Dodaj do ulubionych

Postepowcy zlikwidowali

23.12.10, 20:39
Swieta Bozego Narodzenie i Wielkanoscne.Schuman i Adenauer przewracaja sie w grobach.
Tym ktorzy czuja sie chrzescijanami zycze pomimo to pogodnych i radosnych Swiat w gronie rodziny i przyjaciol.
www.rp.pl/artykul/582925-Unia-likwiduje-Boze-Narodzenie.html
Obserwuj wątek
    • Gość: rurek Re: Postepowcy zlikwidowali IP: *.ostnet.pl 24.12.10, 12:19
      Jako niechrześcijanin życzę WSZYSTKIM miłego biesiadowania w rodzinnym gronie. Tobie Lechosiu zaś życzę abyś , w czasie gdy będziesz świętował urodziny pewnego Żyda, łaskawiej spojrzał na inne narody i ludzi wyznających inne religie lub też nie znajdujących motywacji do wyznawania jakiejkolwiek.
      • venus99 Re: Postepowcy zlikwidowali 24.12.10, 13:43
        przy całym swoim optymiźmie mam wątpliwości czy twoje życzenia się spełnią.
        • Gość: creator Re: Postepowcy zlikwidowali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.10, 11:28
          U p. Lechowskiego nawet w życzeniach przejawia się szowinizm, tym razem wyznaniowy. A czy Chrystus życzył dobrze tylko swoim, miłował tylko swoich? Moze lepiej by było w ogóle nie składać zyczeń panie Lechowski, bo zycząc jednym dobrze, życzysz źle innym.
          • Gość: mat120 Re: Postepowcy zlikwidowali IP: 92.244.58.* 26.12.10, 13:59
            Gość portalu: creator napisał(a):
            U p. Lechowskiego nawet w życzeniach przejawia się szowinizm, tym razem wyznaniowy. A czy Chrystus życzył dobrze tylko swoim, miłował tylko swoich? Może lepiej by było w ogóle nie składać życzeń panie Lechowski, bo życząc jednym dobrze, życzysz źle innym.

Na ch.j Ci bożonarodzeniowe życzenia skoro nie uznajesz chrześcijańskich świąt?
            Musisz się zatem zadowolić życzeniami od londyńskiego postępowca z okazji Dnia Geja lub rocznicy Wielkiego Wybuchu.:)))

• solist Re: Postepowcy zlikwidowali 27.12.10, 09:43
              A to tak jak na ulicy jednemu powiedzieć "dzień dobry" a innemu "ch.ój ci w du.pę". Tak samo z życzeniami. Czyż nie?
              • Gość: mat120 Re: Postepowcy zlikwidowali IP: 92.244.58.* 28.12.10, 18:23
                solist napisał:

> A to tak jak na ulicy jednemu powiedzieć "dzień dobry" a innemu "ch.ój ci w du.
                > pę". Tak samo z życzeniami. Czyż nie?

Nie. Jeśli nie czujesz się chrześcijaninem to świąt po prostu nie obchodzisz. Więc na co Ci życzenia?

• common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali 28.12.10, 18:36
                  Ja też nie rozumiem nieustannego utyskiwania tutejszych wierzących/porządnych inaczej na brak przejawów chrześcijańskiej miłości bliźniego wobec nich samych;)
                  • Gość: mat120 Re: Postepowcy zlikwidowali IP: 92.244.58.* 28.12.10, 19:07
                    Gdyby zwrócić się do nich z życzeniami np. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, to niechybnie oskarżyli by Lechowskiego o nietolerancję wyznaniową o ksenofobii już nie wspomnę.
                    Przecież im nie wolno nawet słuchać o chrześcijańskich świętach, podobnie jak młodemu muzułmaninowi o szynce...:)

fakty.interia.pl/ciekawostki/news/nauczyciel-oskarzony-za-wypowiedz-o-szynce,1575696
                    • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali 28.12.10, 19:18
                      Właśnie się zastanawiam, jakie to życzenia im złożyć, coby nie urazić ich wrażliwego na wszelkie przejawy ksenofobii "ducha tolerancji"....może tak, NIECH DZIADEK MRÓZ MA WAS ZAWSZE W SWOJEJ OPIECE!
                      Ładne i w duchu POstępowo-komunalnym;)
                      • Gość: mat120 Re: Postepowcy zlikwidowali IP: 92.244.58.* 28.12.10, 19:53
                        Postawę tych wykastrowanych bezideowców najlepiej określa stary dowcip:))

Przychodzi mężczyzna do szpitala i mówi do lekarza:
                        - Proszę mnie wykastrować!
                        - A czy dobrze pan to sobie przemyślał? To zabieg mający poważne konsekwencje i nieodwracalny!
                        - Tak, panie doktorze, wiem! Proszę kastrować!
                        Po zabiegu lekarz pyta pacjenta:
                        - Co wpłynęło na podjęcie przez pana tak nietypowej decyzji?
                        - A bo doktorze ożeniłem się niedawno. Żona jest Żydówką. No to musiałem.
                        - Zaraz, to może pan chciał się obrzezać?
                        - No tak. A jak ja mówiłem?
                        • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali 28.12.10, 19:57
                          Ech, gdyby tylko to.....problem polega na tym, że te stworzenia wykastrowały sobie mózg, a miały być przecież tylko elektrowstrząsy;)
                      • Gość: kres Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.12.10, 19:55
                        muzyka.onet.pl/240793,0,0,fotonews_detail.html
                        kilkadziesiąt lat temu pewna staruszka pamiętająca dobrze ostatnie 30 lat XIX w mówiła że jak dojdzie do tego że ludzie sie tak znienawidzą że jeden na drugiego nie bedzie mógł patrzeć to będzie wojna,było to niewiele lat po II wojnie św.Jej słowa jak na razie spełniły się w tym że ludzie się juz tak właśnie nienawidzą, nie pamietam aby mówiła cokolwiek o pederastach którzy w majestacie prawa bedą mogli wychowywać "zamówione" u kobiet dzieci. Rzeczywistość przerosła jej wyobraźnię. Taki świat musi sie skończyć.
                        • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 28.12.10, 20:00
                          Nie siej defetyzmu Kres....armagedon to część planu bożego;)
                          • Gość: kres Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.12.10, 20:08
                            nie chcę takiego planu bożego. A człowiek jest ponoć istotą myślącą i nawet jak jedni się gubią to inni nie powinni.
                            • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 28.12.10, 20:11
                              To, czy chcesz lub nie, nie ma żadnego znaczenia....jesteś tylko malutkim trybikiem w tej maszynie;)
                              • Gość: kres Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.12.10, 20:25
                                dziad swoje a baba swoje, napisałem że człowwiek jest istotą myslącą. Rozum powinien zwyciężyć. Nie chodzi o religię, człowiek rozumny powinien wiedzieć że rodzina to związek mężczyzny z kobietą i z tego związku narodzone dzieci. Jak człowiek rozumny może zaakceptować związek pederastów zamawiających sobie u jakiejś zdziry dzieci?
                                • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 28.12.10, 20:34
                                  Może i dziad, ale nie żadna baba (!);)
                                  I nie żadna "zdzira" tylko kobieta interesu, idąca z duchem czasu pragmatyczka, która też musi z czegoś żyć;)

P.S. Sorry Kres, za przekomarzanie, ale czasem "witki opadają", więc nie pozostaje nic, oprócz śmiechu;)
                                  • solist Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 29.12.10, 11:13
                                    Przekomarzając się dalej można by powiedzieć, że to co ma witki nie bardzo powinno mieć głowę ... Jednak ciągle nie rozumiem waszego katolickiego zacietrzewienia odnosnie nieskładania życzeń niewierzącym? Jestem niewierzący, owszem, ale nie przypominam sobie bym pisał, że nie życzę sobie życzeń czy też, że nie zamierzam ich składać innym. To święta są tylko dla wierzących?
                                    • lechowski51 Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 29.12.10, 13:16
                                      Tak!.To sa Swieta chrzescian wierzacych w narodziny Jezusa.Ty wraz z forumowym oszolomstwem mozesz obchodzic Dzien Elektryka,Milosnikow zwierzat...
                                      • Gość: Lechoś, baranie Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 14:45
                                        To są święta, które katole ukradli poganom, wystarczy trochę poszperać: Sol Invictus może, sabat Yule...A żydzi mają Chanukę, coby się pogan nie czepiać.
                                        • gate.of.delirium A czepiaj sie Baranie... 29.12.10, 14:49
                                          Gość portalu: Lechoś, baranie napisał(a):

> coby się pogan nie czepiać.
                                          ...pozwalam...
                                          • solist Re: A czepiaj sie Baranie... 29.12.10, 14:55
                                            Lechoś tyle wie na temat tych świąt ile mu babcia opowiedziała nad nocnikiem. Ale cóż, jaki patriota taki katolik
                                      • solist Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 29.12.10, 14:45
                                        "To sa Swieta chrzescian wierzacych w narodziny Jezusa" ... Wraz z choinką?
                                      • Gość: :P Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 14:59
                                        chrzescian - sześcian
                                    • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 29.12.10, 13:51
                                      Hmmm....życzeń nie można sobie ŻYCZYĆ;)
                                      A poza tym, nie płacz.... złożyłam ci je przecież;
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,165,120190706,120303252,Re_Postepowcy_zlikwidowali.html
                                      • solist Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 29.12.10, 15:12
                                        tak jak masłem nie można maścić, śniadania lub kolacji jeść, a telewizji oglądać. Poprawność logiczno-językowa ma się nijak do realiów. I oczywiście czuje się wyróżniony życzeniami
                                        • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 29.12.10, 15:58
                                          Zupełnie niepotrzebnie, bo nie zamierzałam cię w żaden sposób wyróżniać.
                                          Życzenia Dida Maroza (siarczystego) skierowałam przecież do wszystkich tutejszych myślących inaczej.

P.S. Maszczenie masłem, jadanie kolacji i oglądanie TV szkodzi, więc odpuść sobie. I nie życz sobie życzeń, ale na nie zasłuż.
                                          • solist Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 30.12.10, 07:46
                                            O ja kręcę! Zasłuż?! Już mi jęzor wisi na samą myśl o nagrodzie. Szczekać też powinienem i domu pilnować?
                                            • gate.of.delirium Solist ! Chcesz,by coś było zrobione dobrze, to... 30.12.10, 08:07
                                              solist napisał:

Szczekać też p
                                              > owinienem i domu pilnować?

... zrób to sam.
                                              Nie wiedziałeś ?
                                              Do Siego Roku :)
                                              g.o.d.
                                              • solist Re: Solist ! Chcesz,by coś było zrobione dobrze, 30.12.10, 10:00
                                                do siego
                                            • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 30.12.10, 17:13
                                              Nagroda jest bezcenna...szacunek i sympatia ludzi prawych i uczciwych, ewenementów tego forum.

P.S. Jęzor możesz schować.
                                              • solist Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 31.12.10, 09:14
                                                Liczenie na nagrodę, czy to prawych, czy sprawiedliwych, czy lewych i niesprawiedliwych, to strata czasu. Od dzieciństwa jesteśmy w ten sposób uzależniani, ale na szczęście mam to już za sobą. Więc i na twoja wdzięczność nie liczę, chyba, że .... Ale nie, lepiej nie bo się jeszcze zakochasz
                                                • common-sense-ltd Re: Postepowcy zlikwidowali rodzinę 31.12.10, 09:21
                                                  Spokojna twoja, rozczochrana....
                                                  A propos, miłość nie jest nagrodą, "jest albo jej nie ma".
                                                  Dosiego, strachliwy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka