Dodaj do ulubionych

Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 funtów)

13.10.10, 16:29
rynek-ksiazki.pl/aktualnosci/bezplatne-dostawy-do-polski_24115.html
Obserwuj wątek
    • violik Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 13.10.10, 16:32
      Tak, wczoraj usiłowałam znaleźć potwierdzenie tego na stronie Amazona i jakoś mi się nie udało...
      W wystawionych produktach, które mnie interesowały nie było takiej opcji.
      Jak ktoś realnie kupi coś z dostawą bezpłatną, niech da znać.....
      • sinceramente Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 13.10.10, 17:23
        Jest informacja na stronie amazona:
        CytatAmazon.co.uk offers free Super Saver Delivery to the following countries:

Belgium, Denmark, Luxembourg, Netherlands, Andorra, Finland, Gibraltar, Greece, Iceland, Ireland, Italy, Liechtenstein, Norway, Portugal, San Marino, Spain, Sweden, Vatican city, Poland.

www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/?nodeId=200355380
      • pa_yo Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 14.10.10, 09:02
        Bo opcja darmowej wysyłki dotyczy TYLKO wybranych pozycji, a nie wszytskich...
        • steffa Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 14.10.10, 11:22
          Większość książek pod to podchodzi (jeśli nie wszystkie).
          Przy przejściu do rozliczenia, trzeba tylko zaznaczyć Free Delivery. I tyle.
    • steffa Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 13.10.10, 21:09
      Hurrra!! (?)
      • abepe Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 13.10.10, 21:18
        Hurra, hurra - nie wiem jaki tu znaczek wstawić. Chyba się rozejrzę za dodatkową pracą (zarobkową), macie jakiś pomysł?:)
    • anna_mrozi Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 13.10.10, 21:53
      hurra - taki nastrój i mnie wczoraj ogarnął; jednak...
      zaczęłam śledzić informacje na stronie amazonu - i dotarłam do zakładki "VAT" - i tu mam wątpliwość, czy czasem stawka (w UK, z tego co wiem 0% ma książki) nie zmienia się przy wysyłce za granicę (?)
      • steffa Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski 13.10.10, 23:11
        Książki zawsze kupuję po cenie ze strony.
        --------
        Czytajcie!
    • pa_yo Amazon.pl ? 14.10.10, 14:05
      Amazon otwiera sklep w Polsce? Może.
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,8508848,Amazon_zainteresowany_naszym_rynkiem__Nadciaga_Amazon_pl_.html
      • steffa Re: Amazon.pl ? 09.01.12, 19:16
        Chyba już "kobyłka u płotu". ;-)
        Przy zwrocie generuje się dokument na darmową przesyłkę zwrotną na adres w Kątach Wrocławskich. To, co wzbudza taki dokument na poczcie polskiej to temat na osobny wątek - na forum humorum.
        • abepe Re: Amazon.pl ? 09.01.12, 22:22
          Ale jaki jest adres?
          • steffa Re: Amazon.pl ? 09.01.12, 23:08
            Pisałam: Kąty Wrocławskie.
            Yusen Logistics Polska Sp z oo
            (Amazon)
            Wykorzystują tego Yusena jako bazę magazynową, mają podpisaną umowę z PP, więc coś się dzieje.
        • tagliatele Re: Amazon.pl ? 10.01.12, 10:38
          Steffa - Czy mogłabyś pokrótce napisać czy poczta polska honoruje te "nalepki" z amazona mające zagwarantować darmowy zwrot? Chcę zwrócić 2 książki, a że zamówione pomyłkowo, czyli zwrot nie z ich winy to i tak mi potrącą ok 7 GBP z kwoty zwrotu, więc zastanawiam się czy warto w ogóle w ten sposób odsyłać... Ciekawa jestem jak było w Twoim przypadku, skoro piszesz, że miałaś już jakieś doświadczenia.
          • steffa Re: Amazon.pl ? 11.01.12, 00:07
            Jeśli udało ci się wydrukować darmowy kupon, to powinni honorować.
            Problem jest z Pocztą Polską, czyli ''paniami''. "Nie ma paczek zwrotnych na koszt adresata, są tylko listy!". Kupon wywołał wielkie poruszenie. No, pewnie, jeśli oni wszystko zapisują w zeszytach w kratkę, a tam trzy kody kreskowe! Uparłam się, zadzwoniła pod numer na nalepce (przezornie napisali ''w razie problemów, dzwoń..."). Na tej nalepce jest nr umowy, na podstawie której ten proces zachodzi. Kierowniczka twierdziła, że ponieważ umowa została zawarta we Wrocławiu, to tylko tam można nadać taką paczkę. ;-) Postuluje o umieszczenie ukrytej kamery na PP!
            • steffa Re: Amazon.pl ? 11.01.12, 00:07
              ę
            • tagliatele Re: Amazon.pl ? 11.01.12, 08:46
              Dziękuję, właśnie tego się obawiam ale spróbuję odesłać książki by przekonać się czy "moje" panie na poczcie będą bardziej odważne...

• abepe Re: Amazon.pl ? 11.01.12, 10:12
                U mnie panie na poczcie mają komputery.
                • steffa Re: Amazon.pl ? 11.01.12, 12:36
                  U mnie też mają. I co z tego? Mają także zeszyty w kratkę.
                  Sterowałam nimi telefonicznie, bo nie ja wysyłałam, ale na moją sugestię, że żyją w XIX wieku, pani odpowiedziała: - Ja nie wiem, w którym wieku żyjemy. ;-)
    • bea-sjf Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 09.01.11, 13:12
      w innym watku abepe pyta:
      >A jak wychodzi przelicznik bankowy? Zakładacie konta w funtach?
      >Jak wychodzi płacenie z konta w euro?

Ja się zastanawiam właśnie jak usprawnić zakupy amazonowe, bo do tej pory dawałam koleżance funty do ręki, ona wracała do swojego domu w Anglii i płaciła za zamówienie, które miałam w swoim koszyku. Poszła nam cała operacja jak z płatka, ale jednak wolałabym nie zawracać koleżance głowy. Czyli - podobnie jak abepe zapytam jak to jest z kontem walutowym i z kartą?
      • sinceramente Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 09.01.11, 13:18
        Ja mam normalne ekonto w mbanku i płaciłam zwykłą kartą visa electron (delfiny), którą mam do niego.
        Przelicznik jest całkiem w porządku, w funtach było 25,95, a z konta ściągnęli mi 127,08 zł.
        • poppy76 Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 09.01.11, 17:39
          www.bookdepository.co.uk/
          tutaj tez mozna zamawiac ksiazki z darmwa dostawa do Polski, i nie tylko;)
          Ceny takie same jak na amazon, roznia sie chyba tylko jednym pensem.
          I nie ma minimum zamowienia.
          • sinceramente Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 09.01.11, 18:31
            Dobrze wiedzieć, choć akurat to, co ja chciałam kupić, na amazonie jest tańsze (np. Where The Wild i Up Above and Down Below.
            No i na amazonie zamawiam też zabawki i inne rzeczy, oprócz książek.
          • steffa Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski 09.01.11, 20:56
            Niestety wybór mniejszy, a i ceny niestety wyższe.
            • ap77 Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski 10.01.11, 10:36
              ja zamawialam an Amazonie ksiazki, buty, darmowa przesylka i wszystko bez problemow:)
          • 7oz Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 10.01.11, 13:56
            Ja wprawdzie nie kupowałam z dostawą do Polski tylko do Anglii ale miałam z bookdepository średnie doświadczenia. Paczka przyszła po ponad miesiącu a obiecywali, że będzie w ciągu tygodnia (w innych angielskich księgarniach nigdy nie czekałam dłużej niż 2 tygodnie) . Nie śpieszyli się też z odpisywaniem na maile więc już więcej u nich nic nie kupiłam ale to było kilka lat temu może się polepszyli...
        • anna_mrozi Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 10.01.11, 11:41
          Czyli jednak nie tylko karta kredytowa?
          CZy to opcja mtransfer? Czy też inny rodzaj płatności elektronicznej?
          • sinceramente Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 10.01.11, 11:54
            Normalna płatność kartą. Na końcu składania zamówienia system zapytał mi się o sposób płatności, wybrałam Visę, podałam nr karty jej termin ważności i tyle.
            Wcześniej tylko na koncie zmieniłam sobie limit na transakcje internetowe, bo domyślnie jest ustawiony na 0.

Pieniądze miałam od razu zablokowane, a po kilku dniach ściągnięte z konta.

Tu jest lista kart z polskich banków akceptowanych przez zagraniczne sklepy internetowe.
    • irmeline Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 10.01.11, 14:40
      Jak dotąd jestem więcej niż zadowolona z zakupów na Amazonie. Zamówienia realizują błyskawicznie, paczkę otrzymywałam zawsze dobrych kilka dni wcześniej niż szacowana data dostawy zamówienia; można śledzić status przesyłki, a zabawki (np. zwierzątka Sylvanian Families, które zbiera moja córka) i książki są zazwyczaj tańsze niż w polskich sklepach internetowych czy na Allegro, tym bardziej że regularnie pojawiają się różne promocje na poszczególne produkty.
    • steffa Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 13.01.11, 00:30
      Pamiętajcie, że od stycznia do cen amazonowych trzeba dodać 5% Vatu!
      • anna_mrozi Re: Amazon- bezpłatna dostawa do Polski (od 25 fu 13.01.11, 08:59
        Cha, właśnie przekonałam się o tym kilka dni temu :(
        Ale i tak taniej niż w empiku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka