Dodaj do ulubionych

Walczyć czy poddać się?

27.11.14, 14:50
Jak uważacie?Czy może coś się zmienić pomimo tego,że jest już za późno na to?Warto jest walczyć choć wiesz,że nic z tego nie wyniknie?Zwątpiłeś we wszystko i postanowiłeś się poddać ale nadal masz nadzieję,że kiedyś się to zmieni?Czy to wszystko ma jakiś sens warto się podnieść chociaż nie wiesz już sam jak to wszystko zmienić?Chciałbym znać waszą opinię.
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Walczyć czy poddać się? 27.11.14, 15:05
      Czasem warto. A czasem nie warto
      • carol-jordan Re: Walczyć czy poddać się? 27.11.14, 18:41
        Ot, mądrego to i miło posłuchać......... smile
    • tapatik Re: Walczyć czy poddać się? 27.11.14, 19:23
      Napisz coś więcej, a nie zagadkami strzelasz.
      Byłem już w wielu różnych sytuacjach życiowych i popełniłem mnóstwo błędów.
      Z perspektywy czasu uważam, że w wielu momentach zawaliłem, bo odpuściłem, ale były też i takie momenty, kiedy powinienem był sobie od razu odpuścić.

Jak napiszesz coś więcej, to i my będziemy mogli więcej podpowiedzieć.
    • leo2999 Re: Walczyć czy poddać się? 28.11.14, 19:16
      Rzeczywiście czasami jest warto odpuścić, kiedy indziej trzeba walczyć. Czy np. kobieta, która ma męża pijaka, który wcale nie chce się zmienić, ma dalej walczyć o małżeństwo? Zależy od sytuacji.
    • noajdde Re: Walczyć czy poddać się? 03.12.14, 17:45
      Pytasz o to czy ze sobą skończyć? Sam się nad tym zastanawiam. Jak sformuować list by nikt nie czuł się winny.
      • leziox Re: Walczyć czy poddać się? 04.12.14, 02:52
        Pól biedy jesli masz jeszcze kogos, do kogo mozesz ten list skierowac.
        • noajdde Re: Walczyć czy poddać się? 06.12.14, 18:37
          tylko rodziców
          • annlil Re: Walczyć czy poddać się? 22.12.14, 23:21
            wiec masz bardzo duzo
            • tapatik Re: Walczyć czy poddać się? 23.12.14, 07:46
              Ja bym powiedział, że na tyle dużo, aby żyć.
    • lisbeth2003 Re: Walczyć czy poddać się? 23.01.15, 22:08
      Walczyć czy poddać sie? To tak jak zadać pytanie czy żyć czy nie żyć. Całe życie jest nieustanną walką o realizację postawionych sobie celów. Jeśli udaje się nam swoje cele zrealizować wówczas odczuwamy radość, satysfakcję, spełnienie. Czujemy, że nasza wartość wzrosła, że mamy kontrolę nad życiem, czujemy dużą sorawczość i wzrasta nasza samoocena. Co jednak jeśli nasze cele, plany nie udają sie osiągnąć, gdy znów ponosimy porażkę? Aby nie przeżywać kolejnych porażek i frustracji warto wyznaczyc siebie realne cele do osiągnięcia. Być jak najbardziej realistycznym co nie znaczy rezygnacji z marzeń. Warto tez zastanowić sie nad sposobami osiągnięcia wyznaczonego celu i być konsekwentnym, pełnym optymizmu, ufności, że jeszcze wiele dobrego przed nami
    • xzy4 Re: Walczyć czy poddać się? 27.01.15, 14:12
      sadeczanin10 napisał(a):

> Jak uważacie?Czy może coś się zmienić pomimo tego,że jest już za późno na to? Wa
      > rto jest walczyć choć wiesz,że nic z tego nie wyniknie?Zwątpiłeś we wszystko i
      > postanowiłeś się poddać ale nadal masz nadzieję,że kiedyś się to zmieni?Czy to
      > wszystko ma jakiś sens warto się podnieść chociaż nie wiesz już sam jak to wszy
      > stko zmienić?Chciałbym znać waszą opinię.

Nigdy nie jest za pozno dopóki się żyje! Jesli uważasz że coś nie ma sensu, to obierz inny cel. Zwatpic i poddać się można, tylko czy to poprawi naszą sytuację?! Zycie ma sens i napewno warto się podnieść! Zrobić dla siebie coś dobrego. Wszystkiego nie możemy zmienić, ale możemy zmienić nasz stosunek do danej rzeczy. Jest jeszcze kwestia tego, aby nie dac ew. komuś niekoniecznie nam zyczliwemu satysfakcji z tego żeśmy się poddali. Dodam jeszcze dwa niepopularne stwierdzenia, pierwsze, że w trudnej sytuacji napewno dodaje nam dużo siły wewnetrznej daje modlitwa, a drugie że sens i szczescie daje nam uszczesliwianie drugich.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka