21.05.04, 19:08
Witam ponownie
Mam prośbę czy możecie podać numer telefonu do Słuchmedu? Chciałabym się
zorientować w możliwościach wieczornego, ewentualnie nocnego badania ABR i
przede wszystkim w kosztach na dzień dzisiejszy. I jeżeli moglibyście polecić
jakieś zakwaterowanie, żeby pospać do rana po badaniu, to byłabym baaaardzo
wdzięczna. U nas w Białymstoku nie mamy takiej możliwości, a w CZD w Wa-wie
najpóźniejsze badanie to 19.00. Do Kajetan jeszcze się nie dodzwoniłam, ale
tam na pewno kolejki. Dlatego z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie
Elżbieta i pomagająca pisać Paulinka
Obserwuj wątek
    • krupki Re: do krupki 22.05.04, 13:02
      Badania ABR robią w Słuchmedzie na ul. Orlej 5 tel.(0-81) 532-48-11 lub (0-81) 534-04-09. Czynni sa w zależności od dnia do 16-ej lub 17-ej, ale my na badanie mogliśmy umówić się na wieczór. Badanie wykonywał p. Zygmunt Pęcak. W tej chwili nie wiemy ile to kosztuje, ale zorientujemy się i damy znać w poniedziałek. Co do noclegu, jeśli nie będzie to dla Was krępujące, zapraszamy do nas, jeżeli wolicie gdzie indziej, to zorientujemy się i damy znać.
      • mamapauli Re: do krupki 22.05.04, 20:34
        Dziękuję bardzo za odpowiedź. Zadźwonię do nich w poniedziałek. Też będę
        chciała umówić się na późnowieczorne badanie. Mam nadzieję, że zechcą się
        umówić, będę bardzo ładnie prosić.
        Dzięki serdeczne za życzliwość i zaproszenie!!!!!! Bardzo mile nas
        zaskoczyliście!!! Jednak nie będziemy Wam robić kłopotu. Badanie może potrwać
        do późna w nocy. Ale spotkać się to możemy jak najbardziej.
        Więc jeżeli moglibyście podać jakieś namiary na nocleg, może w pobliżu
        Słuchmedu? to byłoby bardzo fajnie.
        Pozdrawiam Was serdecznie
        I bardzo, bardzo dziękuję
        Elżbieta
        • krupki Re: do krupki 23.05.04, 22:21
          Nocleg u nas nie byłby kłopotem, ale zgodnie z Twoją prośbą zorientowaliśmy się, gdzie można się przespać w Lublinie (nie braliśmy pod uwagę hoteli 3 i 4 gwiazdkowych). Najbardziej przystępne i w miarę niedaleko Słuchmedu są: Dom Nauczyciela ul. Akademicka 4, tel. (0-81) 533-82-85, cena za pokój 2-osobowy 83-150zł; Hotel Przemysłówka ul.Podzamcze 7, tel. (0-81) 747-44-07, cena za pokój 2-osobowy 90-100zł (ten trochę dalej od Słuchmedu). Ponieważ Słuchmed jest w sumie w centrum, to najbliżej są droższe hotele (250-350zł za pokój), ale jak byście chcieli możemy szukać dalej (nie wiem czy odpowiadałby Wam nocleg np. gdzieś u zakonników w pobliżu-ale w tej chwili trudno mi nawet powiedzieć czy taka możliwość istnieje). Co do spotkania bardzo chętnie - dajcie znać na kiedy będziecie umówieni na badanie.Pozdrawiam serdecznie
          Dorota.
          • mamapauli Re: do krupki i do Magdy 24.05.04, 13:43
            Dzięki wielkie.
            Na pewno wybiorę coś z podanych adresów. U zakonników - nie za bardzo, dzięki
            hihihi.
            Na badanie wstępnie umówiłam się na 1 czerwca na 20, żeby przygotować Paulinkę
            i jak zaśnie (może nawet o 22) zrobimy badanie. Ale fajny prezent jej zrobię na
            dzień dziecka.
            Koszt 200-250 zł, czyli chyba tyle, co pisaliście wcześniej.
            Jak będę miała pewność, że jedziemy na 100 % odezwę się.
            Dziękuję Magdo za pomoc również. Dopiero jak zadzwoniłam do Słuchmedu, to
            zobaczyłam Twoją wiadomość. Ale to nic, będzie na następny raz, bo myślę, że
            jeszcze wiele badań przed nami. Na razie póki co pojedziemy tam. Od nas czy do
            Lublina, czy do Olsztyna to taki sam kawał. 191 km do Olsztyna i 215 do
            Lublina, a droga też mniej więcej taka sama kiepska. W tamtą stronę wybiorę się
            do Ameryki (jeszcze nie wiem kiedy).
            Jeszcze raz dziękuję za pomoc, zarówna dal Was Dorotko, jak i Tobie Madziu.
            Trzymajcie kciuki, żeby w końcu coś wyszło z tych badań.
            Pozdrawiam
            Elżbieta
    • dalmag do Eli 24.05.04, 10:11
      Wtrącę Elu swoje "trzy grosze".
      Dowiadywałam się w Olsztynie i jest taki Specjalistyczny Ośrodek Diagnozy i
      Rehabilitacji Dzieci i Młodzieży z Wadą Słuchu PZG. Zadzwoniłam i zapytałam
      się. Owszem też robią badanie ABR o godz. 20, 21. Trzeba mieć skierowanie od
      lekarza, badanie jest bezpłatne. Pytałam się czy może to być dziecko z innego
      województwa i pani powiedziała, że nie ma to znaczenia.
      Podam Ci numer to sama wypytasz dokładnie, tylko pani prosiła, żeby dopiero w
      środę zadzwonić, to będzie mogła ustalić termin: (089) 527 42 00 od godz. 8:00
      do 18:00.
      Jeśli chodzi o nocleg to spróbuję też się dowiedzieć i dam Ci znać.
      Myślę, że do Olsztyna mielibyście bliżej.
      Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka