lik50 24.03.07, 09:16 Czy zapisując się do avonu otrzymuje się pakiet startowy i co w nim jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka212 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 09:19 hehe nic nie dostaniesz... nawet katalogu jesli se nie kupisz Odpowiedz Link
aga8382 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 10:03 Co za bzdura? Jestem liderem , i kazda nowa konsultantka zapisując sie do avonu dostaje ode mnie 10 katalogów do pracy , próbki, przewodnik i wsparcie duchowe!!! Odpowiedz Link
papunia Re: pakiet startowy? 24.03.07, 11:16 Ja nie dostałam nic! Ani jednej próbki czegokolwiek. Jeśli gdzieś coś dostaniesz to nie dlatego że taka jest polityka AVONu tylko dlatego że jakaś liderka ci to zasponsoruje Jest program dla nowych konsultantek ale zakłada on otrzymywanie prezentów tylko wtedy jeśli "utargujesz" na określoną kwotę - nic za darmo. Odpowiedz Link
goscha Re: pakiet startowy? 24.03.07, 14:58 Co za bzdura?! Przecież nowe konsultantki dostają pakiet katalogów przy samym podpisaniu umowy a potem kupon na próbki. A później prezenty z TPS. Odpowiedz Link
petitka4 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 15:33 Ja nie dostałam nic oprócz katalogów od liderki i przewodnika konsultantki.Tak wiec to chyba zalezy od liderki czy chce nam pomoc czy nie. Odpowiedz Link
lik50 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 19:48 Pytam dlatego,że na stronie avonu jest napisane że każdy dostaje pakiet startowy informacyjny. Odpowiedz Link
fenris14 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 19:53 Bo tak jest. Każdy dostaje od swojej koordynatorki pakiet startowy i katalogi, a próbki to sprawa indywidualna - raczej się ich nie daje. Dostaje się w pakiecie kupon na próbki i wtedy się kupuje je samemu. Odpowiedz Link
fenris14 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 19:53 A pakiet startowy to poradnik jak być konsultantką, co robić, jak składać zamówienia itp. Odpowiedz Link
vanillaice Re: pakiet startowy? 24.03.07, 20:07 Ja dostałam katalogi i próbki, ale zapisywałam się do Avonu 3 lata temu i miałam super koordynatorkę. Odpowiedz Link
jaurszula Re: pakiet startowy? 24.03.07, 21:15 pakiet startowy zawiera ...poradnik Konsultantki,5 katalogów formularz zamówienia,panorma,gazetka Kk,itd...typowo materiały które są potrzebne nowej Konsultantce,...Co do próbek i innych to Lidrka daje sama od siebie.... Odpowiedz Link
lilka212 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 21:43 fajny mi pakiet startowy... dostajesz to co musisz miec zeby koło fortuny avon dalej moglo bic kase i robic w konia konsultantki i klientow... wiele razy juz to powtarzalam na tym forum.. avon schodzi na psy...i nikt nie wmowi mi ze jest inaczej... Odpowiedz Link
blondyneczka00 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 22:30 faktycznie nazwa "pakiet startowy" sugerowałaby, że powinno się tam znaleźć coś poza papierkami i gazetkami, też byłam zawiedziona, ale cóż reklama dźwignią handlu, przecież wiele osób nabierze się na tekst "każda nowa konsultantka otrzyma pakiet startowy" jednakże moje rozczarowanie sięgnęło zenitu, gdy zrealizowałam wspomniany przez kogoś wyżej kupon na zestaw próbek... zapłaciłam za to 9 zł (może nie jest to majątek ale za darmo to też nie jest), otrzymałam 20 próbek z tego 2 wycofanych już zapachów i jedna wycofanego kremu... Żałosne... Odpowiedz Link
iwka2002 Re: pakiet startowy? 24.03.07, 22:43 Próbki wycofanych produktów to naprawdę przegięcie , ale na pocieszenie powiem,że każde 5 szt. próbek tego samego kosmetyku kosztuje 4-6.5zł, a próbki szminek pojednyczno nawet 1.50,-.Tak więc 9zł za 20szt wydaje sie w miarę... Również jestem zdania,że ceny próbek są koszmarnie wysokie!!!! I jest to dla każdej konsultanki poważny wydatek. Odpowiedz Link
monika-ja Re: pakiet startowy? 10.04.07, 11:46 Ja też w tym pakiecie dostalam wycofane... W Katowickim COK'u ostatnio przy zakupie katalogów dostaje się próbki... Dostałam aż 10!! 5 wycofanych szamponów, 1 Pink Suede(czy jakoś tak) i 4 Full Speed No ale lepsze to niż nic Odpowiedz Link
goscha Re: pakiet startowy? 10.04.07, 12:20 Porażka! Ciułają te próbki, ciułają, zamiast rozdawać, kiedy są aktualne i potem takie efekty, że tylko się ośmieszają. Odpowiedz Link
grazynafaberlic Re: pakiet startowy? 10.04.07, 15:05 a chcesz sie zapisac?? najczesciej jest to tusz do rzes Odpowiedz Link
zosiajaniak Re: pakiet startowy? 10.04.07, 21:24 grazynafaberlic napisała: > a chcesz sie zapisac?? najczesciej jest to tusz do rzes Nic podobnego. Po raz kolejny nie piszesz na temat Avonu i wprowadzasz niezorientowane osoby w błąd. Odpowiedz Link
aaabb Re: pakiet startowy? 11.04.07, 09:52 Ja dostałam panoramę, formularz zamówień i 1 katalog. Poza tym mam już dosyć tego. Moja liderka jakoś to sprawdza i jak nie zrobię dwóch paczek w danym katalogu, to dzwoni do mnie z awanturą. Mam 35 lat a ona zachowuje się jakby miała doczynienia z 16-letnią smarkulą. Odpowiedz Link
petitka4 Re: pakiet startowy? 11.04.07, 14:01 Lekka przesada co ja to obchodzi. Moja tylko chce wiedziec na ile mam zamowienia. Ale to jej moge powiedziec. Co mi tam. NAwet jak mnie zapisywala dala mi 5 katalogow i chciala dolozyc do zamowienia gdyby mi zabraklo te 150zł. Odpowiedz Link
avonka-avonka Re: pakiet startowy? 11.04.07, 15:02 przeciez nigdzie nie jest napisane ze trzeba zrobic 2 zamowienia w katalogu,wiec jakim prawem moze Ci zrobic awanture?..jesli nie ma sie ochoty to chyba nawet w ogole nie trzeba skladac.moze po prostu powiedz jej wprost ze sobie nie zyczysz takich telefonow... Odpowiedz Link
myszowaty171 Re: pakiet startowy? 22.04.07, 17:00 Nie rozumiem, dlaczego w pakiecie startowym oczekujecie czegoś więcej niż informatora i katalogów? Przcież jest darmowy. Każdy ma wybór. Chcesz zarabiać to inwestujesz w próbki i masz dla klientek. Chcesz zamawiać dla siebie, to, dlaczego masz dostawać próbki? A prezenty w programie dla konsultantek są zapłatą za to, że się starasz i szukasz coraz więcej klientów. Składasz większe zamówienia. To takie logiczne w biznesie. Kto zna firmę, która rozdaje coś za darmo przedstawicielom, którzy się nie starają? Takim, którzy dostają towar na kredyt? Chętnie się zapiszę. Jestem w FL i O, ale najwięcej radochy daje mi Avon. Zarabiam na swoje kosmetyki, czasem coś ponad i to mi wystarcza. I wiem, że to mój wybór i ode mnie zależy jak gospodaruję tymi paroma złotymi, które mam. Uczę się i nawet 50 zł na miesiąc to dla mnie fajna kaska. Braki są jak wszędzie indziej. Moja Koordynatorka faktycznie przypominała mi o wysokości zamówienia, ale bardzo kulturalnie i dużo mi podpowiada. Wiem, że jak nie będę chciała się już tym zajmować, to sobie zrezygnuję. Ale na razie nie zamierzam. Po co kruszyć kopie? Odpowiedz Link