Dodaj do ulubionych

Boję się urzędu pracy

10.05.16, 17:41
W PUP powiedziano mi abym zapytała o zapisy do pracy sezonowej w przetwórni w mojej okolicy ,ale bałam się tam iść. Miałam tam pójść bez podania . Teraz mam iść do urzędu pracy i nie wiem co powiedzieć jak zapytają czy tam byłam. Co zrobić powiedzieć, że się bałam?
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: Boję się urzędu pracy 10.05.16, 19:37
      Czego się bałaś?
    • aksamitka93 Re: Boję się urzędu pracy 10.05.16, 21:25
      Rozmowy, tego o co będą pytać i nie wiedziałam jak zapytać a teraz za późno.
      • tapatik Re: Boję się urzędu pracy 11.05.16, 07:38
        Nigdy nie pracowałaś?
        Mogą się zapytać o poprzednią pracę.
        Mogą się zapytać o wykształcenie.
        Mogą się zapytać o stan cywilny, dzieci, poprosić o dowód osobisty, numer konta bankowego, żeby mieli gdzie wypłatę przelać.
        To nie egzamin, że nie będziesz wiedziała co odpowiedzieć.
        Idź do tej przetwórni jeszcze dziś, może nadal szukają pracowników.
    • yzek Re: Boję się urzędu pracy 11.05.16, 13:07
      Na szczęście podejście w urzędach się zmienia; rzadko załatwiam sprawy osobiście (rzadko w ogóle jakieś mam), ale jeśli już to urzędnik nie opier... petenta, że jakiegoś tam świstka czy informacji zapomniał (z jakiegokolwiek powodu), tylko najwyżej powie żeby uzupełnić i przyjść później, albo wręcz podsunie do wypełnienia na miejscu i pomoże wypełnić.

Dodatkowo łatwo i bez pytania nikogo (za wyjątkiem Googla, który jest automatem wink się dowiedziec, co będzie potrzebne np:
      www.urzadpracy.pl/pl/bezrobotni-i-poszukuja/rejestracja-bezrobotny/dokumenty-wymagane-do/12731,Dokumenty-wymagane-do-pierwszej-i-ponownej-rejestracji-jako-bezrobotny.html
    • chloe.7 Re: Boję się urzędu pracy 11.05.16, 15:46
      Trzeba było iść tam z koleżanką do tej przetwórni jak się wstydziłas. Nie wstydź się tego ze sie wstydzisz. W UP powiedz że nie byłas. Jesteś pewnie młoda. Masz prawo być nieopierzona jeszcze wink
    • aksamitka93 Re: Boję się urzędu pracy 11.05.16, 16:24
      Byłam w UP nic mnie nie pytali dostałam skierowanie do tej przetwórni. I powiedzieli mi co mam mówić. Teraz czekam na odpowiedź z przetwórni czy mnie zatrudnią. Dziękuję za odpowiedzi.
      • tapatik Re: Boję się urzędu pracy 11.05.16, 18:07
        I co masz mówić? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka