Gość: darek IP: *.toya.net.pl 08.05.15, 15:23 Coś dla myślących: Nie ma żartów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Pieczyński "na temat" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.15, 09:37 Wysłuchałem tego aktora i w wielu kwestiach się z nim zgadzam, ale niestety też opowiada bzdury ... powołując się m,in, na poglądy samego kościoła. Zauważyłem też, że nie rozumie wielu faktów z Biblii, je przekręca lub dodaje jakieś kuriozalne wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Pieczyński "na temat" 09.05.15, 13:32 Ale z czym się nie zgadzasz? Może napisz coś o ?bzdurach? Pieczyńskiego i o faktach, którym zadaje kłam. Akurat tak się składa, że nie tylko trudno oddzielić fakty od fantazji i równie trudno zrozumieć pewne fragmenty, bo mówiąc brzydko ? kupy się nie trzymają. Może to i było spójne w pierwotnej wersji, ale za każdym razem ktoś coś dodawał, lub wycinał, przeinaczał, do dziś bibliści, w tym również katoliccy głowią się nad wieloma wątkami i nie bardzo wiedzą, co o nich powiedzieć. W związku z tym nie sposób nie zapytać: Po jakie licho Bóg ofiaruje niekształconym maluczkim, analfabetom jakieś zagmatwane historie, z których nawet kształceni nie wszystko rozumieją? Dlaczego miłosierny Bóg znęca się nad swoimi dziećmi? Psychol jakiś? Bandyta? Można jeszcze zrozumieć, że karze ?niewiernych?, czy przestępców, ale dlaczego np. strąca autobus z pielgrzymami w przepaść, albo wali piorunem w kościół i zabija setkę, modlących się do niego ludzi? Dlaczego trzyma ludzi w niepewności, toleruje niesprawiedliwość społeczną, wojny itp. No dobrze, może Bóg ma nas.rane we łbie, ale jest jeszcze Chrystus miłosierny, więc dlaczego czeka nie wiadomo na co? Czy jego zdaniem jeszcze za wcześnie, czy jeszcze nie jest na świecie tak źle, by musiał interweniować? A Maryja święta, dlaczego nie zstąpi, nie pocieszy? Ale straszyć, to potrafią w Starym Testamencie straszy Jahwe, w Nowym Chrystus opowiadając, jakie to kataklizmy. Jak to jest, że tysiące ludzi umiera najgorszą śmiercią, bo głodową. Takich pytań można mnożyć bez liku, więc bądź łaskaw odpowiedzieć, na któreś z nich. Nie usłyszałem z ust Pieczyńskiego żadnej bzdury, żadnej głupoty, wprost przeciwnie, nawet mówił jak Chrystus, zachęcając do wejrzenia w siebie, do bycia sobą, do wolności, do wiary w siebie, nawet z tych zaśmieconych i sfałszowanych przez ?doktorów? Kościoła kat. ewangeliach można to wyczytać. Chodzenie do kościoła, to chodzenie na łatwiznę, to zapieranie się samego siebie, wręcz tchórzostwo, to rodzaj zniewolenia ? Boga trzeba znaleźć w sobie -mówił Chrystus i mówi, to Krzysztof Pieczyński, który jak zapewnił wierzy w Boga, ale bez religii. I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Pieczyński "na temat" IP: *.toya.net.pl 09.05.15, 16:39 Pieczyński prawdę mówi. Ewangelie są ze sobą sprzeczne, zapewne ewangeliści brali różne zioła czy inne dopalacze i podczas masturbacji mieli inne wizje. Do tego zestawu pytań bez odpowiedzi jest jeszcze jedno: dlaczego buduje się takie wielkie kościoły - ludzie mają rzadko więcej niż 2 m wzrostu, więc znaczy, że bóg ma klaustrofobię? I dlaczego stosowana jest taka praktyka przy wydawaniu zezwoleń budowlanych? Ja domyślam się, że im większa budowla tym więcej materiałów potrzeba i łatwiej kurii wykręcić lody, ale dlaczego tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pieczyński "na temat" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.15, 19:39 Odpowiem ci na twoje pytania i uwagi na wątku religijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pieczyński "na temat" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.15, 19:38 Bardzo chętnie ci odpowiem na pytania i wyjaśnię dlaczego nie zgadzam się z niektórymi wypowiedziami aktora. Zapraszam na wątek religijny, który pojawił się na forum, tam podzielę się swoim zdaniem. Nie chcę, by każdy kto ma jakiś uraz do religii zarzucał mi, że w każdym wątku prowadzę propagandę religijną, stąd też prośba o przejście na inny wątek. Ponadto zaznaczam, że nie jestem osobą wszystkowiedzącą. W dyskusji zawsze staram się opierać na faktach a nie na mitach czy bujnej fantazji, jaką mają niektórzy na tym forum. Ocenę wartości moich argumentów pozostawiam innym. Chcę jedynie zauważyć, że wielu popełnia stale ten sam błąd łącząc niedorzeczne poglądy i wypaczenia funkcjonariuszy religijnych z tym, co mówi Biblia. Każda krytyka tej grupy ludzi zawsze kończy się na krytyce nie tyle tej księgi, ale i samego Boga, co jest niestety nieuczciwe. Wielu zbyt pobieżnie zna Biblię i nie rozumie celu, dla którego została spisana, stąd też nie dziwi mnie wcale to, że dla niektórych jest ona mało wiarogodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Pieczyński "na temat" IP: *.toya.net.pl 09.05.15, 22:11 "W dyskusji zawsze staram się opierać na faktach a nie na mitach czy bujnej fantazji" Hm, biblia to jedna wielka fantazja + zbiór elementów historycznych i to pewnie te ostatnie fakty masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: Pieczyński "na temat" IP: *.play-internet.pl 09.05.15, 23:23 fakty i mity. karmienie wychodzi naszym czarnym i partyjniakom-PIS,PO,PSL i inne PATOLOGIE. Władza ustawodawcza i wykonawcza ma nas w DUPIE. Praca jest pojęciem względnym "nasi" posłowie co 2 tygodnie mają zjazdy od środy do piatku. Za nasze pieniądze "pracują". A jak wygląda ich praca to widać. najwyższa władza ustawodawcza Sejm podczas dysputy na temat ważnych spraw-ustaw ma "zajebistą" frekwencję. gdyby zwykły obywatel,pracownik i nie mniejszy patriota niż ci "pacjenci" nie przyszedł do pracy to by został dyscyplinarnie "wyjebany". A tzw. przedstawiciele narodu-posłowie czy senatorowie nas wszystkich dymają,mając nas za debili. Za nasze niestety pieniądze powinni zapie...ć i to podwójnie. Ale cóż taką mamy patologiczną demokrację i przyzwolenie na tolerowanie tych DYLETANTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Pieczyński "na temat" IP: *.bois.qwest.net 10.05.15, 00:04 armagedon,taki styl pracy rzadow i ich parlamentow wcale nie jest inny w innych krajach.to wyglada wszedzie tak samo.zobacz co mowi na temat ludzkiego rzadzenia Biblia.Bog swoj lud Izraelski przed tym przestrzegal,ale oni uparcie nie chcieli go usluchac,tylko domagali sie krola czlowieczego by nad nimi wladze sprawowal.i to nie wyszlo im na dobre.teraz tez nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Pieczyński "na temat" IP: *.bois.qwest.net 09.05.15, 23:57 pierwej niech wam "gosc" napisze,ktora to on grupe religijna reprezentuje.bo slowo RELIGIA jest najbardziej znienawidzonym slowem w oczach Bozych.RELIGIE ustanowil KAIN i reszta religiantow idzie jego sladem.dlaczego jest taki klopot,by nawet[jak ktos to zauwazyl]"UCZENI" nie potrafili wyjasnic sobie[nie mowiac juz by innym]rozumienia EWANGELII[liczba mnoga]??? problem jest w juz dawno wymienionej teologii,ze wszystko to co mowia obietnice dane narodowi Zydowskiemu,od 70r.n.e.przeszly na tzw.chrzescijanstwo.co jest wierutnym klamstwem. Bog tych obetnic nie poprzekladal,tylko przesunal w czasie[poniewaz odrzucenie przez przywodztwo religijne w narodzie Zydowskim Pana Jezusa jako Mesjasza]zatrzymalo to co ten narod po uwierzeniu w swego obiecanego Mesjasza mial dokonac z pozostala ludnoscia calego swiata.dlatego Bog wybral Saula[pozniejszego ap.Pawla],by te prace wykonal,az do czasu,kiedy to ostatnia osoba wypelni KOSCIOL JEZUSA[Jego Cialo].potem ponownie Bog bedzie dzialal z narodem Zydowskim,az do momentu spelnienia danych im obietnic jeszcze w czasie Abrahama.i w 1000 letnim Krolestwie na ziemi beda Zydzi pracowac nad tym,czym mieli sie zajmowac juz ponad 2000 lat temu.tak wiec tzw.chrzescijanstwo wlozylo cala Biblie jakoby do miksera,wymieszalo i potem z tego co wyszlo,karmia ludzi.a karma ta niedosc,ze nie daje zadnej mocy,to takze sprawia zaklopotanie i brak nalezytego zrozumienia Slowa Bozego,Biblii.ap.Pawel pisze w 2 Tym.2:15 o nalezytym rozroznianiu slowa prawdy,ale z powodu kroczenia przez tzw.chrzescijanstwo droga wymiennej teologii,tej rady wogole po uwage nie biora.dlatego tez nie rozrozniaja tego o czym Jezus i Jego 12-tka mowia w ewangeliach[za czasow ich bytnosci na ziemi do Zydow]z ewangelia[liczba pojedyncza],ktora otrzymal ap.Pawel od wniebowstapionego juz Jezusa,by ja potem przekazal calej ludzkosci. ludzie z tego co napisalem maja prawo sie smiac i nie dowierzac,ale taka jest prawda i KAZDY w swoim czasie sie o tym przekona[byle tylko nie za pozno].i by o tym pisac,wcale nie potrzeba isc na jakies specjalne watki. podpowiem,by czytac takze wiadomosci podawane przez Vatykan.bardzo ciekawe informacje na temat ekumenizmu.i jak wiele razy w innych miejscach pisalem,nadchodzi czas,kiedy ludzie beda sie wspolnie modlic,obojetnie czy dana osoba bedzie Mormonem,czy Katolikiem,czy Ewangielikiem czy Swiadkiem Jehowy,pod parasolem Vatykanu[powszechnego kosciola dla ludnosci swiata].nawet wczoraj bylo bardzo ciekawe spotkanie w Vatykanie z prawie 100-tka ewangielickich pastorow,takze w pazdzierniku roku zeszlego papiez mial spotkanie z 14 roznymi przywodzcami religijnymi swiata na temat ekumeniczny.otworzcie oczy i swe uszy,puki jeszcze czas.w koncu zrozumiecie,ze by sie Bogu podobac,wcale nie musi czlowiek byc czlonkiem tej czy innej religii,tylko ma byc WIERZACYM i to w obecnym okresie Laski Bozej do wszystkich narodow,WIERZYC Ewangelii tej Laski,zanotowanej przez ap.Pawla w 1 do Kor.15:1-4.pamietac nalezy,ze z zadnej pracy dla Boga nikt nie bedzie zbawionym,tylko przez okazana laske dana przez Boga jest zbawienie[na wzorze jaki mamy w Abrahamie,a on wogole Zydem nie byl,pochodzil z narodu ktory byl gleboko zakorzeniony w poganstwie].po prostu Abraham Bogu uwierzyl i to zostalo mu poczytane za sprawiedliwosc.niczym teraz sie czlowiek nie odroznia od niego.mamy UWIERZYC + nic do tego nie potrzeba juz dodac.poniewaz Pan Jezus reszty dokonal soba na KRZYZU.jezeli ktoz uwaza,ze jeszcze do tego musi cokolwiek dodawac,to z BOGA robi jednym slowem KLAMCE.i z takim rozumowaniem,jest osoba dana autentycznie zgubiona i niczego wiecej nie moze oczekiwac[ale juz po smierci oraz po niej zmartwychwstaniu]jak tylko obecnosci przed Bialym Tronem.poniewaz i tego wielu nie rozumie,ze sprawiedliwi zmartwychwstana nie razem z niesprawiedliwymi.a "gosc" i jemu podobni niech glosza co chca,wiedziec jednak nalezy,ze KAZDY sam za siebie bedzie odpowiadal[nie bedzie mozna zwalac wine na zadnego ksiedza czy religijnego przywodce].po to dal nam Bog swoj do nas list,Biblie.ale i nad nia Szatan tez pracuje w celu zwiedzenia.i widac to po tych ponoc "ulepszanych" wydaniach przekladow biblijnych.nie tylko skazona jest przeklad Swiadkow Jehowy[tzw.Przeklad Nowego swiata],ale inne tez,czy to katolickie czy protestanckie.kazdy ma czas na to by sie doszukiwac prawdy[pomimo nawalu pracy].Jezus wyraznie podal podobienstwo czasow Noego,co powinno byc pierwszym u czlowieka.tak samo z wizyta u Marty i Marii,wskazal,ze to Maria wybrala to co nalezy,pomimo tego,ze byla potrzebna takze i w innej posludze.wiec wszystko opiera sie na osobistym podejsciu i wykorzystaniu czasu i chwil.nie zaspac,jak to mialo miejsce w wypadku tych 5 panien glupich.zycze powodzenia z rozsadnym podejsciem do zycia i prawdy biblijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Pieczyński "na temat" IP: *.toya.net.pl 10.05.15, 00:34 Kazik, ..., dzięki za pomoc, ale ... nie przeczytam tego co napisałeś - za dużo jak i to, że biblią w razie biedy będę co najwyżej du-pę podcierać (nie mam jej w swoich zbiorach ale w razie biedy mogę znaleźć, nie?) - mniej więcej taką ona ma dla mnie wartość. Swoją drogą, rzadko spotyka się księgę, która zawiera taką ilość bzdur, głupot, nieprawd i "wiedzy" dla niemyślących debili. Domyślam się co pomyślą o mnie moi znajomi, którzy szukają moich postów, więc od razu im odpowiem: kochani znajomi, macie biblię na półce, ale za chu-ja jej nie czytaliście i nigdy nie przeczytacie, więc nie możecie nic na ten temat powiedzieć. Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Pieczyński "na temat" IP: *.bois.qwest.net 10.05.15, 05:09 wiec czleku karm sie "gosciem",on ci napewno ogromnie i to ze swiatloscia pomoze !i dziekuj sobie samemu,za twa "roztropna madrosc" ! wiedz jednak to,ze Pan Jezus,pomimo twego obecnego nastawienia,tez za ciebie zaplacil,od ciebie tylko teraz zalezy,czy wyciagniesz swa reke po te zaplate !!!! nigdy tego nie zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikser Re: Pieczyński "na temat" IP: *.toya.net.pl 10.05.15, 10:19 Za mnie ten Jezus nie zapłacił, bo mnie jeszcze w planach nie było za jego czasów. Opowiadacze bajek o Jezusie przechodzą samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Pieczyński "na temat" IP: *.toya.net.pl 10.05.15, 12:05 Z chęcią wyciągnę rękę po zapłatę, bo mam cholerne długi, które zostawiła mi w spadku ex. Gdzie mam się zgłosić po kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Pieczyński "na temat" IP: *.bois.qwest.net 10.05.15, 17:27 tu chodzi nie o zadne finanse,ale o sprawe duchowa.czyli zaplata za grzechy KAZDEGO czlowieka, nawet tego ktory jeszcze nie zyl w czasie tej zaplaty przez Pana Jezusa.widze,ze pytan wiele,ale dojscia do odpowiedzi,no tego juz za duzo,szkoda czasu,ale na glupote i na zwiedzanie siebie i innych,to jest.KAZDY musi zrozumiec,ze jako potomek Adama,rodzi sie grzesznym czlowiekiem [Rzymian 3:23],by ten grzech zostal uznany przez Boga za nicos,musi byc przez to przelana krew [Hebrajczykow 9:22],i musi to byc poparte WIARA[Hebrajczykow 11:6].to sa 3[trzy] absolutnosci bez ktorych NIKT Boga nie obejdzie.dlatego tez,w obecnym okresie postepowania Boga z ludzmi [okres Jego Laski do wszystkich narodow],KAZDY musi sie zapoznac,uwierzyc i przyjac oraz stac,w ewangelii dotyczacej tej Laski[1Koryntian 15:1-4].to jest ta zaplata po ktora,jezeli czlowiek chce sie pojednac z Bogiem,powinien wyciagnac swa reke.i do tego nic nie potrzeba juz dodawac,ani chrztu,ani przynaleznosci do kosciola,ani przestrzegania lub dodawania jakichkolwiek obrzadkow.tego dokonal Pan Jezus na krzyzu i jezeli ktos uwaza,ze musi jeszcze to czy owo,to nic innego,jak Boga czyni klamca.Kazdy kto uwierzy,jest pod piecza Ducha Swietego i jest innym czlowiekiem,na wzor Pana Jezusa i swa codziennoscia tak wobec Boga jak i bliznich,zyje,wydajac owoce tego Ducha[jest to efekt WIARY,ktora poglebia i wzrasta w niej,karmiac sie ideologia dana przez samego Pana Jezusa ap.Pawlowi na okres Laski i zawarta w ap.Pawla listach od Rzymian po Filemona].jak ktos do tego podejdzie,to jego osobista sprawa.KAZDY za siebie samego zda z tego sprawe BOGU.zeby nie tylko przed Bialym Tronem,bo wtedy juz bedzie za POZNO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Pieczyński "na temat" IP: *.toya.net.pl 04.09.15, 22:06 Czy w Przemyślu można gdzieś złożyć podpis pod obywatelską inicjatywą ustawodawczą Świecka Szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś