Dodaj do ulubionych

Pure Pore-Fection, co sadzicie ????

28.02.06, 12:30
zamowilam pianke do mycia twarzy i krem matujace...mam cere mieszana a co sie
z tym wiaze odwieczne problemy ze swiecacym noskiem i czolem ;P wiec myslalam
ze ta seria rozwiaze me problemy. Po 2 razach stosowania owszem zauwazylam ze
nic sie nei blyszczalo, lecz po tygodniu moja skora stala sie miejscami tak
bardzo sucha i luszzcaca ze odraza ;/ jakie wy macie doswiadczenai z tymi
praparatami?czy sadzicie ze powinnam nadal stosowac???
Obserwuj wątek
    • dori19851 Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 28.02.06, 12:36
      Ja używam i nie zauwazyłam, zeby mi ta pianka wysuszała skórę .Używam rówierz
      tonik, ale uważam,że ma w sobie za dużo alkocholu a nie wiem czy jest to takie
      dobre na trądzik!Kupiłam rówierz puder z tej seri ,użyłam kilka razy niby
      powoduje te matowienie, ale skóra jest po tym biała więc dla osób opalonych
      raczej sie nie nadaje!
      • lambi4 Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 28.02.06, 12:40
        a ja wlasnie nei mam tradzikowej skory...oczywiscie zdarzy sie jakis wyprysk wink
        ale ogolnie to nei mam z tym problemow. tylko strefa T doprowadza do szalu tongue_out a
        tu jeszcze cos takiego ! NADMIERNE WYSUSZENIE !!!! yhhhhh a powdojnie to widac
        jak np naloze podklad !!! crying
    • justa_79 Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 28.02.06, 12:43
      owszem, pianka wysusza, nawet na opakowaniu jest napisane, żeby nie używać jej
      codziennie, jeśli wystąpi wysuszenie. ja tego nie zauważyłam i używałam
      codziennie przez kilka dni, po czym dostałam takiego uczulenia, jak nigdy.
      skóra wysuszona, ściągnięta, wysypka. po ok. tygodniu po odstawieniu pianki mi
      przeszło. teraz używam jej co drugi dzień, raz dziennie. a krem dobrze matuje,
      ale nie nawilża, więc nic dziwnego, że skóra jest przesuszona. jeśli masz cerę
      mieszaną, to wystarczy jeden kosmetyk z tej serii na raz.
      • misioczat Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 28.02.06, 12:53
        Ja mam te pianke. Mam skore mieszana z bardzo przetluszczajaca sie strefa T.
        Pianka mnie nie wysusza, bardzo ladnie oczyszcza i jest super. Ale na czas
        kuracji peelingiem dwustopniowym (a wiec kwasami) musze ja odstawiac, bo wtedy
        faktycznie mam suche skorki w okolicach ust. Mysle wiec, ze najlepiej bedzie,
        jesli zrobisz tak, jak radzi Justa - uzywaj albo pianki albo kremu z tej serii,
        bo widocznie pianka w polaczeniu z innym wysuszaczem.. wysuszasmile
        • agap24 Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 28.02.06, 12:58
          Zgadzam sie. Używanie dwóch produktów na raz z tej serii to samobójstwo!!! Mam
          cerę mieszaną z tendencją do przesuszania.Krem na początku był super, potem
          dodałam piankę i teraz ratuję cerę. Ale tonik jest extra. Cała seria ogólnie
          jest bardzo fajna, ale nie wszystko na raz.
      • aurelqa Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 21.04.06, 20:57
        A mi ta pianka niczego nie wysusza... Właściwie to w ogóle niewiele mi pomaga,
        tzn. jak dla mnie to jest jakaś taka za delikatna, a mam cere mieszana ze
        strefą T. Kiedys był taki żel z tej serii, chyba z zieloną glinką i był on jak
        dla mnie rewelacyjny. Szkoda że już go wycofali. Za to krem z tej serii to
        najlepszy krem matujący jaki kiedykolwiek miałam.
    • k0k używam piankę, tonik... 28.02.06, 13:18
      krem (ale jak sie cieplej zrobi) ten puder i dalej moja twarz zaczyna świecić po
      kilku godzinach nie mam już siły i co wy na to, jak ja bym chciała żeby w końcu
      przestałą sie przetłuszczać
      • justa_79 Re: używam piankę, tonik... 28.02.06, 14:12
        może dwustopniowy peeling? mi pomogło, chociaż na krótko. a skóra mieszana czy
        tłusta zawsze będzie się świecić po kilku godzinach, problem w tym, aby to nie
        było już po godzinie wink a może skrobia do matowienia? podobno mat na cały dzień.
        • k0k Re: używam piankę, tonik... 01.03.06, 07:56
          też się zastanawiałam nad tym peelingiem Anew a że mam już prawie 25 lat to się
          na niego skusze ale dopiero po wakacjach bo teraz nie chcę zaczynać jeszcze mi
          jakieś przebarwienia wyjdą i dopiero będzie fajnie
    • isa666 Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 01.03.06, 08:38
      Ja mam tonik i choć jest dobry w matowaniu(mojej tłustej strefy T) to jednak przy dłuższym stosowaniu skóra się trochę przesusza niestety sad Dlatego używam toniku sporadycznie.
      Jednak za to matowienie bardzo go chwalę, bo gdy muszę gdzies wyjść to przed nałożeniem makijażu przecieram twarz tym tonikiem i dzięki temu nie świecę się przez długi czas smile Za to naprawdę duży plus smile
    • malafufu Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 01.03.06, 10:36
      Mam cerę mieszaną. Tonik mi bardzo służy - jest rewelacyjny - buzię odświeża,
      matuje, ale nie ściąga i nie wysusza. Piankę stosowałam raz (znaczy jedno
      opakowanie) i jest taka sobie - wole żele, bo sama pianka nie radziła sobie z
      resztkami makijażu i poźniej przecierając twarz tonikiem zauważałam ślady na
      waciku. Krem jest beznadziejny, bo tuż po nałożeniu wchłania sie i skóra jest
      ściągnięta. Warto zmienić krem lub doklepać jakiś inny, nawilżający.
    • dreadsiostra Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 02.03.06, 19:07
      jedyna linia dzięki której MOJA cera dobrze się sprawuje ^^
      nie kolastyny... nie loreale... nie vichy.... tylko avon pure pore fection smile

polecam krem matujący, żel myjący - jedyny dobry żel dla mnie super puder
      matujący smile

-----
      nie piszę tak dlatego, że jestem konsultantką ;o)
      • piotr_aga Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 21.04.06, 18:30
        mam również cerę mieszaną, i tą męczącą strefę T.. Używam tonik PPF i krem
        nawilżający Moisture 24 REWELACJA!! Krem powoduje ze skóra nie jest wysuszona
        po toniku i delikatnie nawilzona smile Tego mi właśnie brakowało smile P O L E C A M
        • edytagolebiowska Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 22.04.06, 17:20
          ja używam tonik i maseczkę oczyszczającą -dla mnie rewelacja
    • katarzynadudek7 Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 26.04.06, 19:35
      Tonik extra !!!!!!!!!! Reszty nie używam.
      • dori19851 Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 26.04.06, 20:29
        a czy nie uważacie, że ma za dużo w sobie alkocholu, co nie jest dobre dla cery
        ? ( o ile ma bo ja np bardzo czuje alkochol no chyba, że to jakas inna
        substancja, jezeli tak to jaka? )
        • katarzynadudek7 Re: Pure Pore-Fection, co sadzicie ???? 27.04.06, 14:28
          Alkoholu trochę ma bo musi dobrze dezynfekować. Trzeba go dokładnie wstrząsnąć
          aby płyn stał się białawy.Alkoholu raczej nie jest za dużo bo nie czuję
          szczypania i ściągania jak przy innych tonikach. Ja mam BARDZO wrażliwą cerę i
          przesuszona daje makabryczny efekt. Odkąd używam tego toniku nie mam wielkich
          problemów z wypryskami czy z łuszczącym się naskórkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka