Dodaj do ulubionych

POMOCY !!!!

08.02.12, 18:39
nie chce już być sam bo mam 34 lata , miałem tylko 1 dziewczynę , boję się samotności sad
Obserwuj wątek
    • cotbus76 Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 19:09
      Każdy w naszym wieku ( no dobrze jestem dwa lata starsza) ma takie smugi cienia. W moim życiu były aż dwa przypadki, które od biedy nędzy można uznać za najbardziej zbliżone do próby bycia z kimś. Za pierwszym razem to było za szczeniackich czasów zadeklarowałam komuś kto nie był tego wart uczucie a on mnie wyśmiał i to publicznie. Rana była tak poważna, że do dzisiaj boli, choć raczej jak przypomnienie młodzieńczej głupoty. Zaplanowałam sobie samotne życie i konsekwentnie się tego trzymałam. Nie było to zresztą trudne, bo z moim atrakcyjnym inaczej wyglądem budziłam i budzę w mężczyznach takie samo zainteresowanie jak roślinka pokojowa. Potem były zauroczenia i kiedy już wydawało mi się, że może coś z tego będzie i chciałam nieśmiało wyjść naprzeciw okazywało się, że koleżanką to może jestem świetną a na bezrybiu i rak ryba, lecz jak się w akwarium pokaże piękna welonka to rakowi możemy podziękować jak na rozmowie kwalifikacyjnej odrzuconemu kandydatowi komunikatem "zadzwonimy później" czyli nigdy smile
      Nadal uważasz, że jesteś ze swoim problemem odosobniony ?
      • maciuno1010 Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 20:37
        wiem że jest więcej osób samotnych ale ja mam taki charakter że nie mogę być sam , potrzebuje kogoś jak ryba wody
        • cotbus76 Rozumiem, przynajmniej do pewnego stopnia. 08.02.12, 20:55
          Skoro byłeś z jedną osobą to przecież przez więcej okresu swojego dotychczasowego dorosłego życia byłeś sam niż z kimś. No chyba, że z ową panią byłeś nieprzerwanie od 18-stki lub wcześniej a wasze rozstanie to świeża sprawa.
          Każdy z nas samotnych, choćby temu nie wiem jak zaprzeczał potrzebuje przynajmniej od czasu do czasu ciepła, miłości, wsparcia, poczucia bycia potrzebnym, kochanym itd.
    • dreammaker Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 20:45
      A co z tą dziewczyną,czemu nie jesteście razem ?
      • maciuno1010 Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 20:56
        bo ona nic do mnie nie czuje , nie kocha mnie , to ona zerwała bo przestała mnie kochać , jej uczucie do mnie się wypaliło i tyle , ale moje uczucie do niej dalej jest wielkie , dalej ją kocham bardzo mocno
        • maciuno1010 Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 20:59
          byłem z nią od 11 lipca 2010 do 15 kwietnia 2011
          • sonnchen Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 21:02
            a moze byles jak bluszcz. I miala dosc.
            • cotbus76 Nie bądź taka ostra w jego ocenie. 08.02.12, 21:09
              Rzeczywiście jak człowiek jest spragniony uczucia i długo na nie czeka to jego miłość bywa niekiedy przytłaczająca i piekielnie zaborcza. Może tę drugą osobę wystraszyć i zniechęcić. Nawet kota można zagłaskać na śmierć
              • sonnchen Re: Nie bądź taka ostra w jego ocenie. 08.02.12, 21:10
                a wlasne zycie?
                • cotbus76 I tu pewnie był pies pogrzebany. 08.02.12, 21:23
                  Miłość miłością, ale każdy człowiek potrzebuje wolności i swojej strefy bezpartnerowej. Im jesteśmy starsi tym ta potrzeba jest silniejsza. Przypuszczam, że gdybym była z kimś a ten ktoś kochałby mnie właśnie taką zaborczą miłością, to nie będąc już nastolatką pewnie początkowo byłabym zachwycona, ale z biegiem czasu zmęczona, zirytowana a potem moje uczucie by umarło.
                  • sonnchen Re: I tu pewnie był pies pogrzebany. 08.02.12, 21:24
                    ja bym zwiala
          • dreammaker Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 21:05
            Rozmawiałeś z nią o tym dlaczego tak postanowiła ? może jakieś powody podała,które wpłynęły na jej decyzję ?
            • lonelyshe29 Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 21:27
              jak już tak postanowiła, to walka o nią nie ma prawdopodobnie sensu... kobiet jest aż w nadmiarze, a poza tym "odgrzewane" związki nie udają się ... reaktywacja smile to możliwe tylko w matrixie smile
              • dreammaker Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 21:34
                Pewnie masz rację,choć życie bywa naprawdę zaskakujące wink Ale jeśli się zna powód rozstania można można by uniknąć podobnej sytuacji w następnym związku smile
                • sheneeds Re: POMOCY !!!! 08.02.12, 21:48
                  ja też bardzo ciężko znoszę samotność, brak związku jest dla mnie wręcz dotkliwy, głód, głód, to po prostu głód!
                  • warm_and_fuzzy_logic Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 03:28
                    mam podobnie. wlasnie takie uczucie braku. Z jednej strony oswojenie sie z bycia samemu i polubienie tego w jakis sposob - z drugiej strony budzienie sie co dzien i myslenie: I znowu kolejny dzien spedzony samemu. No k...a, cudownie!, szlag by to trafil...."

Chyba tez jestem z tych ktorzy potrzebuja bycia z kims.
                    • maciuno1010 Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 09:32
                      chce ktoś popisać ze mną na gg ? mój numer 24898320
                    • desper.atka Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 12:53
                      zgadzam się, mało tego myślę, że ktoś kto mówi "dobrze mi w samotności" oszukuje sam siebie
                      • sonnchen Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 16:21
                        Nie znasz wszystkich ludzi, kazdy jest inny.
                        • desper.atka Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 18:40
                          oczywiście, i mogę się mylić, ale nie umiem sobie tego wyobrazić
        • desper.atka Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 12:41
          a teraz szukasz zastępstwa, kogoś kto zaspokoi twoje potrzeby, zdejmie z ciebie miano starego kawalera a ty będziesz spokojnie myślał sobie o tamtej - świnia!!!
          i wiesz co, marny z ciebie polityk
          • maciuno1010 Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 13:02
            ty nie wiesz co to miłość i być z kimś , czuć że ta osoba cię kocha , być komuś potrzebnym
            • desper.atka Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 13:10
              dlaczego sądzisz, że nie wiem?
              • czarnula1984 Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 13:19
                NO właśnie , jak możesz odmawiać komuś kogo nie znasz że nie wie ? słabesad
                • desper.atka Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 13:40
                  dziękismile
                  • maciuno1010 Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 13:47
                    przepraszam wszystkich ale coś mi odbiło
                    • desper.atka Re: POMOCY !!!! 09.02.12, 13:59
                      no dobra wybaczamwinksmile
          • cotbus76 Nikt nie chce być plastrem dla zranionej duszy. 09.02.12, 13:47
            Plaster, choć potrzebny i kojący po pewnym czasie zaczyna przeszkadzać sad
            Zarzucenie komuś, że nie wie co to prawdziwa miłość jeśli się jej nie zna, a tutaj w sieci jesteśmy wobec siebie jednak w dużym stopniu anonimowi mówiąc innym tylko to co chcemy o sobie, jest niepoważne i pokazuje autora tej wypowiedzi jako egoistycznego egocentryka, co tylko częściowo może być tłumaczone poczuciem żalu i krzywdy po odejściu jego dziewczyny. Przykre sad
            Mi się po tej wypowiedzi przypomniała postać Izoldy o Białych Dłoniach. O tej bohaterce romansu wszechczasów wszyscy zapominają, albo przedstawiają jako potwora. A przecież co mogła czuć kobieta, której mąż jak się okazuje cały czas kochał inną.
            • sonnchen Re: Nikt nie chce być plastrem dla zranionej dusz 09.02.12, 16:17
              czasami uzywa sie gornolotnych slow "kochac", zazwyczaj sa to tylko slowa, nie poparte czynami. Tak "kochac" to moze sobie kazdy wszystko i wszystkich.
              • lola-lolitka Re: Nikt nie chce być plastrem dla zranionej dusz 09.02.12, 16:30
                Miłość to uczucie które nie nazywa się miłością. Jeśli już się zakochamy to potem zaczyna się też piekło, uzależniamy się, to jak alkoholizm, nie możemy przestać pić bo dalej jesteśmy spragnieni, chcemy więcej. A potem zaczynają się kłótnie, zaczynamy nadużywać przemocy i choć trudno trzeba brać rozwód bo strach nami rządzi.
                • maciuno1010 Re: Nikt nie chce być plastrem dla zranionej dusz 10.02.12, 16:43
                  brakuje mi kobiety , tej drugiej osoby , moja samotność mnie bardzo boli , czuje taką pustkę w sercu
                  • sonnchen Re: Nikt nie chce być plastrem dla zranionej dusz 10.02.12, 16:56
                    napisales wczesniej, ze kochasz tamta, to brakuje Ci tamtej kobiety. Nikt nie chce byc piatym kolem u wozu.
                    • maciuno1010 Re: Nikt nie chce być plastrem dla zranionej dusz 10.02.12, 18:22
                      ale ona mnie nie chce i chce się zakochać od nowa
                      • czarnula1984 Re: Nikt nie chce być plastrem dla zranionej dusz 10.02.12, 18:42
                        Nie ma tak że chcesz i dostajesz ,myślę że wielu tu takich co tak by chciało . Mój sposób , to w tym trudnym czasie podkręcić sobie obroty w pracy ,pomagasmile
                        • maciuno1010 Re: Nikt nie chce być plastrem dla zranionej dusz 12.02.12, 11:18
                          kolejne walentynki sam będę spędzał i myślał że już tak będzie zawsze sad
    • noajdde Re: POMOCY !!!! 12.02.12, 14:44
      Chciałbym w twoim wieku osiągnąć aż tyle sad
      • desper.atka Re: POMOCY !!!! 12.02.12, 17:43
        no proszę zguba się znalazławink
        • lonelyshe29 Re: POMOCY !!!! 13.02.12, 23:30
          i jak zawsze w dobrej formie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka