17 skoro katalog już jest dostępny u konsuntantek to po co te tajemnice z jego udostępnieniem?uważam, że to tylko złośliwość!koleżaneczki rozsyłają między sobą, a innym się nie dadzą nacieszyć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nea2 Re: wielka tajemnica 15.10.05, 15:35 Już myślałam,że chcesz nam zdradzić wielką tajemnicę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=30402538&a=30402538 szkoda,że nie masz nic innego do powiedzenia Odpowiedz Link
janette0 Re: wielka tajemnica 15.10.05, 16:18 Przysiegam,że jesli miałabym ten kat13 sama bym go zeskanowała i wysłała ebusi, żeby zakończyć te bezsensowne spory, wątki itp. Niestety katalogu tak szybko mieć nie będę Myśle,że tajemnica katalogu polega jedynie na tym by nie udostepniać go za wcześnie,tzn. 2 kampanie przed.Teraz ten problem powinien sie sam rozwiązać,za to znajdą sie osoby z pytaniem o kat1...A na marginesie: mniej by było spięć gdyby konsultantki mogły sie zapisac na swoje forum i miały dostęp do takich materiałów, no ale trzeba zrozumiec,że założycielka może mieć problemy techniczne Odpowiedz Link
nea2 janette0 15.10.05, 16:37 myślę janette,że wkrótce skan się pojawi na stronie ebusi.Nie wiem czy jesteś konsultantką czy też klientką,ale Twój post miło było przeczytać.Jesteś jedną z nielicznych osób,które rozumieją że jak nie ma skanu to poprostu go nie ma i że jak ktoś ma problemy z komputerem to nie wysyłasz tej osoby do kafejki.Spięcia będą i tak,nawet jak wszystkie konsultantki zostaną wpuszczone na forum.Największy huk robią nie konsultantki a klientki.Chyba jutro pójdę do Rossmana i będę się awanturować,że nie dają mi wszystkich gazetek z 2 miesięcznym wyprzedzeniem,a i o forum Oriflame też zachaczę.Zawsze mnie zastanawia,czemu tam nie ma takich awantur o katalog. Odpowiedz Link
hepinka Re: 15.10.05, 17:04 Nea2 załatw proszę skan oferty przedświątecznej z rossmana na pewno mają! muszą się podzielić! Odpowiedz Link
dpniewska Re: janette0 15.10.05, 17:58 W Oriflame nie ma czegos takiego jak okręg trendujący, wiec rzadko kto oprócz dyrektorów może obejrzeć katalog który będzie obowiązywał, a to i tak podejrzemwam z 1 miesiac na przód a nie tak jak w tym przypadku 2 katalogi na przód. Taka pogoń jest bezsensu po co komu widziec katalog skoro i tak nie moze z niego zamowic? albo moze zamowic za 2 miesiace, przeciez jak zamawiam kosmetyki chce miec je jak najwczesniej a nie za pare miesiecy Pozdrawiam goniace za katalogami! Odpowiedz Link
nea2 dpniewska 15.10.05, 18:28 tak w Oriflame nie ma katalogów trendujących,ale zawsze mają jeden katalog do przodu.Czyli oprócz tego,który widzimy obecnie na stronie ori, konsultantki mają jeszcze drugi-kolejny (jeżeli już składały zamówienie),a mimo tego takiej pogoni za tym katalogiem nie ma.Koleżanka,która jest konsultantką O. nigdy nie pokazuje kolejnego katalogu,zanim nie skończy sprzedaży z aktualnie obowiązującego.I nikt nawet nie robi jej z tego powodu awantur.Poprostu tak się przyjęło.Kończy się 1 katalog,dostajesz następny. Odpowiedz Link
janette0 Re: nea2 15.10.05, 20:35 Dzieki za miłego posta,aż strach sie wypowiadać na tym forumJestem konsultantką i taki katalog "na przód" bardzo by mi pomógł w pracy(...)Zgłosiłam sie na forum kons. z cichą nadzieją,że tam znajdą sie takie materiały i nie tylkoJednak wiem,że taka możliwość posiadania katalogu jest tylko dobrą wola jakieś osoby i NIE MOŻNA OD NIEJ WYMAGAĆ udostępniania czegoś co Avon przewidział ukazać w późniejszym terminie, bo uznał że bedzie miał wtedy najlepsze wyniki w sprzedaży... Ale nie bede pisać o tych sprawach na tym forum bo nie jest do niego przeznaczone! P.S.Nie chciałam nikogo urazić, pozdrawiam ) Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: wielka tajemnica 16.10.05, 14:10 dpniewska mi może 2 katalogi na przód nie pomagają w sprzedaży, ale za to ja sama wiem co mam zamówić w którym katalogu i rozkładam sobie zamówienie. A moim klientkom czasem coś podpowiem, że w następnym katalogu jest danej rzeczy promocja. Odpowiedz Link
one-step Re: wielka tajemnica 16.10.05, 14:20 Hmm... Ja na początku też strasznie goniłam za katalogami. Wiadomo, że każdy lubi wiedzieć co będzie w późniejszych katalogach żeby zaspokoić ciekawość, ale przez to wszystko dochodzi do głupich sporów. Moim zdaniem najlepiej by było gdyby dziewczyny dostając nowy katalog odrazu wypisywały co w nim jest i odpowiadały na każde pytanie dotyczące zawartości katalogu. To napewno rozwiąże problem chociaż i tak znajdą się osoby które będa narzekać, ale temu nie zaradzimy Odpowiedz Link