Dodaj do ulubionych

mam dosc zycia praca

09.01.09, 07:25
pracuje duzo
od dlugiego czasu
w pewnym momencie - a dokladniej zaraz po rozwodzie stala sie moim
jedynym zyciem- ucieczka
odskocznia
wszyskim
praca do ktorej uciekalam
a ze sprawia mi wiele radosci
ze ja po prostu lubie
uciec bylo latwo
tylko ze czuje jak ma tego dosc
jak zaczyna mnei meczyc praca sama w sobie
jak panicznie potrzebuje tego co zawsze bylo dla mnie wazne
ciepla
spokoju
bliskosci
coraz bardziej irtuje mnie praca a coraz czesciej rycze na filmach
gdzie pokazuja to czego tak cholernie mi brak

jasne ze psotykam sie ze znajomymi
jasne ze ma hobby
ale chodzi o co innego - jestem w pracy iles godzin- dlugo
potem jakeies zajecia albo spotykam ze znajomymi
ale wracam do pustego miezkania
zawsze tak samo pustego
i mysle
a.....
myslenie zabija
znow to czuje
Obserwuj wątek
    • kasia721 Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 11:03
      Rozumiem co czujesz.
      Czasami mam bardzo podobnie. Cały czas jednak bardzo wierzę,że już nie zawsze będę wracać do pustego mieszkania. U Ciebie też to może się zmienić.
      • little_miss_spookiness Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 11:20
        dobrze, że macie przynajmniej pracę. najgorzej, jak człowiek nic nie ma... tylko
        pustka i puste ściany...
        • jeszcze.ja.live Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 12:06
          a wpadajac w totalna czarna dziure to niektorzy tych scian nawet nie
          maja.
          • little_miss_spookiness Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 12:08
            nie mając pracy, droga niedaleka...
        • mariaeva Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 12:35
          pewnei ze dobrze ze mamy ale to nei wszystko praca
          jak na pewno wiesz
          • little_miss_spookiness Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 12:53
            wiem, wiem, to oczywiste...
            ale chodząc do pracy, spotykając się ze znajomymi, poświęcając czas na hobby,
            jednak żyjesz czynnie i masz duże szanse na poznanie kogoś, tego życzę - i
            kogoś, kto nie kłamie - fakt, czasem myślę, że w necie to mało realne...
            • mariaeva Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 13:57
              wiem ze ma latwiej
              choc moja praca nie sprzyja raczej poznawaniu osob szczegolnie plci
              meskiej .....ale niewazne
              a w necie....coz..... sama napisalas wiec nie bede powielac.....
              ps
              Tobie tez zycze aby bylo tak jak pragniesz smile
      • mariaeva Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 12:34
        moze
        ale trudno znalezc kogos kto ....nie klamie ( o klamstwie to....to
        tak w najwiekszym skrocie )
        • hey_you_reaktywacja Re: mam dosc zycia praca 09.01.09, 21:18
          cholernie trudno kogoś znaleźć...
          • mariaeva ciezko znalezc 09.01.09, 22:37
            kogos dobrego w charakterze
            prawdziwego
            i nie klamiacego w zywe oczy
            • hey_you_reaktywacja Re: ciezko znalezc 09.01.09, 22:49
              każdego, takiego właśnie skrojonego dla nas...

chciałbym jeszcze kiedyś, dokładnie raz, stracić dla kogoś głowę, ale tak na prawdę, tak na 100 procent...

niestety nic tego nie zapowiada, ale może kiedyś, za kilka, kilkanaście lat...kto wie...
              • mariaeva Re: ciezko znalezc 09.01.09, 22:54
                ja nie ma tyle czasu
                co Ty
                moj troche przyspiesza wink
                nie wiem czy wierze w swoj apolowke
                myslalm swego czasu ze ja znalazlam
                ale nie da sie budowac na "piasku"

podobno milos cprzychodiz kiedy jej nie szukamy....
                tylko czemu czlowpiek zraniony z bliznami tak bardzo sie boi jak
                zajac szelestu lisci
                strach to frustrator
                moze dlatego tez trudniej nie dostac kolejnego kopa jesli sie zaufa?
                • hey_you_reaktywacja Re: ciezko znalezc 09.01.09, 23:00
                  Święte słowa z tym piaskiem... Wiesz Maria, ja nie wierze w ten brak
                  zaufania...kurcze, pojawia się w Twoim życiu ktoś na kogo czekałaś X lat,
                  czujesz to, wiesz to...zaryzykujesz...
                  Problem w tym, nie wiem ja u Ciebie, ale w moim życiu nie pojawiają się osoby na
                  które czekam i dla których zaryzykuję...i na prawdę tracę nadzieję ale ciężko mi
                  jest się z tym pogodzić...
                  • mariaeva Re: ciezko znalezc 09.01.09, 23:11
                    w sumie masz racje
                    jak pojawia sie ow Ktos
                    to...wszystko przestaje miec znaczenie...

moze dlatego ze pomylilam sie to teraz brakuje mi zaufania?
                    ale tez wiem ze strach mija
                    jesli poczuje sie bezpiecznie

mysle ze znajdziemy polowki jablka
                    przeciez kazdy swoja ma....

kiedys ktos mi powiedzial ze one sa bardzo blisko
                    ale czasme ich nie zauwazamy
                    ...moze cos w tm jest?
                    • hey_you_reaktywacja Re: ciezko znalezc 09.01.09, 23:23
                      No pewnie nasza ocena intencji drugiej osoby jest zawodna...masz w tym dużo racji...ale z drugiej strony zanim kogoś wpuścimy do naszych snów mija trochę czasu, przynajmniej ja tak mam...kocham u kobiet dziewczęcość, spontaniczność, dobroć, czystość, naturalność a na około samo kurestwo, handel, rozsądek...przeraża mnie to i nie chcę w tym uczestniczyć...

Dokładnie, TA osoba i wszystko przestaje mieć znaczenie...

Jeśli moja połówka jest bardzo blisko to bardzo dobrze się ukrywawink
                      • mariaeva Re: ciezko znalezc 09.01.09, 23:54
                        wiesz
                        czesto tez ma wrazenei ze dookola nie to co subtelne
                        dobre i wartosciowe
                        tylko mamona jakas....
                        i ludzie w nia wplatuja sie mniej lub bardziej swiadomie
                        a pomylic sie- oj latwo- niestety

co do polowki -
                        musisz wierzyc ze znajdziesz
                        inaczej sie nie da smile

a co do tej co sie byc moze ukrywa .... smile
                        patrz raczej sercem a nie oczami smile
                        • hey_you_reaktywacja Re: ciezko znalezc 10.01.09, 00:06
                          wink Sercem mówiszwink Już nie patrze nawet, i tak nie wypatrzęwink

Tak zupełnie bez podtekstów weź to, jeśli to zdjęcie jest twoje to bardzo mi kogoś przypominasz...tak bardzo...kogoś bardzo całkiem kiedyś... więc z tym widokiem pójdę grzecznie spać, przy dźwięku pl.youtube.com/watch?v=goTda42baIw

Dzięki Maria za uroczy wieczórwink Prawie jak randkawink
                          • mariaeva Re: ciezko znalezc 10.01.09, 11:55
                            wypatrzysz
                            tylko PATRZ

zdjecie jest moje
                            i to calkiem niedawno zrobione
                            ( chociaz czas laskawie sie ze mna obchodzi wink)
                            ale tylko czas....

a TEN utwor.... bardzo go lubie
                            dziwne ale tez mi kogos tym przypomniales....

i takze dziekuje za mila rozmowe smile
                            milej soboty

a to kojarzy mi sie z Toba ze wzgledu na Twojego nika...
                            .....muzyka jaka bardzo lubie :
                            pl.youtube.com/watch?v=r1yD9avOGgM
                            • hey_you_reaktywacja Re: ciezko znalezc 10.01.09, 13:16
                              Po tym fragmencie przyznaję, że łagodnie, to faktwink

A nick rzeczywiście pochodzi z tego kawałkawink
                              • mariaeva Re: ciezko znalezc 10.01.09, 20:35
                                Floydzi - moge sluchac do bolu

zamykam oczy
                                i ........
                                to taka muzyka ktora pozwala dzialac wyobrazni
                                taka slucham
                                i jeszcze najczesciej U2
                                ale te utwory z poczatkow szczegolnie

a co do laskawosci czasu .....
                                to reszta mnie tez jest laskawie traktowana wink
                        • little_miss_spookiness Re: ciezko znalezc 10.01.09, 00:10
                          sercem to się można nieźle przejechać, rozumem zakochać się nie da, najlepiej to
                          byłoby jakoś wypośrodkować, ale i tak żeby dojrzeć, to trzeba mieć kogo, a
                          naokoło jest najczęsciej właśnie tak, jak piszecie - nie to co wartościowe.
                          zresztą z tym szukaniem i patrzeniem to ja się czuję już ślepa i w sumie też
                          niewidzialna... eh, zaczynam chyba bredzić nocą wink
                          • mariaeva Re: ciezko znalezc 10.01.09, 11:58
                            ja jestem idealistka smile
                            • little_miss_spookiness Re: ciezko znalezc 10.01.09, 14:15
                              ja też byłam, może i mam jeszcze jakieś przebłyski, ale bardziej chyba już
                              jestem pesymistką...
                              ale trzymaj się wiary i idealizmu jak najdłużej Mariaeva, nadzieja i wiara
                              powinny trzymać przy życiu smile
                              • mariaeva Re: ciezko znalezc 10.01.09, 20:36
                                czasem mam chwile zwatpienia
                                przyznaje
                                ale z drugej strony jestem taka a nie inna
                                jestem soba i to lubie w sobie najbardziej

nie badz pesymistka
                                wiem po sobie ze to zle miec w glowie smutek
                                a jeszcze gorzej w sercu i duszy
                                • little_miss_spookiness Re: ciezko znalezc 10.01.09, 20:43
                                  wiem, że źle... masz rację.
                                  ale jak to zmienić? nie da się przestawić myślenia na optymizm, kiedyś chciałam,
                                  ale to było sztuczne i nieprawdziwe,
                                  oszukiwać można innych... siebie się nie da...
                                • little_miss_spookiness Re: ciezko znalezc 10.01.09, 20:45
                                  no właśnie, ja też jestem sobą... a ja widać jestem taka nienormalna - skora do
                                  dołów, pesymizmu itd.
                                  a jak gram wesołą, to się nie czuję sobą, tylko jakbym maskę miała...
                                  • mariaeva Re: ciezko znalezc 10.01.09, 20:55
                                    to nie udawaj wiec
                                    nei ma sensu jesli tak czujesz
                                    maski to glupia rzecz i zla
                                    tylko czasem staraj sie myslec - uda sie! bedzie super itp
                                    to pomaga
                                    choc nei zawsze ale poddac sie to bez sensu....
                                    • little_miss_spookiness Re: ciezko znalezc 10.01.09, 20:58
                                      też myślę, że maska to rzecz głupia, ale często inni ludzie tego od nas
                                      wymagają... najlepiej to było się zmienić, ale tak naprawdę, a nie na siłę i
                                      sztucznie, ale na to chyba nie ma sposobu... trudno jest mieć taki charakter...
                                      • mariaeva Re: ciezko znalezc 10.01.09, 21:01
                                        ja nie umiem z maskami funkcjonowac - aktorka ze mnie zadna

ale wiem ze ludzie - jak psizesz- wymagaja aby byc takimi jakimi
                                        chca nas wudiziec
                                        inaczej klapa
                                        ale
                                        to chore wg mniewiec tak nei robie i dlatego uwazam sie za idealistke
                                        tym bardziej ze wartosci dobro milosc szacunek tolernacja sa wg
                                        najwazniejsze
                                        a to tych czasach to aczje liczy sie co innego ;/
                                        • little_miss_spookiness Re: ciezko znalezc 10.01.09, 21:04
                                          fajnie smile zawsze ceniłam idealistów i szkoda mi, że mnie zjadły negatywne
                                          uczucia jak pesymizm, choć jakieś tam przebłyski jeszcze mam,
                                          może kiedyś ten idealizm we mnie odżyje? chyba jeszcze iskierka nadziei we mnie
                                          się tli, ale szybko też zawsze gaśnie.
                                          ja z kolei to aktorką jestem za dobrą, ale czasem to konieczne, bo przecież nie
                                          mogę zawsze chodzić zła i smutna, trzeba się nie dawać, choć czasem to jest męczące.
                                          • mariaeva Re: ciezko znalezc 10.01.09, 21:30
                                            pielegnuj w sobie idealizm
                                            i badz soba
                                            nie zachmurzona i smutna ale soba smile
                                            • little_miss_spookiness Re: ciezko znalezc 11.01.09, 21:21
                                              dzięki za miłe słowa smile
                                              pozdrawiam i wytrwałości w idealizmie smile
                                              • mariaeva Re: ciezko znalezc 11.01.09, 21:23
                                                to ja dziekuje i pozdrawiam oraz zycze spelneinia marzen
                                                • gallevergreen Czy ciezko znalezc? 19.01.09, 19:12
                                                  Witajcie,
                                                  Czytałem trochę Wasz wątek...

Mam to wszystko w życiorysie... zdradzone nadzieje, puste ściany i praca zamiast
                                                  życia które boli... i brak nawet tej pracy... i samotność... i mnóstwo jej
                                                  konsekwencji...

I wiem jedno...

Wszystko JEST w naszych rękach...

To MY decydujemy jak będzie wyglądać nasze życie...

Trzeba tylko zacząć słyszeć, zamiast tylko słuchać... zacząć widzieć a nie tylko
                                                  patrzeć... Czuć... tak naprawdę... Wszystko dostajemy jak na dłoni... wszystkie
                                                  rozwiązania już są wypróbowane przez tych którzy byli przed nami... wystarczy
                                                  tylko po nie sięgnąć...

Wszystko zależy od naszego punktu widzenia...

Ciężko znaleźć?... smile A może by tak dla odmiany stać się kimś nade wszystko
                                                  poszukiwanym... Nie trzeba do tego być gwiazdą rocka ani multimiliarderem... Ale
                                                  narzekanie... pesymizm... "niechciejstwo" zostawić innym... A samemu wziąć swoje
                                                  życie w swoje ręce... Nie czekać aż cud się zdarzy... bo może się nie zdarzyć...
                                                  być szczęśliwym tu i teraz...

"Jeśli czegoś nie masz to znaczy, że tego nie chcesz wystarczająco mocno" Sto
                                                  razy przekonałem się że to prawda...

"Mieszkamy w pałacu możliwości" nigdy w całej swojej historii człowiek nie miał
                                                  lepiej niż teraz, kiedy każdy może korzystać z tego co wymyślono choćby i
                                                  tysiące lat temu w odległych miejscach.
                                                  Wszystko może pracować dla nas... ten sam internet może być zarówno sposobem
                                                  uzależnienia się od najgorszych nałogów... sposobem stracenia całego czasu
                                                  naszego życia jak i drogą do WŁAŚNIE TEGO Jedynego Kogoś, skrojonego specjalnie
                                                  dla nas.

Wszystko zależy od nas...

Pozdrawiam Was, i życzę właśnie tego: wzięcia swojego szczęścia w swoje ręce...
                                                  Samotność to coś co zależy od nas, a nie coś co nas spotyka...
                                                  • mariaeva dziekuje 19.01.09, 19:50
                                                    dziekuje
                                                    napisales prawde ktora czesem nie zauwazamy
                                                    wiesz - moj pesymizm jest nabyty
                                                    zawsze bylam inna
                                                    do czasu
                                                    i dlatego samej mi z tym zle
                                                    ale tez siedze tutaj z nadzieja ze ...swiat okaze sie znow kolorowy
                                                    inaczej nie robilabym nic smile
                                                    pozdraiwam cieplo
                      • kasia721 Re: ciezko znalezc 10.01.09, 11:26
                        hey_you_reaktywacja napisał:

> No pewnie nasza ocena intencji drugiej osoby jest zawodna...masz w tym dużo rac
                        > ji...ale z drugiej strony zanim kogoś wpuścimy do naszych snów mija trochę czas
                        > u, przynajmniej ja tak mam...kocham u kobiet dziewczęcość, spontaniczność, dobr
                        > oć, czystość, naturalność a na około samo kurestwo, handel, rozsądek...przeraża

Litości może trochę tego jest ale nie samo. Proszę są jeszcze normalni, spontaniczni i dobrzy ludzie na świecie.
                        > mnie to i nie chcę w tym uczestniczyć...
                        >
                        > Dokładnie, TA osoba i wszystko przestaje mieć znaczenie...
                        >
                        > Jeśli moja połówka jest bardzo blisko to bardzo dobrze się ukrywawink
              • tapatik Re: ciezko znalezc 20.01.09, 22:32
                hey_you_reaktywacja napisał:

> każdego, takiego właśnie skrojonego dla nas...
                >
                > chciałbym jeszcze kiedyś, dokładnie raz, stracić dla kogoś głowę,
                > ale tak na prawdę, tak na 100 procent...
                >
                > niestety nic tego nie zapowiada, ale może kiedyś, za kilka,
                > kilkanaście lat...kto wie...

Kufffffffffffffa, czemu nie jutro?
    • jchlebowska Re: mam dosc zycia praca 20.01.09, 21:55
      oj ja to czuje od paru lat a le w tym roku to zaczynam zmieniać. wink Powoli bo inaczej się nie da. Ale za rok weeke będą wolne big_grin Moje postanowienie noworoczne tongue_out
      • mariaeva Re: mam dosc zycia praca 20.01.09, 23:40
        a czemu za rok dopiero?
        ja sie staram coz robic zeby mniej pracowac ale sa rzecyz ktore nei
        zaleza ode mnie wiec...idzie roznie...No ale licza sie tez checi smile
    • tapatik Re: mam dosc zycia praca 20.01.09, 22:56
      Nie opisuj tego, czego nie chcesz. Opisz to co chcesz.
      • mariaeva Re: mam dosc zycia praca 20.01.09, 23:43
        co chce?
        czuc sie szczesliwa
        miec poytywna neergie, nie byc samotna w tlumie
        kochac i czuc sie kochana
        miec nadzieje w lepsze jutro
        usmiechac sie codziennie
        dzielic sie dobrem z innymi

znow byc
        taka jak
        kiedys smile
        • tapatik Re: mam dosc zycia praca 21.01.09, 22:24
          mariaeva napisała:

> co chce?
          > czuc sie szczesliwa
          > miec poytywna neergie, nie byc samotna w tlumie
          > kochac i czuc sie kochana
          > miec nadzieje w lepsze jutro
          > usmiechac sie codziennie
          > dzielic sie dobrem z innymi
          >
          > znow byc
          > taka jak
          > kiedys smile

Przeredaguj to zdanie "nie byc samotna w tlumie" - podświadomość opuszcza słówko
          "nie", na przykład "jestem radosna w tłumie" albo "jestem wśród przyjaciół".
          Potem, długopis lub pióro w rękę, przepisz na kartkę, codziennie czytaj i myśl o
          tym, jak jest wspaniale. Wyobrażaj sobie każdą taką chwilę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka