kacam74 Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 13.06.05, 14:46 Ja jednak wolę Amway. To wedlug mnie najlepsza firma, choć rozumiem że inni mogą mież inne zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 13.06.05, 15:16 kacam74 napisał: > Ja jednak wolę Amway. > To wedlug mnie najlepsza firma, choć rozumiem że inni mogą mież inne zdanie. > Pozdrawiam Sława! Ja rozmumiem,ze kaszka liszka swój ogonek chwali, ale moze przytoczysz jakies argumenta merytoryczne? Bo zaklecia potrafia pisac wszyscy.... A swoja droga gdybym nie robił Oriflame, to byc moze calkiem prawdopodobnie robiłbym Amwaya, który jednak wg moich ocen jest firma na bogatsze rynki i głownie na amerykańska mentalnośc.... Bardzo mnie ciekawi jakby szedł Oriflame na rynku usańskim, ale to jest operacja na miare inwazji na Chiny czy Indie, albo nawet znacznie kosztowniejsza)) Moze po zrealizowaniu zysków i umocnieniu pozycji na tych zjatyckich rynkach przyjdzie kolej na Brazylię, Japonie i USA... Choc jeszcze sa przed nami rynki UE/ cesarstwa: Włochy, Francja i Niemcy, co tez wymaga zaiwestowania kroci i ogromnego zaangazowania kadr... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
kacam74 Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 13.06.05, 16:51 Nie chcę się kłócić. Po prostu napisałem to co sądzę. Ty chwalisz Oriflame, ja wolę Amway. Argumenty merytoryczne nic tu nie dadzą. Każdy robi to co woli. Odpowiedz Link
1szylider Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 00:09 kacam74 napisał: > Nie chcę się kłócić. Po prostu napisałem to co sądzę. Ty chwalisz Oriflame, ja > wolę Amway. > Argumenty merytoryczne nic tu nie dadzą. > Każdy robi to co woli. Witam! Kłotnie to pyskówki, amnie chodzi o to abys pokazal co jest tak bardzo atrakcyjne w ofercie Amwaya. I nie ma mowy tu o żadnej kłótni gdy przedstawiamny fakty i faktyczne korzyści. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kacam74 Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 09:58 Oriflame ma produkty kosmetyki. Na tym opiera swą działalnaść i na ich sprzedaży. W Amway kosmetyki to tylko część produktów. Są tam artykuły spożywcze, jest kawa, herbata,sprzęt RTV,Komputerowy, sprzęt kuchenny i biurowy.Biżuteria, preparaty witaminowe,artykuły do wyposażenia łazienek,fotografika, rowery imógłbym jeszcze wymieniać wiele innych rzeczy. Jak napisałem wyżej, dla mnie to lepszy wybór. Kupuje wszystko to w Amway,dla siebie, a w Oriflame miałbym tylko kosmetyki, Wyjaśnłem dlaczego więc Amway jest dobry dla mnie?? Wydaje mi się że tak. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 13:21 kacam74 napisał: > Oriflame ma produkty kosmetyki. Na tym opiera swą działalnaść i na ich sprzedaż > y. > W Amway kosmetyki to tylko część produktów. > Są tam artykuły spożywcze, jest kawa, herbata,sprzęt RTV,Komputerowy, sprzęt > kuchenny i biurowy.Biżuteria, preparaty witaminowe,artykuły do wyposażenia > łazienek,fotografika, rowery imógłbym jeszcze wymieniać wiele innych rzeczy. > Jak napisałem wyżej, dla mnie to lepszy wybór. Kupuje wszystko to w Amway,dla > siebie, a w Oriflame miałbym tylko kosmetyki, > Wyjaśnłem dlaczego więc Amway jest dobry dla mnie?? > Wydaje mi się że tak. Sława! NO jasne! Ale ja nie uważam,ze wszystko co potzrebuje do zycia musze kupowac we wlasnej firmie. Juz chocby dlatego, ze lubie miec wiekszy wybor. Pozatem Oriflame celowo rezy7gnuje z innych branż, bo nie chce byc firma dystrybucyjna jak Amway, ale kosmetyczna taka jest nasza misja i nisza rynkowa. PO prostu łatwiej jest skocentrowac sie na tym na czym znamy się najlepiej, co umiemy robic)) Nie wiem jak jest teraz, ale przez wiele lat oriflame w Poslce miał wiecej produktów kosmetycznych niz Amway wszystkich, nie wiem czy Amway ma 500 produktów w ofercie? Pozatem w branzy kosmetycznej mamy jeszcze ogromne pole do ekspansji zarowno w asortymentach: kosmetyki dziecinne, jamy ustnej ( w ostatnich latach zrobilismy ogromny postep w kosmetyce włosów), a opanowanie tych nastepnych nisz wymaga krociowych nakładów na technologie. Mamy tez olbrzymie rezerwy w dostepnych rynkach i to zzarówno przez zwiekszanie udzialów na rynkach nawet na tych na których jestęsmy juz liderem, jak na słabo jeszcze exlorowanych, a sa też nowe rynki, których opanowanie jest przed nami jeszcze jak: Japonia, Brazylia, USA, kraje cesarstwa.... Kraje arabskie. Mamy jeszcze przed soba ogromny rozwój! Zatem nie byłoby rozsadne brac się za nowe branże na których nie znamy sie jeszcze)) Zreszta porownajmy: Loreal 15mld$ zaś Oriflame ca 1mld$ rocznego obrotu, co daje wyobrazenie o skali mozliwego rozwoju)) Wcale nie musimy brac się za proszki do prania czy bilety lotnicze... POtwierdza to wszystko nasza niepodwazalna pozycja w ESW i na rynkach CIS. Równiez w samej Polsce obrót Oriflame był przez ostanie lata znacznie wyższy niz Amwaya. Lepsza tez jest logistyka, tansze wpisowe, kredyt, co sprawia, że biznes Oriflame robi sie znaczni8e łatwiej niż Amwaya, wiec rowniez wiecej sie zarabia. Mamy tez najlepszy system sponsorowania miedzynarodowego, gdyz nie musimy np zakladać działalności w kraju goscinnym... NO i wspólpracując z Oriflame wspieram polski przemysl kosmetyczny, co tez ma znaczenie chocby moralne... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
kreative Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 15:25 Amway ma blisko 20 000 produktów w ofercie, w tym art.spożywzce, uslugi medyczne oraz komputery i wiele innych, z czego ok 600 produktów wlasnych, ktorych przybywa kilkadziesiat rocznie. W Europie zachodniej w grę wchodzą nawet podróże. Poza tym to uznana firma, której jakość produktów niezwykle trudno jest podważać. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 18:37 kreative napisał: > Amway ma blisko 20 000 produktów w ofercie, w tym art.spożywzce, uslugi > medyczne oraz komputery i wiele innych, z czego ok 600 produktów wlasnych, > ktorych przybywa kilkadziesiat rocznie. W Europie zachodniej w grę wchodzą > nawet podróże. Poza tym to uznana firma, której jakość produktów niezwykle > trudno jest podważać. Sława! Nie podważam, ale w Polsce to mieliście znacznie mniej)) Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
kreative Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 21:02 no jasne polska to tylko 1 z ponadz 80 krajow do ktorych plyna te pieniadze. nma szczescie nie trzeba sie ograniczac do 1 kraju. pozdrawiam.... zycze powodzenia i sukcesow Odpowiedz Link
1szylider Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 22:22 kreative napisał: > no jasne polska to tylko 1 z ponadz 80 krajow do ktorych plyna te pieniadze. > nma szczescie nie trzeba sie ograniczac do 1 kraju. pozdrawiam.... zycze > powodzenia i sukcesow Witam! OK! Tylko ilu ludZi ma sieciw 80 krajach? W Oriflame jakos działania miedzynarodowe nie cieszą się duzym wzieciem wsrod moich Koleżanek i Kolegów, a znam prawie wszystkich Wielkich... To znaczy, że działania poza własnym krajem, mimo iz Oriflame ma najlepszy system działań miedzynarodowych, są znacznie trudniejsze. Pozatem moi koledzy uważaja,ze nadal w Polsce maja bardzo wiele do powiedzenia jeszcze mimo prawie 15 lat działania)) Ja jestem jedym znanym mi liderem Klubu Oriflame, który propaguje działania miedzynarodowe, ale tez mimo zarejestrowania sie jako sponsor miedzynarodowy jakos jeszcze nie rozpcozałem działań w CZechach, ani na Ukrainie, czy w Rosji, która niewatpliwie jest najlepszym rynkiem mlm... Zreszta ile tzreba byłoby zarabiac aby opłaciło sie jechać na spotkanie z grupą we Władywostoku? Nie mniej jednak działania miedzynarodowe maja znaczny potencjał gdy przypomne iz mam bliżej do Pragi niz do Warszawy... Ale jak tlumaczyć Czechom, że warto zarabiac kase, skoro Polakom czasem trudno wytłumaczyć)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 15:29 Więcej się zarabia???? Amway potrafi wyplacić 2 000 000 000$ netto premii rocznie. Do tego dochodzi poszczególna marża, którą nie zajmuje sie Amway. A ile tam jest w Ori? Łatwiej się pracuje? Taaaak? A odpowiedz mi na pytanie co bardziej boli: poród, czy kopniak w jaja? Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 18:42 kreative napisał: > Więcej się zarabia???? +++No jasne! W Polsce napewno)) Amway potrafi wyplacić 2 000 000 000$ netto premii > rocznie. ++++To jakis nonsens "netto". Oczywiście zapomniałes oddac, że takie premie moga dotyczyć wyłacznie ludzi klasy Dextera Yagera, a jest pewnie a całym światowym Amway 2, 3, 5ciu)) Znam ludzi, ktorzy zarabiaja w Pols min 1000 000zł rocznie, w poslkim Amway nie ma takich)) Do tego dochodzi poszczególna marża, którą nie zajmuje sie Amway. +++Marża, która nie zajmuje sie Amway? To rzeczywiscie jakaś bardzo szczególna marża)) A > ile tam jest w Ori? > Łatwiej się pracuje? Taaaak? +++NO jasne! Wpisowe male, kredyt, wpsnaiala logistyka, najlepszy w calym światowym mlm system miedzynarodowy)) A odpowiedz mi na pytanie co bardziej boli: poród, > > czy kopniak w jaja? +++NIe wiem, bo Oriflame nie wymaga od nas tak trudnych i bolesnych rzeczy, ani tez nie kopie nas w jaja)) Odpowiedz Link
kreative Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 20:59 ++++To jakis nonsens "netto". Oczywiście zapomniałes oddac, że takie premie > moga dotyczyć wyłacznie ludzi klasy Dextera Yagera, a jest pewnie a całym > światowym Amway 2, 3, 5ciu)) TO SĄ PREMIE DLA WSZYSTKICH - WYLICZ SOBIE ŚREDNIĄ. +++NO jasne! Wpisowe male, kredyt, wpsnaiala logistyka, najlepszy w calym > światowym mlm system miedzynarodowy)) >>>>> MALE WPISOWE - HM SKĄŚ TO ZNAM KREDYT? TO WŁĄSNIE DLATEGO AMWAY MA NAJWYŻSZY KOD WYPLACALNOSCI NA ŚWIECIE - BO NIE MA DŁUGÓW - DLACZEGO? BO JEST KLAROWNY PRZEPLYW PIENIEDZY - MOZE TEGO NIE DOSTRZEGAĆ "ZWYKLY" FORUMOWICZ, ALE BANK ŚWIATOWY TO WIDZI. LOGISTYKA - TAK DOCENIAM TO CUDO -FUNKCJONUJE, PRAWDA? U NAS TEŻ )) SYSTEM MIĘDZYNARODOWY - BLOGOSŁAWIĆ TEN DAR NIEBIOS WLĄŚNIE DLATEGO MOGĘ TAK PRZYJEMNIE WSPOLPRACOWAC Z AMWAY... PS - NIE MAM NIC DO ORIFLAME, CIEKAWIMNIE TYLKO DLACZEGO WSZYSCY LUDZIE INNYCH MLMÓW NIŻ AMWAY TAK OBFICIE O NIM ROZPRAWIAJA, A AMWAYOWCY MALO WIEDZĄ NA TEMAT INNYCH FIRM.... CZYŻBY BYŁO TAK, JAK Z PREZYDENTEM? - WSZYSCY WIEDZĄ KTO NIM JEST I ROZNE RZECZY O NIM, ALE ON NIE MA JAKO ZYWO BLADEGO POJECIA O KAZDYM, KTO GO ZNA.... A DLACZEGO????? Nie odpowiem, bo jestem skromny....hehe Odpowiedz Link
1szylider Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 22:32 MOżesz mieć racje, ale dlaczego tak krzyczysz na mnie Ja sie krzyku nie boje. kreative napisał: > ++++To jakis nonsens "netto". Oczywiście zapomniałes oddac, że takie premie > > moga dotyczyć wyłacznie ludzi klasy Dextera Yagera, a jest pewnie a całym > > > światowym Amway 2, 3, 5ciu)) > TO SĄ PREMIE DLA WSZYSTKICH - WYLICZ SOBIE ŚREDNIĄ. +++Amwayowiec zarabia średnio 2mln $ rocznie? ))) Hahahahahahahahahaha! > > +++NO jasne! Wpisowe male, kredyt, wpsnaiala logistyka, najlepszy w calym > > światowym mlm system miedzynarodowy)) > >>>>> MALE WPISOWE - HM SKĄŚ TO ZNAM > KREDYT? TO WŁĄSNIE DLATEGO AMWAY MA NAJWYŻSZY KOD WYPLACALNOSCI NA ŚWIECIE - BO > > NIE MA DŁUGÓW - DLACZEGO? BO JEST KLAROWNY PRZEPLYW PIENIEDZY - MOZE TEGO NIE > DOSTRZEGAĆ "ZWYKLY" FORUMOWICZ, ALE BANK ŚWIATOWY TO WIDZI. ++++Nie zrozumiałeś, albo nie chcesz zrozumieć: ORIFLAME JAKO JEDYNA firma MLM daje kredyt kazdemu konsultantowi))) A jakoś Amway tego nie robi, a co nie stać go na opóźnianie płatnosci? Skoro ma takie dobre notowania? > LOGISTYKA - TAK DOCENIAM TO CUDO -FUNKCJONUJE, PRAWDA? U NAS TEŻ )) > SYSTEM MIĘDZYNARODOWY - BLOGOSŁAWIĆ TEN DAR NIEBIOS WLĄŚNIE DLATEGO MOGĘ TAK > > PRZYJEMNIE WSPOLPRACOWAC Z AMWAY... +++Ile macie pktów ze sprzedaża natychmiastowa od reki? Typu wchodze, biore i płace dopiero po 3 tygodniach...? Ile kosztuje dostawa do domu? ile czasu musze czekać? > > PS - NIE MAM NIC DO ORIFLAME, CIEKAWIMNIE TYLKO DLACZEGO WSZYSCY LUDZIE INNYCH > MLMÓW NIŻ AMWAY TAK OBFICIE O NIM ROZPRAWIAJA, A AMWAYOWCY MALO WIEDZĄ NA TEMAT > > INNYCH FIRM.... CZYŻBY BYŁO TAK, JAK Z PREZYDENTEM? - WSZYSCY WIEDZĄ KTO NIM > JEST I ROZNE RZECZY O NIM, ALE ON NIE MA JAKO ZYWO BLADEGO POJECIA O KAZDYM, > KTO GO ZNA.... A DLACZEGO????? Nie odpowiem, bo jestem skromny....hehe +++Tak właśnie Amwayowcom nalezy się wiecej pokory, bo nie sa jedyna firma mlm. Nie maja też najlepszych wyników. Dlatego z całym szacunkiem nie mozna nazywac ich Isza firmą mlm, zresztą seria skandali poplamiła nieco wizerunek tej skadinąd zasłuzonej firmy. Amway niewatpliwie jako pionier jest twórca pewnego standardu, a gdyby i to chcieć zakwestionowac, to napewno jest tego standardu najwiekszym, choc niekoniecznie najlepszym popularyzatorem. Warto tu zauważyć, że sytetm Oriflame jest w 90% wzorowany na Amwayu, zas te 10% poprawek czynia znacznie lepszym niz pierwowzór, podobnie jak z diametntem, który dopiero po oszlifowaniu i oprawieniu zyskuje na wartości)) Standarty w ESW wyznacza Oriflame, a nie Amway)) Odpowiedz Link
kreative Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 14.06.05, 23:00 okok, tak tak... mam tylko jedno pytanie: skad ten kompleks amwaya? przeciez macie 10% lepszy biznes... Odpowiedz Link
1szylider Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 15.06.05, 00:12 kreative napisał: > okok, tak tak... > mam tylko jedno pytanie: skad ten kompleks amwaya? przeciez macie 10% lepszy > biznes... Witam! Chłopie Jakiz znowu komplex Amwaya? Ja nie ma żadnego komplexu Amwaya, co wiecej piałem, że Amway jest bardzo zasluzona firma, której wizerunek bardzo niesłusznie jest utozsamiany ze "skandalami", których ja nawet nie uważam za skandale... Napiosalem też, że nasz system jest zmodyfikowanym, więc lepszym dzieki tej modyfikacji sytetemem rozprogowanym przez Amway. NB slyszałem,że nie Amway jest autorem tej tabelki 3-21%, ale jakas firma z lat 30 tych, nie mniej jeston powszechnie utozsamiany z Amwayem. Dalej mlm amwayowski ma juz prawie 50 lat, podczas gdy Oriflame stosuje mlm dopiero od lat 20tu, a wczesniej firma pracowała w systemie zblizonym do Avonu( który tez raczej nie wynalazł DS...) i nadal w tradycyjnych krajach ten sytem funkcjonuje, np w Szwecji... Natomiast po Tobie widzę, że to TY raczej masz komplex Oriflame, przeciez ten watek jest poswiecony Oriflame, a nie Amwayowi. Co innego gdybys załozył osobny watek nt Amwaya, przeciez to forum jak najbardziej sluży aby przedstawiać rózne powazne firmy MLM. Ja oczywiście najdalszy jestem od dyskusji typu czy Oriflame jest lepszy od Amwaya, ale natomiast porównania pewnych rozwiazań i załozeń, jak tez realizacji służą włąsnie zrozumieniu istsoty i wspólczesnosci i perspektyw MLM. Jeszcze raz powtarzam, że Amway jest prawdopodobnie najkeopsza firnm a mlm na bogate rynki i gdybym zył w USA lub UK, to byc moze robiłbym własnie Amwaya. Ale żyję w ESW i musze sie zajmowac firma bardziej dostowaną do jej realiów, co zreszta doskonale widac po wynikach sprzedazy obu firm)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 15.06.05, 00:25 twórcą podwalin biznesu i tajemniczą firma, która wynalazła ów gratyfikację 3- 21% jest zalożona w 1934 roku firma Nutrilite, która jest wląsnością "Amwaya". Pozdrawiam. Ps: Ja również szanuję każdy uczciwy biznes. I życzę powodzenia Odpowiedz Link
1szylider Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 15.06.05, 00:43 kreative napisał: > twórcą podwalin biznesu i tajemniczą firma, która wynalazła ów gratyfikację 3- > 21% jest zalożona w 1934 roku firma Nutrilite, która jest wląsnością "Amwaya". > Pozdrawiam. > Ps: > Ja również szanuję każdy uczciwy biznes. I życzę powodzenia Witam! BYc moze jest ta firma, ale ścislej to ona nie jest załozona przez Amwaya, ale została przez niego przejeta, a wąłsciwie chyba przez "ojców załozycieli" Amwaya... Gdyby nutrilite miala być pierwowzorem Amwaya to był to bardzo ciekawy fakt historyczny... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Nutrilite !!! 15.06.05, 15:12 Historia zaczyna się w pierwszym dziesiecioleciu XX wieku, gdy to założyciel firmy Nutrilite Carl Rehborg odkrył, że podstawową przyczyną chorób ludzkich są nie bakterie i wirusy - jak dotychczas sądzono, lecz nieprawidlowe odżywianie. Wjechał wiec do Tybetu (wówczas Chin), by podpatrywać tamtejszych rolników i ich zwyczaje zywieniowe (Chińczycy żyja najdluzej na świecie). Trafił tam na okres rewolucji i jako Amerykanin trafil do niewoli, ktorą przeżyli tylko ludzie z jego najblizszego otoczenia (i on sam), którym gotowal wg poznanych wcześniej receptur (gotowanie gwoździ, ziola i in.). Po powrocie do stanów stworzyl suplement, który dał rodzinie i znajomym. Rewelacyjne rezultaty drogą pantoflową szybko się rozeszły i welu ludzi zglaszalo sie do niego, by pomógl im ustalić odpowiednia dla nich dietę. Carl nie potrafil sprzedać swoich produktów, wiec poprosił tych znajomych, by o nich mówili, za co dzilil się z nimi swoimi zyskami. Tak oficjalnie powstal multilevel marketing wraz ze splotem sprzedazy bezpośredniej, gdyz firma pod nazwą Nutrilite tak zaczęła funkcjonować. W latach po II wojnie światowej jednymi z dystrybutorów byli Jay van Andel i Rich deVos, którzy mieli wspaniale rezultaty spzredazy. W 1958 roku postanowili zrobić coś jeszcze i opatentowali preparat do czyszczenia pod nazwa LOC i w 1959 roku zaczęli go produkować jako firma Amway, opierajac sprzedaż na doswiadczeniach dystrybutorskich z Nutrilite. W roku 1972 Amway przejął Nutrilite i od tego czasu te suplementy są częścia oferty Amway'a. Obecnie NUTRILITE jest jedną z kluczowych marek produkowanych i sprzedawanych przez AMWAY. Produkty NUTRILITE są wytwarzane przez sześć oddzielnych jednostek, które hodują rośliny, przetwarzają koncentraty i/lub wytwarzają suplementy żywieniowe sprzedawane na całym świecie pod znakiem towarowym NUTRILITE™. Dystrybutorzy Amway maja wylączność na dystrybucję tych suplementów, w miarę mozliwosci potwierdzona indywidualnymi certyfikatami uwierzytelniajacymi ich fachową wiedzę. W Polsce są to certyfikaty Instytutu Żywności i Żywienia - najblizsze szkolenie/egzamin dla dystrybutorów Amway juz w następny weekend w Instytucie. Dziekuję za uwagę ) Papa Odpowiedz Link
1szylider Re: Nutrilite !!! 15.06.05, 15:59 kreative napisał: > Historia zaczyna się w pierwszym dziesiecioleciu XX wieku, gdy to założyciel > firmy Nutrilite Carl Rehborg odkrył, że podstawową przyczyną chorób ludzkich są > > nie bakterie i wirusy - jak dotychczas sądzono, lecz nieprawidlowe odżywianie. +++Wg mnie to jest jedna z podstawowych przyczyn, ale stwierdzenie, że wirusy i bakterie oraz grzyby nie istnieja i nie szkodzą jest baaaaaardzo gruba przesadą)) > Wjechał wiec do Tybetu (wówczas Chin), by podpatrywać tamtejszych rolników i > ich zwyczaje zywieniowe (Chińczycy żyja najdluzej na świecie). +++Od kiedy?? )) Według statystyk, nie kwestionowanych przez nikogo to najdłuzej żyja Szwedzi, bo dłuzej znacznie niz Amerykanie)) Trafił tam na > okres rewolucji i jako Amerykanin trafil do niewoli, ktorą przeżyli tylko > ludzie z jego najblizszego otoczenia (i on sam), którym gotowal wg poznanych > wcześniej receptur (gotowanie gwoździ +++To bardzo pozywne danie, zreszta zawiera tyle żelaza, od którego i hemoglobina i hlorofil mi sie podnosi)) Uwielbiam zupe z gwoździ, a nie biernie na nich lezec jak ci fakirzy)) ziola i in.). Po powrocie do stanów > stworzyl suplement, który dał rodzinie i znajomym. Rewelacyjne rezultaty drogą > pantoflową szybko się rozeszły i welu ludzi zglaszalo sie do niego, by pomógl > im ustalić odpowiednia dla nich dietę. +++Przekonali sie szybko do kotletow z gwoździ)) Ja to znam z żeglarstwa: "stek z handszpaka polany zęzą" danie opiewane w licznych szantach))] > Carl nie potrafil sprzedać swoich produktów, ++Wcale nie dziwie się: Lud pwewnie był zbyt prymitywny aby rozsmakowac sie w "gwoździach"... Zatem szerz kaganek oswiaty nies w lud! wiec poprosił tych znajomych, by o > > nich mówili, za co dzilil się z nimi swoimi zyskami. +++To oni tego nie robili bezinteresownie? Ale dla doraźnego zysku? ZGROZA!!! Przekupywał klientów i za łapówki brał ich dobre opinie..? Tak oficjalnie powstal > multilevel marketing wraz ze splotem sprzedazy bezpośredniej, gdyz firma pod > nazwą Nutrilite tak zaczęła funkcjonować. +++Trudne były poczatki, ale jakoś w końcu ruszyło)) Brawo!!! Brawisssimo! W latach po II wojnie światowej > jednymi z dystrybutorów byli Jay van Andel i Rich deVos, którzy mieli wspaniale > > rezultaty spzredazy. +++ W to tez nie watpie, przeciez kazdy zdolny biznesmen musi byc dobrym sprzedawcą, a wymienieni byli wybitnymi... W 1958 roku postanowili zrobić coś jeszcze i opatentowali > preparat do czyszczenia pod nazwa LOC i w 1959 roku zaczęli go produkować jako > firma Amway, opierajac sprzedaż na doswiadczeniach dystrybutorskich z > Nutrilite. +++Preparat podobno był tak swietny, ze od tego czasu nie zmieniali receptur? Od 50 lat góruje nad wszystkim, co wymyslił przemysł i jego krocie na badfania i całe pułki naukowców To sie nazywa miarą geniuszu)) > W roku 1972 Amway przejął Nutrilite i od tego czasu te suplementy są częścia > oferty Amway'a. +++Dopiero? Myslałem,że znacznie wcześniej... > Obecnie NUTRILITE jest jedną z kluczowych marek produkowanych i sprzedawanych > przez AMWAY. Produkty NUTRILITE są wytwarzane przez sześć oddzielnych > jednostek, które hodują rośliny, przetwarzają koncentraty i/lub wytwarzają > suplementy żywieniowe sprzedawane na całym świecie pod znakiem towarowym > NUTRILITE™. +++NO tak, to wiemy, ale ad rem! > Dystrybutorzy Amway maja wylączność na dystrybucję tych suplementów, w miarę > mozliwosci potwierdzona indywidualnymi certyfikatami uwierzytelniajacymi ich > fachową wiedzę. +++NO chetnie zobacvze Twój certyfikat, bo z fachowością u Ciebie całkiem calkiem, ale sam rozumiesz: miałeś wpadki, ktore kilkakrotnie wyłapałem już, wiec sam rozumiesz... A pozatem wierzę Tobie)) W Polsce są to certyfikaty Instytutu Żywności i Żywienia - > najblizsze szkolenie/egzamin dla dystrybutorów Amway juz w następny weekend w > Instytucie. +++NO chyba nie sadzisz, ze się stawie)) > Dziekuję za uwagę ) Papa +++JAk widzisz bardzo uwaznie wysłuchałem Cię)) Papapapapapapa Odpowiedz Link
kreative No comments 15.06.05, 16:17 nO COmMents. NIE TEN POZIOM. DO WIDZENIA. TKWIJ SOBIE W SWOIM GRAJDOLE. JAK CHCESZ KOGOŚ OBRAŻAĆ MAJAC NA ZAPLECZU COS TAKIEGO JAK ORIFLAME...ECH.. przypominasz mi Czarnego rycerza ze "Swietego Graala" Monty pythona, który dopiero po odcięciu wszystkich kończyn w pojedynku powiedzial: " no dooobra - remis. zegnam. Odpowiedz Link
1szylider Re: No comments 16.06.05, 13:21 kreative napisał: > nO COmMents. > NIE TEN POZIOM. DO WIDZENIA. TKWIJ SOBIE W SWOIM GRAJDOLE. JAK CHCESZ KOGOŚ > OBRAŻAĆ MAJAC NA ZAPLECZU COS TAKIEGO JAK ORIFLAME...ECH.. przypominasz mi > Czarnego rycerza ze "Swietego Graala" Monty pythona, który dopiero po odcięciu > wszystkich kończyn w pojedynku powiedzial: " no dooobra - remis. > zegnam. Witam! A sam zacząłeś wypisując głupoty o zupie z gwoździ)) I popisując się impertynecjami, nie mówiac już o zaspamowaniu watku, który ani słowem nie wspomniał o Amwayu. To forum traktuje o mlm, wiec oczywiscie nowy watek o Amwayu byłby jak najbardziej na miesjcu, ale TY wybrałes inna dorge: nieuczciwej konkurencji i spamu... I do tego jeszcze impertynecje i inwektywy... Ostrzegam Cie,że grozi Ci BAN! Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: No comments 16.06.05, 14:32 widze, ze wszystko trzeba powtarzac ci 2 razy. trafilem na ten watek, wpisujac do wyszukiwarki slowo AMWAY. sprytne to - ktos szuka Amwaya, a trafia -"zupelnie przypadkiem"- na Oriflame. Podobno Amway nie jest dla was konkurencja, wiec o co ci chodzi? Odpowiedz Link
1szylider Re: No comments 16.06.05, 14:54 kreative napisał: > widze, ze wszystko trzeba powtarzac ci 2 razy. > trafilem na ten watek, wpisujac do wyszukiwarki slowo AMWAY. sprytne to - ktos > szuka Amwaya, a trafia -"zupelnie przypadkiem"- na Oriflame. > Podobno Amway nie jest dla was konkurencja, wiec o co ci chodzi? Witam! Na tym forum jak najbardziej sa mile widziane watki o Amway, bo forum traktuje o mlm, w których to hasle miesci jak najbardziej Amway. Natomiast z całą pewnoscia nie otworzył Ci sie watek o Oriflame, który TY zaspamowałes uprawiajac nieuczciwa i kłamliwa konkurencje... A co komplexy jakies wobec lidera mlm??? Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 19.06.05, 08:56 Masz rację. Twórcą MLM i tabelki % jest firma Nutrilite, z szeregu jej dystrybutorów wywodzą się twórcy Amway i obecnie wchodzi ona w skład Amwaya Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 19.06.05, 08:51 Odpowiedż Logistyka Amway Zamówienie do godz12 powyżej 150zł na następny dzień , za darmo Przypomnij jak jest w Or? Odpowiedz Link
1szylider Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 22.06.05, 23:02 piotrbbyd napisał: > Odpowiedż > Logistyka Amway > Zamówienie do godz12 powyżej 150zł > na następny dzień , za darmo > > Przypomnij jak jest w Or? Witam! Może powiedz za jaka cene ta dostawa za 12h..? Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 22.06.05, 23:26 Chodziło mi o to że bez kosztów Odpowiedz Link
kreative ps 14.06.05, 21:05 premie klasy dextera mogą dotyczyć każdego, kto będzie sumiennie pracował. tak naprawde mam w nosie ile amway zarobi i wyda. tak samo jakikolwiek inny dystrybutor - np dexter, w ktorego organizacji na szczescie nie jestem. dla mnie licza sie moje zarobki, moja rzetelnosc, moja uczciwosc, mpoja praca i to co z siebie dam dla innych... Odpowiedz Link
1szylider Re: ps 14.06.05, 22:34 kreative napisał: > premie klasy dextera mogą dotyczyć każdego, kto będzie sumiennie pracował. > tak naprawde mam w nosie ile amway zarobi i wyda. tak samo jakikolwiek inny > dystrybutor - np dexter, w ktorego organizacji na szczescie nie jestem. dla > mnie licza sie moje zarobki, moja rzetelnosc, moja uczciwosc, mpoja praca i to > co z siebie dam dla innych... Witam! Teoretycznie rzecz jasna, ale pod warunkiem takiej dobrej pracy jak Dexter i oczywiscie tylu lat pracy ( chyba 50lat), że o koniunkturze nie wspomnę, a jakos ostatnie lata w ESW nie sa pod auspicjami Amwaya)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: ps 14.06.05, 23:02 1. co to jest esw 2. po 2 -jesli to jest mlm, to jest zawsze pod auspicjami amwaya, chocbys pisal tu 10000 razy, ze nie. amway-europe.com Odpowiedz Link
kreative Re: ps2 14.06.05, 23:29 tak sobie jeszcze pomyslalem: ESW ESW ... ELEKTROWNIA STALOWA WOLA (wg Google) kombinuje dalej: europejska spzredaż wysylkowa (to nie amway rzeczywiście), enigmatyczny system wynagradzxania (hm...) szczerze nie wiem... chyba rzeczywiście Amway nie jest pionierem w tej dziedzinie... ja znam: *MLM - multilevel marketing (network marketing) *sprzedaz bezpośrednia (pssb.pl) *afiliate marketing - marketing partnerski *holding prosumencki i prosumpcja ps ostatnie: sprawdzilem: obroty oriflame wynosza ok 500 000 000 $ (slownie pięćset milionów) rocznie, obroty zas amway to 4 900 000 000 na rok (slownie cztery miliardy dziewiećset milionów). aha! dystrybutorów jest 3,5 miliona, więc średni obrót, z którego uzyskuje się zysk od 30% do 60% wynosi ok 1 400 $ rocznie na glowę. to jest obrót netto, bez marży, która w tym modelowo-średnim wypadku wynosi od 420$ do 840$ rocznie. Czyli miesięcznie ok 70$ zarobku. Srednio, a wiadomo, ze tychrobiacych biznes i faktyczne obroty jest mniej. Znacvzy to tyle, ze taśrednia, to srednia także ZAOSZCZĘDZONYCH pienędzy na środkach Amwaya na gospodarstwo domowe. fajnie, ze macie 10% lepszy biznes. szkoda, że to subiektywna ocena, szkoda... POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ ZA UWAGE. "INNE GROSZE NIE WYSTĘPUJĄ". powodzenia w biznesie i zyciu prywatnym )) Odpowiedz Link
1szylider Re: ps2 15.06.05, 00:37 kreative napisał: > tak sobie jeszcze pomyslalem: > ESW ESW ... > ELEKTROWNIA STALOWA WOLA (wg Google) > kombinuje dalej: europejska spzredaż wysylkowa (to nie amway rzeczywiście), > enigmatyczny system wynagradzxania (hm...) > szczerze nie wiem... chyba rzeczywiście Amway nie jest pionierem w tej > dziedzinie... > ja znam: > *MLM - multilevel marketing (network marketing) > *sprzedaz bezpośrednia (pssb.pl) > *afiliate marketing - marketing partnerski > *holding prosumencki i prosumpcja +++ A pojęcia Europy Środkowo- Wschodniej nie znasz? Przeciez jest ono powszechnie uzywane w politologii, geografii politycznej, gospodarczej, historycznej, jak rownież w zwykłej geografii fizycznej...] )) > > ps ostatnie: sprawdzilem: obroty oriflame wynosza ok 500 000 000 $ (slownie > pięćset milionów) rocznie, obroty zas amway to 4 900 000 000 na rok (slownie > cztery miliardy dziewiećset milionów). ++++Zatem masz co do Oriflame dane baaaaaaaaaaardzo nieaktualne, bo za ostani rok wyniosły one ca 700 mln Eu, a to jest prawie 1mld$ zatem dwa rzay wiecej... Zaś nt Amwaya wynika,ze przez ostanie lata mocno im spadły, bo koló roku 1996 wynisiły ok 7mld$, ato jest ąz 40 % regres, wiec moze cos jest nie tak z tym pomnikiem MLM, moze potrzebuje jakiegos faceliftingu, może jakiegos swoistego agiornamento? Może ten kosciól)) czeka na swojego Jana XXIII i jakies Vaticanum II...? aha! dystrybutorów jest 3,5 miliona, > więc średni obrót, z którego uzyskuje się zysk od 30% do 60% wynosi ok 1 400 $ > rocznie na glowę. to jest obrót netto, bez marży, która w tym modelowo- średnim > wypadku wynosi od 420$ do 840$ rocznie. Czyli miesięcznie ok 70$ zarobku. > Srednio, a wiadomo, ze tychrobiacych biznes i faktyczne obroty jest mniej. > Znacvzy to tyle, ze taśrednia, to srednia także ZAOSZCZĘDZONYCH pienędzy na > środkach Amwaya na gospodarstwo domowe. +++No dobrze, że Amwayowiec zarabia, oszczędza... Tyle,że znowu przeginasz, bo Amway jest siecia głownie konsumencka i te 30 % jest razczej iluzoryczne gdy nie jest marża uzyskana ze sprzedazy i zpłacona przez realnego klienta, pozatem 420$( 60% włozmy pomiedzy bajki), rocznie to jedynie ca 35$ miesiecznie, co chyba nie jest szokujaca oszczednoscia gdy mowimy o ludziach zarabiajacych przecietnie po 40 tys $ rocznie)) 35$ razy 3 = 105zł, to ca tyle ile zyskałem zmieniając plan taryfowy w telefonii dialog, yzsykując 4 razy lepszy internet)) > > fajnie, ze macie 10% lepszy biznes. szkoda, że to subiektywna ocena, szkoda... +++Chciałbys aby tak było)) Amway radzi sobie baaaardzo umiarkowanie na rynkach ESW, zobaczymy jak poradzi sobie w Rosji, bo watpię czy kiedykolwiek dorówna nam na tym rynku... > POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ ZA UWAGE. "INNE GROSZE NIE WYSTĘPUJĄ". > powodzenia w biznesie i zyciu prywatnym )) +++JAk widzę nie potrafisz spokojnie dyskutowac bez manipulowania faktami, lub co gorsza zniekształcając je czyli kłamiac(( A przecież Awmay to dobra firma i nie trzeba klamać aby ja bronić, zreszta ja wcale nie atakuje)) Witam! Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: ps2 15.06.05, 14:37 ja chcialbym, zeby tak bylo? Mi to jest obojętne. Dlazcego nie podajesz oficjalnych danych popartych choćby linkiem (ktore nie sa najwiarygodniejszym źrodłem, ale wypada przedstawić choćby to). moja dane są wg Forbes'a - jak już wspomniałem 4,9 milarda do 0,5 miliarda dla Amwaya. Poza ytym rok 2004/5 jest juz pod względem obrotów rekordowym w historii zarówno na świecie, jak i w Polsce. Skoro to dla Ciebie umiarkowane, to ok. Ja też widzę, ze jest wiele do zrobienia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
1szylider Re: ps2 15.06.05, 14:41 kreative napisał: > ja chcialbym, zeby tak bylo? Mi to jest obojętne. Dlazcego nie podajesz > oficjalnych danych popartych choćby linkiem (ktore nie sa najwiarygodniejszym > źrodłem, ale wypada przedstawić choćby to). > moja dane są wg Forbes'a - jak już wspomniałem 4,9 milarda do 0,5 miliarda dla > Amwaya. Poza ytym rok 2004/5 jest juz pod względem obrotów rekordowym w > historii zarówno na świecie, jak i w Polsce. Skoro to dla Ciebie umiarkowane, > to ok. Ja też widzę, ze jest wiele do zrobienia. > Pozdrawiam. Witam! BO to ja jestem zródłem)) Możesz sprawdzić, że obroty Amwaya były ok 1996 7mld$ zatem 5mld$ oznaczłoby regres i przegrana z Avonem, czyli spadek w rankingu swiatowym na drugie miejsce w DS)) Dane nt obrotów Oriflame za ostatni rok są na tym forum, poszukaj Leniuszku)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: ps2.2 15.06.05, 14:39 marża to coś iluzorycznego? gotówka jest mniej iluzoryczna, niz -preferowany przez was - kredycik. takie jest moje subiektywne zdanie, które poddaję oceinie. Widzę, ze nawet badania, analizy, periodyki ekonomiczne nie są w stanie pokazać ci, who is the boss, ale dobra ytwoja - mówisz, myślisz - masz! pozdrawiam... saaaamych sukcesów. Odpowiedz Link
1szylider Re: ps2.2 15.06.05, 14:47 kreative napisał: > marża to coś iluzorycznego? gotówka jest mniej iluzoryczna, niz -preferowany > przez was - kredycik. takie jest moje subiektywne zdanie, które poddaję > oceinie. +++Kredycik??? Nazywasz kredycikiem procedurę firmy, która finasuje na 1mld$ swoich konsultantów. i Z definicji rezygnuje z odsetek..? A wiesz ile one wybnosza za kazdy dzień..? Chciałbys mieć 1/1000 tej sumy, nawet gdyby miało to byc dla Ciebie dorobkiem całego Twojego zycia, zreaszta licząc Twoje zyski po 105zł miesiecznie, to ile musiałbyś miec zyc? Jak w głupawej grze komputerowej... > Widzę, ze nawet badania, analizy, periodyki ekonomiczne nie są w stanie pokazać > > ci, who is the boss, ale dobra Twoja - mówisz, myślisz - masz! > pozdrawiam... saaaamych sukcesów. +++KOlego! Ty przedstawiasz same swoje enuncjacje, w przeciwieństwie do mnie, gdy ja mam wszystko udokumentowane na tym forum... Poszukaj Leniuszku)) Odpowiedz Link
kreative kredycik 15.06.05, 15:19 a widzisz - od razu coś nie gra - oficjalne obroty Ori (wg Forbesa) i to ok 500 000 000 $ rocznie netto, a na 1 000 000 000 $ daje kredyt???? uuuuuu Ps: jaki ma w takim razie Oriflame kod wiarygodnosci w kodzie bankowym Banku Światowego? To chyba źle, ze dystrybutorów przyciaga sie wizja kredytu, ktory co do zasady nie musi być splacony, gdyż nie podlega klauzuli wykonalnosci sądownictwa... Hm... Odpowiedz Link
1szylider Re: kredycik 15.06.05, 15:43 kreative napisał: > a widzisz - od razu coś nie gra - oficjalne obroty Ori (wg Forbesa) i to ok 500 > > 000 000 $ rocznie netto, a na 1 000 000 000 $ daje kredyt???? uuuuuu > Ps: jaki ma w takim razie Oriflame kod wiarygodnosci w kodzie bankowym Banku > Światowego? To chyba źle, ze dystrybutorów przyciaga sie wizja kredytu, ktory > co do zasady nie musi być splacony, gdyż nie podlega klauzuli wykonalnosci > sądownictwa... Hm... Witam! A miałem Amwayowców za ludzi inteligentnych... (( Co to jest Forbes? Przeciez ich wiarogodnośc nie jest wcale wieksza niz naszych dziennikarzy z GW, którzy zaliczyli ostanio ogromna wpadke, ale Wam podobno nie wolno czytac gazet)) Na tym forum masz linki do danych firmowych czyli do raportów dla akcjonariuszy, a te są jak wiadomo audytowane... Masz, więc sprawdź. Bo Forbes jest dla mnie zódłem takim samym jak GW, zreszta tu też jestes gołosłowny i nie podajesz linku do odpowiedniej strony, którego wymagasz ode mnie, a przeciez moje dane sa udokumentowane i znajdziesz te dokumenty gdy poczytasz forum. Ale Ty wolisz to swoje bala, bla, bla, które nie jest nawet oficjalnym stanowiskiem i nie jest informacja potwierdzona i uwierzytelniona przez Amway)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: kredycik 15.06.05, 16:13 Oczywiscie podawanie źrodeł i wyliczenia są blablabla, a jakieś enigmatyczne pzrechwalki nie. Oczywiście. Ze znajomości Amwaya nie masz nawet zal. Poczytaj. Oczywiscie lepiej dla Ciebie, że bedziesz wiedział mniej na temat Amwaya, bo tylko wówczas znikną te kompleksy. prosze o uwierzytelniona informację czego jest Oriflame liderem. Ps: nie ma co się obrazać na Forbes'a. Poza tym a propos Loreal: Juz abstrachujac od tego, ze to inna dzialka, tylko po części zbieżna z Artistry, dlaczego zajmujesz sie akurat tą firmą? Czyżby dane Ori nie byly w stanie podolać porównaniom? Ps: Proszzzę Cię... wiarygodnosc Forbesa jest niepodważalna i nie usiluj tego zmeinić. fakt, ze jest to źródło pośrednie, lecz uwierzytelnione i na pewno nie gorsze niz twoje linki. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: kredycik 16.06.05, 00:15 kreative napisał: > Oczywiscie podawanie źrodeł i wyliczenia są blablabla, a jakieś enigmatyczne > pzrechwalki nie. Oczywiście. > Ze znajomości Amwaya nie masz nawet zal. Poczytaj. Oczywiscie lepiej dla > Ciebie, że bedziesz wiedział mniej na temat Amwaya, bo tylko wówczas znikną te > kompleksy. > prosze o uwierzytelniona informację czego jest Oriflame liderem. > Ps: nie ma co się obrazać na Forbes'a. > Poza tym a propos Loreal: Juz abstrachujac od tego, ze to inna dzialka, tylko > po części zbieżna z Artistry, dlaczego zajmujesz sie akurat tą firmą? Czyżby > dane Ori nie byly w stanie podolać porównaniom? > > Ps: Proszzzę Cię... wiarygodnosc Forbesa jest niepodważalna i nie usiluj tego > zmeinić. fakt, ze jest to źródło pośrednie, lecz uwierzytelnione i na pewno nie > > gorsze niz twoje linki. Sława! Chłopino Ty nawet podajesz źródła tylko przedstawiasz gołoslowne stwierdzenie nie poparte żadnym źródłem. Oczywiscie, że dane uzrędowe sąwiarogodne w przeciwieństwie do Twojej relacji, że cos wyczytałes gdzies, czego nawet nie dokumentujesz... Wlasnie takie balablanie zwalczam, bo potem wychodzi jak w twoich wywodach, Amwayowcy zarabiaja po 2mln$ rocznie. Owszem prawda, ale tylko wobec paru najwybitniejszych w skali światowej. Wairogodnosc MLM w tym i Amwaya wymga prostowania i uscislania takich rewelacji. Źle sluzysz wizerunkowi MLM pisząc takie goiówslowne stwierdzenia. Źle słuzysz okazując lekceważenie i próbuja odebrac wiarogodnośc jednej z najsilniejszych w sklai światowej firm MLM. Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
kreative Re: kredycik 16.06.05, 01:53 po pierwsze nigdy nic nie pisałem o 2 milionach. czytaj uważniej. po drugie: jeszcze raz czytaj uważniej. po trzecie: źrodla zawsze podawalem - czytaj uważniej. po czwarte: jakie dane urzędowe?? zdajesz sobie sprawę co ty pleciesz? Odpowiedz Link
1szylider Re: kredycik 16.06.05, 12:22 kreative napisał: > po pierwsze nigdy nic nie pisałem o 2 milionach. czytaj uważniej. po drugie: > jeszcze raz czytaj uważniej. po trzecie: źrodla zawsze podawalem - czytaj > uważniej. > po czwarte: jakie dane urzędowe?? zdajesz sobie sprawę co ty pleciesz? Witam! Powołanie sie na rzekoma relcje Forbsa, bez podania numeru ani linku jest zupełnie gołosłowne, i nie podnosi wiarogodności Twojej relacji. Dane urzedowe sa to raporty osoby prawnej. Raport dla akcjonariuszy. Zatem to moje dane sa wiarogodne a nie Twoje, tym bardziej,ze nawet nie podajesz za jaki okres one miały dotyczyc gdyby rzeczywiście Forbes cos takiego napisał. Pozatem dane gazetowe sa zawsze danymi gazetowymi, wiec niskiej wiarodgodności. O wiarogodności relacji dziennikarskiech pisalem juz. Np dla mnie duzo bardziej wiarogodna jest informacja od samego Amwaya niz od jakiegos Forbesa... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: kredycik 16.06.05, 14:33 dane urzedowe najpierw musza byc - a tu ich nie ma. poza tym dane o amwayu sa ogolnie dostepne na ivh oficjalnej stronie amway.com - prosze bardzo. Odpowiedz Link
1szylider Re: kredycik 16.06.05, 14:55 kreative napisał: > dane urzedowe najpierw musza byc - a tu ich nie ma. poza tym dane o amwayu sa > ogolnie dostepne na ivh oficjalnej stronie amway.com - prosze bardzo. Witam! Wejdź na strone www.oriflame.com i tam poszukaj raportów finansowych)) Masz tam raporty dla akcjonariuszy... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: ps2.2 19.06.05, 13:58 Amway też daje kredyt kupiecki dla osób które są wiarygodne( mają stałe obroty własne oraz premię), jak również sprzedaje droższe produkty w systemie ratalnym( na 12 rat) bez odsetek i kosztów Odpowiedz Link
1szylider Re: ps 15.06.05, 00:18 kreative napisał: > 1. co to jest esw No jak to? Europa Środkowo Wschodnia > 2. po 2 -jesli to jest mlm, to jest zawsze pod auspicjami amwaya, chocbys pisal > > tu 10000 razy, ze nie. ++++???????????????????????? No tu to przegiałeś)) Oriflame nie jest ani filia ani kopia Amwaya, ale firma kosmetyczna stosująca MLM do sprzedazy swoich produktów i tyle... Jakie auspicja Amwaya... Czy my nasladujemy Amwaya? CZy wprowadzamy proszki do prania, płyny do naczyń... Czy my prosimy Amwaya o rade Czy konsultujemy sie z Amwayem, czy prosimy o zgodę Przeciwnie w swojej branży jesteśmy bardzo silnym i wygrywającym konkurentem Amwaya)) No bez jaj! ))) > amway-europe.com Odpowiedz Link
kreative Re: ps 15.06.05, 00:29 naturalnie - wasze kosmetyki są dobre, wiedziecie prym w handlu kosmetykami przez mlm. naturalnie. gratuluję. są jednak powody dla których wybralem markę Artistry. Ps: A wiesz, ze Artistry jest w pierwszej piatce najlepiej spzredajacych sie, ekskluzywnych marek kosmetyków (razem z dior, lancome, clinic i E.L.) wg ośrodka banań EUROMONITOR (najnowsze dane pochodzą z 2002 roku, jednak lada chwila opubliokowany zostanie rok 2003). Papa Odpowiedz Link
1szylider Re: ps 15.06.05, 00:41 kreative napisał: > naturalnie - wasze kosmetyki są dobre, wiedziecie prym w handlu kosmetykami > przez mlm. naturalnie. gratuluję. > są jednak powody dla których wybralem markę Artistry. > > Ps: A wiesz, ze Artistry jest w pierwszej piatce najlepiej spzredajacych sie, > ekskluzywnych marek kosmetyków (razem z dior, lancome, clinic i E.L.) wg > ośrodka banań EUROMONITOR (najnowsze dane pochodzą z 2002 roku, jednak lada > chwila opubliokowany zostanie rok 2003). Papa Witam! Ty swoje amwayowskie bla, bla bla... A ile sprzedajecie w Polsce i całej ESW... Bo produkt nie wystarczy,że jest dobry, podobno artistry jest dobra marką, ale dzisiaj nie wystarczy mkiec dobry produkt, ale tzreba go jeszcze umiec sprzedać. A geniusz wcale nie polega na zrobieniu Royls-Rycea, ale na umiejetnosci wyprodukania go za 1000$ i to tak aby bił na głowe jakośćia swój pierwowzór)) Podobnie jak to się dzieje w branzy elektronicznej... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: ps 15.06.05, 14:33 zaznajomilem Cię już z wynikami sprzedażyt, co uzaleś za amwayoskie nie wiadomo co. A teraz o to pytasz. Artistry = pierwsza piątka rezultatów sprzedaży światowej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
1szylider Re: ps 15.06.05, 14:49 kreative napisał: > zaznajomilem Cię już z wynikami sprzedażyt, co uzaleś za amwayoskie nie wiadomo > > co. A teraz o to pytasz. Artistry = pierwsza piątka rezultatów sprzedaży > światowej. Pozdrawiam. Witam! Skad te dane?? Ze 1sza 5tka? Porównajmy zreszta: LOreal 15mld$ obrotu ogółem, zas Amway az 5mld$ na wszystkie branże, a podobno ma ich całe tysiace)) Znaj swe miejsce Mocium Panie!] Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: ps 15.06.05, 15:14 to dane instytutu pod nazwa Euromonitor - poszukaj leniuszku Chodzi o kosmetyki - loreal to do włosów jest... Odpowiedz Link
kreative add 15.06.05, 15:22 Artistry nie zajmuje sie wlosami. Asortyment jest zbiezny z Lancome, które też jest na tej liscie w ttym ekskluzywnym gronie. Ps: czy Oriflame produkuje zele do włosów i szampony? A czy Loreal produkuje peeling, serum regenerujące do twarzy lub krem pod oczy, lub na zmarszczki?? Nie wiedzialem. Odpowiedz Link
1szylider Re: add 15.06.05, 16:02 kreative napisał: > Artistry nie zajmuje sie wlosami. Asortyment jest zbiezny z Lancome, które też > jest na tej liscie w ttym ekskluzywnym gronie. +++JA wiem,ze Artistry wymienia Lancomea, ale czy Lancome wymienia Artistry gdy mówi o branzy..? > Ps: czy Oriflame produkuje zele do włosów i szampony? A czy Loreal produkuje > peeling, serum regenerujące do twarzy lub krem pod oczy, lub na zmarszczki?? > Nie wiedzialem. +++To już sie dowiedziałeś)) Coraz bliżej jestes poziomu wiedzy na "zal"... Odpowiedz Link
kreative Re: add 15.06.05, 16:21 A czy Amway wymienia Oriflame, żeby określić jak funkcjonuje? A dlaczego Ori wynmienia Amway.... hmm... Lancome to firma produkujaca cudowne kosmetyki, pierwsza super liga światowa, tylko apskudnie droga. Ceny w porównaniu z Artisty są ok 2 razy wyzsze (choć niekoniecznie), wiec trudno wymieniać kogoś o tym samym poziomie produktów i z nizszymi cenami, uzyskanymi - jak pewnie wiesz - dzieki systemowi prosumpcyjnemu - spzredazy bezpiosredniej. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: add 16.06.05, 00:21 kreative napisał: > A czy Amway wymienia Oriflame, żeby określić jak funkcjonuje? A dlaczego Ori > wynmienia Amway.... hmm... +++Ori wymienia Amwaya? Cos koteczku odwracasz kota ogonem. Zreszta przeczytaj jeszcze raz tytul watku. Watek jest poswiecony nowej promocji Oriflame, a TY wciskasz tu Amwaya i atakujesz i Oriflame i autora... > Lancome to firma produkujaca cudowne kosmetyki, pierwsza super liga światowa, > tylko apskudnie droga. Ceny w porównaniu z Artisty są ok 2 razy wyzsze (choć > niekoniecznie), wiec trudno wymieniać kogoś o tym samym poziomie produktów i z > nizszymi cenami, uzyskanymi - jak pewnie wiesz - dzieki systemowi > prosumpcyjnemu - spzredazy bezpiosredniej. +++Widzisz np Oriflame nie musi sie porównywac ani do Guerlaina, ani Diora ani Lancoma, choć wielokrotnie wygrywała testy porównawcze organizowane przez rózne osrodki. NIgdy w takich testach nie widziałem Artistry. Nie wiem czy brali w nich udział czy tez zajmowali tak dalekie miejsca, ze nie byli relacjonowani. Ja na miesjcu Lancomea obraziłbym sie na takie porownanie)) Sława! Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
kreative Re: add 16.06.05, 02:12 jako amwayowuiec obrażam się na porownywanie tego biznesu z tym czymś zwanym oriflame. ps: wciaz nie podaleś żadnych wiarygodnych xródel swoich banialuk. Odpowiedz Link
1szylider Re: add 16.06.05, 12:24 kreative napisał: > jako amwayowuiec obrażam się na porownywanie tego biznesu z tym czymś zwanym > oriflame. ps: wciaz nie podaleś żadnych wiarygodnych xródel swoich banialuk. Witam! No tak! To bełkot typowy dla niewydarzonych dystrybutorów Amwaya. Oczywiscie to nie wpłynie na moje postrzeganie Amwaya jako poważnej i zasłuzonej firmy. Natomiast przypominam,że na tym forum obowiazuje bezwgledny zakaz obrazania firm zrezszonych w PSSB. Uwazaj bo moze grozic Tobie BAN. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative aha! hahahah! 16.06.05, 02:14 oriflame wygrywa z diorem i lancome... hahaha tak samo jak z amwayem. hahahahaha - "różne ośrodki" hahaha ciekawe czy istnieja... hahaha chceasz wiedzieć co to jest klasa w kosmetyce??? wejdź na efunkhouser.com i przeczytaj uważnie. gacie ci zleca z zazdrości... czarny rycerzu...... Odpowiedz Link
1szylider Re: aha! hahahah! 16.06.05, 12:44 kreative napisał: > oriflame wygrywa z diorem i lancome... hahaha tak samo jak z amwayem. > hahahahaha - "różne ośrodki" hahaha ciekawe czy istnieja... hahaha > chceasz wiedzieć co to jest klasa w kosmetyce??? wejdź na efunkhouser.com i > przeczytaj uważnie. gacie ci zleca z zazdrości... > czarny rycerzu...... Witam! Twoja frustracja będzie jeszcze wieksza gdy przeczytasz ten post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19026&w=19874400&a=19906281 Czy ktokolwiek tam zająknął sie chociaz nt Artistry? Nawet nie jest klasyfikowana. Pozostaje odpowiedź na pytanie: zajał tak dalekie miejsce czy bał sie konfrontacji? KOsmetyki Oriflame co kilka miesięcy sa odznaczane prestizowymi nagrodami, zaś o Aritstry jakos nie słychac. Moze nie są złe.., bo Amway jest poważna firma i powinien radzic sobie z jakoscia produktów, ale gdzie nagrody na salonach? Krzyczeć gołosłownie to za mało, aby zyskac wiarogodności. Mysle,że problemem Amwaya sa własnie tacy jak Ty dystrybutorzy, którzy tak znakomicie obniżaja wiarogodnośc tej dobrej skadinąd firmy, ale umiar)) Równiez skandale, z którymi jest kojarzony Amway nie powinny obciążać samej firmy, ale roznych oszołomów takich jak sfilmowani przez pana Dederke)) A Kolega cały czas pogrąża i siebie i luminowaną przez siebie firme... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: aha! hahahah! 16.06.05, 14:36 hihihi - cvzepiasz sie forbesa, a podajesz jako "zroodlo' zasciankowa gazete - hihihi - to sa te "wasze oficjalne rankingi"??? hehehehehe No comments... "poradnik domowy" - taaak - na poziomie Oriflamu... Odpowiedz Link
1szylider Re: aha! hahahah! 16.06.05, 15:32 kreative napisał: > hihihi - cvzepiasz sie forbesa, a podajesz jako "zroodlo' zasciankowa gazete - > hihihi - to sa te "wasze oficjalne rankingi"??? hehehehehe > No comments... "poradnik domowy" - taaak - na poziomie Oriflamu... Witam! OK sam tego chciales... Czuj sie ZABANOWANY! Za uprawianie nieuczciwej konkurencji, łamanie regulaminu forum, dobrych obyczajów, kodeksu PSSB, oraz poslugiwanie sie inwektywami... Ostrzegałem Cie kilkakrotnie... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative MOJA KONKLUZJA 16.06.05, 03:08 aha. trafilem na ten wątek, bo wpisalem haslo w wyszyukiwarce - jak ktoś szuka amwaya, to nadziewa sie na Oriflame... ładnieladnie. Na dodatek jest tu nabluchane co niemiara jakieś niestwozrone historie. Amway bije na glowę Oriflame pod każdym względem z poruszanych watków - obroty, jakość, uslugi, spedycja, wiarygosdność i wyplacalność, nooo ok - w Ori są jakieś wspaniale kredyty... ok. poza tym jest to typowa firma żerujaca na cudzyum pomyśle i sukcesie. Nie podoba mi sie kiedy ktoś kto ma kilkakrotnie słabsze zaplecze wojuje nim i porywa sie z motyką na slońce... O odwracaniu kota ogonem to lepiej milcz, bo ten cyrk, co ty tu nawywijaleś, jest PASKUDNY. jeszcze raz powtórzę: WEJDZ NA STRONĘ "EFUNKHOUSER.COM" - i zobacz z czym przyjdzie Ci się zmierzyć. I pamiętaj - żeby nas dogonić, każdy z was-dystrybutorow ori musialby pracować i osiagać rezultaty o 9 razy większe. Powodzenia zatem - wtedy mozemy rozmawiać jak rowny z równym. Ps: Nie twierdzę, ze moja propozycja biznesu jest najlepsza na świecie - zwyczajnie nie lubie chamstwa i pieniactwa - a juz szczególnie krytykanctwa od niewlaściwej osoby z niewlaściwym orężem. Odpowiedz Link
1szylider Re: MOJA KONKLUZJA 16.06.05, 13:18 kreative napisał: > aha. trafilem na ten wątek, bo wpisalem haslo w wyszyukiwarce - jak ktoś szuka > amwaya, to nadziewa sie na Oriflame... ładnieladnie. Na dodatek jest tu > nabluchane co niemiara jakieś niestwozrone historie. Amway bije na glowę > Oriflame pod każdym względem z poruszanych watków - obroty, jakość, uslugi, > spedycja, wiarygosdność i wyplacalność, nooo ok - w Ori są jakieś wspaniale > kredyty... ok. poza tym jest to typowa firma żerujaca na cudzyum pomyśle i > sukcesie. Nie podoba mi sie kiedy ktoś kto ma kilkakrotnie słabsze zaplecze > wojuje nim i porywa sie z motyką na slońce... O odwracaniu kota ogonem to > lepiej milcz, bo ten cyrk, co ty tu nawywijaleś, jest PASKUDNY. +++????? Czy są dytrybutorzy Amwaya, którzy nie byliby oszołomami? W tym zaspamowanym przez Ciebie watku nie było ani słowa o Amway, wiec raczej to Ty żerujesz na moim pomysle. Osmieszasz Amwaya znieważając firme, która na intereującym nas rynku ma wyniki kilka razy lepsze)) Jak widać po tonie Twojej wypowiedzi tracisz grunt pod nogami i jak małe dziecko zaczynasz tupać nózkami, zamiast przyjąc do wiadomosci fakty. Zaczynasz obrażac mnie, obrażasz najbardziej wiarogodna i najlepszą firme MLM. Zaczynasz byc wulgarny, bo impertynecki byłeś od samego poczatku. My takich nie lubimy i BANUJEMY. Bo tolerujemy kazda kulturalna dyskusje, ale nie znosimy ani kłamstw jakich pełeno w Twoich wypowiedziach i zwykłych wulgaryzmów jaki są wypowiadane przez Ciebie inwektywy... Natomisat bzdury o zupie z gwości i9 o rzekomo milionowych zarobkach w Amwayu mozesz pisać do woli. Z zupy z gwoździ posmiejemy sie wszyscy, bo osmieszasz tu tylko siebie, a nie Amwaya. Natomiast Twoje kłamstwa źle służa wizerunkowi i Amwaya i MLM i DS... Amway w Polsce jest moim zdaniem obecnie na 4-5miejscu po takich firmach jak: Avon, Oriflame, Herbalife i chyba jednak (nienalęzacy do PSSB Zepter)( nie znam ich aktualnej pozycji, ale przez lata była silna i gwarantowała im "medalowe" miejsce na polskim rynku... > > jeszcze raz powtórzę: WEJDZ NA STRONĘ "EFUNKHOUSER.COM" - i zobacz z czym > przyjdzie Ci się zmierzyć. > I pamiętaj - żeby nas dogonić, każdy z was-dystrybutorow ori musialby pracować > i osiagać rezultaty o 9 razy większe. Powodzenia zatem - wtedy mozemy rozmawiać > > jak rowny z równym. > > Ps: Nie twierdzę, ze moja propozycja biznesu jest najlepsza na świecie - > zwyczajnie nie lubie chamstwa i pieniactwa - a juz szczególnie krytykanctwa od > niewlaściwej osoby z niewlaściwym orężem. Witam! Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: MOJA KONKLUZJA 16.06.05, 14:40 dziwne, ze nad obrazaniem i szydzeniem z zalozyciela Nutrilite ie nie zastanawiales. I tym razem masz racje - TWOIM zdaniem Amway moze byc nawet na 20 miejscu - ale pobozne zyczenia to slij tam na goore i nie w formie stwierdzen... twoje zdanie to jest wg ciebie urzedowy dokument. nie podales zadnego linku poza strona oriflame i (hehe) poradnikiem domowym. gratuluje. Oszolom to ktos, kto ignoruje fakty i do zdechlego twierdzi, ze ogon slonia jest wezem. Odpowiedz Link
1szylider Re: MOJA KONKLUZJA 16.06.05, 14:58 kreative napisał: > dziwne, ze nad obrazaniem i szydzeniem z zalozyciela Nutrilite ie nie > zastanawiales. > I tym razem masz racje - TWOIM zdaniem Amway moze byc nawet na 20 miejscu - ale > > pobozne zyczenia to slij tam na goore i nie w formie stwierdzen... > twoje zdanie to jest wg ciebie urzedowy dokument. nie podales zadnego linku > poza strona oriflame i (hehe) poradnikiem domowym. gratuluje. > Oszolom to ktos, kto ignoruje fakty i do zdechlego twierdzi, ze ogon slonia > jest wezem. Witam! Chyba Cię zabanuję za podwazanie wiarogodnosci firmy stowarzyszonej w PSSB. I za uprawianie nieuczciwej konkurencji... Czytałes kodeks forum, kodeks PSSB..? Poradnik domowy jedynie relacjonuje badania prestizowej niemieckiej firmy. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kacam74 Re: add 15.06.05, 16:10 Jak napisałem wyżej, nie chcę się kłócić. Ale to się teraz dzieje chyba. Każdy chwali to co lubi. Ja jednak jeszcze raz stwierdzę że Amway jest jedną z najlepszych firm na świecie.Jeśli nie najlepszą. Choć wiem i rozumiem że są ludzie którzy mają zupełnie inne zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
1szylider Re: add 16.06.05, 14:09 kacam74 napisał: > Jak napisałem wyżej, nie chcę się kłócić. > Ale to się teraz dzieje chyba. > Każdy chwali to co lubi. Ja jednak jeszcze raz stwierdzę że Amway jest jedną z > najlepszych firm na świecie.Jeśli nie najlepszą. > Choć wiem i rozumiem że są ludzie którzy mają zupełnie inne zdanie. > > Pozdrawiam Witam! Oczywiscie! Przeciez ja sie nie kłóce. Natomiast sa fakty, które sprawiają, że np w polskich warunkach, zreszta w całej ESW nad Amwayem góruje Oriflame i wygrywa z nim przez nokaut, przez ipon... Dlateo dla potzreb rynków ESW mozemy bez falszywej nieskromnosci)) powiedzieć,że MLM to Oriflame, gdyz nop w Polsce obroty Oriflame sa wieksze niz wszystkich konkurentów razem wzietych)) Jeszcze wieksza przewage ma Oriflame w Rosji z obrotami ponad ćwierć mld Eu gdybym zył w USA lub np w Japonii, to pewnie zajmowałbym sie Amwayem, ale niestety sa realia jakie sa, wiec robie biznes, który jest znacznie bardziej dostosowany do realiów rynkow na których jestem i na których mam zamiar byc... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: add 19.06.05, 13:54 Loreal akurat produkuje różne kremy (również Garnier- a to ten sam właściciel). Jednak euromonitor brał pod uwagę kosmetyki z najwyższej półki, do których Loreal nie należy choć jest oczywiście wysoko pozycjonowany Odpowiedz Link
1szylider Re: add 24.06.05, 02:33 piotrbbyd napisał: > Loreal akurat produkuje różne kremy (również Garnier- a to ten sam > właściciel). Jednak euromonitor brał pod uwagę kosmetyki z najwyższej > półki, do których Loreal nie należy choć jest oczywiście wysoko > pozycjonowany Witam! JAk to nie? Producent Lancomea i Vichy nie nalezy do najwyzszej półki? Dla mnie najwyższa półka w kosmetyce kolorowej i zapachowej to oczywiscie Guerlain, ale w białej to bedzie chyba Lancome... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: add 25.06.05, 17:17 Czy czytasz wypowiedzi na które odpowiadasz? Ja pisałem o Loreal ( +Garnier) Odpowiedz Link
1szylider Re: ps 15.06.05, 16:00 kreative napisał: > to dane instytutu pod nazwa Euromonitor - poszukaj leniuszku Chodzi o > kosmetyki - loreal to do włosów jest... Witam! Co? Doucz się Chlopie nt Loreala, pogadamy potem zrobie Ci egzamin, bo TY tak bardzo lubisz zdawać egzaminy, ale na razie nie masz u mnie "zal" Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative jeszcze 1 15.06.05, 16:40 myślalem, ze skoro sie pztrekomarzamy, to na argumenty. Oriflame moze być dla Ciebie najlepsze, dla mnie Amway. W moim przypadku jest to podparte gruntowną analizą ekonomiczna oparta z kolei na opiniach Banku Swiatowego, publikacji uczelnianych, periodyków powszechnych tematycznych, stosownym zapoznaniem się z dostawcom i producentami produktów oraz moimi indywidualnymi mozliwosciami. Moja z kolei subiektywna ocena porównawcza tych dwu firm jest krótka i oparta o zaplecze produktowe: Domowy biznes oparty o kosmetyki tylko i wyłącznie nie moze sie w żaden sposób mierzyć z biznesem opartym o najwieksze 2 rynki: potzreb wlasnych (czyli kosmetyczny, środków czystości i zdrowia) oraz rynek spozywczy (spozywka najwyższwej jakości, często nie spotykana w naszym kraju), uzypelnione o inne rynki tj.: uslug medycznych, bankowych, odzieżowy, AGD, i in. czyli docelowo każdej dziedziny życia. Dalzcego Amway? Jest pare powodów, ale po co mam je wymieniać, bo ktoś znowu uzna to za sztuczną gadkę, choć jest to wynikiem gruntownej analizy ekonomicznej. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: jeszcze 1 16.06.05, 00:33 kreative napisał: > myślalem, ze skoro sie pztrekomarzamy, to na argumenty. Oriflame moze być dla > Ciebie najlepsze, dla mnie Amway. W moim przypadku jest to podparte gruntowną > analizą ekonomiczna oparta z kolei na opiniach Banku Swiatowego, publikacji > uczelnianych, periodyków powszechnych tematycznych, stosownym zapoznaniem się z > > dostawcom i producentami produktów oraz moimi indywidualnymi mozliwosciami. +++Ale to wszystko teoria liczby, którymi mozna manipulowac do woli. Vide polemiki prawych i lewych ekonomistów nt polityki gospodarczej Goerge Busha. Ja sie opieram o rzeczy realne sprawdzalne i moja wieloletnia pratyke. Amway był kiedyś dla nas konkurentem. Wtedy ok 1996 roku walczyliśmy o plame pierwszeństwa na polskim rynku. Wkońcu daliśmy sie niznacznie wyprzedzic ..Avonowi, zaś Amway przestyał sie liczyć w walce o mistrzostwo Polski. Od wielu nie odczuwam żadnej presji konkurencyjnej ze strony Amwaya. Zreszta przyznam się,że zaczynałem od Amwaya, ale Oriflame szedł znacznie lepiej i nawet przy mniejszym wysiłku. Dlatego zrezygnowalem z budowania tej sieci. Proste i banalne. Zadecydowala kasa, a ta caly jest wieksza w Oriflame. I tyle)) > Moja z kolei subiektywna ocena porównawcza tych dwu firm jest krótka i oparta o > > zaplecze produktowe: > Domowy biznes oparty o kosmetyki tylko i wyłącznie nie moze sie w żaden sposób > mierzyć +++Bla, bla bla... Obroty w Polsce: Oriflame ma kilka razy wieksze niz Amway. Raczej oczekiwałbym od Ciebie przyznania tego faktu i przeanalizowania przyczyn, niz zaklinania deszczu)) z biznesem opartym o najwieksze 2 rynki: potzreb wlasnych (czyli > kosmetyczny, środków czystości i zdrowia) oraz rynek spozywczy (spozywka > najwyższwej jakości, często nie spotykana w naszym kraju), +++Spotykana)) I to często po cenach znacznie konkurencyjniejszych niz proponowane przez Amway)) uzypelnione o inne > rynki tj.: uslug medycznych, bankowych, odzieżowy, AGD, i in. czyli docelowo > każdej dziedziny życia. ++++NO i co z tego skoro obroty sa klika razy mniejsze niż nasze wyłacznie z kosmetyków..? > Dalzcego Amway? Jest pare powodów, ale po co mam je wymieniać, bo ktoś znowu > uzna to za sztuczną gadkę, choć jest to wynikiem gruntownej analizy > ekonomicznej. +++A gdzież ta Twoja gruntowna "analiza ekonomiczna". OK gotów jestem nawet załozyć,że masz kwalifikacje do przeorpowadzenia "gruntownej analaizy ekonomicznej". Ale przedstaw argumenty zamiast ciagle zaklinac deszcz! Bo czy ja bardzo u mnie leje w tej chwili, wiekszego deszczu chyba nie moze juz byc, zatem mniej wody Kolego, a wiecej faktów! Odpowiedz Link
kreative Re: jeszcze 1 16.06.05, 02:10 Mam prośbe - podaj swoje rezultaty i obroty, a nie ściemniaj. AMWAY POLSKA JEST NAJWIĘKSZĄ FIRMĄ MLM W POLSCE I NA ŚWIECIE. WIODĄCA MARKA I NIEDOSCIGNIONE OBROTY TO JEJ ATRYBUT ZAROWNO W POLSCE, EUROPIE, JAK I NA ŚWIECIE. widzę, ze czytasz uważnie: obroty Amway Corporation za rok 2003-2004 wyniosly blisko 5 milirdów dolarow, obroty Oriflame zaś 500 milionow dolarów. Jako amerykańskie firmy można je śmialo porownać - Amway jest 19 najwieksza prywatna firmą w USA, a Oriflame??? Poza tym w samej Polsce w tym czasie Amway zarobił z gola 85 milionów zlotych obrotu. a ile Oriflame??? Napisz! i daj źródło - moje źródło to amway.com, forbes.com oraz business harverd review. Argumenty pzredstawiałem juża teraz jak krowie na rowie pokażę ci skrót: - amway jest najwieksza firma mlm w tym kraju z najlepszej jakości wiodącymi markami produktow na globie ziemskim - szczególnie dba o środowisko (2 nagrody ONZ w terj dziedzinie) - daje mozliwość tantiemów - pasywnych dochodów za określona pracę dozywotnio i z prawem dziedziczenia 3 pokolenia zstępnych. - najlepszy system logistycznyt - posiadam swooj sklep internetowy na licencji i w jej ramach dysponuję produktami o warości 35 milionów euro. - Amway ma gwarnacje wyplacalności najwyższe z mozliwych na Ziemii, ktorych nie ma ani Norwegia, ani Szwajcaria i tylko ekskluzywne grono firm (między innymi dlatego, ze nie pożycza swoichj produktów udzielajac ktredytow stanowiacych źrodlo niepewnosci finansowych) - jest to doskonaly partne, który placi zawsze na czas i zawsze zgodnie z umowa, którego logistyka opiera się na kolaboracjio z microsoftem. - amway posiada swojego prywatnego satelite, ktory koordynuje cale moje zaplecze. etc etc... koniec. Mam szczerze dosyć tych firm, ktore zeruja na sukcesie Anmwaya. Taki podrybek pływajacy za rekinem i karmiacy się ochlapami, ktore wylecą z jego pyska. Odpowiedz Link
1szylider Nonsensy, nonsensy... 16.06.05, 12:56 Witam! Kto żeruje i na czyjej wiarogodnosci? Kto zaspomowuje watek zupeplnie niepotwierdzonymi enuncjajami? jakie sa obroty Amwaya w Polsce? To jest ca 4 : 1 dla Oriflame)) Oriflame rzedu 200mlnzł ząs Amway rzedu 50mln... Pozatem skoro Oriflame jest tak zła firma jak twierdzisz, to Amwaya jakos przegrywa z nami w calej ESW, nie mówiąc juz np o Rosji)) Umniejszajac zwyciescy jeszcze bardziej pogrążasz swoją firme, która usiłujesz promować. Ale promowanie powinno byc uczciwe. Ja mimo wypisywania przez Ciebie ewidentnych głupstw i gołoslownych stwierdzeń nie zmienie zadania o Amway, który rzeczywiście zrobił bardzo wiele dla DS i MLM, ale nie jest jednak ani wyrocznia, ani tez nie jest jedyna firmą, tym bardziej w ostatnich latach wiele innych firmzrobiło znacznie wieksze sukcesy niż Amway. A kwestionujuąc to umniejszasz znaczenie Amwaya... Po co? Bo są lepsi, którzy lepiej potrafia się zorganizowac i lepsze potrafia osiągać wyniki na wielu rynkach. I tak jest i musisz się z tym pogodzić. Bo Amway jest poważna firma, ale nie jest mozliwe byc najlepszym we wszystkim, tym bardziej że oceny firmom wystawia RYNEK, zaś spadek obrotów o ca 40% w ciagu 6-7 lat dowodzi, że Amway potrzebuje zmian. Co znowu samo w sobie nie deprecjonuje calkowicie Amwaya, bo wzloty i upadki maja wszystkie wielkie firmy, weźmy chocby Boeinga, IBM, czy GMC... A wychodząc poza usanskie podwórko: FIAT, Daewo... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: Nonsensy, nonsensy... 16.06.05, 14:44 hehehe - coraz bardziej sie w tym swoim watku zatapiasz. skoro tak ochoczo prosisz o linki a rzucasz wymyslonymi liczbami nie podajac zadnego - 1/10 swiatowego obrotu Ori jest robiona w Polsce. Ludzie!!! To fenomen!!!! hehehehe poooomyśl... Z tym wszystkim cię zostawiam w twoim wyimaginowanym świecie. Powodzenia. Pamiętaj - pogadamy jak jeszcze troche popracujecie.... Odpowiedz Link
1szylider Re: Nonsensy, nonsensy... 16.06.05, 15:14 kreative napisał: > hehehe - coraz bardziej sie w tym swoim watku zatapiasz. skoro tak ochoczo > prosisz o linki a rzucasz wymyslonymi liczbami nie podajac zadnego - 1/10 > swiatowego obrotu Ori jest robiona w Polsce. Ludzie!!! To fenomen!!!! +++NIe przeliczalem udzialu polskiego rynku w swiatowych obrotach Oriflame. Ani nie wiem czy wynosi on 10% swiatowej sprzedazy.. Ale jest on znaczny na 3cim do wielkosci rynku na swiecie. Rosja ma ok 30% światowych obrotów: ca 250mln Eu, trzecia jest Ukraina Odpowiedz Link
1szylider Re: Nonsensy, nonsensy... 16.06.05, 15:16 1szylider napisał: > +++NIe przeliczalem udzialu polskiego rynku w swiatowych obrotach Oriflame. > > Ani nie wiem czy wynosi on 10% swiatowej sprzedazy.. > Ale jest on znaczny na 3cim do wielkosci rynku na swiecie. > Rosja ma ok 30% światowych obrotów: ca 250mln Eu, trzecia jest Ukraina > PS Gdyby przyjac dla Polski 200mlnzł i liczyc euro po 4zł, to wyszłoby ca 50mln Eu, a to dawaloby ca 1/14 swiatwoych obrotów... > > Odpowiedz Link
1szylider Najswieższe dane 16.06.05, 15:22 1szylider napisał: > 1szylider napisał: > > +++NIe przeliczalem udzialu polskiego rynku w swiatowych obrotach Oriflam > e. > > > > Ani nie wiem czy wynosi on 10% swiatowej sprzedazy.. > > Ale jest on znaczny na 3cim do wielkosci rynku na swiecie. > > Rosja ma ok 30% światowych obrotów: ca 250mln Eu, trzecia jest Ukraina > > > PS Gdyby przyjac dla Polski 200mlnzł i liczyc euro po 4zł, to wyszłoby ca 50mln > > Eu, a to dawaloby ca 1/14 swiatwoych obrotów... Witam! Za rok 2004 te liczby wyniosą ca 40mln Eu dla Polski oraz ca 700mln Eu na swiecie, wiec jednak 4/70, wiec nieco mniej niz 10%... Nie wiem czy dane polskie zwieraja VAT. W systemie Oriflame rabat 21% jest odksiegowany od obrotu. Zwracam uwage,że w inny6ch firmach jest on liczony w koszty dzialalnosci. Dla wymiaru podatków nie ma to oczywiscie znaczenia. ale prownujac oszacowania zawszlatwo jest popełnic ten 20% bład. Zatem widać,że Oriflame przeracza 1mld$ rocznego obrotu Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: jeszcze 1 16.06.05, 02:47 jakości kosmetyków nie porownasz z niczym procz tej "wielkiej piatki". produktow do domu - nie masz szans, suplementy nutrilite - ewenement światowy, ceny.... tak to jest to co ewidentnie przyciaga myślacych i dbajacych o siebie. zastanawialeś się dlaczego 1 peeling kosztuje 10 zl, a inny 100??? Takich produktow nie da się porównać, bo to są zupelnie inne produkty. tak samo POLOkokta nigdy nie bezie taka jak Cocacola... Aha! obliczylem 0- Amway ma obroty ok. 9 krotnie przewyższajace Oriflame, mimo, że proponuje towar ekskluzywny w porownaniu z wasza ofertą - taki na ktory nie stać każdej gimnazjalistki i nie każdy czlowiek dba o swoja urodę na tyle, by kupować towar dobry, lub najlepszy. rozumiesz... mamy innych klientow - ja bardziej wymagajacych, ty tych, kttórych interesuje WYLĄCZNIE cena... co bywa zgubne - tanio jedza psy - ten kto kupuje tanio 2 razy przeplaca - stara zasada. Odpowiedz Link
1szylider Re: jeszcze 1 16.06.05, 13:05 Witam! Amway ma według dostarczonych przez Ciebie danych, jesli dane dotyczące Amway sa prawdziwe, obrot ok 5 krotnie wyzszy niz Oriflame w skali światowej, co jest znakomitym wynikiem dla znacznie młodszej i specjalistycznej firmy. Tak sie dzieje,ze dobre smopoczucie przedstawicieli koryguje RYNEK)) W Poslce obroty Amway są ok 4 krotnie niższe. Zwróc sie do obu firm i dowiesz sie prawdy. Ja sledziłem przez wiele lat, ale nie chce mi się sprawdzać... Bo w obecnej sytuacji na rynku jedynymi naszymi konkurentami są LOreal ze wzgledu na wielkosc obrotów oraz Avon ze wzgledu na obroty orz ilośc konsultantek i dodatkowo ich miesjce w DS. Natomiast gurujemy nad nimi tym, że jesteśmy MLM wiec dajemy znacznie wieksze szanse konsultantkom. Pozatem jesli chcesz prawdy to od wielu lat żadem powazny lider Oriflame nie interesuje sie sytuacja Amwaya, bo to nie ta skala biznesu... Natomiast dobrze jest że ta zasluzona i klasyczna firma jest na naszym rynku, bo to dymyka nasza kolecje na polskim rynku... Pozatem przeypominam,ze to TY zaspamowałeś watek o Oriflame zupelnie bzdurnymi wypowiedziami o zupie z gwoździ)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
kreative Re: jeszcze 1 16.06.05, 14:49 znacznie mlodsza firma??? 74 rok bodajrze a 59 nie robi rooznicy. a w polsce jada roowno po 12 lat. nie tlumacz sie. 4:1 dla Ori??? Moze w przyszlości - podaj link a nie plec 3 po 3 ... strasznie się pienisz. do widzenia. ps: uważam, ze oriflame jest dobra firmą, zrozum. nie wiem tylko dlaczego chcesz z niej zrobic jakiegos mistrza swiata, bez podpierania sie NICZYM. - pamietaj biuletym pssb dotyczy roowniez (a i pzrede wszystkim) amwaya. Jak dotad to jedyny oficjalny link, ktoory podales i wcale nie swiadczacy na twoja korzysc. ok - juz koncze. dam ci zyc. Odpowiedz Link
1szylider Re: jeszcze 1 16.06.05, 15:10 kreative napisał: > znacznie mlodsza firma??? 74 rok bodajrze a 59 nie robi rooznicy. a w polsce > jada roowno po 12 lat. nie tlumacz sie. > 4:1 dla Ori??? Moze w przyszlości - podaj link a nie plec 3 po 3 ... > strasznie się pienisz. > > do widzenia. > > ps: uważam, ze oriflame jest dobra firmą, zrozum. nie wiem tylko dlaczego > chcesz z niej zrobic jakiegos mistrza swiata, bez podpierania sie NICZYM. - > pamietaj biuletym pssb dotyczy roowniez (a i pzrede wszystkim) amwaya. Jak > dotad to jedyny oficjalny link, ktoory podales i wcale nie swiadczacy na twoja > korzysc. > > ok - juz koncze. dam ci zyc. Witam! To sa dane sprzed paru lat. Amway miał wtedy 50mlnzł obrotu zaś Oriflame ponad 200mlnzł. Od paru lat zupepnie nie ineteresuje sie wynikami firm tarktując jako ciekawostke, wskaźnik ogólnej koniunktury. Jedynymi statystykami jakie mnie interesuja w bieżacej chwili to wyniki stopa wzrostu mojej grupy z robiciem na postepy poszczegolnych liderów... Natomiast wyniki jakie cytuje z pamieci pochodza bezposrednio od zainteresowanych firm, gdy przed paru laty pisalem do prasy nt mlm i DS Chcesz to zwróc sie do poszczegolnych firm, raczej udostepniaja.., albo posprawdzaj we własciwych sadach, bo osoby prawne musza składac szczególowe raporty... Mnie sie nie chce, bo wiem co piszę, wiem jakie dane otzrymalem kilka lat temu i nie sadze aby w rankingu firm pod wzgledem obrotów ani pod wzgledem ilosci konsultantów nastapiły jakies dramatyczne zmiany.. Amwaya prawie wcale nie widac na rynku mlm, natomiast jedyne silen ruchy wsrod czołowki DS toicagła wyraxna rywalizacja Oriflame i Avonu o palmę pierwszenstwa. Ale Avon przy calym szacunku do niego i jego konsultantek nie jest firma mlm, wiec nieco poza tematyka tego forum. I jedyne wspólne z Avonem co mamy to zabiegamy o konsultantki, zabiegamy o klientów, natomiast Avon z załozenia jest poza mlm wiec poza konkurencja. Bo ja jestem przekonany o wyzszosci mlm nad systemem DS Avona i sadzę,że te przewage nad nami zdobył swoją siła finansowa i dopłacają przez lata do polskiego rynku... JA robie czynnie mlm i Amway nie liczy sie dla mnnie jako konkurent w moich rachubach i rozgrywce marketingowej Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: ps 19.06.05, 13:51 Nie mów że firmy naśladowcze oraz podróbki to przyszłość gospodarki Odpowiedz Link
1szylider Re: ps 22.06.05, 23:10 piotrbbyd napisał: > Nie mów że firmy naśladowcze oraz podróbki to przyszłość gospodarki Witam! MAsz na mysli siebie i swoja korporacje? To dlaczego tak czesto powołujecie sie na McDonaldsa Diora czy inne.. My nie musimy)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: Dołącz do ludzi sukcesu Oriflame za 9,90zł 19.06.05, 08:44 Z Kalinowski na pewno tyle zarabia- zaczynał w Polsce i jest polsim liderem . Jest też wielu Polaków , którzy zaczynali za granicą i są diamentami i spokojnie zarabiają te pieniądze Odpowiedz Link
1szylider Reasumując dlaczego Oriflame... 16.06.05, 14:51 Witam! Ja przy moim doswiadczeniu biznesowym jestem w stanie załozyć firme dystrybucyjna w typie Amwaya, ale nie jestem w stanie zaloztyc firmy o programie zblizonym do Oriflame. Bo nie mam technologii ani kapitaów na zbudowanie instalacji produkcyjnych, nie ma tez receptur aby zlecic produkcje komus. A dystrybucja jest znacznie łatwiejsza. Latwo byłoby podpisac kilka umów z liniami lotniczymi i zając sie akwizycja biletów dla nich. Latwo byłoby handlowac nieruchomociami: ja jako firma mam koncesje, konsultanci sa akwizytorami) Łatwo byłoby sprzedawać jakies wycieczki, bo biur jest mnóstwo, wiec podpisac umowy z najwiekszymi sieciami byłoby rowniez latwo. Do tego usługi bankowe i kredytowe)) Czyli mam tak łatwo wszystko czym tak bardzo szczyca sie Amwayowcy Proszki do prania, jakies "Ludwiki" itp plus agd... Tu równiez nie zakladałbym od razu własnych magazynów ale szukalbym sieci handlowych, z którymi podpisałbym umowy o stałym partnerstwie... Biorac pod uwage, że przecietny hipermarket ma w ofercie ponad 100 tys produktów szybko doszedłbym do klikuset tysiecy lub przeroczył miliony... Zyskując pozycje zaczalbym zamawiać pewne partie produktów pod własna marka i umieszczac w sieciach handlowych. MLM polegalby tu na sprzedazy usług oraz akwiaycji na rzecz istniejacyh produktów i sieci handlowych, przeciez umowa z mediamarktem lub jakims ich odpowiednikiem-konkurentem)) dałaby dostep do takiej ilosci produktów o jakich snic nawet nie moze np Amway... Podobnie rzecz by sie miała z akwizycja uslug medycznych, prawnych itp... Jak widac mozna to osiagnac wzglednie łatwo i nie trzeba jakis krociowych nakładów, wystarczy tylko gora kilkadziesiat tys na zalozenie porzadnego sewisu inertnetowego, dobranie kilkudziesieciu dobrych mlmowców i lecimy... Nawet jak napisalem wczesniej byłbym w stanie kredytowac te zakupy i operacje, bo uslugi bankowe plus ubezpieczenia mialbym w ofercie )) Natomiast nie bylbym w stanie wypromować nowej marki kosmetyków; wyprodukowac nawet zlecając produkcje tej jakosci produktów uzyskac tak znakomitego stosunku jakosc/cena gdy jakosc nalezy do scisłej swiatowej czołowki, zas ceny sa własciwe dla produktów ze sredniej półki. Nie byłbym w stanie wdrozyc tak oryginalnego i niepowtarzalnego programu kosmetycznego... Dlatego pozostane przy Oriflame, tym bardziej że Orfilame jest firmą sukcesu, czego nikomu nie trzeba udowadniac. I jestem dumny z tego, ze tym wielkim sukcesie firmy ja miałem swoja własna czastke, choc nie jestem jakims bardzo wybitnym liderem, to jednak naleze do pierwszej 100 liderow MLM w Polsce i mój udział w sukcesie Oriflame oceniam na kilka pro mille, ale biorac skale sukcesu te kilka pro mille znaczy calkiem dobry wynik. Oczywiscie zachowuje swoja skromnosc, bo wiem że są liderzy, których udzial musi byc szacowany na kilkadziesiat % sukcesu firmy w Polsce. NA tym kończe dywagacje dlaczego nie Amway, bo wychodze z załozenia i jestem zwolennikiem pogladu, że jesli jakis lub podobny biznes jestem w stanie zalozyc, to nie musze pracowac dla kogos, ale moge wylacznie dla siebie... Daleczgoż zatem mialbym pracować dla jakiejs sieci, ktorej oferte latwo moge zdublowac, mając o wilele wieksze pole zarowno do wlasnej kreatywnosci jak i do osiaganych zysków... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
europeanprosumerclub Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 16.06.05, 15:38 ekhem... przepraszam, że się wtrącę - ja też z amwaya. mam kila uwag. nieistotne jest dla mnie ktora firma jest lepsza. dobrze? nic nie wiem na temat oriflamu, nawet gdybym nie był stałym klientem amwaya, nie używałbym waszych produktów, tylko mniej wiecej odpowiedniki jakości amwayowskich produktów. pozwolę sobie zauważyć kilka istotnych rzeczy: oriflame i amway nie mogą ze sobą konkurować - docelowy klient obu firm to inna osoba. tak jak osoba, ktoa kupuje samochód dewoo nie jest klientem salonów mercedesa. oriflame jest dla ludzi używajacych pospolitych kosmetyków za jaknajniższa cenę, amway jest dla tych, którzy pozwalaja sobie wyłożyć więcej pieniędzy w zamian za to oczekując konkretnych rezultatów. oriflame jest firma pełna sukcesów i super. z pewnościa mozna w niej odnieść sukces i to wielki. mi jest obojętne czy firma nazywa się tak, czy siak - mnie interesuje moja firma, jak również - jako klienta - produkty (a należę do tej drugiej grupy konsumentów). w oriflame jest ok 500 produktów. wiec dlaczego piszesz, że w porównaniu z amway jest to szeroka oferta? przecież oferta amway w polsce to okolo 20 000 produktów - ok 600 marki amway i pozostala oferta dla klientów amway od adidasa, przez komutery, aż po produkty spożywcze i uslugi medyczne. na koniec: mógłbyś zachować tę resztkę godności i nie pisać, że w amwayu w przeciwieństwie do firmy oriflame pracuje sie na kogoś, bo to źle świadczy i o tobie i o oriflamowcach. czy nie potrafisz ustosunkować się do swojej firmy bez deptania konkurencji niczym polityk podczas kampanii wyborczej - chcesz przyciagnać tzw. negatywny elektorat? jednym slowem - oriflame to sprawdzony sposób na biznes. lecz trzeba pamiętać o rzetelności - nie tylko w stosunku do klientow, ale i w stosunku do tzw. konkurencji. Odpowiedz Link
1szylider Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 16.06.05, 19:43 europeanprosumerclub napisał: > ekhem... przepraszam, że się wtrącę - ja też z amwaya. mam kila uwag. > nieistotne jest dla mnie ktora firma jest lepsza. dobrze? nic nie wiem na temat > > oriflamu, nawet gdybym nie był stałym klientem amwaya, nie używałbym waszych > produktów, tylko mniej wiecej odpowiedniki jakości amwayowskich produktów. +++Nie przesadzajmy, bo jakosć produktów Amwaya jest dobra, ale za wygórowane ceny. Mogę się wypowiadac tylko nt branzy, która znam tj kosmetycznej. Ogladałem kosmetyki Artistry i sprawdzałem ich składy, czesto nalsaduja one Oriflame. Zaś w żadnym z kosmetyków Amwaya nie znalazłem skladów powalających na kolana. Co zresztą możesz sprawdzić... > > pozwolę sobie zauważyć kilka istotnych rzeczy: > > oriflame i amway nie mogą ze sobą konkurować - docelowy klient obu firm to inna > > osoba. tak jak osoba, ktoa kupuje samochód dewoo nie jest klientem salonów > mercedesa. oriflame jest dla ludzi używajacych pospolitych kosmetyków za > jaknajniższa cenę, amway jest dla tych, którzy pozwalaja sobie wyłożyć więcej > pieniędzy w zamian za to oczekując konkretnych rezultatów. oriflame jest firma > pełna sukcesów i super. z pewnościa mozna w niej odnieść sukces i to wielki. mi > > jest obojętne czy firma nazywa się tak, czy siak - mnie interesuje moja firma, > jak również - jako klienta - produkty (a należę do tej drugiej grupy > konsumentów). ++Bez jaj Amway nie oferuje mercedesów, ale towary pospolite jak proszki do prania, płyny do naczyń. I robi to po cenach wupelnie niekonkurencyjnych. Bo nie wierzę aby Amway potrafił zyskac kilkurotna przewagę jakościową nad takimi potegami jak Procter & Gamble, a przecież ceny produktów Amwaya są kilkurotnie wyższe niz t6akich wąłsnie firm. Ja byłem w Amwayu i moją zona nie znalazła większej rożnicy pomiedzy SA8 i Persilem czy Omo Vizirem. NAwet tamte produkty firm konkurencyjnych wobec Amwaya ocenial wyżej. A lepiej i taniej to juz źle lokuje Amwaya na rynku. Oczywiscie nie zamierzam pouczac Amwaya po jakich cenach ma sprzedawać swoj produkt, bo jest to wyłacznie kalkulacja danej firmy,pozatem mamy wolny rynek, wiec te ceny oczywiscie legalne, ale dla mnie zbyt wysokie. Przy czym cena nie kompensuje róznic w jakosci, może to byc spowodowane np skala produkcji. Podobnie wygladaja porównania pomiedzy np Ludwikiem i LOC. Tu Inco Veritas broni sie znakomicie i prawdopodobnie jest nie do pokonania)) > > w oriflame jest ok 500 produktów. wiec dlaczego piszesz, że w porównaniu z > amway jest to szeroka oferta? przecież oferta amway w polsce to okolo 20 000 > produktów - ok 600 marki amway i pozostala oferta dla klientów amway od > adidasa, przez komutery, aż po produkty spożywcze i uslugi medyczne. +++500 produktów w branży kosmetycznej to wybitnie szeroka oferta. Na kosmetykach sie znamy i robimy prawie najlepiej)) Mówisz o 20 tys produktów? Czy w Poslkim Amwayu również? Bo ja pamietam z włąsnych doświadczeń to oferta Amwaya była bartdzo uboga i opgraniczała sie do góra kilkudziesięciu produktów. Nie rozsmuieszaj mnie tez wymieniając Adidas jak wybitna firmę, bo jej kosmetyki lokuja się na bardzo popularnym poziomie, ale sam powiedziałeś że to poziom Amwaya)) Nie tego nie mówiłem jakby co... > > na koniec: > mógłbyś zachować tę resztkę godności i nie pisać, że w amwayu w przeciwieństwie > > do firmy oriflame pracuje sie na kogoś, bo to źle świadczy i o tobie i o > oriflamowcach. czy nie potrafisz ustosunkować się do swojej firmy bez deptania > konkurencji niczym polityk podczas kampanii wyborczej - chcesz przyciagnać tzw. > > negatywny elektorat? +++Bzdura tego ja nigdzie nie napisałem. Napisałem natomiast,ze zamiast pracy dla Amwaya wolałbym zalożyć własna firmę dystrybucyjną, której program szkicowo nakresliłem. Nigdzie też napisałem ani jedengo załego słowa nt Amwaya, ale tylko prostowałem nionsnesy wypisywane przez Twojego kolegę. Wybacz ale trudno mi zachowac powagę, gdy czytam o "zupach z gwoździ". Nie zamierzam tez znosić chamstwa Twojego kolegi gdy z braku argumentów merytorycznych oraz z frustracji spowodowanej miernymi wynikami biznesowymi sieje kłamstwa i inwektywy pod adresem innych firm, które zrestza odnosza znacznie wieksze sukcesy na rynkach bedacych przedmiotem naszego zainteresowania)) Tacy ludzie sa i bedą ELIMINOWANI z tego forum. Ty również idziesz w jego ślady i nadal spamujesz watek poświecony Oriflame uprawiając nieucZciwa konkurencję, wiec zamiast tego proponuję abys zalozył nowy watek np nt Amwaya, bo Amwayowców brakowało mi na tym forum. > > jednym slowem - oriflame to sprawdzony sposób na biznes. lecz trzeba pamiętać o > > rzetelności - nie tylko w stosunku do klientow, ale i w stosunku do tzw. > konkurencji. +++No własnie zacznij od siebie i od pouczenia swojego kolegi,ze są granice, których nie nalezy przekraczac, bo grozi to BANem, na który Twoj kolega już sie załapał... Odpowiedz Link
europeanprosumerclub Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 16.06.05, 22:36 tak - masz rację - cholernie drogie te produkty i jakość jest zwykła. ZWYKLA, lecz w polsce jesteśmy przyzwyczajeni do obnizania jakości towarów - artykuł z gazety "metro" z ostatniego tygodnia kwietnia 2005. produkty są drogie, bo są wydajne. tak jak zakup wora ziemniaków na zimę na zapas - też się opląca, trzeba tylko usiaść spokojnie i przekalkulować. zapraszam na www.produktyamway.webpark.pl - znajdują się tam 2 rzetelne wyliczenia jakosciowo/cenowe. i dowiesz się dlaczego ten amway się opłaca i wciaż sie rozwija i znajduje zbyt (ps: rok 2005 jest rekordowym w historii - wylicza się ok 50% wzrost obrotów w stos. do ostatniego roku budżetowego ). dowiesz się tam pewnie jaki bląd popełniła twa żona, ze nie zauważyla różnicy w proszku, skoro powszechnie ludzie nawet zauważaja różnice między persilem kupionym w tesco, a persilem kupionym w drogerii (inne proporcje proszek-wypelniacze), albo jeszcze wiekszą między kupionym w polsce, a zagranicznym... skład kosmetyków . skład może być ten sam, jednakoz znaczenie mają proporcje - pomyślmy - opatentowane produkty, które na swoim opakowaniu przedstawiają (bo muszą zgodnie z prawem) pelny sklad substancji. to - przepraszam - co to za patent i po co on? CHODZI O PROPORCJE. jako specjalista od kosmetyków powinieneś wiedzieć, że jest to decydujace - na marginesie: charakterystyczne, ze skląd podawany jest wg zawartości % - od tego czego jest najwiecej, po ilości śladowe. liczy się takze jakość skladników, które amway (nutrlilite) sobie sam wytwarza/uprawia, co stanowi zawartość kosmetyków i nie tylko. poza tym równie dobrze mógłbyś stwierdzić, ze dior albo clinic zżyna od oriflamemu. a to już kuriozum. jeśli chodzi o produkty, to tu się mylisz - wiekszość oferty amwaya, to produkty funkcjonalnie zbieżne z oriflame, aczkolwiek rzeczywiście amway ma ich mniej - np: nie ma płynów do higieny intymnej, czy teź 10-ciu zapachów jednego produktu (różniacych się substancja zapachową). tak - na tym polega różnica oferty - na szczegółach i jakości. i odpowiadam - tak - to w polsce jest 20 000 produktów (w europie zach. znacznie więcej), z czego samego amwaya (amway, artisty, nutrilite, espring) ok 600 uzupelnionych dodatkowo ok. 200 produktów takich firm jak kenwood, czy karsher, warfedale, grand plaza i in., które stworzyły specjalną ekskluzywna kolekcję katalogową dla amwaya. są jeszcze inne produkty, ale nie będę się rozpisywał i wyliczał ich grup, w końcu to twoje forum Mam nadzieję, że wystarczajaco klarownie to pzrzedstawiłem - staralem się jednoznacznie. pisaleś także o tym, że na stronie oriflame'u sa dane dotyczące obrotów itp. - dla "akcjonariuszy" - zrobiłem przegląd tej strony (być może niedostatecznie) i niczego podobnego nie znalazłem. czy móglbyś - dla uwierzytelnienia podać link bezpośredni? z góry dzięki. poza tym widzę, że - pomimo śmialych wypowiedzi - nie za bardzo orientujesz sie w temacie amway - twoje pojęcie jest raczej mgliste. zachęcam do odwiedzin www.vebso.pl (wejscie jako odwiedzajacy) lub www.amwy-europe.com. to nie jest pełny dostęp, tylko reklama, zarys oferty. dowiedz się i dopiero wówczas wypowiadaj sie. jest tam również o obrotach. widzisz? ty mnie już pośrednio zmusiłeś do odiwedzin strony oriflame - a to duzy sukces. Odpowiedz Link
1szylider Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 17.06.05, 00:23 Witam! Lepiej zobacz watek obok, gdzie ujawniał głoszone przez Ciebie kłamstwa. Czy równiez będziesz twierdził,ze oliwa po 115 xl to jaka super-oliwa? Czy bedziesz twierdził,że herbata po 50 zł to jakas super herbata..? Jutro pojde do Carefoura i sprawdze ceny odpowiednich herbat, oliwy, makaronow)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
europeanprosumerclub Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 17.06.05, 08:42 dzięki za raporty. szkoda, ze nie maja potwierdzenia w nich twoje dane dot. sprzedazy w polsce. ceny oliwy lepiej sprawdź w sklepach winiarskich, bo tam jest sprzedawana taka, jak u nas - koszt amwayowskiej toto 42 zł za 0,75 l. - w marketach są dostępne tylko odrzuty z produkcji tej oliwy dobrej jakości, któą proponuję. (oliwki uprawiane specjalnie dla amway przez nutrilite). tak samo herbata - tylko u nas herbata kosztuje 16zł (240g) - dla porównania lipton kosztuje ok 18 zł (200g)... ty wiesz dlaczego - skrócona droga producent- konsument obniża cenę. makaron - 5 zł za 05 kg (bezjajeczny i z przenicy durum uprawianej specjalnie dla amway na ekologicznych plantacjach nutrilite). mozesz jechać nawet do lider price'a i porównać ceny tych NORMALNYCH, zwyczjnych produktów amwaya jak LOC i proszek, czy płyn do naczyń. nie rozumiem dlaczego chcesz jechać do sklepu oferujacego pospolitej klasy towary i porównywać je z tą częścią luksusowa oferty amway. Odpowiedz Link
1szylider Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 22.06.05, 23:05 europeanprosumerclub napisał: > dzięki za raporty. szkoda, ze nie maja potwierdzenia w nich twoje dane dot. > sprzedazy w polsce. > > ceny oliwy lepiej sprawdź w sklepach winiarskich, bo tam jest sprzedawana taka, > > jak u nas - koszt amwayowskiej toto 42 zł za 0,75 l. - w marketach są dostępne > tylko odrzuty z produkcji tej oliwy dobrej jakości, któą proponuję. (oliwki > uprawiane specjalnie dla amway przez nutrilite). > tak samo herbata - tylko u nas herbata kosztuje 16zł (240g) - dla porównania > lipton kosztuje ok 18 zł (200g)... ty wiesz dlaczego - skrócona droga producent > - > konsument obniża cenę. > > makaron - 5 zł za 05 kg (bezjajeczny i z przenicy durum uprawianej specjalnie > dla amway na ekologicznych plantacjach nutrilite). > > mozesz jechać nawet do lider price'a i porównać ceny tych NORMALNYCH, > zwyczjnych produktów amwaya jak LOC i proszek, czy płyn do naczyń. > nie rozumiem dlaczego chcesz jechać do sklepu oferujacego pospolitej klasy > towary i porównywać je z tą częścią luksusowa oferty amway. Witam! Bez jaj! Oliwe kupiłem ostatnio identyczna jak w Amwayu po 13zł za 500ml... Dostawca i producentem jest firma włoska, a wiec znowu kłamstwo... Czy Amwayowcy nie potrafia pisac prawdy? Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 22.06.05, 23:30 Czy jesteś znawcą oliwy? Wina francuskie są też po 20zł i 200zł. To że oliwa była włoska nie oznacza że jest taka sama. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 23.06.05, 00:57 piotrbbyd napisał: > Czy jesteś znawcą oliwy? Wina francuskie są też po 20zł i 200zł. To > > że oliwa była włoska nie oznacza że jest taka sama. Sława! Oczywiscie tsndart extra viergin jest taki sam dla wszystkich. Dla mnie jest oczywiste, że Amway moze oferować oliwe nawet najwyklejsza po 115zł, bo ma prawo tego żadać. Natomiast mnie chodziło raczej o poszukiwanie barier dla mlm i sprzedazy bezposredniej. A takie produkty jak oliwa czy herbata nie sa jak widac na poruszonym przykładzie dobrym pomysłem dla mlm. Bo gdzież tu konkurencyjnosc, a kto nie jest konkurencyjny ten z rynku wypada: ((( Ja zene ok 65zł to mam oliwe extra virgin ale z truflami)) Jest dla mnie oczywistym że nieporównanie silniejsza firma jaka jest wobec Amwaya Carefour jest w stanie zapewnic sobie niższe ceny czyli wyższa efektywnośc handlową... A ja popieram zawsze lepszych, wiec napewno ani oliwy ani herbaty nie bede kupował w Amwayu, bo nie przesadzajmy herbata Eglish Breakfest jest herbata bynajmniej nie eksluzywna, a raczej znacznie bardziej przecietana niz np Liton czy Dilmah i jest taka przecietna herbata MUSI byc sprzedawana w Amwayu po tak wysokich cenach, to oznacza, jak nieefektywnym mlm w przypadku takich produktów... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
europeanprosumerclub Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 23.06.05, 08:23 jedna rzecz - oliwa marketowa [powstaje z mieszanki koncentratow z oliwy. jesli 1 z nich pochodzi z pierwszego tloczenia, wowczas mozna na oliwie napisac ze jest 'extra virgine' lub 'extra vergine' juz wtedy. jestem dietetykiem i znam polskie i europejskie pztrepisy w tej materii. a english breakfast tea wychodzi taniej niz lipton, co bylo juz tu wyzej obliczane. Odpowiedz Link
1szylider Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 24.06.05, 02:30 europeanprosumerclub napisał: > jedna rzecz - oliwa marketowa [powstaje z mieszanki koncentratow z oliwy. jesli > > 1 z nich pochodzi z pierwszego tloczenia, wowczas mozna na oliwie napisac ze > jest 'extra virgine' lub 'extra vergine' juz wtedy. > jestem dietetykiem i znam polskie i europejskie pztrepisy w tej materii. > > a english breakfast tea wychodzi taniej niz lipton, co bylo juz tu wyzej > obliczane. Witam! Oliwa oferowana przez Amway jest oznakowana jako Extra Virgin, zatem jest taka sama w marketach. I nie chce byc inna. Zadziwiaja mnie Twoja łamańce myslowe, podczas gdy normalna rzeczą jest, że np w sklepie do którego chozę "w kapciach" po bułki czy papierosy jest drożej niż nieco dalej połozonym Carefourze i jest to normalne, przy małym obrocie na danym produkcie skala biznesu jest taka, że nie pozwala na efekt skali... A z tą herbata tos nieźle przybąbił, bo rzeczywiście w Carfourze Breakfast jest tańszy niz Lipton, ale w Carfourze)) Opakowanie Breakasta chyba 10zł zaś Liptona 14zł za 100 torebek... No ale Twój Breakfast jest zapewne z wlasnej plantacji, na ktorej Ty zbierasz ja ręcznie)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
europeanprosumerclub Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 24.06.05, 08:05 wiesz co... podsumowujac jesteś gląbem - marketowym tempakiem. lipton 100 torebek = 200 gram, czyli 1 gram kosztuje 7 groszy. Amway English Breakfast Tea kosztuje 16 zl - 240g, cyli 1 gram kosztuje 6 groszy!!! a podaleś spektakularnie nisjka cenę promocyją, normalnie lipton kosztuje ok 19 zł. tak jak tlumaczyłem - nie dociera to?? nie? - by mozna bylo napisać na etykiecie, ze oliwa jest z pierwszego tloczenia na zimno, wystarczy, ze jest tam znikoma domieszka takiej oliwy (marketowe oliwy to mieszaniny róznych rodzajó - tak jak w 1 hamburgerze z mcdonalds jest ok 100 krów). natomiast Odpowiedz Link
europeanprosumerclub Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 24.06.05, 08:09 natomiast te prawdziwe oliwy, charakter. sie 1 zbiorem (nawet niekoniecznie z ekolog. plantacji), niska kwasowościa (Amway - 0,3%), najwyższymi certyfikatami potwierdzajacymi jakość produkcji, cudownym aromatem i in... kosztują w okolicach 100 zł za litr - amway ma tańsze, ponieważ działa w syst. sprzedazy bezpośredniej, z pominięciem pośredników. Odpowiedz Link
europeanprosumerclub w innym tonie - WAŻNE 24.06.05, 08:32 wiesz co, pomyślalem nad tym i chcę cię pzreprosić, ze cię nazwalem marketowym tempakiem i jakos tak - troszeczkę zareagowalem tak na bezsilość wobiec niedoinformowanego człowieka. na drugi raz 3 razy pomyślę, zanim napiszę coś takeigo. proszę tylko, zebyś tez pomyślal. nie piszę tu dlatego, zeby cie przekonać do czegoś. zauważyłem tylko, ze twoje wypowiedzi z zadziwiajacą częstotliwoscią mijają się z prawdą, co - jak teraz stwierdzam - moze nie być złosliwością, lecz brakiem odpowiednich informacji. NIE UWAŻAM, ZE SZEROKOSC OFERTY MA WPŁYW NA ATRAKCYJNOŚC DANEJ OFERTY. MIMO, ŻE: amway w swojej ofercie ma 682 produkty amway współpracuje z wieloma firmami, oferujacymi nam blisko 17000 produktów na indywidualnych warunkach dyktowanych przez amway (nigdy nie wspominałem, ze amway tyle produkuje, lecz tyle ma w ofercie w naszym sklepie). produkty są najwyzszej jakości - zwlaszcza chemia gospodarcz, żywnosć i suplementy zywieniowe oraz system do oczyszczania wody, który nie ma sobie równych. kosmetyki natomiast są zaliczne do pierwszej piatki najlepszych i najlepiej sprzedajacych sie marek na świecie. błagam tylko o rzetelność i uczciwość. jeśli znajdę tu jakieś falsze dotyczące amwaya lub amwayowców - to zareaguję. dzięki, powodzenia, do widzenia. Odpowiedz Link
1szylider Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 27.06.05, 13:51 europeanprosumerclub napisał: > natomiast te prawdziwe oliwy, charakter. sie 1 zbiorem (nawet niekoniecznie z > ekolog. plantacji), niska kwasowościa (Amway - 0,3%), najwyższymi certyfikatami > > potwierdzajacymi jakość produkcji, cudownym aromatem i in... kosztują w > okolicach 100 zł za litr - amway ma tańsze, ponieważ działa w syst. sprzedazy > bezpośredniej, z pominięciem pośredników. > Witam! Własnie taka kupuje po 26zł za 1l, a konkretnie 13zł za 05l This is a good question, especially if you think about the promotions that you find everyday on supermarket shelves. An assortment of oils can range from about € 2.85 to € 12.90/15.50 and sometimes even more. In this range you can find an oil at any price: € 3.35 – 3.60 – 4.00 – 4.40 - ……… 5.90 – 7.20 – 7.75 etc… How can you get a good idea? Surely this is true for any other www.monini.com/english/products/prezzo.htm Hihi i to nawet lepsza niz amwayowska, bo sam Amway twierdzi iż: "Cechy Oliwa z oliwek ma niską kwasowość - poniżej 3%. Bogata w kwasy tłuszczowe. Ma wysoką zawartość polifenoli. Ma certyfikat jakości CSQA nr 258" www.amway.com.pl/ Zatem kwasowośc 3 krotnie niższa niz w amwayowskiej)) Co więcej moj producent dopuszcza 3 krto0nie nizsza kwasowsoć niż Amway)) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
1szylider Uzupełnienie:))) 27.06.05, 14:02 1szylider napisał: > europeanprosumerclub napisał: > > > natomiast te prawdziwe oliwy, charakter. sie 1 zbiorem (nawet niekonieczn > ie z > > ekolog. plantacji), niska kwasowościa (Amway - 0,3%), najwyższymi > certyfikatami > > > > potwierdzajacymi jakość produkcji, cudownym aromatem i in... kosztują w > > okolicach 100 zł za litr - amway ma tańsze, ponieważ działa w syst. sprze > dazy > > bezpośredniej, z pominięciem pośredników. > > > > > Witam! > > Własnie taka kupuje po 26zł za 1l, a konkretnie 13zł za 05l > This is a good question, especially if you think about the promotions that you > find everyday on supermarket shelves. An assortment of oils can range from > about € 2.85 to € 12.90/15.50 and sometimes even more. In this rang > e you can > find an oil at any price: € 3.35 – 3.60 – 4.00 – 4.40 - > ……… 5.90 – 7.20 – 7.75 > etc… How can you get a good idea? > Surely this is true for any other > www.monini.com/english/products/prezzo.htm > > Hihi i to nawet lepsza niz amwayowska, bo sam Amway twierdzi iż: > "Cechy > Oliwa z oliwek ma niską kwasowość - poniżej 3%. > Bogata w kwasy tłuszczowe. > Ma wysoką zawartość polifenoli. > Ma certyfikat jakości CSQA nr 258" > www.amway.com.pl/ > Zatem kwasowośc 3 krotnie niższa niz w amwayowskiej)) > > Co więcej moj producent dopuszcza 3 krto0nie nizsza kwasowsoć niż Amway)) > > > Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... > Pozdrawiam i zapraszam! > gg 172 85 85 Witam! Jak widać mój producent nie uznałby amwayowskiej za produkt klasy Extra Virgin: ACIDITY: the lower it is, the higher its value on the oil listing is; however, it is not a strict rule and it is not automatic for an oil with low acidity to have a good taste or flavour. The maximum allowed by current law is 1% for an oil to be labelled with the title EXTRA VIRGIN OLIVE OIL www.monini.com/english/products/prezzo.htm Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
klubprosumenta Re: Uzupełnienie:))) 27.06.05, 14:57 marketowy tempaku (cofam przeprosiny, bo i tak nie zostaly przyjęte, co odczytuję za buractwo) - gdybyś oduczyl się wybiórczego traktowania informacji przez twój oriflejmowski mózg, to byś zczaił, że nie zacytowałeś opisu oliwy, którą sprzedaje amway, tylko ogólne warunki uzyskania włoskiego certyfikatu jakości oliwy. sprawdź swój link jeszcze raz. kwasowość oliwy amwaya to 0,3%. Odpowiedz Link
klubprosumenta Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 27.06.05, 15:15 TWÓJ PRODUCENT DOPUSZCZA 1% KWASOWOŚĆ??? TO MASZ GŁUPIO, BO W AMWAYU KWASOWOŚĆ OLIWY = 0.3%... TWOJ LINK TRAKTUJE O WARUNKACH CERTYFIKATU ... www.monel-handel.ch/de_/dc00/dc31_.html www.vita-tipps.de/ol1.html www.worldwidesuperstore.nl/nl/dept_35.html jestem zbanowany?? czuj się olany, jesteś niegodny rozmowy. nara Odpowiedz Link
europeanprosumerclub w innym tonie (ważne!) 24.06.05, 08:31 wiesz co, pomyślalem nad tym i chcę cię pzreprosić, ze cię nazwalem marketowym tempakiem i jakos tak - troszeczkę zareagowalem tak na bezsilość wobiec niedoinformowanego człowieka. na drugi raz 3 razy pomyślę, zanim napiszę coś takeigo. proszę tylko, zebyś tez pomyślal. nie piszę tu dlatego, zeby cie przekonać do czegoś. zauważyłem tylko, ze twoje wypowiedzi z zadziwiajacą częstotliwoscią mijają się z prawdą, co - jak teraz stwierdzam - moze nie być złosliwością, lecz brakiem odpowiednich informacji. NIE UWAŻAM, ZE SZEROKOSC OFERTY MA WPŁYW NA ATRAKCYJNOŚC DANEJ OFERTY. MIMO, ŻE: amway w swojej ofercie ma 682 produkty amway współpracuje z wieloma firmami, oferujacymi nam blisko 17000 produktów na indywidualnych warunkach dyktowanych przez amway (nigdy nie wspominałem, ze amway tyle produkuje, lecz tyle ma w ofercie w naszym sklepie). produkty są najwyzszej jakości - zwlaszcza chemia gospodarcz, żywnosć i suplementy zywieniowe oraz system do oczyszczania wody, który nie ma sobie równych. kosmetyki natomiast są zaliczne do pierwszej piatki najlepszych i najlepiej spzredajacych sie marek na świecie. błagam tylko o rzetelność i uczciwość. jeśli znajdę tu jakieś falsze dotyczące amwaya lub amwayowców - to zareaguję. dzięki, powodzenia, do widzenia. Odpowiedz Link
1szylider Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 27.06.05, 13:41 europeanprosumerclub napisał: > wiesz co... podsumowujac jesteś gląbem - marketowym tempakiem. > Witam! Dorobiłeś sie BANA! Ostrzegałem, ze kłamstw, oszustw i chamstwa nie toleruje... Papa! Poszukaj se innego forum! Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
europeanprosumerclub Re: Reasumując -TYLKO NIE Oriflame!... 24.06.05, 08:08 wiesz co... podsumowujac jesteś gląbem - marketowym tempakiem. lipton 100 torebek = 200 gram, czyli 1 gram kosztuje 7 groszy. Amway English Breakfast Tea kosztuje 16 zl - 240g, cyli 1 gram kosztuje 6 groszy!!! a podaleś spektakularnie nisjka cenę promocyją, normalnie lipton kosztuje ok 19 zł. tak jak tlumaczyłem - nie dociera to?? nie? - by mozna bylo napisać na etykiecie, ze oliwa jest z pierwszego tloczenia na zimno, wystarczy, ze jest tam znikoma domieszka takiej oliwy (marketowe oliwy to mieszaniny róznych rodzajó - tak jak w 1 hamburgerze z mcdonalds jest ok 100 krów). natomiast te prawdziwe oliwy, charakter. sie 1 zbiorem (nawet niekoniecznie z ekolog. plantacji), niska kwasowościa (Amway - 0,3%), najwyższymi certyfikatami potwierdzajacymi jakość produkcji, cudownym aromatem i in... kosztują w okolicach 100 zł za litr - amway ma tańsze, ponieważ działa w syst. sprzedazy bezpośredniej, z pominięciem pośredników. Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: Reasumując dlaczego Oriflame... 20.06.05, 19:15 Najlepiej porównaj odpowiedniki oznaczone symbolem (1) Odpowiedz Link
1szylider Raporty finansowe 17.06.05, 00:34 Witam! www.oriflame.com/en/investors/business_news/ wiecej w tym raporty z poprzednich lat: www.oriflame.com/gn1/opencms/en/investors/reports/index.html Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link