Dodaj do ulubionych

pakiet startowy?

24.03.07, 09:16
Czy zapisując się do avonu otrzymuje się pakiet startowy i co w nim jest?
Obserwuj wątek
    • lilka212 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 09:19
      hehe nic nie dostaniesz... nawet katalogu jesli se nie kupisz
      • aga8382 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 10:03
        Co za bzdura? Jestem liderem , i kazda nowa konsultantka zapisując sie do avonu
        dostaje ode mnie 10 katalogów do pracy , próbki, przewodnik i wsparcie
        duchowe!!! smile
        • papunia Re: pakiet startowy? 24.03.07, 11:16
          Ja nie dostałam nic! Ani jednej próbki czegokolwiek. Jeśli gdzieś coś
          dostaniesz to nie dlatego że taka jest polityka AVONu tylko dlatego że jakaś
          liderka ci to zasponsoruje wink Jest program dla nowych konsultantek ale zakłada
          on otrzymywanie prezentów tylko wtedy jeśli "utargujesz" na określoną kwotę -
          nic za darmo.
          • goscha Re: pakiet startowy? 24.03.07, 14:58
            Co za bzdura?! Przecież nowe konsultantki dostają pakiet katalogów przy samym
            podpisaniu umowy a potem kupon na próbki. A później prezenty z TPS.
            • petitka4 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 15:33
              Ja nie dostałam nic oprócz katalogów od liderki i przewodnika konsultantki.Tak
              wiec to chyba zalezy od liderki czy chce nam pomoc czy nie.
    • lik50 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 19:48
      Pytam dlatego,że na stronie avonu jest napisane że każdy dostaje pakiet startowy
      informacyjny.
      • fenris14 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 19:53
        Bo tak jest. Każdy dostaje od swojej koordynatorki pakiet startowy i katalogi, a próbki to sprawa indywidualna - raczej się ich nie daje. Dostaje się w pakiecie kupon na próbki i wtedy się kupuje je samemu.
        • fenris14 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 19:53
          A pakiet startowy to poradnik jak być konsultantką, co robić, jak składać zamówienia itp.
          • vanillaice Re: pakiet startowy? 24.03.07, 20:07
            Ja dostałam katalogi i próbki, ale zapisywałam się do Avonu 3 lata temu i
            miałam super koordynatorkę.
    • jaurszula Re: pakiet startowy? 24.03.07, 21:15
      pakiet startowy zawiera ...poradnik Konsultantki,5 katalogów formularz
      zamówienia,panorma,gazetka Kk,itd...typowo materiały które są potrzebne nowej
      Konsultantce,...Co do próbek i innych to Lidrka daje sama od siebie....
      • lilka212 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 21:43
        fajny mi pakiet startowy... dostajesz to co musisz miec zeby koło fortuny avon
        dalej moglo bic kase i robic w konia konsultantki i klientow... wiele razy juz
        to powtarzalam na tym forum.. avon schodzi na psy...i nikt nie wmowi mi ze jest
        inaczej...
        • blondyneczka00 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 22:30
          faktycznie nazwa "pakiet startowy" sugerowałaby, że powinno się tam znaleźć coś
          poza papierkami i gazetkami, też byłam zawiedziona, ale cóż reklama dźwignią
          handlu, przecież wiele osób nabierze się na tekst "każda nowa konsultantka
          otrzyma pakiet startowy"
          jednakże moje rozczarowanie sięgnęło zenitu, gdy zrealizowałam wspomniany przez
          kogoś wyżej kupon na zestaw próbek... zapłaciłam za to 9 zł (może nie jest to
          majątek ale za darmo to też nie jest), otrzymałam 20 próbek z tego 2 wycofanych
          już zapachów i jedna wycofanego kremu... Żałosne...
          • iwka2002 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 22:43
            Próbki wycofanych produktów to naprawdę przegięcie , ale na pocieszenie
            powiem,że każde 5 szt. próbek tego samego kosmetyku kosztuje 4-6.5zł, a próbki
            szminek pojednyczno nawet 1.50,-.Tak więc 9zł za 20szt wydaje sie w miarę...
            Również jestem zdania,że ceny próbek są koszmarnie wysokie!!!! I jest to dla
            każdej konsultanki poważny wydatek.
            • monika-ja Re: pakiet startowy? 10.04.07, 11:46
              Ja też w tym pakiecie dostalam wycofane... W Katowickim COK'u ostatnio przy zakupie katalogów dostaje się próbki... Dostałam aż 10!! 5 wycofanych szamponów, 1 Pink Suede(czy jakoś tak) i 4 Full Speed uncertain No ale lepsze to niż nic wink
              • goscha Re: pakiet startowy? 10.04.07, 12:20
                Porażka! Ciułają te próbki, ciułają, zamiast rozdawać, kiedy są aktualne i potem
                takie efekty, że tylko się ośmieszają.
    • grazynafaberlic Re: pakiet startowy? 10.04.07, 15:05
      a chcesz sie zapisac?? najczesciej jest to tusz do rzes
      • zosiajaniak Re: pakiet startowy? 10.04.07, 21:24
        grazynafaberlic napisała:

> a chcesz sie zapisac?? najczesciej jest to tusz do rzes

Nic podobnego. Po raz kolejny nie piszesz na temat Avonu i wprowadzasz
        niezorientowane osoby w błąd.
    • aaabb Re: pakiet startowy? 11.04.07, 09:52
      Ja dostałam panoramę, formularz zamówień i 1 katalog. Poza tym mam już dosyć
      tego. Moja liderka jakoś to sprawdza i jak nie zrobię dwóch paczek w danym
      katalogu, to dzwoni do mnie z awanturą. Mam 35 lat a ona zachowuje się jakby
      miała doczynienia z 16-letnią smarkulą.
      • petitka4 Re: pakiet startowy? 11.04.07, 14:01
        Lekka przesada co ja to obchodzi. Moja tylko chce wiedziec na ile mam
        zamowienia. Ale to jej moge powiedziec. Co mi tam. NAwet jak mnie zapisywala
        dala mi 5 katalogow i chciala dolozyc do zamowienia gdyby mi zabraklo te 150zł.
      • avonka-avonka Re: pakiet startowy? 11.04.07, 15:02
        przeciez nigdzie nie jest napisane ze trzeba zrobic 2 zamowienia w
        katalogu,wiec jakim prawem moze Ci zrobic awanture?..jesli nie ma sie ochoty to
        chyba nawet w ogole nie trzeba skladac.moze po prostu powiedz jej wprost ze
        sobie nie zyczysz takich telefonow...
        • myszowaty171 Re: pakiet startowy? 22.04.07, 17:00
          Nie rozumiem, dlaczego w pakiecie startowym oczekujecie czegoś więcej niż
          informatora i katalogów? Przcież jest darmowy. Każdy ma wybór. Chcesz zarabiać
          to inwestujesz w próbki i masz dla klientek. Chcesz zamawiać dla siebie, to,
          dlaczego masz dostawać próbki? A prezenty w programie dla konsultantek są
          zapłatą za to, że się starasz i szukasz coraz więcej klientów. Składasz większe
          zamówienia. To takie logiczne w biznesie. Kto zna firmę, która rozdaje coś za
          darmo przedstawicielom, którzy się nie starają? Takim, którzy dostają towar na
          kredyt? Chętnie się zapiszę. Jestem w FL i O, ale najwięcej radochy daje mi
          Avon. Zarabiam na swoje kosmetyki, czasem coś ponad i to mi wystarcza. I wiem,
          że to mój wybór i ode mnie zależy jak gospodaruję tymi paroma złotymi, które
          mam. Uczę się i nawet 50 zł na miesiąc to dla mnie fajna kaska. Braki są jak
          wszędzie indziej. Moja Koordynatorka faktycznie przypominała mi o wysokości
          zamówienia, ale bardzo kulturalnie i dużo mi podpowiada. Wiem, że jak nie będę
          chciała się już tym zajmować, to sobie zrezygnuję. Ale na razie nie zamierzam.
          Po co kruszyć kopie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka