searam 17.10.20, 23:53 Giovanni Boccaccio to opisal... Smiertelna Zaraza contra Zycie, Milosc Radosc i Witalnosc. Kto wygra..? Ja kocham Zycie.I wiem, ze wygra. A Wy..? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy wygra, ale nie calkowicie. 18.10.20, 05:49 searam napisał: > Ja kocham Zycie .I wiem, ze wygra. jak zawsze, wygra niejedna epidemia juz na tej Planecie byla. i zycie zawsze wygrywalo - bo inaczej Cywilizacja by ZGASLA. a nadal jest. tyle tylko, ze zycie wygra w 97 -99 % ten 1 - 3 % bedzie mial pecha. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: wygra, ale nie calkowicie. 19.10.20, 10:26 obrotowy napisał: > niejedna epidemia juz na tej Planecie byla. > i zycie zawsze wygrywalo - bo inaczej Cywilizacja by ZGASLA. Życie - nie oznacza cywilizacji... Cywilizacja - nie jest jednoznaczna z życiem... Wiele cywilizacji obróciło się w proch - a planeta wciąż istnieje... Znów będzie wielki reset, planeta sobie znów trochę odetchnie od nas...a potem wszystko zacznie się od początku... Odpowiedz Link
obrotowy zycie wygra, ale nie calkowicie. 19.10.20, 14:26 prawda_we_mgle napisała: > Życie - nie oznacza cywilizacji... - oczywiscie, ze nie . ale jest jej warunkiem koniecznym. jezeli zycie w wiekszosci wygra - to i cywilizacja przetrwa. - naturalnie to niewielka pociecha dla tych - ktorzy beda mieli pecha... > Cywilizacja - nie jest jednoznaczna z życiem... no nie, tylko.. jakby tu rzec...: - jest od niego smiertelnie zalezna. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: zycie wygra, ale nie calkowicie. 19.10.20, 15:03 Chciałam przez to powiedzieć, że nie uważam, aby nasz gatunek był najważniejszy dla planety... Jak będzie się musiała nas pozbyć, aby przetrwać... zrozumiem Odpowiedz Link
j-k alesz oczywiscie. 19.10.20, 19:16 prawda_we_mgle napisała: > Jak będzie się musiała nas pozbyć, aby przetrwać... zrozumiem alesz oczywiscie. jestesmy tu tylko Visitatorami. a Planeta Ziemia naszego pobytu tutaj (jesli znikniemy) specjalnie nawet nie zauwazy. w koncu historia Ziemii - to 4,5 mld lat. Cywilizacja ludzka to lat (maximum) kilkadziesiat tysiecy. Odpowiedz Link