michell32 23.12.12, 18:56 Czy jest ktoś kto tak jak ja będzie sam w wigilię? M32 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rikore321 Re: Sam w święta 23.12.12, 20:01 Na tym forum to chyba większość jest samotna. Oczywiście nie znaczy to ze wigilię spędzę samotnie. Przeważnie każdy ma jakąś rodzinę. Ja spędzę ze swoimi starszymi dziećmi u rodziny. Co nie znaczy ze czuję jednak samotny. Chwytam tę moja samotność za rogi jak mogę i z reguły się udaje. W święta bywa gorzej, ale da się przeżyć. M44 Odpowiedz Link
j.b.m.z Re: Sam w święta 23.12.12, 21:16 Głowa do góry nie tylko Ty hmm ja akurat nie lubię świąt część sama, część w pracy,... M32 nie Jesteś sam K36 hehe Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Sam w święta 23.12.12, 21:36 Tym razem znów udało mi się gdzieś zawitać i będę robić za nieznajomego wędrowca Ale były i takie Święta w moim życiu. Trzymaj się ciepło Odpowiedz Link
men1972 Re: Sam w święta 24.12.12, 19:44 Tak. Ja spędzam Wigilię i Święta całkowicie sam. Towarzyszy mi tylko piękna nastrojowa muzyka którą puszcza Program 3 Polskiego Radia. Ale dobrze chociaż, że jest Internet. Internet bardzo dużo daje. Jakoś tak dzięki netowi czuję się w te dni mniej samotnym. Pozdrawiam wszystkich samotników: M 41. www.dw.de/niemcy-trend-do-%C5%BCycia-w-pojedynk%C4%99/a-16089384 Odpowiedz Link
lonelyshe29 Re: Sam w święta 24.12.12, 20:47 Czasem lepiej byc samemu, niz meczyc sie w towarzystwie na sile. Nie daj sie! Odpowiedz Link
sun-day1 Re: Sam w święta 25.12.12, 17:04 Wczoraj w pracy na noc byłam,dziś również,tam nie czuje tej samotności,bo nie ma na nią zwyczajnie czasu.Myslałam,że w Wigilię to jak zwierzęta przemawiają ludzkim głosem,to i mój sztygar...niestety...)))dał mi wczoraj po zaworach... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Sam w święta 25.12.12, 21:27 matko...ilu samotnych mężczyzn... a te samotne święta to z wyboru? tyle samotnych osób tu pisze....można połączyć siły, zrobić spotkanie...tak by nie siedzieć samemu w święta... tak z ciekawości panowie ....wychodzicie z inicjatywą? czy polubiliście swoją samotność? Odpowiedz Link
rikore321 Re: Sam w święta 25.12.12, 21:37 No wiesz...... samotnym to można byc nawet w tłumie ludzi. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Sam w święta 25.12.12, 22:01 oczywiście, że można.... chodzi o znalezienie takiego tłumu...lub paru osób, z którymi miło spędzać czas... wigilię...kolejne dni świąt... jeśli nie ma szans na spotkania dwójkowe Odpowiedz Link
rikore321 Re: Sam w święta 25.12.12, 22:13 Ja to chyba na nieodpowiednie forum trafiłem. Dom pusty nie jest. Dzieci wszystkie co do jednego. Nieśmiały też raczej nie jestem. Tylko chyba tego dwójkowania brakuje w takich chwilach jak świeta, Nowy Rok , czy tez inne weekendy. Ale da się z tym zyć. Nie jest to choróbsko śmiertelne. No przynajmniej bezpośrednio. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Sam w święta 25.12.12, 22:17 no zdecydowanie nie na to chodź tam, gdzie ja bywam Odpowiedz Link
tomek197374 Re: Sam w święta 25.12.12, 21:38 Większości brak raczej odwagi. Najlepiej narzekać ciągle i nie próbować zmienić tego. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Sam w święta 25.12.12, 22:02 dokładnie... choć mam wrażenie, że może i ludzie narzekają.... ale w głębi duszy im z tym dobrze i nie chcą tego zmieniać Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Sam w święta 25.12.12, 22:04 jeśli z wyboru to ok zapytałabym dlaczego obca....? jeśli to nie zbyt prywatne? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Sam w święta 25.12.12, 22:20 a to chyba, że tak... jednak dla niektórych to są ważne święta... .... nawet jeśli religii i prawdziwej wiary tam mało Odpowiedz Link
tomek197374 Re: Sam w święta 26.12.12, 12:52 Nie chodzi tutaj o religijność człowieka, tylko chęć spotkania z rodziną, bliskimi. Święta mają dla niektórych magiczny nastrój, dają innym czas do przemyśleń i nowych postanowień w przyszłym roku. Też nie jestem religijny, jestem ateistą. Mimo to, pierwszy raz w życiu byłem w Cerkwi. Muszę szczerze przyznać, że kiedy mi smutno i ciężko, myślę, aby pojechać tam na nabożeństwo. Zastanawiasz się czemu? Otóż odpowiedź jest dosyć prosta. Idę tam, gdzie czuję się dobrze. Cerkiew i ateista - wykluczają się i owszem, ale nie zupełnie! Starałem się poszukać miejsca gdzie mogę odpocząć duchowo, poznać kogoś interesującego. Cerkiew jest doskonałym takim miejscem dla mnie, ponieważ jestem człowiekiem wschodu i interesują mnie różnice kulturowe. Dla niektórych z Was podobne miejsce może być sposobem na wyjście do ludzi i być może okazją do zmiany stanu cywilnego. Odpowiedz Link
j.b.m.z Re: Sam w święta 26.12.12, 13:29 Ja również ateista Ja wolę nie mieć okazji do zmiany stanu cywilnego hmm jak to brzmi Bliska osoba ważna ale zmiana stanu cywilnego niekoniecznie Każdy robi to co lubi Cenie wolność,niezależność,ludzi tolerancyjnych,spokój.... Każdy ma swoje doświadczenia życiowe Odpowiedz Link