Dodaj do ulubionych

Co czyta Branson

26.07.16, 09:55
Założyciel grupy Virgin polecił 65 książek, które jego zdaniem powinien przeczytać każdy. Miliarder rekomenduje książki w ramach #ChallengeRichard - wyzwań, których z okazji 65. urodzin obiecał się podjąć. Nadsyłają je internauci, a Richard Branson wybiera najciekawsze.

Niestety, miliarder nie wyjaśnił, dlaczego wybrał akurat te książki i dlaczego w takiej kolejności. Jedna rzecz tylko rzuca się od razu w oczy: wiele z polecanych przez Bransona pozycji to... książki dla dzieci.

businessinsider.com.pl/lifestyle/edukacja/najwazniejsze-ksiazki-zycia-wedlug-richarda-bransona/0cq5lpn
I to jest dla mnie wzór do naśladowania smile
Obserwuj wątek
    • cambria1.2 Re: Co czyta Branson 26.07.16, 10:29
      Roald Dahl - tak!! Każda jego książka - trzy razy tak wink
      A "Przygody Hucka Finna" to książka wszech czasów.

• fripooo Re: Co czyta Branson 26.07.16, 10:45
      taki bogaty i tak nie jesteś i nie będziesz
      • tapatik Re: Co czyta Branson 26.07.16, 12:20
        Wiesz co Frip, ty jednak dołujesz ludzi.

Ja wiem, że nie jestem tak bogaty jak Branson, ale czy to znaczy, że mam usiąść w kącie i płakać? Co przez to osiągnę? Nic.
        Wolę patrzeć na ludzi, którzy osiągnęli sukces i ich naśladować.
    • solar.system Re: Co czyta Branson 30.07.16, 20:38
      Jest jedna książka, która może zmienić twój światopogląd, mnie powaliła: "Mały Książę" Antoine?a de Saint-Exupéry?ego i reszta jego książek.... polecam
      • tapatik Re: Co czyta Branson 30.07.16, 20:51
        Czytałem. Światopoglądu raczej nie zmieniła, ale rzeczywiście warto przeczytać.
        Kiedyś to była lektura szkolna. Moim mzdaniem to był błąd, bo jako nastolatek nie potrafiłem tej książki zrozumieć.
        Polecam jeszcze jedną ciekawostkę - "Księgę EST".
        • kevinjohnmalcolm Re: Co czyta Branson 30.07.16, 21:36
          Wiele fenomenalnych książek zostało zmarnowanych przez uczynienie z nich lektur szkolnych. Są pozycje których nie powinno się w ogóle czytać przed ukończeniem 20 lub nawet 30 roku życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka