Gość: pysio IP: 213.25.24.* 17.02.10, 08:13 Napisałem prośbę do admina o niedopuszczaniu postów z kompa o IP 79 139 112*. Jeśli komuś zależy aby to forum nie zniknęło to proszę o przyłączenie się do protestu i pisanie do opiekuna tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka_online Re: Won mykoła 17.02.10, 08:16 Myślisz, że tutejszy admin istnieje?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Won mykoła IP: *.alfaks.com 17.02.10, 08:49 Tym forum opiekuje się rapapo! Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Won mykoła 17.02.10, 08:54 Tak pisze, owszem:) Próbowałeś kiedyś zwracać się do Niego o usunięcie postu, na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Won mykoła 17.02.10, 08:56 Pysio!.Podejmujac rozmowe z mykola dowartosciowujesz ta banderowska kanalie.Z drugiej strony gdyby mykola wypisywal podobne klamstwa o Zydach to administracja tego forum juz dawno by sie nim zajela. Ignoruj tego banderowskiego trola to przeniesie sie do ich bunkra na forum Podkarpacka u-Kraina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czak Re: Won mykoła IP: *.tktelekom.pl 23.02.10, 07:47 Mykoła wie ,że jest pokręcony i występuje na tym forum jako Tak Tak Odpowiedz Link Zgłoś
darino Jestem przeciw ! 17.02.10, 08:57 To jest forum, przemyskie zresztą, czyli miejsce, w którym można wygłaszać swoje sądy. Mykoła ma również do tego pełne prawo. Tym bardziej, że nie prezentuje jakichś skrajnych poglądów, lecz namawia do zgody. No ale to bardzo niebezpieczna sprawa dla polskich nacjonalistów - nienawiść jest ich pożywką. PS. W wielu sprawach nie zgadzam się z Mykołą, a często nie chce mi się czytać w całości jego przydługich postów. Natomiast razi mnie napastliwość i chamstwo jego adwersarzy, obrażających go bez żadnych zahamowań. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Jestem przeciw !;) 17.02.10, 09:01 Zaraz przyjdzie Piotrz z mową obrończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Jestem przeciw !;) IP: 213.25.24.* 17.02.10, 09:22 Z moich badań naukowych wynika jedno że mykoł to jest beznadziejny przypadek oszołoma! To on pierwszy zaczął obrażac polaków stosując megalomanię bojkowsko-ukraińską.Oprócz tego stał się monotematyczny a w końcu tak nudny jak flaki z olejem. Nigdy nie napisał czegoś nowego czy odkrywczego ale stosuje retorykę która do tego powtarza się a co za tym idzie nie ma sensu czytać bo w każdym poście to samo.Miarka się przebrała gdy zaczął żądać aby czcić banderowskich nacjonalistów. Epatowanie forumowiczów religią wywodzącą się z banderyzmu świadczy dobitnie o umysłowości sfanatyzowanego i chorego umysłu. Ma do tego odpowiednie fora gdzie może się narzucać ze swoimi zboczeniami ideologicznymi jak i szerzyć swoje chore poglądy religijne. Tam również może przedstawiać swoją interpretację historii po banderowsku.Wiem darino że to środek ostateczny ale poczytaj sobie regulamin a zwłaszcza netykietę. Jeśli masz trochę oleju to dojdziesz do wniosku że to śmieciarz i troll! Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Jestem przeciw ! 17.02.10, 09:17 Jestem przeciw propagowaniu kłamstw, związanych z ludobójstwem dokonywanym przez OUN-UPA. Jestem przeciw szerzeniu haseł nacjonalistycznych i przeciw obłudzie, odwołującej się do uczuć religijnych dla własnych, partykularnych celów. Jestem przeciw fałszowaniu historii i manipulacji faktami. Jestem przeciw pogardliwym epitetom pod adresem forumowiczów i postom uwłaczającym kulturze dyskusji na forum. Jestem przeciw temu wszystkiemu, co sobą prezentuje Mykoła i popieram wniosek o jego zabanowanie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Jestem przeciw ! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 13:10 Ja jestem jak najbardziej za, ale prosze również o zablokowanie użytkowników "pysio" "Lechowski51" i "fanka online" wasze teksty są równie głupie i ziejące jadem jak tego pożal się Boże "mykoły", "tak tak", nawiasem mówiąc trzeba być ostatnim przygłupem zeby sie zgłaszać pod 5 nickami skoro i tak widać że to cały czas to samo IP. A serio to uważam że swoimi głupkowatymi pseudo historycznymi dyskusjami tylko zatruwacie atmosfere, jesteście jak ten gość co przychodzi na przyjęcie i mu skarpety śmierdzą, ktoś w końcu powinien zwrócic uwagę.W internecie jest mnóstwo forów dla prawicowych paranoików, może sie gdzieś przeniesiecie, co? W debilnych tematach z "banderowcami" w temacie i tak tylko wy sie produkujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Tak Re: Jestem przeciw ! IP: 79.139.112.* 17.02.10, 14:07 Co Wam przeszkadza -Łemko Bojko Austro wegier MYKOŁA! Wy prawicie swoje a Mykola swoje - a jak go nie będzie to z kim bedziecie dyskutwać a nawet się spierać tj. być za Mykolą a nawet przeciw ? Dla Mykoły -podoba być sie na tym forum - zresztą nie prywatnym lecz dla wszystkich z Przemysla Kraju i za Granicy więc jest ! A komu sie Mykola nie podoba - TO SAM WYNOCHA - FORA ZE DWORA do innego FORA -O! najlepiej aby pierwszy uczynił to ten co dal takie chasło - KTO - ANO PYSIO co odsnieżać nie chce i nie chce gromadzić workow z piaskiem na roztopy i powodź .Ale próżniak ( U Niemca i za Niemca byś tak nie bumelowal ) A Komu sie nie podoba Mykoła i - tym co judzą przeciwko Uraińcom i nawołją do nienawiści na tle narodowosciowym i okazuja swoja agresje oraz żle pojmowany szowinizm i nacjonalzm Mykola mowi VON lub Bracie opamiętaj sie i nawróć do pojednania i milości bliźniego BO Mykoła tylko prosi i przekonuje - że Ukrainiec też czlowiek -tez wiele wycierpiał -też chce pojednania i barterskiego współżycia sąsiedzkiego -tez tęskini do soich rodzinnych stron na Łemkowynę i Beskidy i Podkarpacie - nawet tu w Bieszczadach itd. Mykola nigdy nie nawoływal i nie podjudzal oraz nie kpił z rodaków i braci Polaków lecz tylko podawał przyklady jak to bandyci są w róznych nacjach i w rożnych środowiskach Wy o Wołyniu to Mykola z odniesieniem do Pawłokomy i Małkowic ( tutaj najbliżej Przemysl). Mykola -was ( swoich oponentow) bardzo lubi - i lubi z nimi dyskutować bo przekonuje ich że nalezy pracować i pomagać Ojczyźnie choćby przy odśnieżaniu nie zaś zajmowac się polityką w złym pojęciu ! Tak Tak - Mykoła lubi swoich oponentów a nawet im wybacza krytykę pod jeggo adresem izło rzeczenia na Niego bo jest miłosiernym i wyrozumiałym . Jak Chrystus co nastawia drugi policzek do uderzenia -choć Wy nie tylko bijecie ale i kopiecie czyli jeszcze gorzej jak Chrystusa traktujecie. Tak tak - Mykoła wybacza wam Waszej głupoty i nadal dla tych kilku osób będzie wpisywal swoje dosadne i trafne odpowiedzi. No bo My jesteśmy Braćmi ,Polak -Łemko Bojko a nawet Austro- wegier ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Jestem przeciw ! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 14:24 gościu, to że mówisz o sobie w 3 osobie to już sporo mówi o Twojej kondycji psychicznej, problem w tym że podpuszczasz podobnych sobie oszołomów z 2 strony jakiejś wyimaginowanej barykady. Jest rok 2010, od ostatniej zadymy historycznej mija 60 lat, pamiętają ją najstarsi tylko, to po co robić z tego oś sporu, kto kogo kiedy i kto zaczął? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Do Aaa 17.02.10, 14:29 Nakręcaj go dalej swoimi niedorzecznymi komentarzami wspierającymi nacjonalistyczną propagandę...owocnej "dyskusji" życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do Aaa IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 14:42 Fanka widze że literki składasz w zdania, ale już ze zrozumieniem gorzej, gdzie wspieram "nacjonlistyczną propagande", czyli coś co nawiasem mówiąc uprawiasz równie nachalnie jak Mykoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Mykoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 15:32 Mykoła to przypadek kliniczny, ma zrujnowaną psyche i jest mu z tym dobrze. Typowy banderowski typ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Mykoła IP: 213.25.24.* 17.02.10, 16:08 Wiem że nie musiałem dyskutować. Ale musiałem sprawdzić dokąd oni doszli z tym banderowskim systemem. Doszedłem do tego przez prowokowanie zwolenników banderyzmu. Dla nich świat stoi w miejscu. Zapiekli z nienawiści do wszystkiego co polskie trwają w tych swoich okopach. Nie masz racji aaa bo zapomnienie to gwarancja powtórki. Dla nich nie jest ważna wygrana o samostijną. Tyle już razy przegrali że się przyzwyczaili. Dla nich ważny jest ten moment gdy sobie choć przez chwilę będą mogli pohulać z lachami. I nie mam na myśli tylko kobiet.Nie wiem gdzie twoje korzenie i możesz być usprawiedliwiony ale oni nas przekonali w sposób wyjątkowo drastyczny i to na dziesięć pokoleń naprzód jaki naprawdę bywa ukrainiec ogarnięty ideą bandery. Każdy z nas Polaków chciałby mieć sąsiadów w porządku. Pewnych, sumiennych.honorowych. takich z którymi można pochandlować, zabawić się czy przyjażnić. I teraz wyobraż sobie mykołę w takiej roli. Dla mnie to niewyobrażalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Tak Re: Mykoła IP: 79.139.112.* 17.02.10, 16:59 Tak Tak - Mykola czyta te wasze głupie wpisy i bardzo boleje że tacy młodzi a tacy nienawistni do swoich Braci Ukraińcow - najblizszych i najukochańszych sąsiadow. I czgo TO TAK ? Zawsze bylismyPolacy z Ukraicami nie roozerwalni w historii na dobre i na zle . To Nas inni( NIemiec i Bolszewik) porożnili nie zaś Polak z Ukraińcem . Przeciez Polak i Ukrainiec to dwa bratanki nie tylko do szabelki czy do ruskiej szklanki ale do Wspolnej jednej Unii Europejskiej . Dzis Polacy w Unii -jutro napewno Ukraińcy i wtedy Polska bedzie tak jak w wizjach i proroctwach Sabały tj.od morza do morza. Nie bedzie granic nie będzie kordonów nie będzie celników, nie bedzie NIC ( jak to mowi Konnonwicz z Białegostoku) Ale bedą za to drogi do odśniezania i rzeki do uregulowania. Dlatego Lechowski,Pysio ,Faniu ,Biało czerwony , Valmont 80 i inni dajcie przykad patriotyzmu i oddania tej naszej wspólnej umąeczonej ziemi zaprzestańcie podjudzac do nienawisci lecz naklaniajcie do pokoju i spokoju a potem Odsnieżać - odsnieżać i jeszcze raz Odsnieżać i szykować worki z piaskiem bo roztopy idą . Dajcie swój POPiS heroizmu zaś o polityce będziecie dyskutować przy grilu i ruskiej szklance Pszeniczną zapijając i słoniną swojska zakąsając ! Tak tak - to dla was najlepsza rada na uspokojenie i odstresowanie -czyli ODŚNIEŻANIE i z Ukraińcem bratanie -O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Dlaczego??? IP: *.ptvk.pl 17.02.10, 17:31 Z twarzą Wielkiego Szu czytam Wasze posty nt. zagadnienia nazwijmy to skrótowo ukraińskiego. Generalnie unikam dyskutowania w tej kwestii, gdyż mentalność (bez konkretnego adresata) frustratów wytwarza określone spojrzenie o charakterze roszczeniowym. I po co? czemu ma to służyć? W imię sprawiedliwości? głoszenia jedynie słusznej prawdy? Grupa dyskutantów chcacych bronić prawdy jedynie słusznej i objawionej lub powielanej przez niektóre autorytety identyfikuje się z frustracją pt. a dołożymy mu lub im; niech wiedzą jaka jest prawda. Pytanie brzmi nadal po co? Historia powstanie za kilkadziesiąt lat, gdzie nasi potomkowie bedą wykazywac obiektywizm - teraz to najłatwiej szerzyć nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykoła Re: Dlaczego??? IP: 79.139.112.* 17.02.10, 17:46 Wlaśnie anie Analityk - dla mnie chodzi o to samo .Po co rozgrzewać atmosferę i rozdrapywać stare rany lub wyciagać zmurchwiale trupy na wierzch . Niech sobie spia w spokoju a my zyjmydlaej lecz juz w POKOJU . Nie chcą tego zrozumieć bo wola zawieruchę i ogień to im tlumaczę spokojnie i wlaśnie po dobroci lejąc na głowę kubel zimnej wody . O ile mamy patrzeć obiektywnie na prawde to patrzmy jak ona wyglada z jednej i drugiej strony nie zaś tendencyjnie . Bo ma wyglądać tak jak mowi stofora szowinistyczno- nacjonalistyczna przez która przemawia nie rozum lecz nienawiść wobec wszystkiego co pochodzi ze wschodu lub choćby i z Krynicy Górskiej o ile tylko kojarzy sie ta Krynica z ludźmi wywodzącymi sie z tej ziemi choć o tradycjach bizantyjskich . Dzięki za głos rozsdku !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Dlaczego??? IP: 213.25.24.* 17.02.10, 18:13 To wszystko analityku w imię doświadczenia z nacjonalistami ukraińskimi.Prawda nie może wyglądać inaczej z tej czy tamtej strony. Jest jedna. Zdobyta na własnej d... Do dzisiaj żyją ludzie którym snią się koszmary. Po co do tego wracać. Gwarancją jest pamięć. Bolesna, okrutna nie pozwalająca zapomnieć! A ty się domagasz tego co niemożliwe. Rusz wyobrażnię i pomyśl czy da się zapomnieć okrutnie mordowanych rodziców, dzieci, kumpli czy ludzi starych, młodych - tylko za to że są polakami albo żydami? Jeśli jesteś w stanie to zrobić to z człowieczeństwem jesteś co najmniej na bakier. Winni tej zbrodni domagają się aby zapomnieć. Ale nie chcą wyrazić skruchy i przepędzić nacjonalistów. Mało tego. Oni chcą żeby ich przepraszać. Jest to próba postawienia logiki na głowie. Jestem pewny że mój naród na to nie pójdzie. A ukraińcy żeby się dostać do unii muszą sie nauczyć europejskiej logiki. Ta wschodnia jest może i dobra dla naszych wschodnich sąsiadów ale jak chcą to niech się w niej kiszą sami. Oprócz nas mają się jeszcze z kim jednać. Ten gnojek bandera już zadbał o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykoła Re: Dlaczego??? IP: 79.139.112.* 17.02.10, 19:41 Pysio - pisząc o tych bestialsko mordowanych przez bandytow i zwyrodnialcow mialeś na mysli mordowanych w ten sposób Polaków wyznania greko katolickiego w Pawłokomwjej i Malkowicach czy tylko tych modowanych kilkaset kilometrów stąd na Kresach - Bo to dla Przemyslaków Łemków Bojków Ausstro wegrow ogromna róznica. Mówiąc o bandytyzmie i zwyrodnieniu Ja mam na mysli wszystkich tych co mordowali niewinnych ludzi i nie jest dla mnie z jakiej nacji sie wywodza Bandyta bandytą byl i jest w kazdej nacji - w polskiej i ukraińskiej również . Trzymając strone Bandyty ( bez względu na jego nację ) Sam Stajesz się BANDYTĄ. Niemoralny jest ktoś ktyo popiera bandytyzm innych nie bacząc na bandystyzm ze swojej strony - O! Weż się człowieku za kontynuowania odśnieżania lub zbijanie kry na Sanie oraz na przygotowanie worków z piaskiem przeciw powodziowym -O! WIOSNA IDZIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Dlatego 17.02.10, 20:19 Bywają w dziejach narodów takie etapy, kiedy polityka państwa spotyka się ze sprzeciwem społecznym. W przypadku spraw wewnętrznych wspomniane zjawisko występuje wystarczająco często, aby się z nim oswoić, chociaż bywa, że jawna niesprawiedliwość woła o pomstę do nieba, a różne forum roją się wówczas od krytycznych wypowiedzi, o prasie opozycyjnej nie wspominając. Rzadziej sprzeciw społeczny budzi polityka zagraniczna, jednak w ostatnim dwudziestoleciu nie raz przyglądaliśmy się co najmniej dziwnym posunięciom różnych Rządów i indywidualnych polityków, kompromitujących w ten i ów sposób polską rację stanu, jak i samych siebie. Mamy szczęście żyć w czasach spokoju i takiego samego spokoju życzymy własnym potomkom oraz ich następcom, więc nie sposób pogodzić się z odradzającym się tuż za granicą zbrodniczym nacjonalizmem, wyciągającym z szafy trupy splamionych krwią "bohaterów"/ideologów śmierci, wywołującym duchy ich nadgorliwych uczniów/wyznawców, szydzącym z cierpienia tysięcy zakatowanych ofiar, którym do dziś odmawia się nawet pamięci. Nie sposób pogodzić się z polityką obecnego Rządu biernie przyglądającego się przez lata faszyzującej Ukrainie, usiłującej budować swoją "tożsamość" na najczarniejszych, najbardziej krwawych kartach własnej historii. Nie sposób zaakceptować sąsiada tańczącego na grobach swoich ofiar; Polaków, Żydów, Ormian, Czechów, Ukraińców... Ideologia śmierci budzi naturalny wstręt, a zdrowy rozsądek nakazuje powstrzymanie jej kontynuatorów od propagowania moralnie szkodliwych treści, we właściwy sobie sposób, a każdy szydzący z bezsilności Kresowian i ich potomków/sympatyków miał okazję się przekonać, że apele nie pozostają bez echa, czego dowodem było oświadczenie Prezydenta tuż przed zapowiedzianym protestem 5 b.m. Nie mamy wielkiego wpływu na politykę zagraniczną państwa, którego jesteśmy obywatelami, ale nie wolno nam być obojętnym na żadne zło, jakie z niej wynika. Mamy wreszcie wolność słowa, więc korzystajmy z niej, nie dla własnych, abstrakcyjnych korzyści, ale dla wspólnego dobra , jakim jest życie w kraju wolnym od dzikich hord najeźdźców, wolnym od strachu, przemocy i ludzkiego nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: Dlatego IP: 79.139.112.* 17.02.10, 20:24 Faniu - wkońcu dobrze piszesz - lecz bacząc na innych trzeba przyglądać się sobie i nie popadać w samozachwyt lub tzw. narcyzm ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Dlatego IP: 213.25.24.* 17.02.10, 21:02 Fanko tak denny umysł jaki ma my-kołek nie jest w stanie odróżnić mordów wynikających ze statystyki od ludobójstwa zaplanowanego i z żelazną konsekwencją wykonanego.Stawianie w jednym szeregu ludobójcy i mordercy nawet kilku osób to tylko chory nacjonalistyczny i oszołomski my_kołek potrafi.Jeśli iść jego tokiem rozumowania to niemcy nie popełnili ludobójstwa do spółki z ukraińcami bo polacy się bronili i jakś tam ich liczba zginęła w wyniku walk czy wymierzania sprawiedliwości bandytom. Nie ma na świecie organizacji która zarzuca polakom ludobójstwo. Jeśli chodzi o ukrainę to jest ich multum. Tylko ta prawda do tego kołka nie jest w stanie się przedrzeć.Usprawiedliwianie Ludobójstwa incydentami wynikłymi z powodu masowych mordów Może trafić tylko do apologetów zbrodniczych idei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlatego IP: 79.139.112.* 17.02.10, 21:13 Pysio pisz prawde . Polakom zarzucaja ludoójstwo i zbrodnie dokonan nawet dzis min. w Afganistanie - To nie Ukraińcom lecz Polakom zarzucają popelnienie zbrodni wojennej . Amerykanie też o to oskarzyli Polakow -nawet w Iraku . A ty mowisz że nie ma na swiecie nacji co oskarza Polakow. Demianiuk tez Obywatel polski i Amerykanie chcieli wydac go Polakom do osądu bo Izrael uniewnnil tego człowkieka od zarzutu zbrodni i jakos Niemcy nie moga go osądzić - napewno nie osądzą lecz tylko czekaja na naturalna smierc - Oj Pyysio Oj Pysio szkoda że taki stary i taki głupi - Bandyci są w kazdej nacji w polskiej i ukraińskiej Tez . U Talibow też -nawet kobiety ciężarne i dzieci - o czym Wojsko Polskie przekonuje ogłupiale spoleczeństwo usprawiedliwiając mord . Pysio a moze ty tez Harcerz - Hę ,lub nawet Harcmistrz -hę i finke ostrzyszpo nocach - hę . Masz prawo bo kartofelki mozna tym skrobać i warzywko na grila pokroić ! ale najlepiej to weż się za odsnieżanie - O ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Dlatego IP: 213.25.24.* 17.02.10, 21:32 Dobrze że powiedziałeś o demianiuku. Jak chcesz wiedzieć to bandera też miał obywatelstwo polskie. To chyba miód na twoją chorą głowę. Raz mówisz że nazwisko świadczy o narodowości.\Małysz| Następnie twierdzisz że papiery. Zdecyduj się w końcu na jedną wersję. Tylko nie wiem czy przy twojej mentalności jest to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Równość zbrodni IP: *.ptvk.pl 18.02.10, 06:15 ..postrzegam jako zjawisko obiektywne Szanowny Pysio; Lecz 3mając się Twojej teorii wypadałoby sięgnąc nie 60 lat wstecz a 600, gdzie w imie WIARY!!! mordowano rdzennych mieszkańców Ameryki Południowej. I czym się do kur.. ..wy nędzy różni zbrodnia popełniona600 lat temu a 60? A może IPN wartałoby zatrudnić do wyjaśnienia zagadek? Więc proponuję aby wypowiadać znacznie szerzej aby nie kumulować jadu sprawiedliwości w jednym miejscu. Za chwilę odezwą się sfrustrowane trójkąty zarośnięte kurzym móżdżkiem (pozwalające na sranie w miejscach do tego przeznaczonych) aby ponownie podjąć próbę oczywistej nieoczywistości - oczywista oczywistość wedle słów klasyka prawa zaczyna tracic na aktualności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Równość zbrodni IP: 213.25.24.* 18.02.10, 07:15 Bardzo ciekawa teoria tylko że nie do przyjęcia. Jak świat, światem zawsze mordowano na większą lub mniejszą skalę. Jeżeli przyjmiemy że to jest usprawiedliwienie to możemy z powodzeniem się szykować na powrót "na drzewa". Jeszcze raz dla jasności; każda zbrodnia bez względu na liczbę musi być potępiona a wszyscy winni ukarani.Wszelkie idee nekrofilne są mi obce. Jedyne co dopuszczam to obrona do której każdy ma prawo a nieraz i obowiązek w imię przerwania zaklętego kręgu zbrodni. Każdy kto broni lub usprawiedliwia czyny zbrodnicze wynikłe z agresji w stosunku do słabszego powinien wziąć pod uwagę że u niego zanikają uczucia zwane ludzkimi. Jeśli to nie jest oczywista oczywistość to co nią w końcu jest? Udawanie że upa w większości to polacy bo mieli polskie papiery a w zw. z tym się sami wymordowali.A może uznać ; co tam kilkaset tysięcy to nie tragedia bo i tak w końcu by umarli. Częsty jest pogląd że w imię poprawności politycznej i liczenie że nacjonalizm umrze śmiercią naturalną. Kto tą oczywistość neguje jest wredziem, oblechem, fałszywcem.nihilistą. obłudnikiem i całym arsenałem negatywnych nazw mających swe żródło w zboczeniach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: Równość zbrodni IP: 79.139.112.* 18.02.10, 08:30 Pysio -popadasz w skrajności i sam juz sie placzesz w tym co mowisz.Bo Jk piszesz to rozliczać za zbrodnie trzeba wszystkich zbrodniarzy i nie ma co bronic tych zbrodniarzy ( choc adwokat jest aby bronic zbrodniarza0 . jednak Mykola stale pisze to co ty teraz powtarzasz że trzeba rozliczać zbrodniarzy bez wzgledu kim są z jakiej nacji sie wywodzą lecz tylko zbrodniarzy nie cała nację oraz populację . Dlaczego rozliczac Ukraińca za zbrodnie zaś Polaka czy Niemca za taką sama zbrodnie nie rozliczać. Prawo ma być równe dla wszystkich nie z protekcja wobec jednych i karaniem drugich chocby byli nie winnymi. Piszę o faktachże Ukraińcy w polsce przed wojną mieli obywatelstwo polskie nie ukraińskie i nie radzieckie lecz polskie więc z punktu prawa międzynarodowego traktowani są jak Polacy nie zaś Ukraińcy bo tutaj nacja nie odgrywa roli ( jak w USA -czy murzyn to obywatel Afryki czy też USA i odpowiada jak ten obywatel nie zas Kameruńczyk lub Zairczyk . Dlatego Demianiuka Sąd w USA nakazal deportacje do Polski lub Niemiec . Bo był obywatelem polskim i nie utracił tego rawa a jednocześnie zolnierzem niemieckim nie ukraińskim i od Niemiec za swoją słuzbę w tej Armii ma emeryture -niska ale ma ! choc by w SS ale ma i nikt mu nie odebrał tej emerytury bosobie ja wypracowal. O ile udowodnia mu zbrodnę wówczas moga mu a emeryture odebrać - ale czy zdążą - chyba czekaja aby umarł bo nie moga udowodnić temuczliowiekowi winy - że ON to Ten co myślą lub ktoś cos o nim słyszał ) Na te samej zasadzie dziś może wyniknąc problem Śląska że zaczną dzialać terrorystycznie aby oddzielić się od Polski ( jak Ukraińcy w IIRP) choc są obywatelami polskimi jak np. Baskowie w Hiszpani . Więc jak mamy ich traktować - Ślązakow jako odrebną nacja czy też jak Polaków i obywateli Polski domagających sie wlasnej nowej ojczyzny . Widzisz Pysio ile w tym zawilosci i komplikacji -z którą trudno ci sie pogodzić . A może tego nie możesz pojąć lub nie chcesz pojąć - zależy od inteligencji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Równość zbrodni IP: 213.25.24.* 18.02.10, 08:56 Ja mam prośbę do jo lub innego popieracza. Niech ktoś zgodnie z logiką i stanem faktycznym na dzień dzisiejszy spróbuje temu mistrzowi interpretacji wyjaśnić na czym problem polega. Zaznaczam że on nie rozróżnia co to ludobójstwo i jednostkowe morderstwo o którym nie dyskutujemy. Do my-kołka; Ty moralisto od siedmiu boleści dlaczego nie protestujesz przeciwko stawieniu pomników i medalowaniu morderców i obojętne z jakiej by nacji pochodzili? Wiem że nie odpowiesz bo to wali twój kunsztowny plan obrony ludobójców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Równość zbrodni IP: 79.139.112.* 18.02.10, 09:34 Mykola nie protestuje przeciwko takim pomnikom bo wówczas protestowalby przeciwko pomnikom stawianym dla Pilsudzkiego ( min zbrodniarza który dokonal przewrotu majowego czyli zamachu stanu w trakcie którego w obronie prawa i demokracji zamordowanych zostalo ok 400 osób podczas gdy w stanie wojennym zginęło ok 100 osob w - czy Mykola klamie - chyba nie bo to nawet potwierdzaja historycy w tym IPN) Mykola nie jest od podjudzania lub obalania komuś jego bohaterów lub mitów lecz do pojednaia ,godzenia ludzi ,ukazywannia prawdy i okazywania zrozumienia dla każcej ze stron .Mykola podkresla ze w kazdym spoleczeństwie i narodzie sa zbrodniarze lub wyrzutki kierujący sie wlasnym interesem nie interesem ogółu i z tego powodu są w stanie mordowac ludzi milionami jak min. Hitler czy Stalin , Pol Pot i inni . czy Mykola -chce żle i amawia d zlego . NIE - to inni ci okrutnui ,mściwi i xli namawiaja i podsycają do nienawiści między ldźmi i nacjami w sposob perfidny manipuluując faktami oraz dopasowując swoją wizję i interpretację bandytyzmu . Panie Pysio - nie wiem kim Pan jest i ile Pan ma lat oraz jakie wyksztalcenie ( kompetencje) ale napewno znacznie mlodszym ode mnie człowiekiem i więc min. z tego powodu ze znacznie mniejszą wiedzą odnośnie prawdy i faktów realnych nie mowiąc o doświadczeniu . Aby spierać się z kimś o coś -to trzeba najpierw poznać samego siebie - od środka nie zaś z pozycji sily lub zafalszowanej propagandy oceniać realia oraz rzeczywista prawdę ( nie pół lub ćwierć prawdy ) O ile bym głosił nienawiść ,nie prawdę lub pomawiał kogokolwiek to naraziłbym sie na odpowiedzialność karną i działania prokuratorskie bo to forum publiczne ale skoro piszę prawdę i tylko prawdę to niestety narażam sie tylko na prowokację lub szykany i opluwanie przez ludz o poglądach jakie prezentują tutaj na tym forum niektórzy z was mi.szanowny Pan - A to mi calkowicie - ZWISA( sorry za przenośnię) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Jestem przeciw ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:14 Przyglądam ci się na forum od ponad roku i zapytam: czemu ty nie jesteś przeciw? Twoje wypowiedzi na forum świadczą, że niewiele ci się podoba. Masz jakąś obsesję na każdy temat, na który się wypowiadasz. Czy rzeczywiście wierzysz, że posiadłaś klucz do wszystkiego? Nie wystarczy cytować Biblię, Kapuścińskiego i paru innych autorów. Sama wiedza to za mało, pycha jaką się nadęłaś może sprawić któregoś dnia, że pękniesz. A tak notabene, czy naprawdę w kościele franciszkanów słuchasz tych kazań, czy nie? Bo z treści twoich wystąpień wynika, że wiedzę to ty masz, ale z wprowadzaniem jej w czyn to już słabiutko. Cieszę się że moje dzieci nie uczą tacy nauczyciele jak ty, bo byliby straceni dla rodziny i społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Jestem przeciw ! IP: 213.25.24.* 18.02.10, 15:44 Mykoła wśród ludobójców zapomniałeś wymienić to co masz pod nosem czyli banderę. Dalej nie czytałem i dlatego o dalszej treści nie polemizuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Jestem przeciw ! IP: 213.25.24.* 18.02.10, 15:50 Manek jak chcesz prawdziwej wiedzy to zamów korepetycje u mykoły. On się potwornie nudzi a tak miałby zajęcie i może jakąś satysfakcję finansową. Napisz nam jak ci poszły pertraktacje z tym arcy nauczycielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: Jestem przeciw ! IP: 79.139.112.* 18.02.10, 15:59 Panie marianie - widzi Panze z takimi oszolomami szukającymi tylko rozrywki z ludzkim nieszczęściu trudno sie dogadac lub dyskutować . Dowalił Pan dla Pysia - więc odrazu riposta z jadem agresji i nienawiści . Krzyczy na Ukraińców a sam gorszy niżli cala sotnia ukraińska i to z UPA - na tym polega ich dyskusja - zakrzyczeć lub ośmieszyc i wyeliminować z dyskusji bo propaganda nienawiści musi się kręcić . Korzystaja z tego że forum ma charkter lokalny i nie bierze w nim udzial spoleczność innych nacji -wówczas dowiedzielibyśmy się więcej na temat tolerancji Polaka dla Polaka lub o stosunkach pomiedzy Polakami za granicą ( min, w USA gdzie nawzajem sie nienawidza,oszukuja i okłamują- no bo Polak Potrafi ! ) Pysio - nauczyciel historii - tez Potrafi ) lecz nie potrafi się nauczyć tej historii sam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Jestem przeciw ! IP: 213.25.24.* 20.02.10, 20:25 Koło każdego wpisu jest ikonka na czerwono. Jeśli ktoś ma dość mykoły to można nadusić tą ikonkę i jest to równoznaczne z prośbą o znalezieniu trolla i zabanowanie tegoż! Ja tak robię gdy trafię na IP z końcówką 112. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Jestem przeciw ! IP: *.chello.pl 20.02.10, 20:54 Tyle wypowiedzi a jakoś wniosków, przesłania brak. Przecież wiadomo wszystkim, że zbrodniarze banderowcy to niechlubni reprezentanci dawnej Ukrainy. Dziś mam nadzieję, żaden rozsądny człowiek nie popiera tych nacjonalistów i zbrodniarzy - wszak oun to było lewackie skrzydło SS komando, i dlatego też juszczenko i jemu podobni się nie liczą w świecie...tom jakby hitlera wychwalać, brawo Janukowicz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: Jestem przeciw ! IP: 79.139.112.* 21.02.10, 09:52 Niedawno ( Pomarańczowa rewolucja) takie same brava bileś dla Juszczenki i Tymoszenko krzycząc Junkovycz moskofil -VON. Mysle że za kilka lat o ile nie wcześniej) znow będziesz krzyczal Biolszewik i Moskofil Junkowycz -VON do Moskwy ! Co juz zapomniałeś jak w pomarańczowej rewolucji pomagali polskie autorytety min. "S" nie myl z SS bo ostatni tak niektórzy się w tym mylą że muszę ich poprawiać ! P co więc judzisz i podsycasz atmosfere kto jest dobrym a kto złym na Ukrainie . Spójrz najpierw na siebie -tyko nie przestrasz sie w lusterku a potem zabieraj głos lecz ludzki nie ten brzydko pachnący -co jak widać lubisz czynić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyryl Re: Won mykoła IP: *.com 24.02.10, 09:37 Hmmmm, towarzystwo niby w większości endeckie a metody stosuje bolszewickie... ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Won mykoła 24.02.10, 10:14 Znalazlem ciekawy artykul o Łemkach.Okazuje sie ze nie wszyscy jak mykola utozsamiaja sie z Ukraina a tym bardziej z banderowcami; www.beskid-niski.pl/index.php?pos=/lemkowie/dzialalnosc/3rp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lem Re: Won mykoła IP: 91.209.162.* 24.02.10, 13:42 Twoja troska o tożsamość narodową Łemków jest doprawdy wzruszajaca :o) Ja się ci się znudzi to sobie poszukaj za kogo to uważaja siebie np. część Kaszubów czy Ślązków :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auistro węgier Re: Won mykoła IP: 79.139.112.* 24.02.10, 14:01 Ciekawe dlaczego zawsze w czyimś imieniu i za kogoś ktoś chce przemawiać . Tak jak za Łemkow. Bojków ,Austro węgrów. Najczęsciej za nich wypowiadają się ci co ich tępia i nie nawidza z sugestią że nalezy ich tutaj wytłuc jak w Austarlii Aborygenów Lub Iindian w USA. Skoro Łemko twierdzi ze jest Rusinem -to niech mu tak będzie ,skoro inny łemko twierdzi że jest Polakiem -tez niech mu tak bedzie, a skoro jeszcze inny twierdzi że jest Austro węgrem to też niech mu bedzie. Co to komu przeszkadza ?. W Unii Europejskiej juz nie ma to znaczenia kto -co, skąd i jak ? Poza tym nowa ustawa dot tozsamości i narodowości daje mozliwość swobodnego samo określania sie bez narzucania czyjeś indywidualnej lub prywatnej woli . Więc jako Łemko okreslam sie Austro wgrem bo mi sie tak Podoba O! a na dokladke dziadzia mój zginął za Franciszka Józefa na froncie włoskim w Alpach - O! to też mam nienawidzieć Włochów bo zastrzelili mi dziadzia -O! A na dokadkę jestem Rusinem wyznania greko katolickiego bo też mi sie tak podoba O ! A innym Kaszubom ,Ślazakom , Za Olziakom oraz w szczegolności Kresowiakom - NIC czyli GU ...o DO TEGO - O! Wszyscy jesteśmy obywatelami tego kraju Unijnego i korzystamy z tych samych praw -O! Jak sie komuś to nie podoba to niech sie upije z rozopaczy a potem leczy kaca -O! oby tylko się nie zatruł alkoholem lub w tej wlasnej nienawiści do innych nacji zakrzutsił -O! Odpowiedz Link Zgłoś