Dodaj do ulubionych

Won mykoła

IP: 213.25.24.* 17.02.10, 08:13
Napisałem prośbę do admina o niedopuszczaniu postów z kompa o IP 79 139 112*.
Jeśli komuś zależy aby to forum nie zniknęło to proszę o przyłączenie się do
protestu i pisanie do opiekuna tego forum.
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: Won mykoła 17.02.10, 08:16
      Myślisz, że tutejszy admin istnieje?;)

• Gość: pysio Re: Won mykoła IP: *.alfaks.com 17.02.10, 08:49
        Tym forum opiekuje się rapapo!
        • fanka_online Re: Won mykoła 17.02.10, 08:54
          Tak pisze, owszem:)
          Próbowałeś kiedyś zwracać się do Niego o usunięcie postu, na przykład?
        • lechowski51 Re: Won mykoła 17.02.10, 08:56
          Pysio!.Podejmujac rozmowe z mykola dowartosciowujesz ta banderowska kanalie.Z
          drugiej strony gdyby mykola wypisywal podobne klamstwa o Zydach to administracja
          tego forum juz dawno by sie nim zajela.
          Ignoruj tego banderowskiego trola to przeniesie sie do ich bunkra na forum
          Podkarpacka u-Kraina.
          • Gość: Czak Re: Won mykoła IP: *.tktelekom.pl 23.02.10, 07:47
            Mykoła wie ,że jest pokręcony i występuje na tym forum jako Tak Tak
    • darino Jestem przeciw ! 17.02.10, 08:57
      To jest forum, przemyskie zresztą, czyli miejsce, w którym można wygłaszać swoje
      sądy. Mykoła ma również do tego pełne prawo. Tym bardziej, że nie prezentuje
      jakichś skrajnych poglądów, lecz namawia do zgody.
      No ale to bardzo niebezpieczna sprawa dla polskich nacjonalistów - nienawiść
      jest ich pożywką.
      PS. W wielu sprawach nie zgadzam się z Mykołą, a często nie chce mi się czytać w
      całości jego przydługich postów. Natomiast razi mnie napastliwość i chamstwo
      jego adwersarzy, obrażających go bez żadnych zahamowań.
      • fanka_online Re: Jestem przeciw !;) 17.02.10, 09:01
        Zaraz przyjdzie Piotrz z mową obrończą.
        • Gość: pysio Re: Jestem przeciw !;) IP: 213.25.24.* 17.02.10, 09:22
          Z moich badań naukowych wynika jedno że mykoł to jest beznadziejny przypadek
          oszołoma! To on pierwszy zaczął obrażac polaków stosując megalomanię
          bojkowsko-ukraińską.Oprócz tego stał się monotematyczny a w końcu tak nudny jak
          flaki z olejem. Nigdy nie napisał czegoś nowego czy odkrywczego ale stosuje
          retorykę która do tego powtarza się a co za tym idzie nie ma sensu czytać bo w
          każdym poście to samo.Miarka się przebrała gdy zaczął żądać aby czcić
          banderowskich nacjonalistów. Epatowanie forumowiczów religią wywodzącą się z
          banderyzmu świadczy dobitnie o umysłowości sfanatyzowanego i chorego umysłu. Ma
          do tego odpowiednie fora gdzie może się narzucać ze swoimi zboczeniami
          ideologicznymi jak i szerzyć swoje chore poglądy religijne. Tam również może
          przedstawiać swoją interpretację historii po banderowsku.Wiem darino że to
          środek ostateczny ale poczytaj sobie regulamin a zwłaszcza netykietę. Jeśli masz
          trochę oleju to dojdziesz do wniosku że to śmieciarz i troll!
      • fanka_online Re: Jestem przeciw ! 17.02.10, 09:17
        Jestem przeciw propagowaniu kłamstw, związanych z ludobójstwem dokonywanym przez
        OUN-UPA.
        Jestem przeciw szerzeniu haseł nacjonalistycznych i przeciw obłudzie,
        odwołującej się do uczuć religijnych dla własnych, partykularnych celów.
        Jestem przeciw fałszowaniu historii i manipulacji faktami.
        Jestem przeciw pogardliwym epitetom pod adresem forumowiczów i postom
        uwłaczającym kulturze dyskusji na forum.
        Jestem przeciw temu wszystkiemu, co sobą prezentuje Mykoła i popieram wniosek o
        jego zabanowanie.
        Amen.
        • Gość: aaa Re: Jestem przeciw ! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 13:10
          Ja jestem jak najbardziej za, ale prosze również o zablokowanie użytkowników
          "pysio" "Lechowski51" i "fanka online" wasze teksty są równie głupie i ziejące
          jadem jak tego pożal się Boże "mykoły", "tak tak", nawiasem mówiąc trzeba być
          ostatnim przygłupem zeby sie zgłaszać pod 5 nickami skoro i tak widać że to cały
          czas to samo IP.
          A serio to uważam że swoimi głupkowatymi pseudo historycznymi dyskusjami tylko
          zatruwacie atmosfere, jesteście jak ten gość co przychodzi na przyjęcie i mu
          skarpety śmierdzą, ktoś w końcu powinien zwrócic uwagę.W internecie jest mnóstwo
          forów dla prawicowych paranoików, może sie gdzieś przeniesiecie, co? W debilnych
          tematach z "banderowcami" w temacie i tak tylko wy sie produkujecie.
          • Gość: Tak Tak Re: Jestem przeciw ! IP: 79.139.112.* 17.02.10, 14:07
            Co Wam przeszkadza -Łemko Bojko Austro wegier MYKOŁA!
            Wy prawicie swoje a Mykola swoje - a jak go nie będzie to z kim
            bedziecie dyskutwać a nawet się spierać tj. być za Mykolą a nawet
            przeciw ?
            Dla Mykoły -podoba być sie na tym forum - zresztą nie prywatnym
            lecz dla wszystkich z Przemysla Kraju i za Granicy więc jest !
            A komu sie Mykola nie podoba - TO SAM WYNOCHA - FORA ZE DWORA do
            innego FORA -O! najlepiej aby pierwszy uczynił to ten co dal takie
            chasło - KTO - ANO PYSIO co odsnieżać nie chce i nie chce
            gromadzić workow z piaskiem na roztopy i powodź .Ale próżniak ( U
            Niemca i za Niemca byś tak nie bumelowal )
            A Komu sie nie podoba Mykoła i - tym co judzą przeciwko Uraińcom
            i nawołją do nienawiści na tle narodowosciowym i okazuja swoja
            agresje oraz żle pojmowany szowinizm i nacjonalzm Mykola mowi VON
            lub Bracie opamiętaj sie i nawróć do pojednania i milości bliźniego
            BO Mykoła tylko prosi i przekonuje - że Ukrainiec też czlowiek -tez
            wiele wycierpiał -też chce pojednania i barterskiego współżycia
            sąsiedzkiego -tez tęskini do soich rodzinnych stron na Łemkowynę i
            Beskidy i Podkarpacie - nawet tu w Bieszczadach itd.
            Mykola nigdy nie nawoływal i nie podjudzal oraz nie kpił z rodaków
            i braci Polaków lecz tylko podawał przyklady jak to bandyci są w
            róznych nacjach i w rożnych środowiskach Wy o Wołyniu to Mykola z
            odniesieniem do Pawłokomy i Małkowic ( tutaj najbliżej Przemysl).
            Mykola -was ( swoich oponentow) bardzo lubi - i lubi z nimi
            dyskutować bo przekonuje ich że nalezy pracować i pomagać Ojczyźnie
            choćby przy odśnieżaniu nie zaś zajmowac się polityką w złym
            pojęciu !
            Tak Tak - Mykoła lubi swoich oponentów a nawet im wybacza krytykę
            pod jeggo adresem izło rzeczenia na Niego bo jest miłosiernym i
            wyrozumiałym . Jak Chrystus co nastawia drugi policzek do
            uderzenia -choć Wy nie tylko bijecie ale i kopiecie czyli jeszcze
            gorzej jak Chrystusa traktujecie.
            Tak tak - Mykoła wybacza wam Waszej głupoty i nadal dla tych kilku
            osób będzie wpisywal swoje dosadne i trafne odpowiedzi.
            No bo My jesteśmy Braćmi ,Polak -Łemko Bojko a nawet Austro-
            wegier !
            • Gość: aaa Re: Jestem przeciw ! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 14:24
              gościu, to że mówisz o sobie w 3 osobie to już sporo mówi o Twojej kondycji
              psychicznej, problem w tym że podpuszczasz podobnych sobie oszołomów z 2 strony
              jakiejś wyimaginowanej barykady. Jest rok 2010, od ostatniej zadymy historycznej
              mija 60 lat, pamiętają ją najstarsi tylko, to po co robić z tego oś sporu, kto
              kogo kiedy i kto zaczął?
              • fanka_online Re: Do Aaa 17.02.10, 14:29
                Nakręcaj go dalej swoimi niedorzecznymi komentarzami wspierającymi
                nacjonalistyczną propagandę...owocnej "dyskusji" życzę.
                • Gość: aaa Re: Do Aaa IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 14:42
                  Fanka widze że literki składasz w zdania, ale już ze zrozumieniem gorzej, gdzie
                  wspieram "nacjonlistyczną propagande", czyli coś co nawiasem mówiąc uprawiasz
                  równie nachalnie jak Mykoła?
                  • Gość: gość portalu Mykoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 15:32
                    Mykoła to przypadek kliniczny, ma zrujnowaną psyche i jest mu z tym dobrze.
                    Typowy banderowski typ.
                    • Gość: pysio Re: Mykoła IP: 213.25.24.* 17.02.10, 16:08
                      Wiem że nie musiałem dyskutować. Ale musiałem sprawdzić dokąd oni doszli z tym
                      banderowskim systemem. Doszedłem do tego przez prowokowanie zwolenników
                      banderyzmu. Dla nich świat stoi w miejscu. Zapiekli z nienawiści do wszystkiego
                      co polskie trwają w tych swoich okopach. Nie masz racji aaa bo zapomnienie to
                      gwarancja powtórki. Dla nich nie jest ważna wygrana o samostijną. Tyle już razy
                      przegrali że się przyzwyczaili. Dla nich ważny jest ten moment gdy sobie choć
                      przez chwilę będą mogli pohulać z lachami. I nie mam na myśli tylko kobiet.Nie
                      wiem gdzie twoje korzenie i możesz być usprawiedliwiony ale oni nas przekonali w
                      sposób wyjątkowo drastyczny i to na dziesięć pokoleń naprzód jaki naprawdę bywa
                      ukrainiec ogarnięty ideą bandery. Każdy z nas Polaków chciałby mieć sąsiadów w
                      porządku. Pewnych, sumiennych.honorowych. takich z którymi można pochandlować,
                      zabawić się czy przyjażnić. I teraz wyobraż sobie mykołę w takiej roli. Dla mnie
                      to niewyobrażalne.
                      • Gość: Tak Tak Re: Mykoła IP: 79.139.112.* 17.02.10, 16:59
                        Tak Tak - Mykola czyta te wasze głupie wpisy i bardzo boleje że
                        tacy młodzi a tacy nienawistni do swoich Braci Ukraińcow -
                        najblizszych i najukochańszych sąsiadow.
                        I czgo TO TAK ?
                        Zawsze bylismyPolacy z Ukraicami nie roozerwalni w historii na
                        dobre i na zle .
                        To Nas inni( NIemiec i Bolszewik) porożnili nie zaś Polak z
                        Ukraińcem . Przeciez Polak i Ukrainiec to dwa bratanki nie tylko do
                        szabelki czy do ruskiej szklanki ale do Wspolnej jednej Unii
                        Europejskiej .
                        Dzis Polacy w Unii -jutro napewno Ukraińcy i wtedy Polska
                        bedzie tak jak w wizjach i proroctwach Sabały tj.od morza do morza.
                        Nie bedzie granic nie będzie kordonów nie będzie celników, nie
                        bedzie NIC ( jak to mowi Konnonwicz z Białegostoku)
                        Ale bedą za to drogi do odśniezania i rzeki do uregulowania.
                        Dlatego Lechowski,Pysio ,Faniu ,Biało czerwony , Valmont 80 i inni
                        dajcie przykad patriotyzmu i oddania tej naszej wspólnej umąeczonej
                        ziemi zaprzestańcie podjudzac do nienawisci lecz naklaniajcie do
                        pokoju i spokoju a potem Odsnieżać - odsnieżać i jeszcze raz
                        Odsnieżać i szykować worki z piaskiem bo roztopy idą .
                        Dajcie swój POPiS heroizmu zaś o polityce będziecie dyskutować
                        przy grilu i ruskiej szklance Pszeniczną zapijając i słoniną
                        swojska zakąsając !
                        Tak tak - to dla was najlepsza rada na uspokojenie i
                        odstresowanie -czyli ODŚNIEŻANIE i z Ukraińcem bratanie -O!
                        • Gość: Analityk Dlaczego??? IP: *.ptvk.pl 17.02.10, 17:31
                          Z twarzą Wielkiego Szu czytam Wasze posty nt. zagadnienia nazwijmy
                          to skrótowo ukraińskiego. Generalnie unikam dyskutowania w tej
                          kwestii, gdyż mentalność (bez konkretnego adresata) frustratów
                          wytwarza określone spojrzenie o charakterze roszczeniowym.
                          I po co?
                          czemu ma to służyć?
                          W imię sprawiedliwości?
                          głoszenia jedynie słusznej prawdy?
                          Grupa dyskutantów chcacych bronić prawdy jedynie słusznej i
                          objawionej lub powielanej przez niektóre autorytety identyfikuje się
                          z frustracją pt. a dołożymy mu lub im; niech wiedzą jaka jest prawda.
                          Pytanie brzmi nadal po co?

Historia powstanie za kilkadziesiąt lat, gdzie nasi potomkowie bedą
                          wykazywac obiektywizm - teraz to najłatwiej szerzyć nienawiść.
                          • Gość: Mykoła Re: Dlaczego??? IP: 79.139.112.* 17.02.10, 17:46
                            Wlaśnie anie Analityk - dla mnie chodzi o to samo .Po co rozgrzewać
                            atmosferę i rozdrapywać stare rany lub wyciagać zmurchwiale trupy
                            na wierzch . Niech sobie spia w spokoju a my zyjmydlaej lecz juz w
                            POKOJU . Nie chcą tego zrozumieć bo wola zawieruchę i ogień to im
                            tlumaczę spokojnie i wlaśnie po dobroci lejąc na głowę kubel zimnej
                            wody .
                            O ile mamy patrzeć obiektywnie na prawde to patrzmy jak ona
                            wyglada z jednej i drugiej strony nie zaś tendencyjnie . Bo ma
                            wyglądać tak jak mowi stofora szowinistyczno- nacjonalistyczna
                            przez która przemawia nie rozum lecz nienawiść wobec wszystkiego co
                            pochodzi ze wschodu lub choćby i z Krynicy Górskiej o ile tylko
                            kojarzy sie ta Krynica z ludźmi wywodzącymi sie z tej ziemi choć o
                            tradycjach bizantyjskich .
                            Dzięki za głos rozsdku !.
                            • Gość: pysio Re: Dlaczego??? IP: 213.25.24.* 17.02.10, 18:13
                              To wszystko analityku w imię doświadczenia z nacjonalistami ukraińskimi.Prawda
                              nie może wyglądać inaczej z tej czy tamtej strony. Jest jedna. Zdobyta na
                              własnej d... Do dzisiaj żyją ludzie którym snią się koszmary. Po co do tego
                              wracać. Gwarancją jest pamięć. Bolesna, okrutna nie pozwalająca zapomnieć! A ty
                              się domagasz tego co niemożliwe. Rusz wyobrażnię i pomyśl czy da się zapomnieć
                              okrutnie mordowanych rodziców, dzieci, kumpli czy ludzi starych, młodych - tylko
                              za to że są polakami albo żydami? Jeśli jesteś w stanie to zrobić to z
                              człowieczeństwem jesteś co najmniej na bakier. Winni tej zbrodni domagają się
                              aby zapomnieć. Ale nie chcą wyrazić skruchy i przepędzić nacjonalistów. Mało
                              tego. Oni chcą żeby ich przepraszać. Jest to próba postawienia logiki na głowie.
                              Jestem pewny że mój naród na to nie pójdzie. A ukraińcy żeby się dostać do unii
                              muszą sie nauczyć europejskiej logiki. Ta wschodnia jest może i dobra dla
                              naszych wschodnich sąsiadów ale jak chcą to niech się w niej kiszą sami. Oprócz
                              nas mają się jeszcze z kim jednać. Ten gnojek bandera już zadbał o to.
                              • Gość: Mykoła Re: Dlaczego??? IP: 79.139.112.* 17.02.10, 19:41
                                Pysio - pisząc o tych bestialsko mordowanych przez bandytow i
                                zwyrodnialcow mialeś na mysli mordowanych w ten sposób Polaków
                                wyznania greko katolickiego w Pawłokomwjej i Malkowicach czy tylko
                                tych modowanych kilkaset kilometrów stąd na Kresach - Bo to dla
                                Przemyslaków Łemków Bojków Ausstro wegrow ogromna róznica.
                                Mówiąc o bandytyzmie i zwyrodnieniu Ja mam na mysli wszystkich
                                tych co mordowali niewinnych ludzi i nie jest dla mnie z jakiej
                                nacji sie wywodza Bandyta bandytą byl i jest w kazdej nacji - w
                                polskiej i ukraińskiej również .
                                Trzymając strone Bandyty ( bez względu na jego nację ) Sam Stajesz
                                się BANDYTĄ.
                                Niemoralny jest ktoś ktyo popiera bandytyzm innych nie bacząc na
                                bandystyzm ze swojej strony - O!
                                Weż się człowieku za kontynuowania odśnieżania lub zbijanie
                                kry na Sanie oraz na przygotowanie worków z piaskiem przeciw
                                powodziowym -O!
                                WIOSNA IDZIE !
                          • fanka_online Re: Dlatego 17.02.10, 20:19
                            Bywają w dziejach narodów takie etapy, kiedy polityka państwa spotyka się ze
                            sprzeciwem społecznym. W przypadku spraw wewnętrznych wspomniane zjawisko
                            występuje wystarczająco często, aby się z nim oswoić, chociaż bywa, że jawna
                            niesprawiedliwość woła o pomstę do nieba, a różne forum roją się wówczas od
                            krytycznych wypowiedzi, o prasie opozycyjnej nie wspominając.
                            Rzadziej sprzeciw społeczny budzi polityka zagraniczna, jednak w ostatnim
                            dwudziestoleciu nie raz przyglądaliśmy się co najmniej dziwnym posunięciom
                            różnych Rządów i indywidualnych polityków, kompromitujących w ten i ów sposób
                            polską rację stanu, jak i samych siebie.
                            Mamy szczęście żyć w czasach spokoju i takiego samego spokoju życzymy własnym
                            potomkom oraz ich następcom, więc nie sposób pogodzić się z odradzającym się tuż
                            za granicą zbrodniczym nacjonalizmem, wyciągającym z szafy trupy splamionych
                            krwią "bohaterów"/ideologów śmierci, wywołującym duchy ich nadgorliwych
                            uczniów/wyznawców, szydzącym z cierpienia tysięcy zakatowanych ofiar, którym do
                            dziś odmawia się nawet pamięci.
                            Nie sposób pogodzić się z polityką obecnego Rządu biernie przyglądającego się
                            przez lata faszyzującej Ukrainie, usiłującej budować swoją "tożsamość" na
                            najczarniejszych, najbardziej krwawych kartach własnej historii.
                            Nie sposób zaakceptować sąsiada tańczącego na grobach swoich ofiar; Polaków,
                            Żydów, Ormian, Czechów, Ukraińców...
                            Ideologia śmierci budzi naturalny wstręt, a zdrowy rozsądek nakazuje
                            powstrzymanie jej kontynuatorów od propagowania moralnie szkodliwych treści, we
                            właściwy sobie sposób, a każdy szydzący z bezsilności Kresowian i ich
                            potomków/sympatyków miał okazję się przekonać, że apele nie pozostają bez echa,
                            czego dowodem było oświadczenie Prezydenta tuż przed zapowiedzianym protestem 5 b.m.
                            Nie mamy wielkiego wpływu na politykę zagraniczną państwa, którego jesteśmy
                            obywatelami, ale nie wolno nam być obojętnym na żadne zło, jakie z niej wynika.
                            Mamy wreszcie wolność słowa, więc korzystajmy z niej, nie dla własnych,
                            abstrakcyjnych korzyści, ale dla wspólnego dobra , jakim jest życie w kraju
                            wolnym od dzikich hord najeźdźców, wolnym od strachu, przemocy i ludzkiego
                            nieszczęścia.
                            • Gość: Mykola Re: Dlatego IP: 79.139.112.* 17.02.10, 20:24
                              Faniu - wkońcu dobrze piszesz - lecz bacząc na innych trzeba
                              przyglądać się sobie i nie popadać w samozachwyt lub tzw.
                              narcyzm !
                              • Gość: pysio Re: Dlatego IP: 213.25.24.* 17.02.10, 21:02
                                Fanko tak denny umysł jaki ma my-kołek nie jest w stanie odróżnić mordów
                                wynikających ze statystyki od ludobójstwa zaplanowanego i z żelazną konsekwencją
                                wykonanego.Stawianie w jednym szeregu ludobójcy i mordercy nawet kilku osób to
                                tylko chory nacjonalistyczny i oszołomski my_kołek potrafi.Jeśli iść jego tokiem
                                rozumowania to niemcy nie popełnili ludobójstwa do spółki z ukraińcami bo polacy
                                się bronili i jakś tam ich liczba zginęła w wyniku walk czy wymierzania
                                sprawiedliwości bandytom. Nie ma na świecie organizacji która zarzuca polakom
                                ludobójstwo. Jeśli chodzi o ukrainę to jest ich multum. Tylko ta prawda do tego
                                kołka nie jest w stanie się przedrzeć.Usprawiedliwianie Ludobójstwa incydentami
                                wynikłymi z powodu masowych mordów Może trafić tylko do apologetów zbrodniczych
                                idei.

• Gość: Miki Re: Dlatego IP: 79.139.112.* 17.02.10, 21:13
                                  Pysio pisz prawde . Polakom zarzucaja ludoójstwo i zbrodnie dokonan
                                  nawet dzis min. w Afganistanie - To nie Ukraińcom lecz Polakom
                                  zarzucają popelnienie zbrodni wojennej . Amerykanie też o to
                                  oskarzyli Polakow -nawet w Iraku . A ty mowisz że nie ma na swiecie
                                  nacji co oskarza Polakow.
                                  Demianiuk tez Obywatel polski i Amerykanie chcieli wydac go
                                  Polakom do osądu bo Izrael uniewnnil tego człowkieka od zarzutu
                                  zbrodni i jakos Niemcy nie moga go osądzić - napewno nie osądzą
                                  lecz tylko czekaja na naturalna smierc - Oj Pyysio Oj Pysio szkoda
                                  że taki stary i taki głupi - Bandyci są w kazdej nacji w polskiej i
                                  ukraińskiej Tez . U Talibow też -nawet kobiety ciężarne i dzieci -
                                  o czym Wojsko Polskie przekonuje ogłupiale spoleczeństwo
                                  usprawiedliwiając mord .
                                  Pysio a moze ty tez Harcerz - Hę ,lub nawet Harcmistrz -hę i finke
                                  ostrzyszpo nocach - hę .
                                  Masz prawo bo kartofelki mozna tym skrobać i warzywko na grila
                                  pokroić ! ale najlepiej to weż się za odsnieżanie - O !
                                  • Gość: pysio Re: Dlatego IP: 213.25.24.* 17.02.10, 21:32
                                    Dobrze że powiedziałeś o demianiuku. Jak chcesz wiedzieć to bandera też miał
                                    obywatelstwo polskie. To chyba miód na twoją chorą głowę. Raz mówisz że nazwisko
                                    świadczy o narodowości.\Małysz| Następnie twierdzisz że papiery. Zdecyduj się w
                                    końcu na jedną wersję. Tylko nie wiem czy przy twojej mentalności jest to możliwe?
                                    • Gość: Analityk Równość zbrodni IP: *.ptvk.pl 18.02.10, 06:15
                                      ..postrzegam jako zjawisko obiektywne Szanowny Pysio; Lecz 3mając
                                      się Twojej teorii wypadałoby sięgnąc nie 60 lat wstecz a 600, gdzie
                                      w imie WIARY!!! mordowano rdzennych mieszkańców Ameryki
                                      Południowej. I czym się do kur.. ..wy nędzy różni zbrodnia
                                      popełniona600 lat temu a 60?
                                      A może IPN wartałoby zatrudnić do wyjaśnienia zagadek?
                                      Więc proponuję aby wypowiadać znacznie szerzej aby nie kumulować
                                      jadu sprawiedliwości w jednym miejscu.
                                      Za chwilę odezwą się sfrustrowane trójkąty zarośnięte kurzym
                                      móżdżkiem (pozwalające na sranie w miejscach do tego przeznaczonych)
                                      aby ponownie podjąć próbę oczywistej nieoczywistości - oczywista
                                      oczywistość wedle słów klasyka prawa zaczyna tracic na aktualności.
                                      • Gość: pysio Re: Równość zbrodni IP: 213.25.24.* 18.02.10, 07:15
                                        Bardzo ciekawa teoria tylko że nie do przyjęcia. Jak świat, światem zawsze
                                        mordowano na większą lub mniejszą skalę. Jeżeli przyjmiemy że to jest
                                        usprawiedliwienie to możemy z powodzeniem się szykować na powrót "na drzewa".
                                        Jeszcze raz dla jasności; każda zbrodnia bez względu na liczbę musi być
                                        potępiona a wszyscy winni ukarani.Wszelkie idee nekrofilne są mi obce. Jedyne co
                                        dopuszczam to obrona do której każdy ma prawo a nieraz i obowiązek w imię
                                        przerwania zaklętego kręgu zbrodni. Każdy kto broni lub usprawiedliwia czyny
                                        zbrodnicze wynikłe z agresji w stosunku do słabszego powinien wziąć pod uwagę że
                                        u niego zanikają uczucia zwane ludzkimi. Jeśli to nie jest oczywista oczywistość
                                        to co nią w końcu jest? Udawanie że upa w większości to polacy bo mieli polskie
                                        papiery a w zw. z tym się sami wymordowali.A może uznać ; co tam kilkaset
                                        tysięcy to nie tragedia bo i tak w końcu by umarli. Częsty jest pogląd że w imię
                                        poprawności politycznej i liczenie że nacjonalizm umrze śmiercią naturalną. Kto
                                        tą oczywistość neguje jest wredziem, oblechem, fałszywcem.nihilistą. obłudnikiem
                                        i całym arsenałem negatywnych nazw mających swe żródło w zboczeniach!
                                        • Gość: Mykola Re: Równość zbrodni IP: 79.139.112.* 18.02.10, 08:30
                                          Pysio -popadasz w skrajności i sam juz sie placzesz w tym co
                                          mowisz.Bo
                                          Jk piszesz to rozliczać za zbrodnie trzeba wszystkich zbrodniarzy
                                          i nie ma co bronic tych zbrodniarzy ( choc adwokat jest aby bronic
                                          zbrodniarza0 . jednak Mykola stale pisze to co ty teraz powtarzasz
                                          że trzeba rozliczać zbrodniarzy bez wzgledu kim są z jakiej nacji
                                          sie wywodzą lecz tylko zbrodniarzy nie cała nację oraz populację .
                                          Dlaczego rozliczac Ukraińca za zbrodnie zaś Polaka czy Niemca za
                                          taką sama zbrodnie nie rozliczać.
                                          Prawo ma być równe dla wszystkich nie z protekcja wobec jednych i
                                          karaniem drugich chocby byli nie winnymi.
                                          Piszę o faktachże Ukraińcy w polsce przed wojną mieli
                                          obywatelstwo polskie nie ukraińskie i nie radzieckie lecz polskie
                                          więc z punktu prawa międzynarodowego traktowani są jak Polacy nie
                                          zaś Ukraińcy bo tutaj nacja nie odgrywa roli ( jak w USA -czy
                                          murzyn to obywatel Afryki czy też USA i odpowiada jak ten obywatel
                                          nie zas Kameruńczyk lub Zairczyk . Dlatego Demianiuka Sąd w USA
                                          nakazal deportacje do Polski lub Niemiec . Bo był obywatelem
                                          polskim i nie utracił tego rawa a jednocześnie zolnierzem
                                          niemieckim nie ukraińskim i od Niemiec za swoją słuzbę w tej Armii
                                          ma emeryture -niska ale ma ! choc by w SS ale ma i nikt mu nie
                                          odebrał tej emerytury bosobie ja wypracowal. O ile udowodnia mu
                                          zbrodnę wówczas moga mu a emeryture odebrać - ale czy zdążą - chyba
                                          czekaja aby umarł bo nie moga udowodnić temuczliowiekowi winy - że
                                          ON to Ten co myślą lub ktoś cos o nim słyszał )
                                          Na te samej zasadzie dziś może wyniknąc problem Śląska że zaczną
                                          dzialać terrorystycznie aby oddzielić się od Polski ( jak Ukraińcy
                                          w IIRP) choc są obywatelami polskimi jak np. Baskowie w Hiszpani .
                                          Więc jak mamy ich traktować - Ślązakow jako odrebną nacja czy też
                                          jak Polaków i obywateli Polski domagających sie wlasnej nowej
                                          ojczyzny .
                                          Widzisz Pysio ile w tym zawilosci i komplikacji -z którą trudno ci
                                          sie pogodzić . A może tego nie możesz pojąć lub nie chcesz pojąć -
                                          zależy od inteligencji !
                                          • Gość: pysio Re: Równość zbrodni IP: 213.25.24.* 18.02.10, 08:56
                                            Ja mam prośbę do jo lub innego popieracza. Niech ktoś zgodnie z logiką i stanem
                                            faktycznym na dzień dzisiejszy spróbuje temu mistrzowi interpretacji wyjaśnić na
                                            czym problem polega. Zaznaczam że on nie rozróżnia co to ludobójstwo i
                                            jednostkowe morderstwo o którym nie dyskutujemy.
                                            Do my-kołka; Ty moralisto od siedmiu boleści dlaczego nie protestujesz
                                            przeciwko stawieniu pomników i medalowaniu morderców i obojętne z jakiej by
                                            nacji pochodzili? Wiem że nie odpowiesz bo to wali twój kunsztowny plan obrony
                                            ludobójców!

• Gość: Miki Re: Równość zbrodni IP: 79.139.112.* 18.02.10, 09:34
                                              Mykola nie protestuje przeciwko takim pomnikom bo wówczas
                                              protestowalby przeciwko pomnikom stawianym dla Pilsudzkiego ( min
                                              zbrodniarza który dokonal przewrotu majowego czyli zamachu stanu w
                                              trakcie którego w obronie prawa i demokracji zamordowanych zostalo
                                              ok 400 osób podczas gdy w stanie wojennym zginęło ok 100 osob w -
                                              czy Mykola klamie - chyba nie bo to nawet potwierdzaja historycy w
                                              tym IPN) Mykola nie jest od podjudzania lub obalania komuś jego
                                              bohaterów lub mitów lecz do pojednaia ,godzenia ludzi ,ukazywannia
                                              prawdy i okazywania zrozumienia dla każcej ze stron .Mykola
                                              podkresla ze w kazdym spoleczeństwie i narodzie sa zbrodniarze lub
                                              wyrzutki kierujący sie wlasnym interesem nie interesem ogółu i z
                                              tego powodu są w stanie mordowac ludzi milionami jak min. Hitler
                                              czy Stalin , Pol Pot i inni .
                                              czy Mykola -chce żle i amawia d zlego . NIE - to inni ci
                                              okrutnui ,mściwi i xli namawiaja i podsycają do nienawiści
                                              między ldźmi i nacjami w sposob perfidny manipuluując faktami oraz
                                              dopasowując swoją wizję i interpretację bandytyzmu .
                                              Panie Pysio - nie wiem kim Pan jest i ile Pan ma lat oraz jakie
                                              wyksztalcenie ( kompetencje) ale napewno znacznie mlodszym ode mnie
                                              człowiekiem i więc min. z tego powodu ze znacznie mniejszą wiedzą
                                              odnośnie prawdy i faktów realnych nie mowiąc o doświadczeniu . Aby
                                              spierać się z kimś o coś -to trzeba najpierw poznać samego siebie -
                                              od środka nie zaś z pozycji sily lub zafalszowanej propagandy
                                              oceniać realia oraz rzeczywista prawdę ( nie pół lub ćwierć
                                              prawdy )
                                              O ile bym głosił nienawiść ,nie prawdę lub pomawiał kogokolwiek to
                                              naraziłbym sie na odpowiedzialność karną i działania
                                              prokuratorskie bo to forum publiczne ale skoro piszę prawdę i
                                              tylko prawdę to niestety narażam sie tylko na prowokację lub
                                              szykany i opluwanie przez ludz o poglądach jakie prezentują tutaj
                                              na tym forum niektórzy z was mi.szanowny Pan - A to mi calkowicie -
                                              ZWISA( sorry za przenośnię) !
        • Gość: Marian Re: Jestem przeciw ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:14
          Przyglądam ci się na forum od ponad roku i zapytam: czemu ty nie jesteś przeciw?
          Twoje wypowiedzi na forum świadczą, że niewiele ci się podoba. Masz jakąś
          obsesję na każdy temat, na który się wypowiadasz. Czy rzeczywiście wierzysz, że
          posiadłaś klucz do wszystkiego? Nie wystarczy cytować Biblię, Kapuścińskiego i
          paru innych autorów. Sama wiedza to za mało, pycha jaką się nadęłaś może sprawić
          któregoś dnia, że pękniesz. A tak notabene, czy naprawdę w kościele
          franciszkanów słuchasz tych kazań, czy nie? Bo z treści twoich wystąpień wynika,
          że wiedzę to ty masz, ale z wprowadzaniem jej w czyn to już słabiutko. Cieszę
          się że moje dzieci nie uczą tacy nauczyciele jak ty, bo byliby straceni dla
          rodziny i społeczeństwa.
          • Gość: pysio Re: Jestem przeciw ! IP: 213.25.24.* 18.02.10, 15:44
            Mykoła wśród ludobójców zapomniałeś wymienić to co masz pod nosem czyli banderę.
            Dalej nie czytałem i dlatego o dalszej treści nie polemizuję.
            • Gość: pysio Re: Jestem przeciw ! IP: 213.25.24.* 18.02.10, 15:50
              Manek jak chcesz prawdziwej wiedzy to zamów korepetycje u mykoły. On się
              potwornie nudzi a tak miałby zajęcie i może jakąś satysfakcję finansową. Napisz
              nam jak ci poszły pertraktacje z tym arcy nauczycielem.
              • Gość: Mykola Re: Jestem przeciw ! IP: 79.139.112.* 18.02.10, 15:59
                Panie marianie - widzi Panze z takimi oszolomami szukającymi tylko
                rozrywki z ludzkim nieszczęściu trudno sie dogadac lub dyskutować .
                Dowalił Pan dla Pysia - więc odrazu riposta z jadem agresji i
                nienawiści . Krzyczy na Ukraińców a sam gorszy niżli cala sotnia
                ukraińska i to z UPA - na tym polega ich dyskusja - zakrzyczeć lub
                ośmieszyc i wyeliminować z dyskusji bo propaganda nienawiści musi
                się kręcić . Korzystaja z tego że forum ma charkter lokalny i nie
                bierze w nim udzial spoleczność innych nacji -wówczas
                dowiedzielibyśmy się więcej na temat tolerancji Polaka dla Polaka
                lub o stosunkach pomiedzy Polakami za granicą ( min, w USA gdzie
                nawzajem sie nienawidza,oszukuja i okłamują- no bo Polak
                Potrafi ! )
                Pysio - nauczyciel historii - tez Potrafi ) lecz nie potrafi się
                nauczyć tej historii sam)
                • Gość: pysio Re: Jestem przeciw ! IP: 213.25.24.* 20.02.10, 20:25
                  Koło każdego wpisu jest ikonka na czerwono. Jeśli ktoś ma dość mykoły to można
                  nadusić tą ikonkę i jest to równoznaczne z prośbą o znalezieniu trolla i
                  zabanowanie tegoż! Ja tak robię gdy trafię na IP z końcówką 112.
    • Gość: voyto Re: Jestem przeciw ! IP: *.chello.pl 20.02.10, 20:54
      Tyle wypowiedzi a jakoś wniosków, przesłania brak. Przecież wiadomo wszystkim,
      że zbrodniarze banderowcy to niechlubni reprezentanci dawnej Ukrainy. Dziś mam
      nadzieję, żaden rozsądny człowiek nie popiera tych nacjonalistów i zbrodniarzy -
      wszak oun to było lewackie skrzydło SS komando, i dlatego też juszczenko i jemu
      podobni się nie liczą w świecie...tom jakby hitlera wychwalać, brawo Janukowicz!!
      • Gość: Mykola Re: Jestem przeciw ! IP: 79.139.112.* 21.02.10, 09:52
        Niedawno ( Pomarańczowa rewolucja) takie same brava bileś dla
        Juszczenki i Tymoszenko krzycząc Junkovycz moskofil -VON.
        Mysle że za kilka lat o ile nie wcześniej) znow będziesz krzyczal
        Biolszewik i Moskofil Junkowycz -VON do Moskwy !
        Co juz zapomniałeś jak w pomarańczowej rewolucji pomagali polskie
        autorytety min. "S" nie myl z SS bo ostatni tak niektórzy się w
        tym mylą że muszę ich poprawiać !
        P co więc judzisz i podsycasz atmosfere kto jest dobrym a kto
        złym na Ukrainie . Spójrz najpierw na siebie -tyko nie przestrasz
        sie w lusterku a potem zabieraj głos lecz ludzki nie ten brzydko
        pachnący -co jak widać lubisz czynić .
    • Gość: cyryl Re: Won mykoła IP: *.com 24.02.10, 09:37
      Hmmmm, towarzystwo niby w większości endeckie a metody stosuje bolszewickie...
      ciekawe...
      • lechowski51 Re: Won mykoła 24.02.10, 10:14
        Znalazlem ciekawy artykul o Łemkach.Okazuje sie ze nie wszyscy jak mykola
        utozsamiaja sie z Ukraina a tym bardziej z banderowcami;
        www.beskid-niski.pl/index.php?pos=/lemkowie/dzialalnosc/3rp
        • Gość: lem Re: Won mykoła IP: 91.209.162.* 24.02.10, 13:42
          Twoja troska o tożsamość narodową Łemków jest doprawdy wzruszajaca :o)
          Ja się ci się znudzi to sobie poszukaj za kogo to uważaja siebie np. część
          Kaszubów czy Ślązków :o)
          • Gość: Auistro węgier Re: Won mykoła IP: 79.139.112.* 24.02.10, 14:01
            Ciekawe dlaczego zawsze w czyimś imieniu i za kogoś ktoś chce
            przemawiać .
            Tak jak za Łemkow. Bojków ,Austro węgrów.
            Najczęsciej za nich wypowiadają się ci co ich tępia i nie nawidza
            z sugestią że nalezy ich tutaj wytłuc jak w Austarlii Aborygenów
            Lub Iindian w USA.
            Skoro Łemko twierdzi ze jest Rusinem -to niech mu tak będzie ,skoro
            inny łemko twierdzi że jest Polakiem -tez niech mu tak bedzie, a
            skoro jeszcze inny twierdzi że jest Austro węgrem to też niech mu
            bedzie. Co to komu przeszkadza ?.
            W Unii Europejskiej juz nie ma to znaczenia kto -co, skąd i jak ?
            Poza tym nowa ustawa dot tozsamości i narodowości daje mozliwość
            swobodnego samo określania sie bez narzucania czyjeś indywidualnej
            lub prywatnej woli . Więc jako Łemko okreslam sie Austro wgrem bo
            mi sie tak Podoba O! a na dokladke dziadzia mój zginął za
            Franciszka Józefa na froncie włoskim w Alpach - O! to też mam
            nienawidzieć Włochów bo zastrzelili mi dziadzia -O!
            A na dokadkę jestem Rusinem wyznania greko katolickiego bo też mi
            sie tak podoba O !
            A innym Kaszubom ,Ślazakom , Za Olziakom oraz w szczegolności
            Kresowiakom - NIC czyli GU ...o DO TEGO - O!
            Wszyscy jesteśmy obywatelami tego kraju Unijnego i korzystamy z
            tych samych praw -O!
            Jak sie komuś to nie podoba to niech sie upije z rozopaczy a potem
            leczy kaca -O!
            oby tylko się nie zatruł alkoholem lub w tej wlasnej nienawiści
            do innych nacji zakrzutsił -O!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka