Dodaj do ulubionych

Przeszłość

21.03.16, 23:22
Sądzicie że złe doświadczenie z przeszłości może zmienić cale dalsze życie.....?Jak poradzić sobie z przeszłości,zapomnieć i z optymizmem patzrec w przyszlosc....
Obserwuj wątek
    • chloe.7 Re: Przeszłość 22.03.16, 09:27
      Jak? żyć tu i teraz? zamiast tym co było i tym co będzie, myslisz, ze dlaczego inni są szczęśliwi? bo maja to co chcą? bo spełnił się ich ideał? bo mają więcej? nie! oni potrafią żyć dniem dzisiejszym
    • fripooo Re: Przeszłość 22.03.16, 09:41
      nie da się moim zdaniem wymazać przeszłośći, można mieć gdzieś to co było ale pewne rzeczy w pmamięci zostają
      • chloe.7 Re: Przeszłość 22.03.16, 09:57
        a gdybyś tak pewno dnia wstał rano zupełnie zresetowany? bez pamięci jakie było twoje dzieciństwo i ile krzywd zaznałeś, bez natrętnych myśli taplających się w rozmyślaniu o tym co było? ludzie za bardzo żyją tym co było, za bardzo rozpamiętują swoje błędy, porażki, zamiast wyciszyć myśli, umysł i delektowac się tym, co widzą. Np na sąsiednim forum doradziłam takiej, która od kilkunastu lat rozgrzebuje swoje dzieciństwo, by poszła do parku i przyjrzała się drzewom, pąkom, które pojawiają się a gołych gałęziach. Spróbuj tego! Zobaczysz jak sie wtedy umysł wyłącza i skupia na czymś przyjemnym. A nawet na pewnym cudzie. Na cudzie życia nowego.
      • lilith45 Re: Przeszłość 24.03.16, 20:01
        Przeszłości nie zapomnisz, bo nie masz alzheimera, poza tym przeszłość Cię ukształtowała i warto wiedzieć, uswiadomić sobie z czego wynikają niektóre nasze kompleksy i zachowania, wowczas łatwiej je korygować. Jednak wymaga to pogodzenia się z przeszłością, wybaczenia tym, którzy Cię skrzywdzili, wówczas wspomnienia te nie mają takiej wagi emocjonalnej, podchodzisz do tego z obojętnością, na zasadzie "było, minęło" i skupiasz się na teraźniejszości.
        • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 24.03.16, 22:26
          heh masz oczywiście mnóstwo racji....heh ty kurka nie jest tak łatwo wybaczyć.....heh a może to ja sama nie potzrebnie wracam do tamtych zdarzeń...moze sama sie nakrecam i dlatego stoje teraz w miejscu
    • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 22.03.16, 11:32
      Tylko mi tak cieżko oderwać sie od tego co było.to miało wpływ na to co jest teraz.....
    • yzek Re: Przeszłość 23.03.16, 13:00
      Owszem, rzutuje, owszem, zmienia. A odciąć, się? Nie myśleć? To przypomina zabawę w "nie myślimy o różowych słoniach" (kto pierwszy pomyśli, przegrywa).

Jest tylko jeden dobry sposób: przeszłe przykre wydarzenia można wyprzeć jedynie obecnymi dobrymi, tylko że trzeba szukać ich *najpierw*, a nie jak sugerują niektórzy: najpierw "zmienić sobie myślenie" to wtedy się same znajdą.

Y.
      • margott70 Re: Przeszłość 23.03.16, 13:11
        Muszę się pod tym podpisać obie rękami. Zawsze miałam problem z tym pozytywnym myśleniem i jego wpływem na rzeczywistość.
        • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 23.03.16, 13:27
          Heh obawiam sie że za dużo czasu zmarnowałam myśląc o przeszłości..rozrastając ja a powinnam życ teraźniejszością i myśleć o przyszłości
        • chloe.7 Re: Przeszłość 23.03.16, 21:17
          Kto każe myśleć pozytywnie? Nie myśleć należy! Tak próbowałas?
    • tapatik Re: Przeszłość 23.03.16, 19:40
      zakompleksiona29 napisał(a):

> Sądzicie że złe doświadczenie z przeszłości może zmienić cale dalsze życie.....?

Tak.

> Jak poradzić sobie z przeszłości,zapomnieć i z optymizmem patzrec w przyszlosc?

forum.gazeta.pl/forum/w,36214,150067907,150067907,Czy_da_sie_odkochac_na_zyczenie_.html
      Po kiego grzyba wybrałaś taki dołujący nick?
      • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 23.03.16, 22:59
        heh dołujący nick....?on idealnie do mnie pasuje...a co do przeszłości nie ma szans by o niej zzapomniec na zawsze....to co mnie spotkalo niestety cholrnie zniszczyło mi młodosć a teraz nie cofnę już straconego czasu....
        • tapatik Re: Przeszłość 24.03.16, 07:42
          Nikt z nas nie cofnie czasu, ale czy ten czas był stracony?
          Dzięki błędom uczymy się i jesteśmy lepszymi ludzmi niż byliśmy.

Czy chcesz być zakompleksiona?
          • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 24.03.16, 22:29
            heh oj uważam że ja cholernie dużo czasu straciłam,nie poprosiłam w pore o pomoc,radę,nie wygadałam sie,dusiłam ten cięzar...a co do kompleksów uwierz mam cholerne powody by tak sie okreslac
            • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 27.03.16, 22:56
              heh jak nie miec kompleksow kiedy,bez konkretnej pracy,bez kochajacego faceta,bez przyjaciol,bez pasji a co najgorsze wiem że to wszystko ode mnie zalezy a nie potrafie tego zmienic.....
              • chloe.7 Re: Przeszłość 28.03.16, 00:59
                Nic na siłę. Ja zaczełam od tak zwanego rozwoju wewnętrznego i zaakceptowalam że życie nie jest idealne. Ale jest piękne w szczegółach. Pracuj z zaangażowaniem, twórz piękno wokół siebie, uciekaj do natury i wylaczaj myśli raz na jakiś czas.

Jesteś fajna taka jaka jesteś.W to uwierz na początek.

• zakompleksiona29 Re: Przeszłość 28.03.16, 07:13
                  Mówisz że to na początek,ciężko cokolwiek zacząć a już pozytywne myślenie u mnie to wogóle....
                  • chloe.7 Re: Przeszłość 28.03.16, 18:56
                    To nie chodzi o pozytywne myślenie. Nie chodzi o nakręcanie siebie, że jest świetnie. Wpędzanie się w jakiś stan oszołomienia - nie to mam na myśli.

Chodzi o to, byś spojrzała w lustro na taką zwyczajną siebie i powiedziała, ze jest ok, że siebie akceptujesz, mimo, że nie masz sił się usmiechnąć, mimo, że nijak wygladasz dzis bez makijażu. Chodzi o zaakceptowanie siebie takiej codziennej. I to samo z wnętrzem. Też jeż takie jakie być powinno.
                    • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 28.03.16, 20:20
                      Heh to dla dla mnie za trudno.....łatwiej byłoby mi zniszczyć to odbicie w lustrze.
                      • chloe.7 Re: Przeszłość 28.03.16, 21:19
                        to tym bardziej powinnaś się nim zaopiekować
                        • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 28.03.16, 21:42
                          Ja omijan lustra z daleka,wolę się nie oglądać...
            • tapatik Re: Przeszłość 31.03.16, 21:01
              > a co do kompleksów uwierz mam cholerne powody by tak sie okreslac

Zapewniam Cię, że znalazłbym jeszcze więcej powodów, że się śmiać.
              Kwestia na co masz łaskotki.
    • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 29.03.16, 15:42
      Moim koszmarem przeszłości był fakt że obmacywał mnie kuzyn najblizszy....mozna rzecz molestowal....dzikuje Bogu ze mialam na tyle sily ze nigdy nie doszlo do czegos wiecej zawsze ratowal mnie krzyk lub gryzzienie.....nie poszłam tym nigdzie.....dusiłam w sobie
      • tapatik Re: Przeszłość 29.03.16, 18:39
        I dlatego baby powinny ćwiczyć sztuki walki.

Przeczytaj "Honor Harrington" Davida Webera.
        To jest co prawda fikcja, ale główna bohaterka miała podobną sytuację.
        • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 29.03.16, 18:53
          Dzięki,postaram sie do niej zajrzeć.
          • chloe.7 Re: Przeszłość 29.03.16, 20:02
            Możesz się z tym uporać. Takie ofiary często czują wstyd i poczucie winy. Byłas dzieckiem, nie wiedziałas jak reagować, jak się bronić, nie miałaś pewnie do kogo się zwrócić, byłas podejrzewam tak zahukana, że byłas łatwym celem.

Teraz jesteś dorosła kobieta. Pora odkryć te kobietę, kobiecość, seksualność. Seks daje dużo przyjemności. Im więcej nauczysz się jej czerpać tym większa siłę kobiecości w sobie poczujesz.

Z czasem zniknie poczucie upokorzenia. Wiele kobiet ma podobne wydarzenia za sobą. Trzeba na początek choć to dziwne - wybaczyć sobie.

Trzymam kciuki!
            • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 29.03.16, 23:10
              Dzięki!!!Może to już czas pożegnać sie z pszeszłoscia raz na zawsze....
              • chloe.7 Re: Przeszłość 29.03.16, 23:36
                Pewnie zblizasz się do 30. To też taki magiczny czas. Czas pewnej przemiany, przepoczwarzania.

• zakompleksiona29 Re: Przeszłość 30.03.16, 07:05
                  Chciałabym zeby to bylo tak latwe jak napisanie tych słow....
                  • lilith45 Re: Przeszłość 30.03.16, 07:29
                    Nic nie jest łatwe ale możliwe. Niestety zmiana samej siebie wymaga wysiłku, przełamania się itd. Powodzenia
                  • chloe.7 Re: Przeszłość 30.03.16, 08:57
                    Wyczuwam drwinę.

Bo ty byś chciała łatwo i bez wysiłku? To gwarantuje ci, ze to takie łatwe nie jest. I jeszcze efekty nie sa widoczne dnia następnego. To proces. Zaczyna się od małego niewidocznego wiec kroku/kroków. I na dodatek to nie uwalnia raz na zawsze od problemów. Ale uczy żyć z tym co to życie daje. Nie daje też wielkiej miłości i księcia z bajki.

Wycofuję, to co pisałam w kilkunastu postach. Nie wchodź w to! Jak ci dobrze, to siedz i narzekaj. To na pewno prostsze. Może kiedyś wynajdą aplikacje na smartfony co zmienia życie bez wysiłku wink Powodzenia!
                    • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 30.03.16, 12:26
                      Oj,przepraszam nie chciałam sprawić przykrości nie to jest moim celem. PRZEPRASZAM. Troszke mi dogryzłaś ale okej należało sie....
    • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 30.03.16, 12:27
      Dokladnie tak.....na urodzinki dostałam prezent: pierwszy krem przeciwzmarszczkowy ,nie da sie ukryć e to już ten czaas
    • chloe.7 Re: Przeszłość 30.03.16, 14:56
      A komu moje zmarszczki przeszkadzają, dwudziestoparolatkom? nie interesuję się takimi. Mnie? - mam większe problemy niż zwykły naturalny cykl. Równolatkom? Też nie!
      • lilith45 Re: Przeszłość 30.03.16, 22:29
        Fripoo - promuje kult młodości big_grin Biedny będzie się wygładzał do śmieci big_grin
        • fripooo Re: Przeszłość 31.03.16, 00:08
          lilka bez zmarch byś była łądniejszatongue_out
          • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 31.03.16, 08:08
            Tak się nie ładnie wtrącę,sadze że te zmarszczki to najmniejszy problem,przecież taka kolej rzeczy,tak sie dzieje i niestety nie potrafimy jeszcze cofnąć czasu....
            • chloe.7 Re: Przeszłość 31.03.16, 09:00
              No można się wygładzić. Jak kto woli. Ja nie mam ciśnienia na wieczną młodość. Atrakcyjność rodzi się z wnętrza (i też oczywiście z zewnętrznego zadbania, ktore dla każdego co innego oznacza).

Nie wyobrażam sobie bym weszła w bliży kontakt z jakimś facetem w realu na tyle by miał mi okazję wypomnieć moje zmarszczki. Taka mentalność jakoś nie trafia mi się obok. Chadzamy innymi życiowymi ścieżkami.
              • tapatik Re: Przeszłość 31.03.16, 10:54
                Robiono kiedyś badania, podczas których pokazywano różne zdjęcia tych samych osób, ale raz uśmiechniętych, a raz nie.
                Osoby uśmiechnięte zdecydowanie były ładniejsze.
          • tapatik Re: Przeszłość 31.03.16, 10:49
            Frip - ciągle atakujesz kobiety zarzucając im, że mają zmarszczki,
            mimo, że niektórych z nich nigdy nie spotkałeś.
            Czyżby jakiś podświadomy strach przed stratą urody? big_grin
            • fripooo Re: Przeszłość 31.03.16, 11:11
              o jakiej urodzie piszeszbig_grin? lilkę widziałem zmarchy ma al. podobno jej to wisi, napisa;lredsonja-85@wp.plm tylko, ze lepiej wyglądałaby po wygładzeniu co robi ze swoją twarzą to jej sprawa
              i tak nie kozacz sam jesteś niski i niezbyt piknytongue_out
              • lilith45 Re: Przeszłość 31.03.16, 19:42
                o jakiej urodzie piszeszbig_grin? lilkę widziałem zmarchy ma al. podobno jej to wisi, napisa;lredsonja-85@wp.plm tylko, ze lepiej wyglądałaby po wygładzeniu co robi ze swoją twarzą to jej sprawa
                i tak nie kozacz sam jesteś niski i niezbyt pikny
                --------------------------------------------------------------------
                Fripo widziałeś mnie na zdjęciu, które miałam w profilu - uwierz w rzeczywistości mam jeszcze więcej big_grin i nie narzekam.... myslę że podobnie Tapatik nie narzeka na swoją urodę, bo ma inne atuty....zatem rada - skup się na innych swoich atutach a kasę, którą zbierasz na operację, przeznacz na przyjemności, bo z takim podejściem czeka Cię wiele operacji tongue_out big_grin
              • tapatik Re: Przeszłość 31.03.16, 21:53
                fripooo napisał(a):

> i tak nie kozacz sam jesteś niski i niezbyt piknytongue_out

I mam małego ptaka.
                • lilith45 Re: Przeszłość 31.03.16, 21:55
                  big_grin big_grin padłam big_grin
                  • tapatik Re: Przeszłość 01.04.16, 09:13
                    Powstań
            • chloe.7 Re: Przeszłość 31.03.16, 11:37
              Frippo to pewnie jeszcze mody facet, ma inne priorytety itp. Obawia się że jak się juz"zrobi" za dekade to czekają go jedynie kobiety że zmarszczkami. Tylko że nasze mózgi tak dzialaj, że rówieśników preferujemy - dojrzały facet po 50 będzie cenił dojrzałość kobiety po 50 a nie fiubzdzu dwudziestolatki. Tak jak rozśmieszyl mnie kiedyś facet 10 lat młodszy, mowiac że pewnie kobiety w moim wieku to marzą o jego młodym ciele - szczęka mi opadła na to aseksulane dziecko z mlekiem pod nosem wink

Co do Lilith mysle, że ma powodzenie w swoim przedziale wiekowym. I pewnie nie tylko. To bardzo mądra kobieta. Nie kreuje się na nikogo o bajkowym życiu, życiu bez problemów, zakrętów. Nie piszę tego po to by jej przychylność zdobyć.

• fripooo Re: Przeszłość 31.03.16, 11:46
                nie jestem młody jestem 30+
                • tapatik Re: Przeszłość 01.04.16, 11:09
                  Na szczęście ja jestem młody, mam dopiero 50- big_grin
              • monty007 Re: Przeszłość 31.03.16, 23:45
                Tylko że nasze mózgi tak dzialaj, że rówieśników preferujemy - dojrzały facet po 50 będzie cenił dojrzałość kobiety po 50 a nie fiubzdzu dwudziestolatki

To nie jest prawda, przynajmniej w odniesieniu do mężczyzn. Gdyby było jak piszesz, to skąd by się brali faceci w średnim wieku porzucający żony dla młodszej kobiety? Jak sam jestem 30+ i niezbyt pociągają mnie równolatki, po głowie chodzą mi dziewczyny w wieku studenckim tongue_out .

Poza tym w długoletnich związkach może działać inny mechanizm: facet, który poznał swoją partnerkę w wieku 20-paru lat, po 30 latach nadal może w niej widzieć młodą dziewczynę, która go zauroczyła, mimo że jej przez ten czas się przytyło, oklapło i zmarszczyło. Ale jeśli tę samą kobietę poznałby dopiero w wieku 50 lat, to zobaczyłby w niej tylko grubawą i pomarszczoną babę w średnim wieku, nie kojarząc jej z młodzieńczym urokiem, którego nie widział.
            • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 31.03.16, 11:51
              Widzę że chyba sprowokowałam do niezłej wymiany słownej...
              • chloe.7 Re: Przeszłość 31.03.16, 12:32
                tu wymiany słowne to lajciksmile
              • tapatik Re: Przeszłość 31.03.16, 13:14
                Zakompleksiona29 napisał(a):

> Widzę że chyba sprowokowałam do niezłej wymiany słownej...

Ta jest jeszcze za mała.
                Musisz się bardziej postarać.

Przy okazji jak już przytuptałaś. Masz już brulion?
                • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 31.03.16, 15:51
                  jescze nie mam choć myśle że coś znajde w domku w czym bede mogla zapisywac....
              • lilith45 Re: Przeszłość 31.03.16, 19:38
                Przytyki Fripo to normalka, nie ruszają mnie jakoś....Zakompleksiona smile wink
          • lilith45 Re: Przeszłość 31.03.16, 19:34
            Fripo - kiedyś zapewne byłam ładniejsza, nie urodziłam się ze zmarszczkami - to normalna kolej rzeczy i lepiej żebyś się z tym pogodził bo całe życie będziesz zbierał na kolejne i kolejne operacje...ja wolę na siłę nie upiększać natury, a pieniądze przeznaczyć na zupełnie coś innego...kwestia priorytetów życiowych big_grin
            • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 31.03.16, 23:27
              hehhe zostawmy już te zmarszczki w świętym spokoju,ja swoje zaakceptowałam.
              • lilith45 Re: Przeszłość 31.03.16, 23:37
                ja swoje też smile Fripo ma tylko problem z moimi zmarszczkami big_grin
                • fripooo Re: Przeszłość 01.04.16, 00:15
                  nie ma wcale problemów z twoimi zmarchami, szczerze to mnie inni nie obchodzą wcale, temat zakończony
                  • lilith45 Re: Przeszłość 01.04.16, 00:27
                    big_grin wklej zdjęcie zaczniemy rozmowę o Twoich bo jako 30-latek też już je masz big_grin
                    • fripooo Re: Przeszłość 01.04.16, 12:39
                      mam ,ale ja je usuwam systemtycznie, ty wybrałaś drogę starzenia się z godnością proszę bardzo jak tam se chcesz, zresztą ty jesteś stara gwardia ja jeszcze załapałem się na pokolenie kultumłodości wy nas nie zrozumiecie,co widać tutaj dogadujesz się z tapatikiem i ołkej jedno pokolenie jesteście
                      • fripooo Re: Przeszłość 01.04.16, 12:40
                        tylko ten twój tapatik podrywał dziewczynę młodszą ode mnie, jeszcze przed 30 jest więc widzisz lilka jaki to wspaniały facetbig_grin
                        • lilith45 Re: Przeszłość 01.04.16, 17:41
                          Ale Tapatik nie jest mój i nigdy nie będzie. Bo ja nikogo nie szukam. big_grin Co to za insynuacje?
                          Facet zwyczajnie mądrze mówi.
                      • chloe.7 Re: Przeszłość 01.04.16, 15:57
                        pokolenie kultumłodości wy nas nie zrozumiecie,co widać tutaj dogadujesz się z tapatikiem i ołkej jedno pokolenie jesteście

to nie kwesta pokolenia, to kwestia mentalności
                        • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 01.04.16, 17:10
                          Bede szczera...mam powązniejsze zmartwienia niz te cholerne zmarszczki
                          • fripooo Re: Przeszłość 01.04.16, 23:24
                            ja większych zmartwień nie mam niż zmarchy i się starzenie się
                            • zakompleksiona29 Re: Przeszłość 02.04.16, 17:26
                              to gratuluje.....
                            • tapatik Re: Przeszłość 07.04.16, 09:16
                              Masz czas się starzeć?
                              https://www.emoty-gg.eu/mini/553.gif
                              • fripooo Re: Przeszłość 07.04.16, 10:31
                                to się dzieje wbrew mnie, ale walczę tapatiku tutaj walczę codzienniesmile
    • noajdde Re: Przeszłość 03.04.16, 19:54
      Tylko w przeszłości mogę znaleźć pozytywne wątki. Przyszłość jest czarna.
      • tapatik Re: Przeszłość 04.04.16, 08:06
        A jaka ma być skoro ciągle marudzisz?
        • noajdde Re: Przeszłość 04.04.16, 23:07
          Nie wiem co mógłbym zrobić by coś jeszcze odmienić sad Z czego mam się cieszyć skoro w każdym dniu skazany jestem na samotność.
          • tapatik Re: Przeszłość 05.04.16, 08:06
            Przypominam, że kobiety z reguły nie chcą mężczyzn jęczących.

Jak pokazuje praktyka świat jest na tyle porąbany, że co chwila pojawiają się problemy.
            Czasami dobrze jest mieć kogoś, kto te problemy pomoże rozwiązać, albo chociaż przytuli i zrobi herbatę.
            A potem zaciągnie do łóżka.

Mężczyzna, który jęczy, nie będzie pomagać w rozwiązywaniu problemów, tylko będzie je stwarzać.
            Czyli nie dość, że nie pomoże, to jeszcze sam będzie wymagać pomocy.

Pytanie - chcesz coś zmienić czy chcesz tylko jęczeć?
            • monty007 Re: Przeszłość 05.04.16, 15:15
              Skąd wiesz czy w realu Noa jęczy? Ja tu też mogę sprawiać wrażenie jęczącego, choć na co dzień taki nie jestem. Forum pozwala się wywnętrzyć, wyartykułować swoje bolączki, co nie znaczy, że w realu ujawniamy to co tutaj piszemy.
              • lilith45 Re: Przeszłość 05.04.16, 17:20
                A w realu nie masz odwagi powiedzieć o swoich bolączkach? Dlaczego?
                • monty007 Re: Przeszłość 05.04.16, 18:37
                  A w realu nie masz odwagi powiedzieć o swoich bolączkach?

Ale komu?
                  • lilith45 Re: Przeszłość 05.04.16, 20:22
                    Nie masz znajomych? Nie masz bliskich?
                    • monty007 Re: Przeszłość 05.04.16, 20:45
                      To krępujące opowiadać bliskim o takich rzeczach, a ze znajomymi chcę się dobrze bawić, a nie odstraszać ich truciem o swoich problemach. Na anonimowym forum łatwiej jest się otworzyć i poznać opinie innych, bez uwarunkowań i ograniczeń związanych ze znajomością w realu.
                      • lilith45 Re: Przeszłość 05.04.16, 21:20
                        A zamęczać swoimi frustracjami obcych to nie żenujące?
                        • monty007 Re: Przeszłość 05.04.16, 21:44
                          A zamęczać swoimi frustracjami obcych to nie żenujące?

Czego się spodziewałaś na forum dla nieśmiałych i samotnych? Czy na forum "Depresja" albo "Dorosłe dzieci alkoholików" będziesz pouczać ludzi, że to żałosne zamęczać obcych swoimi problemami? Nie podoba Ci się to co tutaj piszemy, to idź na forum "Kobieta" albo "Savoir vivre", tam poczytasz sobie wesołe pitolenie ludzi, dla których największym życiowym problemem jest kolor serwetek na stole albo sposób zdejmowania butów.
                          • lilith45 Re: Przeszłość 05.04.16, 22:35
                            To że jest ktoś samotny i nieśmiały nie świadczy że musi być sfrustrowany. To po pierwsze.
                            Po drugie wydaje mi się że w realu nie powiesz swojej siostrze, matce, koleżance z pracy czy znajomej co myślisz o kobietach (jak złą opinię masz o nich i wciskasz je do jednego worka) bo jesteś tchórzem, boisz się że kopnęłyby Cię w zadek. I słusznie by zrobiły. Zatem wolisz na obce kobiety wylewać swoje frustracje. Tym samym zmniejszacie swoje szanse że na tym forum kogokolwiek poznacie.

Na tym forum zauważ że sa też kobiety - i one nie wylewają tyle żółci na mężczyzn, choć równiez są po niemiłych doświadczeniach z ich strony, po prostu potrafią myśleć i mają świadomość, że przelewanie swoich żali na wszystkich męzczyzn byłoby krzywdzące i niesprawiedliwe. Wy Panowie z kolei nie macie żadnych oporów.... Ciekawe dlaczego? Może to po prostu wredny charakter tongue_out
                            • monty007 Re: Przeszłość 06.04.16, 00:22
                              To że jest ktoś samotny i nieśmiały nie świadczy że musi być sfrustrowany.

Co to ma do rzeczy? Pisać tu mogą sfrustrowani i niesfrustrowani, to Ty chcesz wyeliminować jedną z tych grup a nie ja.

Po drugie wydaje mi się że w realu nie powiesz swojej siostrze, matce, koleżance z pracy czy znajomej co myślisz o kobietach (jak złą opinię masz o nich i wciskasz je do jednego worka) bo jesteś tchórzem, boisz się że kopnęłyby Cię w zadek. I słusznie by zrobiły.

Matce nie powiem bo i tak nic nie zrozumie, jest równie przemądrzała i uparta ja Ty tongue_out . A z dalekimi znajomymi nie rozmawiam na kontrowersyjne tematy, jak polityka, religia, seks i relacje międzypłciowe, bo to nie ten stopień zażyłości.

Zatem wolisz na obce kobiety wylewać swoje frustracje. Tym samym zmniejszacie swoje szanse że na tym forum kogokolwiek poznacie.

??? Skąd w ogóle pomysł, że jestem na tym forum, żeby kogoś poznać? To jest forum DYSKUSYJNE, na które wchodzę, żeby wymieniać się poglądami i doświadczeniami na ważny dla mnie temat. Poznawać próbuję w innych miejscach.

Na tym forum zauważ że sa też kobiety - i one nie wylewają tyle żółci na mężczyzn, choć równiez są po niemiłych doświadczeniach z ich strony (...) Wy Panowie z kolei nie macie żadnych oporów....

Sfrustrowane kobiety pełne żalu do mężczyzn zgromadziły się na innym forum Gazety - tym, z którego zostałaś wyrzucona. I też nie mają tam żadnych oporów. Więc pod względem poziomu żółci u obu płci jest 1 do 1 smile
                              • tapatik Re: Przeszłość 06.04.16, 11:24
                                Monty007, idź do psychologa. On Cię na 100% wysłucha i nie wyśmieje.
                                • fripooo Re: Przeszłość 07.04.16, 10:39
                                  daj namiar na darmowego to i ja se pójdę dla jajbig_grin
                                  • lilith45 Re: Przeszłość 07.04.16, 16:13
                                    To może zamiast inwestować w operacje plasttczne, zainwestuj we własną głowę...
                              • lilith45 Re: Przeszłość 06.04.16, 22:29
                                Zrozum że nie musimy Monty słuchać czyiś frustracji, od tego są specjaliści... człowiek samotny NIE MUSI być sfrustrowany. Ale jak wolisz.... tyle że sam sobie szkodzisz, bo inni zawsze mogą forum zmienić. I tu zostaną sami frustraci jak na tym forum dla brzydkich tongue_out

Nie jestem przemądrzała po prostu mówię prawdę w oczy i nie mam zamiaru ubolewać nad chorym umysłem tych, którzy nie widzą w swoim chorym umyśle problemu.
                                • monty007 Re: Przeszłość 07.04.16, 01:36
                                  Jak Ci się nie podoba czytanie czyichś frustracji to odejdź z tego forum, zamiast mówić innym co im wolno pisać. Nikt Ci nie obiecywał, że tu będzie miło i słitaśnie. Ja odszedłem z forum dla brzydkich bo nie mogłem już znieść czytania o tym jacy mężczyźni są źli, weź ze mnie przykład i zrób analogiczny krok. A jeśli zostaną tu sami frustraci, to nie będzie mi z tym źle tongue_out . Gdyby wszyscy oni trzymali gębę na kłódkę i tylko chodzili do specjalisty, jak sugerujesz, to nigdy bym się nie dowiedział, że podobne do moich doświadczenia i spostrzeżenia na temat kobiet ma więcej mężczyzn.
                                • fripooo Re: Przeszłość 07.04.16, 10:36
                                  jak ktoś jest brzydki nie ma szans na normalnego zw yglądu partnera
                      • noajdde Re: Przeszłość 05.04.16, 21:30
                        Ja raz się wygadałem, niezły ubaw ze mnie mieli sad
              • lilith45 Re: Przeszłość 05.04.16, 17:22
                Jeśli w realu ktoś jest udający zadowolenie a tu wylewa bolączki - jest to nic innego jak wylewanie frustracji.
              • tapatik Re: Przeszłość 05.04.16, 18:41
                Mnie nie interesuje czy Noa w rzeczywistości jęczy czy nie, tylko mnie interesuje czy chce się zmienić.
                • noajdde Re: Przeszłość 05.04.16, 21:32
                  Ba, nawet kupiłem farbę do włosów, tylko trochę nie mam odwagi jej użyć. Znowu będą mieli ze mnie ubaw. W sumie w dupie to mam, a mam inne wyjście.
                  • m.a.l.a_syrenka Re: Przeszłość 05.04.16, 23:08
                    A po co ci farba, jeżeli nie masz wprawy - ubaw gwarantowany. Idź do fryzjera, poradę w sprawie koloru i cięcia bedziesz miał w pakiecie. Mniejsze szanse na wpadkę.
                  • tapatik Re: Przeszłość 06.04.16, 11:26
                    Ja się nie pytam czy chcesz zmienić kolor włosów, tylko czy chcesz zmienić swoje życie.
                    Możliwe odpowiedzi: Tak, Nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka