09.08.11, 17:58
Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak...
Obserwuj wątek
    • oszukany.32 Jego działanie trwa 2-3 lata 09.08.11, 18:54
      Według naukowców.

Mam coś lepszego smile

Erotoman jest uzależniony od endorfin tak jak morfinista od morfiny. Gdy ich poziom spada, pojawia się głód podobny do narkotycznego. Osoba chorobliwie uzależniona od seksu odczuwa wszystkie przejawy tego głodu - potworne bóle mięśni, rozdrażnienie, panikę, brak koncentracji, depresję, samobójcze myśli. Chwilową ulgę może przynieść tylko szybkie podanie substancji uzależniającej. Erotoman poprzez zachowania produkuje ją w sobie sam. Ma niezbędny ładunek środków i zna działania, które neutralizują ból neurochemicznych deficytów.

Inne uzależnienia behawioralne to m.in. hazard, bulimia i anoreksja, pracoholizm, uzależnienie od internetu, uzależnienie od zakupów, samookaleczanie, dewocja religijna, regularne wybuchy agresji lub przymus poddawania się przemocy ...
      • megssx110 Re: Jego działanie trwa 2-3 lata 09.08.11, 20:21
        "Osoba chorobliwie uzależniona od seksu "
        Jak można uzależnić się od seksu?
        • ugly_bad Re: Jego działanie trwa 2-3 lata 09.08.11, 20:36
          pl.wikipedia.org/wiki/Uzale%C5%BCnienie_seksualne
          • megssx110 Re: Jego działanie trwa 2-3 lata 12.08.11, 00:35
            The difference between sex and death is that with death you can do it alone and no one is going to make fun of you.
            • megssx110 Re: Jego działanie trwa 2-3 lata 12.08.11, 00:37
              Po polsku:
              Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam.Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha!
              • rafae Re: Jego działanie trwa 2-3 lata 12.08.11, 01:08
                janie rozumieć. kali kochać, kali skrócić. zresztą, może to późna pora i dlatego tak mi się bredzi? wink
                • megssx110 Re: Jego działanie trwa 2-3 lata 12.08.11, 11:03
                  A mogę wiedzieć jaki towar palisz?big_grin
                  • megssx110 Re: Jego działanie trwa 2-3 lata 12.08.11, 20:04
                    czasem mam ochotę pisać tak, żeby mnie nikt nie rozumiał. Dlaczego? Dla tego zajebistego poczucia wyższości! A czasem wole skopiować cytaty bo nie chcę by ktoś mnie ":poznał". Dziwi mnie to że ludzie nie widzą tego co mają pod nosem...a nawet gdyby wreszcie zauważyli to i tak mieli by to...w NOSIE. pisze to po pijaku bo pijąc jestem bardziej odważna i za przeproszeniem wkurwiona bo jeśli ktoś mówi że to co ja piszę jest głupie i że nic nie rozumiem to GRUBO SIĘ MYLI i możliwe że jest odwrotnie...
                    • a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k Re: Jego działanie trwa 2-3 lata 12.08.11, 20:55
                      a pijesz? to pasujecie do siebie idealnie.
                      i przyzwyczaj się do tego, że takie texty będziesz słyszała non stop. kiedyś przejrzysz na oczy wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka