Dodaj do ulubionych

Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka...

28.04.13, 11:24
Do niedawna było mi to obojętne no ale teraz jakoś mi z tym źle.
Jestem sama, bez pracy, mam fajną rodzinę ale już mam dość siedzenia w domu.

Chciałabym mieć pracę (bo wydaje mi się, że nie mam pracy, to mam marne szanse na zainteresowanie kogokolwiek moją osobą, ale może mi się wydaje?), która łączyła by wszystkie moje pasje ale nie umiem się przełamać, odważyć, by żyć zgodnie z moimi marzeniami... Całe dnie to walka, między tym co chcę a tym co powinnam robić... Jednak sporo przez to tracę. Większość czasu spędzam w domu, nieśmiałość w kontaktach z ludźmi jest sporą przeszkodą.

Tutaj na forum nie mam problemu by o tym pisać ale na żywo... o rany, zamieniam się w kamień... Każda imprezka z rówieśnikami (raz na rok), to milczenie (chociaż w głowie pojawia mi się masa rzeczy do opowiedzenia, ale moje życie w porównaniu z innymi wydaje mi się tak nudne, że w końcu i tak przez cały wieczór milczę). Tańczyć nie umiem, pić alkoholu za bardzo nie lubię, nie palę itp. , ogólnie nie jestem typem imprezowiczki, co w mojej okolicy jest dość jakby to powiedzieć popularne wśród dziewczyn i młodych kobiet. Wiem, że to nie są jakieś mocne wady ale z drugiej strony, nie potrafię się "zareklamować", na żywo nie umiem być sobą. Prawdę mówiąc nie widzę w sobie zbyt wielu zalet, o ile w ogóle jakieś posiadam...

Spotkałam już paru facetów, którzy mi wpadli w oko. Jednemu nawet to powiedziałam ale dał mi kosza wink, potem pojawił się drugi ale już jemu nie miałam odwagi nic powiedzieć. Chociaż dawałam minimalne znaki, że jestem nim zainteresowana ale nie, nic więcej się nie wydarzyło... Ot, cała moja historia z facetami... Okropnie jest być samą...
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 11:30
      "Tańczyć nie umiem, pić alkoholu za bardzo nie lubię, nie palę itp. , ogólnie nie jestem typem imprezowiczki"

O tempora, o mores! Jeżeli to są wady, to strach myśleć co jest teraz zaletą...
      • blue_velvett Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 11:43
        Szybkość w działaniu i umiejętna reklama tej szybkości... jak wiesz, piszę z doświadczenia... zawodowego...
        • silencjariusz Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 11:47
          Rozwiniesz? Bo nie rozumiem.
          • blue_velvett Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 11:58
            Mam na "kozetce" mnóstwo dzieczyn, kobiet, które dość łatwo wchodzą w związki, łatwo ulegają "omamieniu", że jeśli będą pasować do wzorca wyluzowanej dziewczyny, umiejącej się "bawić", być atrakcyjną dla mężczyzny, który chce się pokazać z ładną dziewczyną, taką zdobyczą, przed kumplami, to już jest podstawa związku... oczywiście często takim wyznacznikiem dobrej "zabawy" jest seks, picie, jakieś nocne eskapady, często narkotyki, żeby się podkręcić, jeśli dziewczyna tego nie toleruje, jest uważana za nudną, niedzisiejszą, nieciekawą... może być mądra i piękna, ale taka "zacofana" to źle się komponuje w klapie marynarki faceta... nie wiem, czy jasno się wyrażam, ale problem jest i mają go właśnie wrażliwe, skromne, mądre dziewczyny, które oczekują od życia czegoś więcej niż dobra zabawa...
            • silencjariusz Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 12:04
              Blue, a czemu te wrażliwe, skromne, mądre dziewczyny tak lgną do pustaków? Czyżby nie interesowały się chłopakami takimi, jak one? Spokojnymi, umiejącymi myśleć nie tylko penisem?
              • blue_velvett Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 12:11
                To jest temat na inną rozmowę chyba... bardzo obszerny... powodów jest wiele, a główny to chyba desperacja pewna... potrzeba bycia z kimś po prostu, kiedy przez długi czas jest się samotnym... i to nie jest tak, że lgną... widzisz, często na etapie zadurzenia, fascynacji nie widzimy rzeczywistości takiej, jaka ona jest, ale taką, jaką chcemy zobaczyć... w zasadzie każdy taki przypadek to trohcę inna bajka, chciałam jedynie zasygnalizować problem... oczywiście, to samo dzieje się też w tę drugą stronę... faceci też potrafią płakać, bo pojawiła się, poudawała... oskubała z emocji i sobie poszła... to już chyba plaga naszych czasów...
                • silencjariusz Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 12:22
                  Co do tych, którzy udają. Na takich nie ma rady. Nie wyczujesz jakie są prawdziwe intencje, to się przejedziesz. To fakt. Ale facet, który co chwila jest z inną kobietą? To już lampka powinna się jednak zapalić w głowie na czerwono. Tym bardziej, że zadurzanie, fascynacja też chyba chwilę trwa i zanim palma odwali, to jednak pewne rzeczy widzi się takimi, jakimi one są.
                • noajdde Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 06.05.13, 22:19
                  BEZEDURA
                  Chodzi właśnie o wygląd, kasę, szpan. Te "mądre i piękne" dziewczyny marzą tylko o tym by pokazać się w towarzystwie wysokiego bruneta, choćby buraka a potem wstawić słit focie na pejsbuka. W przeciwnym wypadku przypadki te nie byłyby tak powszechne. Jest cała masa brzydkich kolesi dla których niekoniecznie najlepszą rozrywkę stanowią prochy i sex na haju. Bycie z nimi stanowiłoby jednak prawdziwy akt desperacji zwłaszcza w oczach słit koleżanek.. Nie wiem kto przychodzi do Ciebie na kozetkę jednak z taką analizą powinnaś zająć się lepiej katatonikami big_grin
            • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 30.05.13, 20:40
              blue_velvett napisała:

> Mam na "kozetce" mnóstwo dzieczyn, kobiet,

Na jakiej kozetce?!

Tapatik
              Wybitnie
              Zdziwiony
    • silencjariusz Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 12:29
      Spokojne, mądre dziewczyny chyba też. Ale mogę się mylić.
    • silencjariusz Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 12:42
      Nie mam pojęcia. Ale ja gdybym był skromną, mądrą, spokojną dziewczyną to bym chyba jednak nie szukał sobie partnera na dyskotekach. Choć to pewnie miejsce dobre jak każde inne. Pewnie też nie rozumiem tego, o czym pisze Blue: że jak jest się długo samotnym to pojawia się potrzeba bycia z kimś na tyle duża, że przymyka się oko na to, czego nie chce się widzieć.
    • silencjariusz Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 13:16
      Może to kwestia tego, jak sobie człowiek radzi z brakiem partnera? Może desperacja, o której pisze Blue wynik braku świadomości, że byle jaki partner, to żaden partner?
      Mnie jednak dziwi to, że dziewczyna o swoich zaletach pisze tak, jakby to były wady.
      • najall Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 15:36
        Wiesz Sil, w dobie obecnych czasów, mam podobne odczucia do autrki, to, że nie palę, nie piję (w nadmiarze, w zasadzie prawie w ogóle trunków %). Nie bycie cool imprezowicznką wydaje się odrzucać człowieka na samym początku...tyle, żśe mnie to nie przeszkadza, bo nie szukam imprezowicza, chyba, że chciałby imprezować ze mną ;p
        • silencjariusz Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 18:08
          I to jest to. Nic na siłę, nic wbrew sobie (z wyjątkiem pracy wink ).
      • hashimotka88 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 18:30
        Na pewno jest to kwestia indywidualna jak kto sobie poradzi z samotności ale... Myśle że to w głównej mierze zależy od doswiadczeń z przeszłości. Przykladowo osoba długotrwale będąca samotną nie będzie w akcie desperacji brała kogo popadnie a osobie przyzwyczajonej do bycia z kimś może być cieżko przestawić się na bycie tylko dla siebie.... Hmmm łatwiej mają Ci których samotność nie popycha ciagle nie w te ramiona co trzeba. No ale taki stan jest chyba do pewnego wieku. Im czlowiek starszy, zdaje sobie sprawe, ze jednak przydalby sie ktos obok ale nadal mysle ze to nie bedzie desperacja. Moze wtedy zacznie sie szukania wink
        Psia Gwiazdo, czasem może być nawet zbyt duża świadomość, ktora zaburza obraz, czasem go niepotrzebnie wyolbrzymia . Ta nadmierna swiadomosc rowniez moze byc niekorzystna. Jak zawsze najlepsza jest regula zlotego srodka wink
        • hashimotka88 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 18:47
          Sory za Psia Gwiazde no ale Silencjariusz tylko kojarzy mi sie z Syriuszem wink

haha nawet nie wiedziałam, ze ta gwiazda ma takze synonim Kanikuła big_grin
    • najall Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 15:33
      Z drugiej strny Gwen w pewnym wieku też powinniśmy być świadmi czym grozi 'nie-przymykanie' oczu ;p
    • hashimotka88 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 19:02
      Nie zawsze to cecha młodych :p
      Ja nawet uwazam ze czasem moze byc na odwrot. Tzn. mlodzi (tacy nie za bardzo) nie chca wpadac w byle jakie ramiona, ktore nawet moglyby byc zbyt silne i destrukcyjne, dlatego nie przymyka sie oka a sie patrzy. Dopiero na starosc potrafi sie przymrozyc oczy widzac ze sokole oko nie zawsze jest takie dobre. Moze widzi zbyt wyraznie big_grin
    • gruby3232 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 28.04.13, 22:07
      A może spróbujesz poznać kogoś przez internet . Jeśli tu nie czujesz tremy i jesteś bardziej wykuzowana to dlaczego nie dać sobie szansy?
    • darmajan Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 05.05.13, 22:32
      Heh. W pewnym sensie wiem, co czujesz. Ja mam podobnie acz od "męskiej" strony. Sam niedawno dostałem kosza już na starcie od osoby, co do której wydawało mi się, że czuje do mnie sympatię. Paskudne uczucie. Ludzie nas krzywdzą ale jednocześnie są tak bardzo potrzebni.
      Praca dobrze wpływa. To oczywiste. Jest motywacja, żeby wstać rano i wyjść do ludzi. Może chociaż jakiś staż z urzędu pracy. Nie próbowałaś?
      Może miałabyś ochotę trochę pokorespondować? Jakby co to mój mail: arkadmar@wp.pl
    • noajdde Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 06.05.13, 17:15
      Pomijając wszystko inne, nie chciałbym mieć bezrobotnej dziewczyny, zwłaszcza, jeśli nie ma rokowań na zmianę tego stanu.
      • najall Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 06.05.13, 17:37
        Rokowania jakieś zawsze są chyba, że mówisz księżnej i Pani to wtedy rzeczywiście mógłby być prblem smile
    • najall Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 06.05.13, 17:36
      Nie zupełnie nie chodziło mi samotność, a raczej pozbycia się przyjemności poznania pewnych osób, nie przymakając powieki na pierwsze często złudne wrażenie smile
    • noajdde Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 06.05.13, 22:22
      Za to "wrażliwe, skomne i mądre dziewczyny" można tam spotkać bardzo często. Z majtkami spuszczonymi do połowy i głową w klozecie.
    • yzek Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 07.05.13, 12:30
      > Chociaż dawałam minimalne znaki, że jestem nim zainteresowana
      > ale nie, nic więcej się nie wydarzyło... Ot, cała moja historia z facetami...

Minimalne znaki... nawet nie wyobrażam sobie, jak wyglądały, skoro często dawanie "wyraźnych" znaków jest nie do zauważenia.

Y.
    • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 09.05.13, 10:49
      Mężczyźni nie reagują na "delikatne znaki".
      My w ogóle jesteśmy mało domyślni i wszelkie aluzje do nas nie docierają.
      Nas trzeba tłuc siekiera po łbie, żeby coś dotarło.

Skąd jesteś?
    • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 09.05.13, 22:02
      Już zgłosiłem to g... jako spamerskie.
    • xaveri Re: Ja mam 30 lat i nigdy nie miałem dziewczyny... 10.05.13, 23:47
      No to teraz Cię / Was zaskoczę!
      Mam 30 lat i nigdy nie miałem dziewczyny...

Kochałem się może w dwóch czy trzech...
      W pierwszej jak miałem może 4-5 lat. To było nad morzem na wakacjach a ja wystartowałem do 18-nastki wink co już miała chłopaka. Nawet mi go przedstawiła potem. Fajna historia w sumie big_grin.

W drugiej w podstawówce i jej jeszcze powiedziałem co czuję ale to olała (bo sikuty z 1 czy 2 klasy byliśmy). Jak stałem się nieco bardziej "natarczywy" to odstawiła mi numer z pokazaniem starszego (sporo) brata (dowiedziałem się po roku może że to jej brat) jako swojego chłopaka no i odpuściłem z narzucaniem się choć zanim mi całkiem odeszło trochę czasu minęło.

W trzeciej i jak na razie ostatniej dziewczynie zakochałem się w pierwszej klasie LO, ale byłem wtedy tak nieśmiały, że jej nigdy nie powiedziałem co czuję...
      Teraz co raz mi się przyśni i w zasadzie myślę czasem o niej, ale kontaktu nie mamy.

Ot takie życie...
    • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 25.05.13, 14:41
      ja mam 25 lat i też nigdy z nikim nie byłam.
      Teraz kończę studia, trochę pracuję i mimo, że mam cudowną rodzinę, przyjaciółki to jest mi źle z tym, że jestem sama. Jeszcze do niedawna jakoś wierzyłam, że to się zmieni; że w końcu kogoś poznam. Teraz straciłam już nadzieję...
      Też nie jestem typem imprezowiczki, nie palę, nie piję itd. Zdarza mi się oczywiście, że wyjdę na jakąś imprezę.
      Jeszcze będą w liceum, ja i moje 4 przyjaciółki nie miałyśmy chłopaków. Potem szybko się to zmieniło, one ciągle z kimś się spotykały (teraz niektóre są już po ślubie, a jedna zaręczona). Tylko ja wiecznie sama. Po jakimś czasie się troszkę załamałam, ale wzięłam się w garść; pomyślałam sobie, że mam tylko 22 lat i końca studiów mam czas, aby kogoś spotkać. Chciałam trochę zmienić moje życie.
      Teraz kończę studia i u mnie nic się nie zmieniło, więc od pół roku mam niezłą załamkę
      Nie wiem co jest ze mną nie tak. Przez te lata nie siedziałam bezczynnie i nie czekałam, aż książe na białym koniu zapuka na moich drzwi.
      Spotykałam się ze znajomymi, wychodziłam na spotkania, imprezy, karaoke itp.
      Kiedyś byłam dość nieśmiała, ale do kilku lat jest o wiele lepiej. Kiedyś nawet jak chciałam coś powiedzieć, to się nie odezwałam, a w większym towarzystwie to już w ogóle się nie mogłam przemóc, żeby się odezwać; jak już z kimś rozmawiałam to czułam się bardzo skrępowana, nie potrafiłam rozmawiać swobodnie.
      Teraz potrafię porozmawiać z każdym, nie czuję zdenerwowania, potrafię pierwsza zacząć rozmowę, jestem bardziej pewna siebie, żartuje; nawet rozmawiając z mężczyzną to nie jestem skrępowana. Więc w tym sensie moje życie zmieniło się na plus.
      Mimo tej zmiany nadal jestem sama. Zdarzało się, że kogoś poznałam, ale znajomość pozostawała na etapie, że tak powiem bycia znajomymi.
      Ja już przestałam wierzyć w to, że jest gdzieś na świecie ta moja druga połówka. Wyobrażam sobie jak będzie wyglądało moje samotne życia za 5, 10, 20, czy 50 lat, moje wizje nie są zbyt optymistyczne. Widocznie jest mi pisane samotne życie, bez męża, dzieci...
      Mężczyźni nie lubią takich kobiet jak ja, oni wolą takie, którymi mogą się pochwalić przed kolegami. Ostatnio jeden kolega mi powiedział, że jestem miła, wspaniała itd. ale on jest dla mnie za stary. Każda wymówka jest dobra, dobrze, że zrobił to w miły stylu, a nie, że powiedział, że jestem beznadziejna.
      Mam nadzieję, że u Ciebie zmieni się na lepsze i że kogoś poznaszsmile
      • thx1979 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 25.05.13, 20:07
        Mam pytanie ? Skąd jesteś ? Może z Warszawy ? Chętnie bym Cię poznał. Tak samo jak Ty nie miałem nikogo. Mam 34 lata. Skończyłem teraz w kwietniu. Dobre co ? Nie pije, nie palę. Skończyłem studia. Pracuję. Raczej nieśmiały nie jestem. Raczej za bardzo zrównoważony, zbyt grzeczny, zbyt spokojny, za dobrze wychowany. W liceum unikałem towarzystwa. Głupia dzieciarnia myślała, że jak pochla i po ćpa to myślała, że jest bardziej dorosła. Raziło mnie to. Na studiach miałem mały rok. Ostatnio szukałem kogoś na cafe.pl. Poznałem parę osób, ale efekt końcowy mizerny. Gdybyś była zainteresowana mój mail: mithrandir1979@wp.pl
        • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 25.05.13, 20:48
          niestety nie jestem z Warszawy, mieszkam na południu Polski, więc dość daleko od ciebiesmile
          • thx1979 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 26.05.13, 05:39
            Szkoda. Mimo wszystko pozdrawiam i życzę Tobie i sobie szczęścia smile
            • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 26.05.13, 14:12
              Dziekujesmile tobie również życzę szczęścia i powodzenia.
              Może kiedyś uda nam się poznać kogos wartościowego
      • sav83 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 30.05.13, 18:01
        oj tam, oj tam smile przesadzasz z tym, chwaleniem się przed kolegami...

Fakt, że przy pierwszym kontakcie aparycja nie jest bez znaczenia, ale im dalej w las tym ważniejszy intelekt, bo ciężko być z osobą, z którą nie ma o czym rozmawiać.

Ja sam chyba wchodzę w okres zwany niegdyś "starokawalerstwem"... trzy dychy na karku, sytuacja bytowa ustabilizowana, ale okres kiedy inny randkowali ja zmuszony byłem mierzyć się z innymi problemami i na randkach się nie skupiałem. Teraz, trochę z musu, trochę z przyzwyczajenia, jestem sobie sterem, żeglarzem, okrętem i coraz bardziej ta życiowa samowystarczalność zaczyna doskwierać... Mam wrażenie, że wszystkie (lub prawie wszystkie) wartościowe przedstawicielki płci pięknej już dawno są zajęte.
        Pewnie jestem w błędzie, ale też jakoś trafić nie mogę smile

" Mężczyźni nie lubią takich kobiet jak ja"
        Proszę rozwiń myśl wink co to znaczy "takich jak ja"?
        • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 31.05.13, 11:11
          Trafić nie możesz, a strzelasz chociaż? smile
        • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 31.05.13, 13:09
          "Proszę rozwiń myśl wink co to znaczy "takich jak ja"?
          Odpowiem ci nie tylko na moim przykładzie. Mam dwie dobre koleżanki, w moim wieku, z nikim nie były w związku, nawet za bardzo się z nikim nie spotykały (podobnie jak ja). Nie wiem co jest z nimi (a nawet powiem, że z nami- siebie też uwzględnięsmile) nie tak. Jesteśmy miłe, lojalne, szczere, spokojne, nie liczą się dla nas pieniądze czy wygląd, nie oceniamy ludzi po pozorach, jesteśmy zaradne, z wyglądu może jakieś super piękne nie jesteśmy, ale brzydkie też nie, umiemy ugotować, upiec, cenimy wartości rodzinne, ważni są dla nas najbliżsi, którzy zawsze mogą na nas liczyć, nie pijemy, nie palimy. Jesteśmy po prostu takie, że tak powiem normalne. Myślę, że faceci "lgną" to dziewczyn, które są przede wszystkim ładne i potrafią się "zareklamować". Nie zastanawiało cię dlaczego nieraz inteligentni, fajni faceci, mają dziewczyny czy żony takie puste, dla których liczy się tylko to czy dobrze wyglądają i czy paznokcie mają idealnie zrobione; takie, które wiecznie mają o wszystko fochy, ciągle czegoś oczekują, które są tylko powierzchowne.Niestety jest cos takiego jak pociąg fizyczny. Faceci (oczywiście nie wszyscy, żeby nikogo nie urazić) mając taką dziewczynę są dowartościowani, bo wiedzą, że koledzy im zazdroszczą. Czują się bardziej męsko. Faceci są wzrokowcami i ładne dziewczyny bardziej przykuwają ich uwagę. Takim dziewczyną jest łatwiej, bo to je faceci podrywają, adorują, oferują pomoc. "Zwykłe" dziewczyny mają utrudnione zadanie, bo to one muszą zainteresować drugą osobę.Tu potrzeba czasu, którego zazwyczaj nie ma.
          Ja mam kontakt z facetami, ale dla nich mogę być tylko koleżanką mimo, iż mamy ze sobą świetny kontakt, coś nas do siebie ciągnie, ale pozostajemy na etapie zwyklej znajomości. Kiedyś myślałam, że ja coś robię źle, że jestem za mało otwarta, że za bardzo jestem niedostępna, że nie daje mu możliwości działania, że za mało jest inicjatywy z mojej strony itp. Przy okazji mojej ostatniej znajomości, postanowiłam to zmienić. I nic, dalej tak samo, więc ja już nie wiem co jeszcze mogę zmienić.
          Wiadomo, że nie mogę zmienić wszystkiego np. moich poglądów na życie i zasad, bo wtedy to nie byłabym już sobą.
          Mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłam swoimi stwierdzeniami. Wiadomo, że nie można wszystkich uogólniać i "wrzucić" do jednego wora. po prostu takie są moje obserwacje i doświadczenia.
          • sav83 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 31.05.13, 16:39
            W dużej mierze masz rację, ale moim zdaniem jest duże prawdopodobieństwo [poparte obserwacjami], że facet który "ma tipsiarę" za czas jakiś zacznie zdobywać kolejną, młodszą, bo ta obecna nie jest wystarczająco ładna. Co za tym idzie, masz rację, wielu facetów traktuje te swoje piękności jak trofea, ale zapewniam, że są też tacy którzy chcieliby trafić na kobietę odpowiednią żeby spędzić z nią resztę życia, a nie tylko pochwalić się przed kolegami.
            Mnie osobiście fochy i wieczne monologi o wyższości jednego kremu/tuszu/lakieru do paznokci nad drugim okrutnie męczą i w takich relacjach błyskawicznie zaczynam się dusić więc uciekam gdzie pieprz rośnie. Ale ja się nie liczę, bo ja generalnie dziwny jestem wink

Z tego co wyczytałem z Twojego opisu, Ty i Twoje dwie koleżanki jesteście istotami idealnymi, a nie sądziłem, że takie jeszcze istnieją wink
            >Jesteśmy miłe, lojalne, szczere, spokojne, nie liczą się
            > dla nas pieniądze czy wygląd, nie oceniamy ludzi po pozorach, jesteśmy zaradne,
            > z wyglądu może jakieś super piękne nie jesteśmy, ale brzydkie też nie, umiemy
            > ugotować, upiec, cenimy wartości rodzinne, ważni są dla nas najbliżsi, którzy z
            > awsze mogą na nas liczyć, nie pijemy, nie palimy. Jesteśmy po prostu takie, że
            > tak powiem normalne.

Bardzo chętnie poznałbym taką, jak to piszesz, normalną kobietę smile
            • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 31.05.13, 21:17
              a tam, idealne to nie jesteśmy, po prostu zwykłesmile
              Ja nie uważam, że jestem jakaś idealna, bo mam jakieś wady tak jak każdy. Ale nie jestem przecież zła, dlatego nie wiem, dlaczego nie mogę liczyć na choćby odrobinę szczęścia czy miłości.
              Takich kobiet jest sporo, ja studiuje (można powiedzieć już, że studiowałam, bo kończę) na kierunku typowo kobiecym i z moich obserwacji wynika, że jest sporo właśnie takich dziewczyn i zazwyczaj te najbardziej wartościowe są same.Kiedyś takie dziewczyny miały na pewno lepiej. Natomiast w dzisiejszych czasach niestety promowany jest inny wzorzec kobiety. Media pokazują kobiety idealne tzn. ładne, wyzwolone, najlepiej z dużym biustem, pewne siebie itp. To również wpływa na wybór mężczyzn. Często jest tak, że mężczyźni szukają kobiet z, którymi mogą się" pokazać". Potem przychodzi wiek trzydzieści parę lat, chcą mieć jakąś stabilizację, kogoś kto o nich zadba, chcą mieć dzieci i to wtedy szukają tych kobiet "normalnych".
              • sav83 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 02.06.13, 19:37
                >Media pokazują kobiety idealne tzn. ła
                > dne, wyzwolone, najlepiej z dużym biustem, pewne siebie itp.

to samo działa w drugą stronę - facet ma mieć min. 1,8m wzrostu i "sześciopaka" na brzuchu, a jak się nie wbija w ten kanon to ma się schować i gitary nie zawracać tongue_out
                Oczywiście uogólniam i przejaskrawiam, ale pewnie znalazłaby się spora grupa niewiast praktykująca taki dobór partnera.

Z naszej wymiany myśli wniosek jest prosty - tzw. normalne kobiety i tzw. normalni mężczyźni istnieją tylko czasem trudno im się wzajemnie namierzyć smile

btw, skąd jesteś? napisałaś, że z południa Polski, możesz podać chociaż województwo?
                • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 02.06.13, 19:47
                  Wniosek bardzo trafionysmile
                  z woj. śląskiego jestem
                  • kati-e28 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 02.06.13, 21:45
                    hmm..co wg.was kryje się pod pojęciem "normalni ludzie"?smile
                    • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 03.06.13, 08:50
                      Myślę, że każdy z nas ma własną definicję "normalnych ludzi".
                  • sav83 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 02.06.13, 22:21
                    kończysz psychologię albo pedagogikę na UŚ? suspicious pisałaś o sfeminizowanym kierunku studiów...
                    • kati-e28 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 02.06.13, 22:37
                      yyyy to chyba nie do mnie..
                      • sav83 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 03.06.13, 16:41
                        pytanie było zadane studentce_n smile [patrz: drzewko]
              • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 03.06.13, 08:48
                studentka_n napisała:

> Media pokazują kobiety idealne tzn. ładne, wyzwolone, najlepiej z dużym biustem,
                > pewne siebie itp. To również wpływa na wybór mężczyzn.

To działa tak - w mediach jest pokazany stereotyp, że kobieta z dużym biustem ma większe powodzenie u mężczyzn. Więc kobieta, która ma mały zgrabny biuścik czuje się mało kobieca. Więc albo zdecyduje się na operację powiększenia cycków (chirurdzy plastyczni zacierają ręce) albo wpadnie w depresję (producenci leków zacierają ręce).
                Jak by nie kombinować - musi sięgnąć do portfela.
                I O TO WŁAŚNIE CHODZI.

> Często jest tak, że mężczyźni szukają kobiet z, którymi mogą się" pokazać".

Owszem, są tacy mężczyźni, ale to nie jest 100% męskiej populacji.

> Potem przychodzi wiek trzydzieści parę lat, chcą mieć jakąś stabilizację, kogoś kto o nich
                > zadba, chcą mieć dzieci i to wtedy szukają tych kobiet "normalnych".

Nieprawda. W dalszym ciągu szukają kobiet, z którymi mogą się pokazać.

Tak swoją drogą to podobno obecnie ma się zmienić ideał medialnych wymiarów z 90-60-90 na 80-50-80, bo ten pierwszy czasem się jeszcze zdarza naturze, ale ten druga da radę uzyskać tylko dzięki chirurgom.
                Więc jeśli media dadzą radę Cię przekabacić, to musisz sięgnąć do portfela.

I jeszcze jedna ciekawostka. Dawno temu w gazecie wyczytałem wyniki pewnej ankiety. Pytano się panów, jaka aktorka lub modelka najbardziej im się podoba.
                Mimo tak zadanego pytania większość panów odpowiedziała, że najbardziej podoba im się ich obecna partnerka. Z tym, że ta gazeta była w czasach "nieinterentowych".
                Wnioski do wyciągnięcia pozostawiam Tobie. big_grin
                • tibarngirl Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 22.07.14, 18:20
                  80-50-80? Ale dlaczego? Nagła promocja filigranowych babek (nawet one nie mają tak mało w talii)?
      • fej5x2 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 06.11.13, 23:16
        Co rozumiesz przez "pochwalić przed kolegami" ? Dlaczego uważasz, że Tobą nie mógłby się chwalić ? smile Są jeszcze ludzie doceniający trochę inne cechy niż te decydujące o popularności w liceum czy na studiach.
        • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 07.11.13, 00:23
          ojejku smile pół roku temu to pisałamsmile jakiś czas po napisaniu tu na forum kogoś poznałam.
          Niestety znajomość właśnie można powiedzieć, że się właśnie skończyła, została tylko taka relacja koleżeńska. Może jeszcze coś z tego wyjdzie, choć to mało realne. Ale to w sumie nie ważnesmile
          Ważne jest to, że poczułam, że jestem ważna dla kogoś; że ktoś coś we mnie dostrzegł, doceniał, akceptował mnie taką jaką jestem; że komuś się spodobałam i z charakteru i wyglądu itd.
          Nie udało się nam, ale nie żałuję, bo dzięki tej znajomości zrozumiałam, że jednak istnieją osoby, które doceniają inne cechy niż wygląd, pieniądze itp. zrozumiałam także, że wcale nie jestem tak beznadziejna jak przez całe życie sobie wmawiałam;

a co tego chwalenia się przed kolegami smile to po prostu, nie którzy lubią się pokazać z ładną dziewczyną czyją się chyba wtedy jakoś bardziej dowartościowani.
          • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 07.11.13, 00:26
            żeby nie byłosmile trochę źle napisałam. miało być że mimo, że nam się nie udało, to nie żałuję tego, że go poznałamsmile
            • fej5x2 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 07.11.13, 08:03
              Cieszę się, że chociaż przez chwilę miałaś to, czego Ci brakowało. Ja jestem w sytuacji podobnej do Twojej kiedyś. Co ciekawe, dopóki studiowałem (studia skończyłem rok temu), zauważałem problem, ale nie doskwierał mi tak jak później - może po prostu dorosłem smile. A może wcale nie mam potrzeby bycia z kimś, tylko o tym nie wiem, bo nigdy z nikim nie byłem smile. Całe szczęście, że mam pracę bo przynajmniej mogę codziennie spotkać się z ludźmi, chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że gdybym ją stracił, nikt nie będzie odczuwał potrzeby np. spotkania ze mną (wiem to niestety z doświadczenia). Pozdrawiam.
              • studentka_n Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 07.11.13, 11:26
                mi bycie samej zaczęło szczególnie doskwierać na studiach magisterskich (mało zajęć, słaba integracja ludzi itp.) wcześniej nie było mi łatwo, ale jakoś znosiłam tą swoją samotność. Po za tym wówczas dużo znajomych się pozaręczało, zaczęli planować śluby, urządzać mieszkania itd., Doszły mi jeszcze problemy rodzinne, a nie miałam tak naprawdę w nikim oparcia. Oczywiście mam wspaniałych znajomych i przyjaciół na których mogę liczyć, ale wtedy uważałam, że oni mają swoje życie i nie chciałam ich niczym obarczać.
                Byłam strasznie zdołowana, do tego stopnia, że nie chciałam się z nikim znajomym widywać, płakałam, nic mi się nie chciało, w domu nie miałam ochoty z nikim rozmawiać, wszystko mnie denerwowało.
                W końcu przez przypadek udało mi się poznać tego chłopaka. Poznaliśmy się na weselu znajomych, miałam nie iść, bo nie miałam z kim, ale parę dni przed tym ślubem zdecydowałam się jednak pójść. Ja pierwsza coś tam do niego zagadałam, trochę porozmawialiśmy, poprosił mnie o numer.
                Teraz wiem, że nie umiem, nie potrafię być sama. Mimo, że nic z tej znajomości juz raczej nie będzie, nie jestem strasznie załamana. Wiadomo, że jestem przygnębiona; że jest mi przykro i żałuje, że się to wszystko już skończyło. Ale z drugiej strony mam poczucie takiego jakby dowartościowania i poczucie szczęścia, że mogłam choć przez chwilę z kimś być, a nie tylko całe życie sama.
                Wydajesz się być bardzo fajnym facetem. Tak sobie myślę, że spotka jeszcze mnie i Ciebie coś dobrego; że znajdziemy sobie kogoś kto nas pokocha i kogo my pokochamy i ; że przestaniemy być samotni; ze w końcu tak naprawdę będziemy szczęśliwi.
                Życzę tego Tobie z całego serca smile
                • fej5x2 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 07.11.13, 11:59
                  Dzięki za życzenia. Tobie też życzę powodzenia w poszukiwaniu szczęścia w życiu. Większość moich znajomych (jeśli nie wszyscy) też jest już "sparowana" smile i nie mają dla mnie czasu, a ja nie potrafię się narzucać. Pozostaje mi liczyć na szczęśliwy zbieg okoliczności, może to tylko kwestia czasu. Pozdrawiam.
    • tapatik Jwoda 03.06.13, 08:00
      Ty tu jesteś jeszcze, czy Cię coś zżarło?
      • hashimotka88 Re: Jwoda 03.06.13, 17:37
        Przepadla jak kamien w wode big_grin
        • tapatik Re: Jwoda 03.06.13, 20:59
          Pewnie ma chłopaka smile
          • jwoda22 Re: Jwoda 05.01.14, 20:02
            Nie, nie mam. Stres mnie próbował pożreć. Nie dałam mu się. Ale kto wie jak długo jeszcze wytrzymam to podżeranie?...
            • hashimotka88 Re: Jwoda 11.01.14, 10:16
              Co sie dzieje?
              Przypomnialam.sobie swoja sytuacje z przed paru miesiecy, ktora trwala od roku (w malej intensywnosci.... Moze nawet od lat) ale pod koniec bylo coraz gorzej..... Czulam sie jak ptaszyna przywieszona do skaly i pozerana przez sepy. Jakos sie oswobodzilam teraz przynajmniej ode mnie zalezy czy mnie podziobia czy nie. Zawsze ode mnie zalezalo...... Mozna by rzec.... Ale czasem czlowiek jest bezsilny, nie umie sobie poradzic z pewnymi sytuacjami. Ma w sobie wiezy. W szczegolnosci gdy cos jest dla niego nowego.

Skoro.sie nie dalas to bardzo dobrze i tak trzymaj! Czasem warto zastosowac obrone by nie zostac za bardzo zezartym.....
    • zbyszekwk Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 04.06.13, 10:30
      Jestes mloda kobieta ktora ma przed soba zycie..siedzac w domu napewno nic nie zmienisz, musisz wiecej wychodzic, zapisz sie na jakis kurs doszkalajacy, tanca itp, musisz nauczyc sie obycia z facetami, to nie jest niemozliwe ale wymaga czasu i konsekwencji, pewnie jeszcze nie raz nie bedzie tak ze ktos nie bedzie zainteresowany ale wkoncu znajdziesz fajnego faceta
    • piotrek5000 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 17.07.13, 11:41
      Cześć dziewczyny.Mam 28 lat i nigdy niemiałem nikogo.Chętnie kogoś poznam w podobnej sytuacji,zwłaszcza kobie.Mam niską samoocene i odczuwam niechęć do ludzi coraz bardziej skrajną,dlatego chcę ratować swoje życie.To czego mi brakuje to bliskość drugiego człowieka,kobiety.Dodam jeszcze że dziewczyny interesowały się mną kiedyś,teraz jednak stałem się dziwakiem i odrzucam wszystkie kobiety które miały kiedyś kogoś.Pilnie potrzebuje kogoś poznać by całkiem niezdziwaczeć,najchętniej więc poznałbym kobiete w podobnej sytuacji co ja Mój mail piotr221to@o2.pl. Chciałbym związać się z kobietą w której się zakocham,z drugiej strony odrzucam wszystkie te co miały już kiedyś kogoś...zainteresowane kobiety prosze o kontakt
      • organza7 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 17.07.13, 11:47
        A jak z misiem spały, to też odrzucasz??suspicious
        • piter880 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 17.07.13, 13:16
          Ja też chce pomóc sad
          • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 19.07.13, 09:32
            Robisz za misia?
        • piotrek5000 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 24.07.13, 16:03
          Niemam czasu pisać.
          Więc napisze wprost.
          Jestem zazdrosny o byłych chłopaków dziewczyn które mi wpadły w oko
          dlatego że byłem nieakceptowany w społeczeństwie,od dzieciństwa.
          Powodem nieakceptacji była moja sytuacja materialna niewesoła,oraz moje podejście do życia.
          Bywam zawzięty i jak coś sobie postanowie to nigdy z tego niezrezygnuje,mam swoje zasady i buntuje się jak widze w czymś głupote np w nażuconym systemie.
          Dlatego akceptuje tylko kobiety totalnie inne i dziwne.Niestety czasami serce nie sługa i można zkochać się w kimś nieodpowiednim i to jest moim problemem którego nie mogę sobie wybić z głowy ani zastąpić nikim innym.
          Dlatego chętnie poznam kogoś kto też doznał odżucenia w społeczeństwie i niema nic i nikogo...
          • wrazliwa85 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 12.09.13, 07:55
            Mam 28 lat,jestem samotna.Jestem atrakcyjną dziewczyną,za grzeczna,zbyt spokojna,zbyt wrazliwa.Nie palę,nie piję,nie imprezuję,nie podrywam facetów.W moim wieku trudno znależć faceta,który odwazy się odezwać,zaproponowac spotkanie,taki który nie mial jeszcze kobiety,wiekszosć na ktorych trafialam a to bylo jakieś 5 lat temu to faceci którzy byli już z kilkoma kobietami,a teraz to juz trudno znależć faceta który nie jest po przejsciach,ktory nie kochał szalenie.Nie mam znajomych,mam tylko prace i dom.Ci wartościowi juz zajęci,ci samotni zakochani nieszczesliwie,probowalam w poznac kogoś w necie z miernym skutkiem-trafiłam na psychopate z którym pisałam dwa lata ale nie spotkalismy sie.Czas mija a ja stoje w miejscu i wiem,że nie będe szukać,będę nadal czekać gdyz może gdzieś jest normalny wartościowy facet dla mnie taki który nie spotkał jeszcze tej własciwej kobiety.Po trzydziestce jest duzo trudniej,czasy dziwne...
            • gwgregor19 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 15.09.13, 15:53
              Ten kto się na Tobie pozna i kogo zaakceptujesz będzie wielkim szczęściarzem, więc głowa do góry.
            • tibarngirl Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 21.07.14, 19:56
              Obecnie trudno trafić na kogoś, kto nie miał nikogo w wieku powyżej dwudziestego roku życia. Poza takimi wątkami na forum wszyscy dookoła zdają się być po 100 związkach smile

Często trudno jest zaakceptować że ktoś ma przeszłość tego typu o ile samemu się jej nie ma, niemniej warto troszeczkę nauczyć się nad tym panować. To trochę tak, jakby ktoś był zazdrosny o to, że np. ktoś się nam przed nim podobał (nawet nie musiało dojść do związku).
          • tibarngirl Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 21.07.14, 19:52
            Napiszesz na maila gezetowego? (tak, wiem, złota łopata...)
      • midnight_lightning Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 20.07.13, 02:45
        Słuchaj Piotrek, nie tylko ty jesteś w takiej sytuacji, takich jak ty jest cała masa. Niska samoocena, tak jak i wzrost czy pozycja materialna, to główne przyczyny wykluczania mężczyzn przez kobiety. One wolą pewnych siebie bandziorów z dużą kasą.

Przy tym niska samoocena jest samonakręcającym się perpetuum mobile. Kobiety Cię odtrącają, tracisz pewność siebie, następne Cię odtrącają, bo nie jesteś pewny siebie. I to jest wyjątkowe łajdactwo.

Doskonale rozumiem, że nie chcesz kobiet, które wzgardziły takimi jak Ty, jednocześnie rzucając się w objęcia prymitywnych przygłupów, tak cudownie pewnych siebie. Pozostaje Ci liczyć na cud i spotkanie bardzo rzadkiego okazu kobiety nie lecącej na kasę ani na prostactwo, albo przyzwyczaić się do samotności.
        • piter880 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 20.07.13, 08:23
          O czym tym ty w ogóle piszesz,kto mną gardzi ,te osoby tu na forum.Przeciez wiem ze sa lepsi ode mnie ,ale może ty wiesz lepiej
          • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 22.07.13, 08:22
            piter880 napisał:

> O czym tym ty w ogóle piszesz,kto mną gardzi ,te osoby tu na forum.

Nie rozumiem tej wypowiedzi. Napisz jeszcze raz o co Ci chodzi.

> Przeciez wiem ze sa lepsi ode mnie ,ale może ty wiesz lepiej

Są też i gorsi, a jeśli są lepsi, to bierz z nich przykład.
        • tapatik Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 22.07.13, 08:16
          midnight_lightning napisał:

> Słuchaj Piotrek, nie tylko ty jesteś w takiej sytuacji, takich jak ty jest cała
          > masa. Niska samoocena, tak jak i wzrost czy pozycja materialna, to główne przyczyny
          > wykluczania mężczyzn przez kobiety.

Niska samoocena - zgoda. Wzrost czy pozycja materialna już nie do końca.
          Oczywiście są kobiety, które lecą tylko na kasę, ale na pewno nie wszystkie.

> One wolą pewnych siebie bandziorów z dużą kasą.

Zarabiaj dużą kasę.
      • tapatik Piotrek, zrób inaczej. 22.07.13, 09:02
        Zacznij od poznawania koleżanek, a nie na głęboką wodę chcesz skakać.
        • piter880 Re: Piotrek, zrób inaczej. 22.07.13, 12:58
          to co ja nie moge miec wlasnego zdania
          to co skomentuje to zle
          • organza7 Re: Piotrek, zrób inaczej. 22.07.13, 13:33
            Piotruś, to że masz własne zdanie, to bardzo dobrzesmile A jeśli się komuś nie podoba, jego sprawa, nie Twojasmile
            • piter880 Re: Piotrek, zrób inaczej. 22.07.13, 14:04
              Chyba tylko Ty i Ame moje bzudy olewacie i najlepiej was rozumiem wink
              • organza7 Re: Piotrek, zrób inaczej. 22.07.13, 14:23
                Piotrek, już Ci proponowałam, ale powtórzę, jeśli chcesz coś obgadać, zapraszam na priv. Bez żadnych podtekstów, jak ze starszą siostrąwinksmile
                • piter880 Re: Piotrek, zrób inaczej. 22.07.13, 14:38
                  nie mam praktycznie o czym ,jestem jaki jestem ,nawet na forum nie umiem sie wysłowic
                  • organza7 Re: Piotrek, zrób inaczej. 22.07.13, 15:24
                    Zatem pisz tak, jak czujeszsmile Ale pisz, nie uciekaj nam, im więcej nas tym lepiejsmile
                    • hashimotka88 Re: Piotrek, zrób inaczej. 24.07.13, 00:29
                      Wiesz Pieter skąd wynika to nieporozumienie wg. mnie
                      Te słowa...

"Słuchaj Piotrek, nie tylko ty jesteś w takiej sytuacji, takich jak ty jest cała masa. Niska samoocena, tak jak i wzrost czy pozycja materialna, to główne przyczyny wykluczania mężczyzn przez kobiety. One wolą pewnych siebie bandziorów z dużą kasą.

Przy tym niska samoocena jest samonakręcającym się perpetuum mobile. Kobiety Cię odtrącają, tracisz pewność siebie, następne Cię odtrącają, bo nie jesteś pewny siebie. I to jest wyjątkowe łajdactwo.

Doskonale rozumiem, że nie chcesz kobiet, które wzgardziły takimi jak Ty, jednocześnie rzucając się w objęcia prymitywnych przygłupów, tak cudownie pewnych siebie. Pozostaje Ci liczyć na cud i spotkanie bardzo rzadkiego okazu kobiety nie lecącej na kasę ani na prostactwo, albo przyzwyczaić się do samotności."

... były do Piotrka, który wypowiedział się wyżej, wspomniał o kobietach. Nie wiem dokładnie co tam napisał smile

A pisanie jest jak samonapędzająca się maszyna. Wiem coś o tym wink więc pisz. Nie myśl w kategoriach, że ktoś jest lepszy od Ciebie. Ja tak często myślałam... a to tylko pogarsza sytuację, niestety.
                  • tapatik Re: Piotrek, zrób inaczej. 24.07.13, 09:00
                    piter880 napisał:

> nawet na forum nie umiem sie wysłowic

Z tego co ja czytam, to jak najbardziej umiesz.
          • tapatik Re: Piotrek, zrób inaczej. 24.07.13, 08:54
            piter880 napisał:

> to co ja nie moge miec wlasnego zdania

Możesz, a nawet powinieneś.

> to co skomentuje to zle

Po to jest forum, aby wymieniać się opiniami.
            To nie znaczy, że piszesz źle. Piszesz inaczej.

Przyjechała delegacja radziecka do Polski. Przywitania, przemowy, chlanie.
            Rano do przewodniczącego delegacji przychodzi polski tłumacz:
            - Towarzyszu przewodniczący, a prysznic to Wy wzięli?
            - Co jest, jak coś zginie to zawsze na mnie.
    • k.koral Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 22.07.13, 22:06
      Ciekawe że dzisiaj masa osób ma ten problem. Współczesne czsy raczej nie sprzyjają poznawaniu ludzi w realnym świecie.
      • tapatik O, a to czemu? 24.07.13, 09:03
        k.koral napisał(a):

> Ciekawe że dzisiaj masa osób ma ten problem. Współczesne czsy raczej nie sprzyjają
        > poznawaniu ludzi w realnym świecie.

Jak ktoś chce, to poznaje.
        Ja poznaję ludzi przez forum, ale potem spotykamy się na żywo.
        W tym roku byłem już na trzech spotkaniach forumowych.
        Czyli da się.
    • czarnamajka75 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 15.09.13, 16:20
      jwoda22 napisała:

> Do niedawna było mi to obojętne no ale teraz jakoś mi z tym źle.
      > Jestem sama, bez pracy, mam fajną rodzinę ale już mam dość siedzenia w domu.

to do diabła wyjdź z niego! Jak masz fajną rodzinę to masz już baaardzo dużo bo niektorzy tego szczęścia nie mają
      >
      > Chciałabym mieć pracę (bo wydaje mi się, że nie mam pracy, to mam marne szanse
      > na zainteresowanie kogokolwiek moją osobą, ale może mi się wydaje?), która łącz
      > yła by wszystkie moje pasje
      Kochana a kto by nie chciał takiej pracy smile

ale nie umiem się przełamać, odważyć, by żyć zgodni
      > e z moimi marzeniami... Całe dnie to walka, między tym co chcę a tym co powinna
      > m robić... Jednak sporo przez to tracę. Większość czasu spędzam w domu, nieśmia
      > łość w kontaktach z ludźmi jest sporą przeszkodą.

Wierz mi gdybyć była osobą zadufaną w sobie to też bylby problem,niesmiałość da się zwyciężyć tylko trzeba probować,probować i probować wink
      >
      > Tutaj na forum nie mam problemu by o tym pisać ale na żywo... o rany, zamieniam
      > się w kamień... Każda imprezka z rówieśnikami (raz na rok), to milczenie (choc
      > iaż w głowie pojawia mi się masa rzeczy do opowiedzenia, ale moje życie w porów
      > naniu z innymi wydaje mi się tak nudne, że w końcu i tak przez cały wieczór mil
      > czę). Tańczyć nie umiem, pić alkoholu za bardzo nie lubię, nie palę itp
      To już wiem dlaczego jestem sama big_grin

> nie nie jestem typem imprezowiczki, co w mojej okolicy jest dość jakby to powie
      > dzieć popularne wśród dziewczyn i młodych kobiet. Wiem, że to nie są jakieś moc
      > ne wady ale z drugiej strony, nie potrafię się "zareklamować", na żywo nie umie
      > m być sobą. Prawdę mówiąc nie widzę w sobie zbyt wielu zalet, o ile w ogóle jak
      > ieś posiadam...
      >
      > Spotkałam już paru facetów, którzy mi wpadli w oko. Jednemu nawet to powiedzia
      > łam ale dał mi kosza wink, potem pojawił się drugi ale już jemu nie miałam odwagi
      > nic powiedzieć. Chociaż dawałam minimalne znaki, że jestem nim zainteresowana
      > ale nie, nic więcej się nie wydarzyło... Ot, cała moja historia z facetami... O
      > kropnie jest być samą...

Jak widzę tego typu posty to mam ochotę potrząsnąć autorem/autorką tych przemyśleń....ale dzieki za to bo siedzialam otępiała z tego zimna na łozku i post poderwal mnie na równe nogi big_grin
    • piorex12 Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 09.11.13, 17:08
      A ja mam ponad 40 i nigdy nie mialem kobiety, bo nigdy nie mialem powodzenia. I olewam to.
    • goferek78 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 15.11.13, 00:42
      a ja nie mam problemu z nawiązywaniem nowych znajomości z facetami. Dopiero później np. 2-3 spotkanko już zaczynam mieć opory nie chcąc (z diwnej bojaźni) angażować się dalej.... więc też nie mogę znaleść sobie chłopaka sad
    • mandragora_rocco153 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 24.11.13, 01:16
      Zalety masz na pewno,jak kazdy,tylko nie ma przy Tobie bliskiego człowieka,który by je w Tobie docenił i powiedział Ci jaka jestes wspaniała.Dopóki sama siebie nie docenisz,nie odszukasz w sobie czegoś wartosciowego i nie uznasz,ze jesteś warta uczucia będzie Ci bardzo trudno znależć partnera.Im człowiek jest starszy tym trudniej znależć kogoś bliskiego i coraz trudniej zrezygnować z własnych przyzwyczajeń.
      • mandzur82 Re: Ja mam 30 lat i też nigdy nie miałam chłopaka 05.01.14, 22:50
        mandragora_rocco153 napisał(a):

> Zalety masz na pewno,jak kazdy,tylko nie ma przy Tobie bliskiego człowieka,któr
        > y by je w Tobie docenił i powiedział Ci jaka jestes wspaniała.Dopóki sama siebi
        > e nie docenisz,nie odszukasz w sobie czegoś wartosciowego i nie uznasz,ze jeste
        > ś warta uczucia będzie Ci bardzo trudno znależć partnera.Im człowiek jest stars
        > zy tym trudniej znależć kogoś bliskiego i coraz trudniej zrezygnować z własnych
        > przyzwyczajeń.
        zgadzam się z Tobą w 100% trudno jest zrezygnować z przyzwyczajeń, ale dla chcącego nic trudnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka