majajab 12.04.07, 19:39 czy przy hashi węzły chłonne mogą być powiększone? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_tulipanna_asia Re: węzły chłonne 12.04.07, 19:40 nie wiem czy moga, ale wiem ze ja je mam baaaaardzo czesto powiekszone. szczegolnie te na szyi. w sumie dzieki powiekszonym wezlom w pachwinie znaleziono u mnie Hashi pozdrawiam Odpowiedz Link
zajacowna Re: węzły chłonne 12.04.07, 20:00 tak moga byc powiekszone, moze byc w nich rownierz stan zapalny i w sliniankach tez. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: węzły chłonne 12.04.07, 20:49 Mimo, że mogą, to dalej bym szperała. To dość ważny objaw różnych schorzeń. Odpowiedz Link
rosteda Re: węzły chłonne 13.04.07, 00:31 Witaj Majajab Tak moga. Hashimoto to jest limfocytarne zapalenie tarczycy inaczej. Limfocyty zas sa wtwarzane w wezlach chlonych i dlatego moga. Ja mam prawie zawsze powiekszone nieznacznie wezly chlonne. A jak dostane obojetnie jaka infekcje to najczesciej sa jeszcze wieksze i bardzo bolesne. Jak robie jakies badania to zawsze robie morfologie z rozmazem zeby to kontrolowac. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link