Dodaj do ulubionych

zwierzęta

15.10.11, 12:36
Jakie macie podejscie do zwierzad? Macie jakies? Czy traktujecie je jako czlonka rodziny czy bardziej pragmatycznie?
Obserwuj wątek
    • hellish_monster Re: zwierzęta 15.10.11, 12:49
      ja swoje zwierzątka uwielbiam. jak na starą pannę - dziwaczkę przystało, nawet z nimi gadam - kot Heineken i pies Kapsel, to bardzo rozmowne zwierzątka są big_grin
      • noajdde Re: zwierzęta 16.10.11, 00:15
        "Heineken" to trochę długie i nie polskie imię i z sikaczem się kojarzy. Nie można było Okocim Palone albo Dębowe Mocne?
        • hellish_monster Re: zwierzęta 16.10.11, 01:27
          a to jakiś obowiązek jest, że imię kocie musi być polskie? bo zastanawiałam się jeszcze nad Carlsbergiem, ale po pijaku już wtedy na pewno bym do kici mej nie pogadała suspicious
    • tehuana Re: zwierzęta 15.10.11, 22:38
      Moje "zwierzatka" trzymam w lodowce. Gadam do nich od czasu do czasu, ale utrzymuje je tylko w celach praktycznych+konsumpcyjnych.
      Tekst linka
    • desper.atka Re: zwierzęta 15.10.11, 23:56
      to zależy od gatunku. mieszkam na wsi trzymamy różne zwierzęta, ale żadne z nich nie ma wstępu do domu no może z wyjątkiem kota, któremu czasem uda się wśliznąć, ale zwykle szybciej ucieka niż wchodzi . wszystkie są traktowane humanitarnie ale niestety większość z nich w końcu trafia do czyjegoś garnka.
      • noajdde Re: zwierzęta 16.10.11, 00:09
        To kryzys wam nie groźny.
        • desper.atka Re: zwierzęta 16.10.11, 00:35
          nie wiesz co piszesz
          • noajdde Re: zwierzęta 16.10.11, 00:50
            W sensie, że do garnka będzie co włożyć, jak się ojro wraz ze złotówką całkiem zdenominują.
            • desper.atka Re: zwierzęta 16.10.11, 00:59
              spoko. nie chce mi się wchodzić w ten temat bo mam dobry humor, wiec jeśli pozwolisz przemilczę całą tą sprawę.
              • raziel24 Re: zwierzęta 16.10.11, 01:08
                kolega mysli pewnie o tym ze na wsi "jest co jesc" ale wiadomo potrzeby sa roznie sprecyzowane
                a ze mam wielu kumpli ze wsi to wiem o czym mowiesmile
                • desper.atka Re: zwierzęta 16.10.11, 01:20
                  wiem wiem, po prostu nasuwa mi się cały tok myślowy na ten temat. osoby, które nie znają specyfiki życia na wsi i uprawiania drobnego rolnictwa mają zupełnie odmienne od rzeczywistości wyobrażenia
    • noajdde Re: zwierzęta 16.10.11, 00:06
      Ja mam jednego gada. Pół roku chodzi po mieszkaniu i sra gdzie popadnie, przez następne pół śpi. Czasami jak się potknę o niego to dam mu kawałek banana, jajka albo marchewki. Najgorsze dla niego, że tak jak ja, całe życie był samotny.
      • raziel24 Re: zwierzęta 16.10.11, 01:11
        Takie juz z was typy tylko co zabawne Tyy mozesz mu ta kwestie zmienicsmile ale to wiekszy problem dla Ciebie chyba czujesz powolanie do bycia chodowcasmile
    • resztkaczlowieka Re: zwierzęta 16.10.11, 14:42
      człowiek to też zwierzę
      • oszukany.32 Re: zwierzęta 24.10.11, 23:20
        Miałem
        w dzieciństwie Nero (płci męskiej) wabił się jak .................. czyli wyprzedził epokę o 20 lat
        w wojsku Sonię (płci żeńskiej) której nosiłem bułki krakowską suchą i mielonkę a którą hycle wywieźli na przemiał

Na starość o ile dożyję zapewne przygarnę Canis Lupus. Jest on 100 razy lepszy jak Homo sapiens tfu homo sovieticus, homo oecenomicus, i homo nie wiadomo, jakich się namnożyło przez te paredziesąit lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka