IP: 195.117.14.* 14.11.02, 09:02
Ostatnie zdanie z felietonu pana Stachaczyka z Radia Piotrków:

"Pozostaje tylko, gratulując skuteczności i odwagi, życzyć Nowemu Panu
Prezydentowi, aby jakoś sobie to wszystko poukładał. W przeciwnym razie
minibusy, które tak sprawnie wwiozły go do gabinetu przy Pasażu Rudowskiego,
szybko go stamtąd wywiozą - czego mu naprawdę nie życzę.
Tomasz Stachaczyk"

Zdaję sobie sprawę, że autor użył swoistej metafory w odniesieniu do nowego
prezydenta, niemniej jednak jest ona wyjątkowo niesmaczna i prostolinijna.
A poza tym doprowadza mnie do furii ciągłe kreowanie funkcjonowania minibusów
jako problemu nr 1 naszego miasta. Temu m.in. miała chyba służyć ta
metafora...
Obserwuj wątek
    • Gość: noname Re: felieton IP: green.d* / 10.9.60.* 14.11.02, 10:01
      rozumiem Colo Twoje stanowisko w sprawie minibusów, masz prawo je mieć. Problem
      polega jednak na sprawności i dostępności komunikacji. Zainteresowane osoby na
      wieść o likwidacji minibusów wpadły w rozpacz. Ty pracujesz w Łodzi, nie
      chwaliłeś się samochodem, nie wiem czym poruszasz się po Piotrkowie może na
      autonogach (zdrowo !!!), ale na przykład moja żona stwierdziła, że musiałaby
      wychodzić do pracy 30 minut wcześniej bo tak jedzie MZK. Może po zmianie
      rozkładu byłoby inaczej (na razie zmiana zawieszona). Problem jest również w
      tym, że więcej kursów MZK to żądanie większych dotacji z kasy miasta, a
      minibusy nie dostają złotówki (no może coś dostają, bo póki co nie partycypują
      w kosztach sprzątania przystanków). No a jak komuś jazda minibusem (za 1,10zł)
      nie pasuje to może jechać MZK za 1,60 zł. A czy zauważyliście ekspansję
      minibusów w okolice Piotrkowa. Jeżdżą do Tomaszowa, Osobna linia do Wolborza,
      Moszczenicy, Czarnocina, Tuszyna, Grabicy i Szydłowa, Woli Krzysztoporskiej,
      Niechcic, Ręczna, Błogiego o Sulejowie nie wspominając. Ale należy zwrócic
      uwagę, że do Bełchatowa nie jeżdżą. Tam jeździ 22.
      • Gość: colo Re: felieton IP: 195.117.14.* 14.11.02, 11:12
        Moje stanowisko wobec minibusów jest oczywiste. Nie mam nic przeciwko nim, ale
        w dużo, dużo estetyczniejszym wydaniu. Naprawdę Noname wstyd mi jest, kiedy moi
        znajomi z różnych stron Polski odwiedzając mnie, pytają co to za śmieszne
        cudactwa zatrzymują się na przystankach. Przyznasz, że minibusy w obecnym
        wydaniu, pomijając brak spełniania jakicholwiek norm estetycznych i nawet
        prawnych, bardzo negatywnie wpływają na wizerunek Piotrkowa. Ludzie, którzy nie
        mają pojęcia o problemach komunikacyjnych w naszym mieście, a więc osoby
        odwiedzające Piotrków lub będące tu przejazdem, postrzegają problem jako
        małomiasteczkowy, wręcz prowincjonalny. Wiem, że tak jest, gdyż mówi to bardzo
        wiele osób spoza naszego miasta, z którymi rozmawiam. Jest to przykre.
        Chciałbym widzieć nasze miasto jako estetyczne, zadbane miasto i mam nadzieję,
        że Pan Matusewicz przy współudziale innych ludzi mogących coś w mieście ucynić,
        doprowadzi do jakiegoś sensownego rozwiązania sprawy.
        Ja osobiście poruszam się samochodem, choć ostatnio staram się troszkę więcej
        poruszać pieszo. Nawiązując jeszcze do minibusów, ostatnio zauważyłem kilka
        sztuk dowożących ludzi do i z Łodzi. Pozdrawiam
        • schab Re: felieton 19.11.02, 15:33
          problemu minibusów nie rozwiążemy w tym gronie. nie popadajmy w
          małomiasteczkowe dywagacje. problem jest bardzo złożony i wymaga dogadanie się
          na szczeblu prezydium-mzk-minibus.
          • Gość: colo Re: felieton IP: 195.117.14.* 19.11.02, 16:02
            Pewnie, że nie rozwiązemy tutaj problemu minibusów. Ale chociaż sobie ulżymy,
            mogąc wyrazić własne stanowisko.
            • schab Re: felieton 19.11.02, 16:03
              te ch..., k.... i p.... j..... ch.... im w d....!
              • Gość: colo Re: felieton IP: 195.117.14.* 19.11.02, 16:42
                No to sobie Schabie ulżyłeś!!!!!
                • Gość: noname Re: felieton IP: green.d* / 10.9.60.* 22.11.02, 08:46
                  ale jak dyskretnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka